Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

A ne hvalite se. Vidim kroz postove samo parni firmware komentarišu da su dobili, pa rekoh da nije to.

I ja isto VNS-L21C432B161. Telefon iz Gigatrona i Telenor mreža.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Preko FF sam pokusao da pokrenem azuriranje na Nougat. Imam B160, video sam da ima nougat sa 370 i 371. Automatski sam usao u 371, poslao u Updater, uradio izmenu mreze i ono mi sada prikazuje azuriranje u programu kako treba. Mada uzasno sporo skida, ali nema veze, pusticu ga preko noci. Ali me zanima, da li sam pogresio sto sam stavio 371, a ne 370? Pokusao sam da forsiram i 370 ali nece, i dalje mi stoji samo 371.

Jedno pitanje. Preko FF sam pokusao da pokrenem azuriranje na Nougat. Imam B160, video sam da ima nougat sa 370 i 371. Automatski sam usao u 371, poslao u Updater, uradio izmenu mreze i ono mi sada prikazuje azuriranje u programu kako treba. Mada uzasno sporo skida, ali nema veze, pusticu ga preko noci. Ali me zanima, da li sam pogresio sto sam stavio 371, a ne 370? Pokusao sam da forsiram i 370 ali nece, i dalje mi stoji samo 371.

Na 160 ide 370. Parni brojevi su dual sim, neparni single sim. Dali si pogresio? Iskreno, ne znam. Neki kazu da 370 radi i na 160 i na 161.

Poslednja izmena:
To je koliko mi se čini nebitno. Ja se ni ne sećam koji sam imao prvo, ali nadograđivao sam prvo na B131, pa B150, B151, B161, B170, B371 i odradio rollback na B170. Nikakvih problema nisam imao. Telefon mi je single SIM, ako je bitno. :)

Samo da potvrdim jos jednom moje testiranje bez pretrazivaca Chrome. Umesto njega CM Browser.
Za 41h, SOT JE 8h 15min, dok je baterija na 10%. Kada to uporedim sa vremenom koje sam postavio kada sam uzeo telefon,tada sam Chrome koristio, ovo od sada je bolje za dva sata.
U zadnje vreme, nisam mogao da izvucem to ni u ludilu sa instaliranim Hromom, bilo je mnogo,mnogo manje.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ljudi da li može mala pomoč oko kupovine konkretno ovog telefona?

Naime dvoumim se između p9 lite 3gb rama i xiaomi redmi note 4x
Kupio bih ga devojci i moj prvi izbor je bio nexus 5x (koji sam ja imao), ali sada kada vidim koji se problemi javljaju sa njim ipak cu ga preskočiti.
Glavne stvari pri izboru su mi garancija i čist stock android (moža bih joj uradio neki custom rom, ali optimizaciju ona ne bi radila već čist rom sa updateovima koji dolaze s vremena na vreme)
Po brojkama vidim da je p9 l bolji, ali to je model star godinu dana a n4x je izašao u februaru.
Drugo vidim da svi komentarišete o custom romovima, zanima me kako radi ovaj model na stock androidu i koja je njegova najbolja verzija po serijskom broju da bih znao što da tražim.

Zavrsio je azuriranje na 371, radi normalno. Barem za sada, naravno u pocetku secka, sada se vec oporavio, jos nisam nista cackao. Tako da jeste nebitno koji ide.

