Šta je novo?

Huawei P10

Nije to to, treba da bude engleski qwerty dok je izabrana Srpska tastatura.
Kod tebe prikazuje i slova s kvačicama. Treba kao na ss da bude.
Pogledajte prilog 227717

Sent from my MI 5s using Tapatalk
21a77951c84183ecff179e8b46c9cf57.jpg

Послато са VTR-L09 уз помоћ Тапатока

A kad prebaciš na srpski dole na space bar jel isti layout onda?

To imaš u podešavanjima Gboarda.

Znam da ima, ali na nekim huawei modelima jednostavno fali opcija sa slike pa zato čovek i pita.
Meni je smetalo dok sam koristio Honor 8.
Ovo sa slike da li imaš?Screenshot_2017-04-26-20-06-17-427_com.android.settings.png

To imaš u podešavanjima Gboarda.

Napravi QWERTY layout za Srpski jezik i ukljuci ga u podesavanjima tastature, a zatim stavi da raspored jezika bude SR - EN tako sto ces da drzis malo duze prst na razmaku i promeniti raspored. To je vecini dosta vazno 🙂

E upravo to 🙂

Izgleda da ne može. Kada stavim QWERTY raspored, srpski prikazuje kao ćirilicu.

Ok, javite kada Huawei sredi to, prestajem da pratim temu dotle. 😀

Hvala što si probao.

Ja ne znam zašto je Huawei stavio da to ne može da se uradi, nisam mogao da verujem kada sam krenuo da podešavam P9, i sada sam opet na SwiftKey. Jako me smara to.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zaista glupa stvar... Nije deal break kod mene, ali zaista....

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ono što sam ja primetio, nije moguće istovremeno postaviti i srpsku latinicu i ćirilicu na Gboard-u, na Nexus 5X je moglo. Možda ima nešto i do sistema, tamo je bio android 7.1.2.

Nije do verzije androida, jedino na huawei telefonima postoji taj problem.

Ne razumem šta je problem. Samo na Gboard ne radi . Prvo sam mislio da zbog načina na koji tastatura prepoznaje jezike u telefonu ali kada namestiš naš jezik u telefonu nije ćirilica već latinica .

Swiftkey normalno prepoznaje latinicu kao i druge tastature.

Ne razumem šta je problem. Samo na Gboard ne radi . Prvo sam mislio da zbog načina na koji tastatura prepoznaje jezike u telefonu ali kada namestiš naš jezik u telefonu nije ćirilica već latinica .

Swiftkey normalno prepoznaje latinicu kao i druge tastature.
Na 7.1.2 i nekim prethodnim verzijama, ne sećam se tačno, kao sistemski jezik može da se postavi i srpska ćirilica, ovde ne.

Jel ispravljen glupi power feature na p10 sa zadimljavanjem ekrana prilikom svakog otvaranja chroma,gmaila,dajlera,settingsa?

Tek sada primetih kada si pomenuo kod otvaranja Chrome-a, meni je to delovalo kao deo tranzicije.

Chrome,dajler,gmail,settings,krece od chroma pa se siri ko zaraza na sve ostalo (p9),zato i pitam za p10 jer planiram da predjem ali kako stvari stoje i nema fixa za to vec 8 meseci,pasce menjanje brenda

Kakvi bugovi na Huawei-u. Niko ne primećuje dve tri neke stvari, dok neko ne pomene.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To sa zadimljenjem ekrana kod mene na mate s prestaje kada izaberem performance mod u ustedi baterije.

E toga na nugatu nema (bar na honoru 8 i p9) izbacena je opcija,na MM ima i dalje,ali ne pomaze posle odredjenog vremena pocinje opet (testirao na vise primeraka i vise modela)

Odakle je ovaj glupi izraz "zadimljavanje" dosao?

Može "dimovanje" 🙂

Ja ne kontam ni šta isto znači ni šta predstavlja!?!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zatamnjivanje.

Brightness dimming

Znaci,za nas vojvodjane Huawwei zakon za kobaje,sunke...

Kada ostaviš telefon upaljen, pre nego što se ugasi on zatamni ekran na minimum na nekih par sekundi i ugasi se.

Ekran se "zadimi" [emoji23]

Izvedeno od dim, dimming (the light).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Već 2 update, P10 Plus🙂
B123
8601fa0d8fb56bccf138fe7cb928ea45.jpg

Sent from my VKY-L09 using Tapatalk

Iskreno ne vidim zasto bi to nekome smetalo jer u nekim situacijama moze da pomogne , ako citas neki duzi clanak na netu na primer moze da pomogne samo , ja ne drzim prst na ekranu za to vreme i ako nije aktivan displej jedno 15ak sekundi on i dalje ima svetlosti , ali dosta manje i onda kada "tapnem" dipslej on se vrati na normalnu osvetljenost. Nadam se da mislimo na istu stvar , po onome sto je Djilkosh napisao mislim da je to to

Nazad
Vrh Dno