Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

]Pozdrav svima!
Novi sam ovdje i imam fon sa oznakom
VNS-L31440B132
Pitanje je da li će biti moguće nadograditi na Nougat?
Hvala

Ja sam iz BiH i telefon kupljen u mtel-u a azuriranje mi je stiglo 21.04. odlicno radi ,cini mi za ovih par dana da se trajanje vaterije znatno poboljsalo.

jel moze neko da mi objasni zasto preko toolkit-a postoji custom.bin(uz oeminfo) a na uputstvu sa prve strane ga nema,tj oeminfo ga ne sadrzi?

Jedno pitanje:
Da li sim 2 kartica radi iskljucivo u 2g rezimu?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Čini mi se da je baterija malo lošija na b38x nego li na b37x. Doduse posle prelaska na b38x nisam radio hard reset samo keš obrisan.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Čini mi se da je baterija malo lošija na b38x nego li na b37x. Doduse posle prelaska na b38x nisam radio hard reset samo keš obrisan.

Brisanje kesa je preporucljivo posle malu nadogradbu? I ako ti nije problem, reci mi kako i gde ulazis da bi obrisao kes?

I ja mislim da baterija kraće traje na b381

Ugasiš aparat, stigneš Volume + i Power sugme i kada se pojavi Huawei pustiš

Sad kad udjem u taj meni nemam vise opciju za HR j Wipe Cache, nudi mi Download latest package/reboot/shutdow.

Kad odem download latest package, pise getting package info failed :D

Verovatno zato sto mi je skinuo 600MB, pa je pukao na pola instalacije, ali je opet podigao B381..

Sta da radim?

Ja sad čistio kao što reče Crown sve radi normalno

Ako te ne mrzi rolbek na M pa opet flesh N

Ne mrzi me mnogo, ali sacekacu neku sledecu verziju N, ako uopste dodje :D

Pa ako ne bude zbog ovoga mogao da je podigne, radicu rollback. Ako je bude podigao normalno, racunam da nece biti ovoga.

Ovo je idalje test kay

Meni sve lepo radi, za ovih 6 meseci koliko imam telefon B381 mi je definitivno najbolja verzija softvera.

Samo me nervira ova glupost sa recovery :D

jel moze neko da mi objasni zasto preko toolkit-a postoji custom.bin(uz oeminfo) a na uputstvu sa prve strane ga nema,tj oeminfo ga ne sadrzi?

Ja sam za single sim imao sve zajedno pokazivao sam ti juče sliku

Ja sam za single sim imao sve zajedno pokazivao sam ti juče sliku

Pa znam da ima,ali ovaj sa ovog uputstva ne sadrzi taj deo,e sad niko se ne oglasava da je odradeo po ovom uputstvu ovde,da vidimo dal to radi uopste

Hvala, Crow011.

Moze li neko da proveri koja je verzija Updater-a? To se moze videti ako odes u setings/apps/updater.

Pa znam da ima,ali ovaj sa ovog uputstva ne sadrzi taj deo,e sad niko se ne oglasava da je odradeo po ovom uputstvu ovde,da vidimo dal to radi uopste

Sale, skini te fajlove sa prve strane pa pogledaj. Mozda je sve zipovano u paketu. U TWRP kolko ja znam moze da se flashuje I zipovana datoteka. Ipak najbolje da pitas clana koji je uputstvo I postavio ili ako se ne javlja, onda I moderatora. Onaj ko kaci uputstvo na prvu stranu mora I sam da zna postupak, a ne da ljudi masovno zbog toga brikuju telefone. Prati Toolkit, do sada bi zavrsio sve to.
pozdrav

Sale, skini te fajlove sa prve strane pa pogledaj. Mozda je sve zipovano u paketu. U TWRP kolko ja znam moze da se flashuje I zipovana datoteka. Ipak najbolje da pitas clana koji je uputstvo I postavio ili ako se ne javlja, onda I moderatora. Onaj ko kaci uputstvo na prvu stranu mora I sam da zna postupak, a ne da ljudi masovno zbog toga brikuju telefone. Prati Toolkit, do sada bi zavrsio sve to.
pozdrav
Skinuo sam te fajlove ali ne sadrzi custom.bin...a taj sto je okacio cisto sumnjam da zna,to je nasao na netu pa samo preveo....a za toolkit ne znam,nejasno mi je posle rutovanja na koju opciju da idem tako da ne bih pocinjao

Skinuo sam te fajlove ali ne sadrzi custom.bin...a taj sto je okacio cisto sumnjam da zna,to je nasao na netu pa samo preveo....a za toolkit ne znam,nejasno mi je posle rutovanja na koju opciju da idem tako da ne bih pocinjao

Imaš u slikama sve korak po korak prati slike samo polako

Evo i na B381 mi se ponovio problem sa nestankom RAMa. 50h uptime, pokrenuti Facebook i Firefox, stiže mi poruka na Messenger i telefon se ušlogirao. Pogasim sve app i pogledam stanje memorije - 179MB free bez i jedne pokrenute app. :)

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Pshnd-ubica ram memorije na telefonu :D

Upuštaju se ljudi u nešto i ne čitaju kako treba.
@Sasabor Ako skine s pravi fajl, dobićeš zajedno oeminfo i custom.bin, to ne može odvojeno. Samo se oni flešuju preko TWRP (pored supersu), dok se sve ostalo radi preko stock Huawei recovery. Uputstvo koje si ti dobio je potpuno korektno i tačno, drugo je što ne čitaš kako treba (ili što imaš nepotpuno znanje u ovoj priči).
Ja lepo citam druze,a i lepo sam pitao,zasto custom.bin ima samo preko toolkita,i koje je njegovo znacenje uopšte?Jer u svi ostalim tutorujalima kao i ovaj sa prve strane,fajl oeminfo NE sadrzi custim.bin
Bolje da pitam nego da brickujem nov telefon :smash:

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, je li netko imao problem da je preko twrp-a obrisao sve particije? I zna li možda ima li negdje neki tutorial za vraćanje? Gledao sam na xda developers, konkretan problem ne mogu naći u rješenjima. Uređaj je vnsl31. Hvala i isprike na smetnji :)

@Pshnd Druze, sve to sto ti koristis je jednostavno previse za telefon od 2gb. Mozda si trebao uzeti 3gb varijantu, ali razumem, ja licno nisam mogao da nadjem 3gb u VIP. Na Balkanu uvek donesu djubre, misleci da smo mi neka sirotinja :(

Ali treba da znas da se tebi telefon gusi, i ako ga malo ne oslobodis ima sve gore i gore da bude. Pocece da se sam gasi, oslabece mu memorija... Savetovao bi ti da ga ne silis toliko. To je moj savet, a ti radi kako mislis da je najbolje. Huawei P9 Lite nije bas najbolji telefon za multitask.

Ja se mozda ne razumem dosta u Android, ali dosta se razumem i u software i hardware, i kako RAM radi.

EDIT: Neko da ode u setings/apps/updater i pogleda koja je verzija updater?

Nazad
Vrh Dno