@Francesko
Nexus 5X ima ogromnu prednost, a to je cist android, i daleko bolja kamera od P9L i Redmi Note 4X. Ali je baterija katastrofa, vidim da ljudi jedva izvlace 3h SOT, tako da je meni to bila najveca mana.
P9L ima bolju kamera od Redmi, e sad ne znam kakva je softverska podrska od Xiaomi, Huawei cini mi se da je solidan po tom pitanju, barem za sada. Mada meni generalno, sto sam vec pisao, nije legao P9L kao sto sam ocekivao, jer je agresivan task killer i los multitasking ima. Doduse oba su tipicni kineski softveri, imaju neke nepotrebne stvari i dzidzabidze koje su, po mom misljenju, nekorisne, samo mi zauzimaju prostor. Ja bih malo sacekao da sam na tvom mestu, uzeo Xiaomi Mi5, kada izadje Mi6 uskoro, ovome ce da padne cena na 220-230e, a verovatno i nize, a to je odlican telefon. Pregledaj ti jos malo, eventualno sacekaj neko vreme, ne zuri.
Generalno prednosti P9L, nezavisno od Redmi Note 4x, su odlicna baterija, dobra kamera, lep izgled, citac otiska, solidne specifikacije (za prosecnog korisnika). Mane su taj los multitasking i agresivan task killer. Generalno nece imati problema da telefon konstantno stuca i koci, desava se s vremena na vreme, ali prelazak iz jedne u drugu aplikaciju ce biti iritantan i naporan jer ne drzi dugo aplikacije i onda ih samovoljno gasi i posle ponovo ucitava pri ulasku.

Ja kada procitam tvoju poruku, pitam se da li koristim P9L ili neki drugi koji samo lici na P9L :)

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Stigao nougat ☺️
a5ec3689a00393b3544e32fd811cf212.jpg

Uspesno odradjen update preko uputstva iz prvog posta.

Bukvalno sam imao minut-dva posla, nakon toga je sve samo islo.
Uradio sam i factory reset.
Telefon leti. Uglavnom mi je slobodno oko 1-1.1GB. Tu brojku na MM nisam video, uglavnom 500-600MB je bilo.

Super je radio na MM, na N radi jos bolje.
Videcu za multi-tasking, trenutno se update-uju aplikacije, TT jos nisam skidao, pisem sa kompa.

Jos utisaka dolazi uskoro(tm) :D

Da li bi bio ljubazan da odvojis malo vremena i pomognes mi da odradim taj debranding sa C66 na C432? Engleski mi nije bas najbolji pa mi zato i treba pomoc. Unapred hvala.

Kod mene je C432 fabricki, nisam prebacivao sa C66.

Nek se javi neko ko je to radio, pa preko PM nek ti objasni korak po korak.

Kod mene je C432 fabricki, nisam prebacivao sa C66.

Nek se javi neko ko je to radio, pa preko PM nek ti objasni korak po korak.

Hvala na brzom odgovoru. Ko god je to radio, bio bih mu veoma zahvalan da mi pomogne da to odradim. Imam ga od Novembra, ni jedan jedini apdejt nisam dobio, a izaslo ih je nekoliko, plus Nougat. Ovi u Vipu naravno nemaju pojma.

"Debrand" procedura nije toliko komplikovana.

Otkkjucas bootloader > instaliras twrp > rootujes> flashujes oeminfo i custom.bin > fastboot stock recovery > dload metoda tri dugmeta da se refleshuje kako bi se opet zakljucao bootloader i unrootuje telefon. To je to.
Svi fajlovi su kod Sebastijana na njegovom google drive u opisu kod Toolkita alata na Xda forumu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Je l bi mogao ako imas vremenada mi ove navedene korake malo detaljnije objasnis? Slab mi je engleski i zato trazim pomoc. Mozes da mi posaljes poruku ovde, na fejsbuk, skajp, viber, gde god, da ne spamujemo forum. Hvala

Mogu i ja sam imao pomoc. Samo poskidaj sve sto ti treba

Zdravo druze. Treba mi pomoc oko debrandinga. Skinuo sam toolkit i C432B160 rom. Ja sam inace na C66 romu i single sim sam. Skinuo sam C432 SS by LuxZg, je l taj treba? Nabavio sam kod za otkljucavanje bootloadera. Da li bi mogao da me provedes kroz postupak ceo? Hvala

Posle dva dana koriscenja nugat bolje radi. Baterija duze traje, lepse radi sistem, brze se instaliraju aplikacije. U svakom pogledu pozitivan napredak.

