Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Meni je uključena wifi+ opcija i primetio sam da mi se odmah nakači na kućni wifi kada se vratim, a čini mi se i da automatski gasi kada nije prikačen na poznatu mrežu. Samo ne znam da li onda za bateriju gleda da je uključen.

U tom slucaju ne gleda, u slucaju da je ukljuceno WiFi skeniranje na mestu sa mog screenshota, gleda.

Hoces da kazes da ti je i u podesavanju sa druge slike iskljuceno skeniranje, da gasis WiFi pritiskom na odgovarajuci taster, i opet ti prikazuje da je aktivan WiFi u periodu kada znas da si ga rucno iskljucio? Ili te nisam razumeo?

Hoces da kazes da ti je i u podesavanju sa druge slike iskljuceno skeniranje, da gasis WiFi pritiskom na odgovarajuci taster, i opet ti prikazuje da je aktivan WiFi u periodu kada znas da si ga rucno iskljucio? Ili te nisam razumeo?
Ja sam na to mislio.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Moram da citiram, jer se više ne zna ko kome odgovara. Da li ti je isključeno WiFi skeniranje na slici broj dva iz mog pretposlednjeg posta?
Gde ova funkcija na glavnom podesavanju. Snaso sam se. Hvala. Sad cu da vidim posle neko vreme da li ce da radi.

Poslednja izmena:
Ено га у МТС П 10 лите...3 г /32г ...Изложени модел дуал Сим али у продаји сингл

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ako hoćete veći SOT na LCD ekranu stavite svetlu pozadinu. Najbolje belu. I ne stavljajte tamne pozadine u aplikacijama. LCD manje troši na svetlim (belim) pozadinama. Za AMOLED važi suprotno.

Voleo bih da se zavrsi vise prica o SOT-u i potrosnji baterije u razlicitim uslovima.. Stavi ovakvu temu, obrisi fejs , iskljuci ovo-ono .. Ne mozete uporedjivati sa drugim ljudima kad cak jedan covek ne izvlaci isti SOT dva dana zaredom.. Ovi sto izbacuju te neke dobre rezultate, a ovamo sede u zamracenoj sobi sa osvetljenjem na minimum, minimum aplikacija, pogaseno skoro sve i bez poziva i neko ko je ceo dan bio napolju(osvetljenje na max) i u to vreme na mobilnim podacima [3g/4g] , slao poruke i imao dva sata razgovora i sve to uz sve ostale aplikacije... Isao sam iz krajnosti u krajnost, ali vazna je poenta...
Da rezimiramo, telefon ima odlicnu bateriju i nije me za ovih par meseci nijednom ostavio na cedilu (skinem ujutru sa punjaca) i ceo dan izdrzi .. nekad uvece ne moram ni da ga stavim na punjac.. a nekad ima 10-15 posto.. tako da, da li neko ima 3h sot , a dva dana upaljen fon ili ima 7sati sot u poslednjih 8 sati nije bitno ...

Ima li itko problem da ne moze azurirati sa B370 na B380 paket od 300 mb pise da instalacijski paket nije provjeren?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Voleo bih da se zavrsi vise prica o SOT-u i potrosnji baterije u razlicitim uslovima.. Stavi ovakvu temu, obrisi fejs , iskljuci ovo-ono .. Ne mozete uporedjivati sa drugim ljudima kad cak jedan covek ne izvlaci isti SOT dva dana zaredom.. Ovi sto izbacuju te neke dobre rezultate, a ovamo sede u zamracenoj sobi sa osvetljenjem na minimum, minimum aplikacija, pogaseno skoro sve i bez poziva i neko ko je ceo dan bio napolju(osvetljenje na max) i u to vreme na mobilnim podacima [3g/4g] , slao poruke i imao dva sata razgovora i sve to uz sve ostale aplikacije... Isao sam iz krajnosti u krajnost, ali vazna je poenta...
Da rezimiramo, telefon ima odlicnu bateriju i nije me za ovih par meseci nijednom ostavio na cedilu (skinem ujutru sa punjaca) i ceo dan izdrzi .. nekad uvece ne moram ni da ga stavim na punjac.. a nekad ima 10-15 posto.. tako da, da li neko ima 3h sot , a dva dana upaljen fon ili ima 7sati sot u poslednjih 8 sati nije bitno ...

Imas like za konstataciju. Ja to odavno reko h ali vole ljudi da pišu.

Hint: Preko Tapatalka se ne vidi ceo post.
Da bi ste krenuli sa debrandingom svog telefona ( prelazak sa c66 na c432) morate prvo polako procitati ceo tutorijal do kraja i ako niste sigurni za nesto tu je PP, takodje morate znati da ovo radite na svoju odgovornost, sve sto podje po zlu ako ne odradite sve kako treba vi snosite odgovornost, a zatim:
1. Uzeti bootload unlock key sa ovog linka
Na samoj stranici se morate registrovati i ako vam ne otvori pravu stranicu, nego ode na pocetnu idete na download i ispod polja za search pise unlock bootload, kada vam se otvori izgleda ovako i popunite kada dobijete kod zapisite ga negde.
2. Instalirajte drajvere za telefon, mozete i hisuite sa ovog linka
3. U Settings/developer options morate ukljuciti OEM UNLOCK i USB DEBUGGING, ako niste ukljucili developer options tapnite 7 puta na broj revizije: settings/about phone/revision number i povezite telefon sa kompjuterom.
4. Otkljucati bootloader i flesovati TWRP uz pomoc toola sa ovog linka
Kada skinete SRK tool, instalirajte i pokrenite, dok se ucitava par puta pritisnite enter dok ne dodjete do dela kada je sve zeleno i imate opcije.
Izaberete broj 1, unlock bootloader i pratite upustva samo Y, Y, Y i tu cete uneti onaj kod sa pocetka.
Posle toga flesujemo TWRP isto uz pomoc SRK toola, pratite redom sve ( pise p9, ne pise p9 lite)
5. Rutovati vas telefon uz pomoc TWRP-a i zip fajla koji cete skinuti ovde
Kada ste skinuli ovaj fajl, prebacite ga na telefon i pomocu TWRP-a instalirate.
Sada ste spremni za promenu verzije:

