Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Kapiram, kapiram. A gledao sam i za Payoneer, imaju kao sad opciju da ti salju na (devizni) racun direktno, samo nigde ne pisu a to sam iskopao po netu da imas iste one troskove kao sto i sad npr. imam za te loro doznake, tj. da ti neke smradovske intermediary banke po Evropi uzmu do 35 dolara za svaku prokletu transakciju. Dakle, na kraju ostaje opcija standardni Payoneer (ko hoce da se iscima, a mnogi Ameri nece) ili Paypal i konverzije. Hvala ljudi na pomoci, ali ovo je i dalje izrazito ******, realno :D

Oprosti ako sam retardiran ali ja ovo i dalje ne kapiram. Znaci, iako kod nas mozes da imas karticu za devizni priliv i mozes u teoriji da imas i dolare i kakve god druge strane valute na njoj ti kada PODIZES pare sa Paypala on PRVO prebaci u Evre kako god da okrenes? Sto znaci da kada podizes pare primljene u USD, ako imas deviznu valutu na Vizi, ti radis USD>EUR transfer, a ako imas Vizu u RSD (kao ova u Komercijalnoj) onda radi USD>EUR>RSD? Ne mogu da verujem da je ovo zaista slucaj, postoji li ikakvo objasnjenje zasto to tako retardirano rade? Zasto ne moze prosto da na karticu koja sluzi za strane valute (kao ova u Intezi) povuce sa Paypal-a u kojoj god valuti su pare na Paypal-u? U ovom slucaju USD?!

Zato sto nasa drzava radi samo sa EUR :)

Najbolja ti je varijanta Intezina Visa elektron i sa Paypala preko nje Euro

Jel bese PP-u treba 24h da vrati onih 1,5 evrica sto skidaju za proveru sa racuna?

Nema pravila, zavisi i od tvoje banke, kad vidiš na računu znači da je vraćeno...
Preporuka: drži uvek 4-5 evriča više na računu, čisto da ne bi grickao nokte za juro-ipo a i zbog raznih provizija pri konverziji valuta kod plaćanja...

Meni nikada nije vraćeno

Da, bilo je i tih faza kad nisu vraćali, nisam siguran kako je sad, moguće da ne vraćaju, nznm!

Ovo je jedna od stvari za koje ne "bockam" ljude zasto opet pitaju - jer sam siguran da sam sve moguce varijante vidjao, pa ne znam koja je sada :D

***, kada ti kartice za PP traju 4-6 godina :) (srpski PayPal - 4, korejski - 6 :))

Samo da javim vezano za tih 1,5 evrica.

Poslao sam im mejl i evo odgovora:

"Dear .......,

Thank you for contacting PayPal in relation to the random charge of 1.50 EUR.
My name is Nesrin and I am happy to assist you with your query today.
I have reviewed your account and I can confirm that as you confirmed your card ending in **16 on 17 April 2017, the random charge for this confirmation code will be refunded to your card within 7 business days.
Moreover, as you have recently joined PayPal community, to appreciate this, I have also credited your balance the same amount for one-time goodwill gesture.
I am delighted that I could resolve this issue for you.

Please let us know if you require any further assistance on 00 353 1 436 9111 (8.00am to 4.30pm GMT Monday to Friday) and we will be delighted to assist.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal."

I stoji mi tamo u PayPal balance da imam 1,5 evrica.

Aaaa, tako te Telenor placa, dakle :p

Kakva je sad situacija sa primanjem novca preko PP na naš nalog?
Može li neko iz inostranstva da mi pošalje $70!

Cek bre ljudi jel ste to tako svi dobili ili ovi mene castili?
Danas vidim da su mi vratili na racun 1,5 evra,a isto tako jos uvek na PP balansu mi stoji 1,5 evra,kako to?
Jel oni vrate moje i caste jos toliko ili?
Nisam neki englez ali koliko skontah onaj gore njihov odgovor napisalu si da ce me jednokratno castiti istom svotom?!

Kao da je bitno, vec na prvoj proviziji ce im to vratiti s kamatom.

Ajd da proverim, da nisam poludeo, ali biram "Your card issuer’s rate:" kad plaćam?

Sad imao dva plaćanja, telenor kartica, i stigli mejlovi sa obaveštenjem u dinarima..... I naravno veće cifre u EUR ....

Da. A sta bese Telenor pise u mailovima... donno :(

Treba ovako: Dragi korisniče,

Kxscd OKdijdjdeidj,CARD****XXYY, Iznos: XX.YY EUR,

a stiglo

Dragi korisniče,

Kxscd OKdijdjdeidj,CARD****XXYY, Iznos: XXXX.YY RSD

To te je neko zeznuo :( Da nisi imao manje u EUR nego sto treba?

Ako je eBay placanje da li si ponovo vratio na BIll me in seller's currency? (ili kako vec bese)
ja sam to morao vec 5x ove godine da radim, za svaku transakciju zasebno maltene.

Nisam imao dinara uopšte, samo evre, i više nego dovoljno. I mene pita pita pri svakoj transakciji. Čim vidim da mi se pojave konverzije pre plaćanja, promenim. Ili baguje PayPal, ili menjali nešto.

Pa proveri da li si stavio na paypalu primarno placanje u dinarima. Ako je tako onda gubis na konverzijama dolar>dinar>euro

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Moguce da je TB promenio da sada iskazuje u RSD? NIje finalizovana transakcija jos, pa kad bude, vidi sta kaze.

Sad platio istim PayPal nalogom, ali Intezinim Masterom, sve OK.

Kad bude neka manja cifra, kupiću opet Telenorovim, da testiram, ako opet, onda je Telenor nešto čačkao, možda ima veza i koji signal oni "šalju" PayPalu koja je primarna valuta ili štatijaznam. Sad će kupim nešto na ebay za dolar. :)

Imam problem - hoću da platim uslugu u EUR:
- račun koji je dostavljen je u EUR
- na računu (Intesa Internet kartica) imam samo EUR

a PP nudi iznos u RSD.

Pročitao sam prvi post u temi i izgleda da su malo menjali dizajn pa ne mogu da pronadjem kako da zaobidjem ovaj korak konverzije? Ili gde se sad proverava ona stavka za konverziju iz prvog posta?

Poslednja izmena:
Gle, taj link i dalje radi! :)

Našao, isti link je i na kraju prvog posta nego me je zabunilo to što su smernice ispisane kao da su sve tabovi u pitanju a My Money je u medjuvremenu postao Payments.

Da, da, i ja sam svestan da te smernice ne rade vise, jer ne moze da se nadje Old View. Ali direktan link radi! :)

Nazad
Vrh Dno