Koliko je otisaka na MM pamtio telefon? Na N pamti 5

flashujes oeminfo i custom.bin? Ajde oeminfo ima da se skine,ali sta mu dodje sad custom.bin? Zar ne treba oeminfo da se flesne preko twrp a zatim rom preko 3 dugmeta?Svako drugacije navodi,vise mi nista nije jasno...a i ovi sto su odradeli niko da napise neko detaljno uputsvo a smeta im kad se postavljaju pitanja ovde ?!

Podigao Nougat kod mene...E 5.0 me mnogo podseća na iOS...
Čini mi se da brže radi nego na MM...sviđa mi se što su vratili ikonice u notification panel (kada stigne poruka na viber,whatsapp ne pokazuje sliku korisnika nego ikonu aplikacije), i naravno ono što mi je najviše falilo app drawer...

Od ostalog primetio sam (ili mi se čini) da je zvuk tokom razgovora čistiji i jasniji...bio je i na MM ali mi se čini da ovde za nijansu bolje čujem sagovornika...

Šteta što nema tap2wake funkcije al ajde...može se i bez toga a možda i može da se aktivira naknadno sa prčkanjem po sistemu

jesi li proverio to uputstvo,tj isprobao? U tom uputsvu se ne spominej custom.bin i stock recovery?

i naravno ono što mi je najviše falilo app drawer...

Jeste vi ljudi culi za Launchere? :) Stavljate neke 'teme' odvratne a mrzi vas 10 minuta da potrosite na namestanje launchera sa funkcionalnoscu i izgledom 20 puta boljim od default..

Jeste vi ljudi culi za Launchere? :) Stavljate neke 'teme' odvratne a mrzi vas 10 minuta da potrosite na namestanje launchera sa funkcionalnoscu i izgledom 20 puta boljim od default..
Jesmo culi smo ali se meni nijedan od tih launchera ne svidja...pogotovo ne u free varijanti a pare da dajem za launcher da bih imao sve funkcionalnosti koje mi trebaju mi ne pada na pamet.
Ima mnogo boljih aplikacija za trosenje para od launchera

Zato mi je fabricki launcher sasvim dovoljan....

zato i kukam...prebolesno,isti fon a ja/mi treba jos bar 6m da cekamo dok ovi vec uzvaju u nugatu!
Brt, veruj mi da i nije neko uživanje na Nougat-u. Ja sam vozio nedelju dana B371 i vratio se na MM jer N još uvek ima bugova. Treba još da ga ispeglaju da bi radio bolje, a i sam UI ima nekih mana koje treba srediti.

Iako ima drawer, mnogo mi je lepsi Asus ZenUI, mozda sam se jednostavno navikao.

Vrteo sam razne ikonice i probao bez launchera, na kraju zavrsio sa Pixel ikonama i Asus ZenUI, isto sto sam koristio na MM, nekako mi je najcistije.

Svakako je to stvar licnog ukusa [emoji4]

Jedini bug na N koju sam primetio jeste da kamera laguje kad se otvara, osim toga nista lose, a mnoge stvari su bolje.

Auto-brightness mi deluje kao da brze reaguje, nemam vise dosadan bug sa WiFi-jem(desavalo mi se na MM da moram da udjem u podesavanja
za WiFi da bi uopste krenuo sa povezivanjem), osetno bolji multitasking, baterija mi duze traje.

Cekam neki sledeci update da vidim hoce li stizati OTA ili cu morati da radim rollback na MM pa OTA na N.

Jesmo culi smo ali se meni nijedan od tih launchera ne svidja...

Kako to mislis, sigurno neces samo instalirati Launcher i ostaviti ga tako? Naravno da gadno izgleda po defaultu, ali skines neke vrh ikonice, stavis neki normalan grid size, widgete po zelji, i to je to. Cak i brze radi telefon i bolji je odziv po meni sa Nova launcherom u poredjenju sa EMUI.
I besplatan je naravno.. one funkcije koje dobijas u placenoj verziji nisu toliko krucijalne.

To mi je enigma, spremni ste na svu ovu zaebanciju sa skidanjem Beta nugata i preznojavanjem koje to donosi, a furate fabricki launcher i fabricke odvratne ikonice..

Vrh Dno