1. U zavisnosti koju verziju imate skinite dual-sim oeminfo za VNS-L21
ili VNS-L31
2. Prebacite oeminfo fajl u telefon i reboot telefon u twrp recovery mode i instalirajte oeminfo, telefon ce se restartovati i mozda traziti key ( ukucate bilo koje brojeve i stisnite format)
3. U zavisnosti koju verziju imate skinite dual-sim firmware VNS-L31 ili VNS-L21 ekstraktujte skinuti fajl i ceo sadrzaj kopirajte u folder dload ( ako nemate taj folder, napravite) , ugasite telefon i 7-8 sekundi drzite sva tri dugmeta ( volume up, volume down and power) dok ne vidite update screen, posle toga je vas telefon dual sim sa verzijom c432, i posle bi trebali pri pokretanju da dobijete notifikaciju za OTA update.​
Ako neko zna da li moze da se odradi bez prelaska na dual sim, neka mi se javi, posto sam nasao oeminfo fajl i za single-sim c432.
Jel ima negde zavrsni deo ili je izostavljen?

E to je ono o cemu ja pricam

Ajmo iskreno. Ti jednostavno ne verujes da ovaj telefon ima SOT od 9 sata, jel' tako? Moj WIFI je 24/7 ukljucen. Drndanje telefona, igranje pokera, surfanje.

Zasto ti neces da verujes, nije mi jasno. Da li bi te svi mi lagali? Ali ajde, ostavljam te sa tvoje misljenje da P9 lite ne moze imati SOT od 8-9 sati sa normalnim koriscenju.

Ne mogu ni da dodjem do druge slike zato sto mi je ovo iskljuceno. Kada iskljucim wifi u notifikacionom baru, meni posle kod dijagrama baterije stoji da je sve vreme ukljucen.
c182ca219f7452d66e649d4bea1aeede.jpg

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Pa samo uključi na kratko usluge lokacije, uđi u opciju, videćeš da ti je uključeno wifi skeniranje, isključiš, zatim izađeš odatle i isključiš i pristup lokaciji.

Ispao sam glup :D
Trebao sam da odem na meni ns donjem delu slike a ja gledam gornji desni ugao kao kod tebe :D
Nije bilo potrebe da se pali,samo da se udje u meni. Bile su obe uključene, sada sam iskljucio.
a96f74be19096577e5872f8e1a3f6c47.jpg

I čisto da znaš, iako si to sad isključio, ako te neka app jednog dana pita (posebno social apps) da li želiš da koristi uslugu lociranja, vrlo je moguće da će, ako prihvatiš, uključiti opet to jbn wifi skeniranje. Been there, done that.

Ima, kada otvoris preko browsera , na prvoj strani :)

Aha sad sam tek video :) Vidim da na xda forumu pise da se posle root-a odradi custom recovery pa tek onda da se flesuje dual sim rom?

I čisto da znaš, iako si to sad isključio, ako te neka app jednog dana pita (posebno social apps) da li želiš da koristi uslugu lociranja, vrlo je moguće da će, ako prihvatiš, uključiti opet to jbn wifi skeniranje. Been there, done that.
To odbijam uvek. Jedino sports tracker.

Nemojte da flesujete update.app preko twrp,brikovacete telefon.Update.app iz dload foldera flesujete samo preko custom recoverija inace cete zavrsiti na c900 (tako je meni objasnjeno na xda forumu) Spominju i neki custom.bin fajl koji ide uz oeminfo ali ja ne znam gde se to nalazi

Moze neko pomoc,presla sam sa c66 na c432b131...prebacila sam oeminfo i vec mi nudi azuriranje na b161...da li da azuriram prvo pa posle prebacim fajl za dual sim i idem na nougat?

Because u can't flash the update.app via TWRP this will not work.
About the missing custom.bin, if u haven't already the correct custom.bin flashed u'll end in an C900.

unlock bootloader-instal twrp-root-flash oeminfo and custom.bin- fastboot stock recovery-dload 3 three buttons to reflesh to be again locked bootloader and unroot phone.

To mi je receno,ja samo prenosim

Pa tako i treba iz dload. Tamo treba da imaš c432 raspakovano. I onda tri dugmeta i on sve odradi

Moze neko pomoc,presla sam sa c66 na c432b131...prebacila sam oeminfo i vec mi nudi azuriranje na b161...da li da azuriram prvo pa posle prebacim fajl za dual sim i idem na nougat?
Ako si vec flashovala OemC432 za dual sim onda vec treba da ti se pojavi opcija za Sim2 u podesavanjima.....u svakom slucaju prelazak na dual sim moze dok si jos na MM. Cim se predje na N to postaje komplikovanije.

Ok to,a sta mu dodje taj custom.bin kad od fajlova samo ima da se skine oeminfo i onaj dual sim rom od 1,6gb

Vrh Dno