Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jesmo culi smo ali se meni nijedan od tih launchera ne svidja...pogotovo ne u free varijanti a pare da dajem za launcher da bih imao sve funkcionalnosti koje mi trebaju mi ne pada na pamet.
Ima mnogo boljih aplikacija za trosenje para od launchera

Zato mi je fabricki launcher sasvim dovoljan....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nova Launcher je sasvim OK i imas besplatnu verziju. Ona druga sa nekih glupi dodatcima, kosta samo $5. Pa ti odaberi po ukusu. Meni iskreno se ni malo ne svidja Huawei launcher. Ali ako je tebi dobar, onda teraj.

Slazem se sa pshnd, nougat ima nedostataka i smatram da nije vrijedno updatea jos uvijek...kamera koci, neke app nece da instalira i jos par vizuelnih sitnica...vratio sam se na b161.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Jel stigao update preko updatera? Jeste. Ondabje zvaničan update.

a jel se zna makar mesec u kom cemo dobiti ZVANICNO svi nugat ?

Pa citas li brate ti uopste? Vidis da je poceo ZVANICNI Nougat. Znaci Mart za one sa Azije i Pacifika, isto i one koje imaju L31. April za sve ostale. Ako si preko provajdera, onda javi se niime i daj im tvoj IMEI da ti posalju update.

Kako to mislis, sigurno neces samo instalirati Launcher i ostaviti ga tako? Naravno da gadno izgleda po defaultu, ali skines neke vrh ikonice, stavis neki normalan grid size, widgete po zelji, i to je to. Cak i brze radi telefon i bolji je odziv po meni sa Nova launcherom u poredjenju sa EMUI.
I besplatan je naravno.. one funkcije koje dobijas u placenoj verziji nisu toliko krucijalne.

To mi je enigma, spremni ste na svu ovu zaebanciju sa skidanjem Beta nugata i preznojavanjem koje to donosi, a furate fabricki launcher i fabricke odvratne ikonice..
Zasto bih trosio toliko vreme na lickanje i doterivanje launchera? Ne trebaju meni "vrh ikonice" i sl *******cije...ne saljem ja telefon na izlozbu.

Osim toga ja sam sacekao OTA update...nisam se cak ni za to cimao da instaliram betu i sl.

Jednostavno suludo mi je trositi toliko vremena na lickanje i doterivanje telefona...

Za ovih par sati nisam primetio nikakve bagove. Telefon radi fludnije.. Videcemo u narednim danima...

Meni se cini da je baterija slabija...od 100% do 88% za sat vremena. Bez mnogo cackanja na 4g mrezi

Na MM mu je za tako nesto trebalo oko 2-3 sata

Gledaj ukupni sot, seckanje po procentu i nema neke velike važnosti. Ako ti izvlači 5-6 sati ukupno to ti je to.

Sto se launchera tice,isprobao sam par njih ali mi sa arow launcherom telefon deluje preporodjeno bukvalno,koristio sam I nova I zen ali nisam bio zadovoljan,naravno sve je stvar ukusa I licnih afiniteta svakog korisnika.

Pa citas li brate ti uopste? Vidis da je poceo ZVANICNI Nougat. Znaci Mart za one sa Azije i Pacifika, isto i one koje imaju L31. April za sve ostale. Ako si preko provajdera, onda javi se niime i daj im tvoj IMEI da ti posalju update.

Kakvi su ovo saveti...:) Ne treba se javljati operatoru za update i dostavljati IMEI, jer "provajder" ne šalje nadogradnju, već Huawei. ;)

Da li ste primetili da na N posle nekog vremena pocne da jede ram? Par sati posle resetovanja telefona, slobodnog rama ima od 900mb do 1.1gb.. posle 12 sati rada sa istim aplikacijama, ocisceno sve i pogaseno 500-600-700 mb .. I chrome sam onemogucio, skinuo CM browser, ali isto je .. i baterija mi osetno krace traje nego na MM (bio sam na c66b131 pre prebacivanja) ..

