Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Da li može da se plati račun u njihovoj poslovnici,da li je neko već plaćao?

I jasno stoji za one koji se i dalje nadaju da ce im ostati IKOM uslovi i ponuda.

Navedeno je da će servisi SBB-a i Junajted (United) grupe biti omogućeni korisnicima IKOM-a tokom narednih nekoliko meseci.

Prelazimo na kompletan SBB rezim pod SBB uslovima.
Ko nece moci ce bez panala da otkaze ugovor i tacka. Svaka dalja prica na ovu temu je besmislena i bez realnih osnova.
SBB se jasno izjasnio.

Poslednja izmena:
Ja sam se upravo otarasio IKOM-a... Optika je stigla.:)

Jadni penzioneri ,kada im stigne sbb.Bolje odmah u red kod KDS poštara da stanu.

Jadni penzioneri ,kada im stigne sbb.Bolje odmah u red kod KDS poštara da stanu.

Eee... to gde imas izbor, tj malo blize centru. Kod mojih je ili IKOM (tj SBB) kablovska + internet ili antenu pa ka Avali, a bez interneta... Cak ni mts box ne moze zbog PCM na banderi

Mislim da su poštari najeftiniji u kombinaciji Tv+ penzionerski net.

Mi na poslu malo malo pa zovemo support. Od 30 dana, neki problem bar 5-6 dana mesečno. Ali zato kad radi 100mbps za 1899 dinara...

I jasno stoji za one koji se i dalje nadaju da ce im ostati IKOM uslovi i ponuda.
Navedeno je da će servisi SBB-a i Junajted (United) grupe biti omogućeni korisnicima IKOM-a tokom narednih nekoliko meseci.
Prelazimo na kompletan SBB rezim pod SBB uslovima.
Ko nece moci ce bez panala da otkaze ugovor i tacka. Svaka dalja prica na ovu temu je besmislena i bez realnih osnova.
SBB se jasno izjasnio.

To što mogu da otkažem ugovor mi ništa ne znači jer nemam nikakvu alternativu, a od IKOM-a tj. SBB-a još uvek nisam dobio nikakvu ponudu niti obaveštenje o promeni vlasnika.
Ta rečenica koju si citirao meni lično ne govori ništa o tome pod kakvim uslovima prelazimo!? Piše samo da će servisi biti omogućeni, ne piše ni koji servisi, ni pod kojim uslovima, prostim rečnikom ne piše ništa konkretno i ne znam odakle ti ideja da staviš tačku na bilo kakvu raspravu o tome?

Ta rečenica koju si citirao meni lično ne govori ništa o tome pod kakvim uslovima prelazimo!? Piše samo da će servisi biti omogućeni, ne piše ni koji servisi, ni pod kojim uslovima, prostim rečnikom ne piše ništa konkretno i ne znam odakle ti ideja da staviš tačku na bilo kakvu raspravu o tome?

Stavljena je tačka još odavno, samo što ovde svi učestvuju u raspravi, a niko ne čita zvanične izvore (ovde postavljene nekoliko puta) ili neće da gugla.
Evo još jednom, sa zvaničnog vladinog sajta Komisije za zaštitu konkurencije:

http://www.kzk.gov.rs/komisija-uslovno-odobrila-sprovodenj
i
http://www.kzk.gov.rs/kzk/wp-content/uploads/2017/03/01-26-SBB.pdf

Ako vas mrzi da čitate, evo i citata, iz kojeg je jasno šta će nam ponuditi:

Naloženo je i da SBB postojećim korisnicima usluga IKOM-a ponudi alternativne mogućnosti prilikom zaključenja novih ugovora, po njihovom izboru i to: Ugovor zaključen na neodređeno vreme koji SBB nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima prema postojećim redovnim uslovima ili Ugovor zaključen na određeno vreme koji, prema važećim promotivnim uslovima, nudi postojećim ili potencijalnim korisnicima.

Tako da je ipak stavljena tačka. ;)

Poslednja izmena:
Bez tenzije narode, nudice i ugovore na neodredjeno, to vam je izlazna karta ako vam se usluga ne svidja!!!! U svakom slucaju, mozete uzeti taj ugovor ako hocete da sacekate optiku.
Barem ja tako planiram!!!!

Ja se ipak opredeljujem za dvogodišnji ugovor (ALI) uz inicijalni šestomesečni popust. Nadam se optici, ali sumnjam da će uskoro zaživeti u očekivanoj meri.

Pošto su mi matorci do sada imali IKOM "analognu" hoće li njih sad kad ih je preuzeo SBB "digitalizovati" .
Njima realno ne treba ništa više nego što sad imaju, slabo oni i gledaju bilo šta van domaćih kanala?
Još jedan uređaj im baš ne treba...

....shit has hit the fan...

Svaka racunica valja, ko hoce ugovor i promo period, neka uzima, ko hoce bez obavezivanja ni tu nece pogresiti!!!!
Samo kazem - striktno sacekajte da vam ponude sta treba, tu mogu i biti i neki medju uslovi, i medju ponude, ko zna, mozda daju i bolje uslove nego sto treba.

Sto se tice mene, ja i dalje cekam FTTH, iako mi je orion blizu (i sto sam dobio ponudu pre 3 godine za ftth), mada opet ne svidja mi se orion makar nudili 1gbps.
Hocu veci i simetricni upload, nemam iskoriscenje na 1gbps!!!!!

@whatgives
Prvi link nisam video do sad, a PDF sam video, ali priznajem da nisam pročitao već sam samo bacio pogled. Tvoj citat svakako više govori o SBB obavezama.
Ako dobro shvatam, SBB je sada u zakonskoj obavezi da IKOM korisnike prebaci na iste usluge i cene kao i SBB korisnike.

Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže d.o.o. се обавезује да, након правноснажности овог решења, на својој званичној интернет страни истакне Обавештење за све кориснике који имају закључен уговор о претплатничком односу са друштвом Interaktivne kablovske objedinjene mreže - I.KOM d.o.o. које ће садржати информацију о понуди за закључење једног од две врсте уговора по њиховом избору:
a) претплатнички уговор закључен на неодређено време, према важећим редовним условима које нуди постојећим или потенцијалним корисницима; или
б) претплатнички уговор закључен на одређено време, према важећим промотивним условима које нуди постојећим или потенцијалним корисницима.
Jel može neko da prevede šta znači "nakon pravosnažnosti ovog rešenja"?

nema-monopol.png
Dobro je da nema monopola.

Kablkom (moj bivsi provajder) je kupljen od IKOM-a, pa sad IKOM od SBB... da bude jos jasnija situacija oko tih procenata...

Sbb je jedan veliki kontejner smeća usluga gde će se sliti svi operateri. Tako da će na kraju od svega toga ostati jedna velika deponija smeća !

Sent from my HTC E9 using Tapatalk

Ne mozes tako da pricas.
SBB ima dosta dobru ponudu i kvalitetnu infrastrukturu.
Ovde se samo radi o tome da smo kod IKOM-a imali vise za manje para ali je cinjenica da je SBB po stanju mreze i kvalitetu ponude ispred IKOM-a.
Samo sto je kod SBB-a bukvalno, koliko para, toliko muzke. Kod IKOM-a smo se slepali na dosta soliidnoj ponudi za manje para.

Nazad
Vrh Dno