Dobar dan svima, postovanje. Mozda mogu da ponudim malu pomoc vezano za nesto jaci zvuk prilikom slusanja muzike (kome zvuk nije dovoljno glasan), tako sto treba da skinete aplikaciju Jet audio plus, nadjite negde skroz otkljucanu verziju, pa u opcijama imate da izaberete Bongiovi opciju, tu udjete i stavite da vam slusalice rade kao Apple earpods...i dace vam jaci zvuk svakako. Naravno mozete da izaberete sta vam se vise dopada ili lezi. Elem, htedoh nesto i da vas pitam...da li ste mozda uspeli da resite problem nakon update na Nougat, prilikom poziva ne prikazuje lepo sliku koju ste namenili kontaktu, na MM je to odlicno radilo, cak i kada kucate poruke stajala je slika u gornjem levom uglu, sada je to neizvodljivo (skorz zamucena slika i nejasna bude)...pa ako neko mozda zna resenje?

Na moju žalost mene kad zove žena ja je vidim lepo (možda podsvesno) ali je insto kao na MM

Upravo zbog toga i pitam, da bi video svoju zenu i prilikom poziva :) Da, pretpostavio sam da je kod mene bug, tako da eto jedna stvar koja ne valja, iako je za sada sve drugo odlicno...

Ne mogu ni kontakt da sacuvam kako treba. Upisem ime, ali se pojavi na listi samo broj bez imena...da li neko zna resenje?

Da li ste primetili da na N posle nekog vremena pocne da jede ram? Par sati posle resetovanja telefona, slobodnog rama ima od 900mb do 1.1gb.. posle 12 sati rada sa istim aplikacijama, ocisceno sve i pogaseno 500-600-700 mb .. I chrome sam onemogucio, skinuo CM browser, ali isto je .. i baterija mi osetno krace traje nego na MM (bio sam na c66b131 pre prebacivanja) ..

Pozdrav druze, da li bi bio ljubazan da kad budes imao vremena da mi pomognes da predjem sa C66 na C432 verziju posto vidim da si ti to odradio? Unapred hvala

Poydrav druze, da li bi bio ljubazan da kad budes imao vremena da mi pomognes da predjem sa C66 na C432 verziju posto vidim da si ti to odradio? Unapred hvala
Pomogao bih ti druze, ali ni ja nisam sto posto siguran.. zamalo sam unistio fon, bio sam ga brickovao... Dva dana se zezao i jedva sam ga povratio..

Edit: Ljudi sto se tice one aplikacije za zvuk, par verzija sam (full) skinuo i nijedna kod mene ne radi.. jos sam i trojanca nekog navukao, da se pokrece neki prozor kad se otkljuca fon.. malwarebytes bi to trebao da resi?

Poslednja izmena:

To je sasvim normalno i desava se u MM takodje.

Pomogao bih ti druze, ali ni ja nisam sto posto siguran.. zamalo sam unistio fon, bio sam ga brickovao... Dva dana se zezao i jedva sam ga povratio..

Edit: Ljudi sto se tice one aplikacije za zvuk, par verzija sam (full) skinuo i nijedna kod mene ne radi.. jos sam i trojanca nekog navukao, da se pokrece neki prozor kad se otkljuca fon.. malwarebytes bi to trebao da resi?

Pa da, ali si na kraju odradio, sto znaci da znas sad.

https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873
Verovatno je brdo puta odgovoreno vec ali sta cu, nov sam. Da li taj alat omogucuje prebacivanje sa C66 na C432 ili samo sa C900 na C432? Hvala

Poslednja izmena od urednika:
To je sasvim normalno i desava se u MM takodje.
Ovako se na MM nije dešavalo. Radio mi je telefon po nedelju dana i kad pogasim sve app pokazuje mi 400+ MB free od 2GB. Na Nougat-u posle dva dana mi je požderan bio sav RAM i čak kad pogasim sve app pokazuje mi jedva nešto preko 100MB free.
Evo sad na MM imam 58h uptame, cepao chrome, igrice, Facebook i ostale app za mreže rade non stop i kad pogasim app imam 660 MB free.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovako se na MM nije dešavalo. Radio mi je telefon po nedelju dana i kad pogasim sve app pokazuje mi 400+ MB free od 2GB. Na Nougat-u posle dva dana mi je požderan bio sav RAM i čak kad pogasim sve app pokazuje mi jedva nešto preko 100MB free.
Evo sad na MM imam 58h uptame, cepao chrome, igrice, Facebook i ostale app za mreže rade non stop i kad pogasim app imam 660 MB free.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk
Pa na MM sam uvek imao oko 700-800 , nisam ga resetovao nijednom od kupovine.. upalio ga u vipu i cepaj... A sad posle 20h uptime 600mb ...

Stigao i meni update. Telenor je u pitanju.
Da li je potrebno uraditi neki bekap ili sve ostaje na telefonu kao i pre update-a ?

Ostaje isto, ali bez obzira, uvek pre bilo kog ažuriranja pravi bekap.

Mene isto na N zezala baterija,napunm ga na 100% I prikazuje mi 17-18h pa sam uradio factory I vratio sve app sto mi trebaju I sad je ok...nadam se da ce tako I ostati
93b549c6e3426db9adac200804c5987e.jpg

Zasto bih trosio toliko vreme na lickanje i doterivanje launchera? Ne trebaju meni "vrh ikonice" i sl *******cije...ne saljem ja telefon na izlozbu.

Osim toga ja sam sacekao OTA update...nisam se cak ni za to cimao da instaliram betu i sl.

Jednostavno suludo mi je trositi toliko vremena na lickanje i doterivanje telefona...

Ja te iskreno ne razumem, ali bas uopste.

Pa to 'lickanje' je za tebe, za tvoje bolje iskustvo sa telefonom. Tebi da bude sve pod redom, cakom pakom kako kazu, a ne da bi nosio uredjaja na izlozbu. To sto si cekao oficijalnu OTA, nema nikakve veze. 99% od korisnika je cekaju.
U princip, puno korisnika se zale zbog loseg launcera kod Huawei i po meni, imaju sasvim pravo za to. Jos od prvog dana koristim Nova Launcher i sve mi je kako ja zelim. Ipak ponovi cu, ako tebi pase Huawei launcher, teraj.

Podigao Nougat kod mene...E 5.0 me mnogo podseća na iOS...
Čini mi se da brže radi nego na MM...sviđa mi se što su vratili ikonice u notification panel (kada stigne poruka na viber,whatsapp ne pokazuje sliku korisnika nego ikonu aplikacije), i naravno ono što mi je najviše falilo app drawer...

Od ostalog primetio sam (ili mi se čini) da je zvuk tokom razgovora čistiji i jasniji...bio je i na MM ali mi se čini da ovde za nijansu bolje čujem sagovornika...

Šteta što nema tap2wake funkcije al ajde...može se i bez toga a možda i može da se aktivira naknadno sa prčkanjem po sistemu
Mozes sa onim huawei toolkit da omogućis tap2awake, treba ti root

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja te iskreno ne razumem, ali bas uopste.

Pa to 'lickanje' je za tebe, za tvoje bolje iskustvo sa telefonom. Tebi da bude sve pod redom, cakom pakom kako kazu, a ne da bi nosio uredjaja na izlozbu. To sto si cekao oficijalnu OTA, nema nikakve veze. 99% od korisnika je cekaju.
U princip, puno korisnika se zale zbog loseg launcera kod Huawei i po meni, imaju sasvim pravo za to. Jos od prvog dana koristim Nova Launcher i sve mi je kako ja zelim. Ipak ponovi cu, ako tebi pase Huawei launcher, teraj.
Ne treba meni "isjustvo" sa telefonom...ne drzim ja telefon non stop u ruci pa da mi treba sve glatko....meni treba telefon za komunikaciju,kamera ponekad,navigacija i sl.

Ukratko receno treba mi da kada kupim telefon i kada ga izvadim iz kutije i kada ga ukljucim,posle inicijalnog setup-a osnovnih stvari, da telefon radi za mene a ne da mu ja posvecujem paznju instaliranjem ovog ili onog launchera,ovih ili onih ikonica.

Ok,ima ljudi kojima je to zanimljivo i sl ali za mene je to opterecenje i gubljenje vremena...

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Mene isto na N zezala baterija,napunm ga na 100% I prikazuje mi 17-18h pa sam uradio factory I vratio sve app sto mi trebaju I sad je ok...nadam se da ce tako I ostati
93b549c6e3426db9adac200804c5987e.jpg

Koja ti je verzija N?

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno