Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Rodjaka student koja zivi kao podstanar u Bgd. bi da uzme kombinaciju: kucni net 1 kod VIPa i D3i kod SBBa, da bi mogla da ih "seta" na par lokacija jer nece da uzima ADSL i vezuje se za jedno mesto. Nisam hteo nista da je savetujem dok ne pitam dobronamerne forumase i cujem njihovo misljenje?! Mislim da bi ona za par dana "ispucala" svih 100GB (mozda gresim ali mislim da D3i "zdere" MB) a posle nece moci da gleda kanale jer za D3i je potrebno minimalna brzina od 4. a kod Vip-a ce imati 2. (nakon potrosenih 100 GB) :( Jel zna neko mozda koliko D3i "cepa" MB i sta vi kazete za ovu kombinaciju??? Unapred hvala svima na odgovorima... :)

Već sam ti objasnio na onoj drugoj temi o internetu ako hoće da koristi Vip kućni net 1 paket za internet za televiziju neka koristi KODI.

Mali bitrate vrhunska slika i svi domaći i lokalizovani strani kanali za dž. Plus bonus free kanali sa satelita. To je cirka oko 180-200 kanala

Zbog malog bitrate ostaće joj dovoljno Vip interneta za druge servise

Kakav crni D3i :eek:

Ne lupetaj. Mali bitrate + vrhunska slika ne idu jedno uz drugo. Koristim Kodi... ne koristim tvoj magični sve za džabe lokalni kanali addon. Čak i da je identičan kvalitet same slike nije identičan kvalitet tj kapacitet samih servera tako da za primarni izvor TV kanala ću lepo da se uhvatim za novčanik.

Kodi koristim za kanale i servise koje ne mogu da platim sve i da hoću :)

Ne lupetaj. Mali bitrate + vrhunska slika ne idu jedno uz drugo. Koristim Kodi... ne koristim tvoj magični sve za džabe lokalni kanali addon. Čak i da je identičan kvalitet same slike nije identičan kvalitet tj kapacitet samih servera tako da za primarni izvor TV kanala ću lepo da se uhvatim za novčanik.

Kodi koristim za kanale i servise koje ne mogu da platim sve i da hoću :)

Nemoj ti da lupetaš i hvataj se zašta god hoćeš kad za bolje ne znaš

Koristim osijek build gde je kvalitet slike odličan a bitrate jako mali jer sve to gledam preko Vip kućni net i ostane više od pola količine podataka.

Tv gledam svaki dan

Kada je d3i tek krenuo kod nas testirao sam ga sa Posta adsl 2mbps. Radilo je ok. Crt televizor je bio prikacen, slika bi bila malo zrnasta prvih 5-10 sekundi i posle sve sljaka. Za to vreme zaboravi net za druge stvari.

@Xiaomi1983: Testirao sam "osijek build" i "bla bla croatia" addon pre godinu i nešto. Sad koristim regularan Kodi sa par addons za stvari koje gledam povremeno... primarno koristim Kodi za LAN streaming komp>TV (tj Android "box").
Testirao sam te za dž IPTV liste i trial liste payed IPTV provajdera i to prosto nije to. Izvor tih lokalnih kanala je ili satelit tj card sharing ili eventualno dekriptovan stream servisa tipa D3Go koji se po pravilu re-enkoduje i re-kompresuje da se može natrpati u više kanala i više korisnika na server. Prema tome kvalitet slike ne može nikako biti ne bolji nego ni isti kao "source". Kad se na to sve doda sklonost da ne radi kako treba baš kad treba da gledaš nešto tipa sportski prenos onda subjektivno to nije vredno (mojih) živaca, a objektivno nije pogodno za primarni izvor TV sadržaja.

Za Dž mogu da pogledam poneku NBA utakmicu ali sigurno neću da se uzdam u tu varijantu ako mislim da gledam sve svaki dan. Kvalitet + pouzdanost za dž ne može.

Plus činjenica da različiti ljudi imaju različito shvatanje pojma šta je to "odlična slika" (čak i ako tu ima i onaj momenat "za džabe je dobro"). Meni su i na D3i SD kanali odvratni, a ne da gledam 1 Mbps re-encode toga.

Moze kad koristis njihov internet. Ovako ne moze. Tu su najvise osteceni korisnici koji imaju d3i. Ti platis d3i, imas kao d3go uz to i pola kanala ne rade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa ko koristi d3i, taj nema sbb net...

Pa da ali kao korisnik d3i imas uslugu i d3go. Ali takav d3go sa zakljucanim kanalima ne sluzi nicemu. Trebali su to da naglase.

To je valjda samo zakljucano na mts-u

Meni recimo na Vip postpejd internetu radi sve iz paketa koji imam. Tako da ne vazi za sve ocigledno.

Radi i na Telenoru

I meni je radilo do početka februara kada sa mifi-ja pustim net na laptop, međutim od februara samo mogu da pratim kanale tako što ubacim karticu u telefon, dok mi ovako kaže da nije moguće gledanje određenih kanala.

U dokumentaciji za Albisov box naidjoh na info da podrzava DLNA streaming.
Jel pokusao neko, ili je to SBB iskljucio na boxu?

Ko je na ADSL-u, a hoće da koristi D3i može da predje na Total net (ADSL) i da ima D3GO u punom obimu.

Poslednja izmena:
Pa ja evo imam d3i i ugovor za adsl kod naseg gradskog provajdera i samim tim ne mogu da predjem. Treba da skinu tu restrikciju za d3go ili bar jos neke kanale da omoguce.

Jedino da sacekas da ti istekne ugovor pa da uzmes Total net. Realno za 990 dinara koliko placamo sa SK HD kanalima i dace bog uskoro Arenama, nije neka mana sto je d3go okrnjen za dosta kanala. Mada uvek postoji ona caka da se nakacis preko mobilne mreze pa kad krene da se konektujes na wifi i uzivas.

Interesuje me ova d3i televizija da se definitivno otkačim mts IPTV-a, gledam na sajtu ali nisam našao ono što me zanima. Da li je kvalitet i izbor kanala (koliko vidim, jeste) isti kao u klasičnom SBB paketu? Za dodatni tv piše "po ceni jedne pretplate", a ovamo se plaća neka renta (koliko?). Kolika je krajnja cena d3i televizije sa osnovnim paketom + HD kanali, i stb-a za dodatni tv? Cena me zanima da bi je ukalkulisao u mts-ov BOX 3 (trenutno sam na BOX 4) i da vidim da li bi to imalo smisla.

edit: našao sam cenovnik, zanima me kvalitet slike i potrebna brzina neta. Znam koja je minimalna, ali imam dva tv-a, tri mobilna nakačena na wifi, laptop... Trenutno sam na mts-om paketu do 10Mb/s i nemam problema sa protokom, ali gledam da pređem na 20 ili 50Mb/s ako budem mogao.
I još nešto... Šta je ovo "d3i kuća"? Jel to ima veze ko živi u stanu ili kući?

Poslednja izmena:
U svakom slučaju D3i je nekoliko puta bolji od mts-a.
-Veći izbor kanala.
-Odličan kvalitet HD kanala.
-Prenosivost i mobilnost.
-Gratis tri D3go naloga.
-D3go je nekoliko svetlosnih godina bolji od Mts-Go krša.
Kada sam ga isprobavao ,lepo je radio na 10 mega,mada savet je 20 mega ako svlačiš dosta sa neta.Pun pogodak je 50 mega vdsl.
Za drugi boks mora renta i minimum 20 mega neta.
Hd paket je 450 dinara.Dodatni boks je 290 dinara.
Kada ti istekne prvih 12 meseci,imaš raznih pogodnosti kod obnavljanja ugovora.

http://sbb.rs/podrska/cenovnici-i-dokumentacija#tab=314

Poslednja izmena:
U svakom slučaju D3i je nekoliko puta bolji od mts-a.
-Veći izbor kanala.
-Odličan kvalitet HD kanala.
-Prenosivost i mobilnost.
-Gratis tri D3go naloga.
-D3go je nekoliko svetlosnih godina bolji od Mts-Go krša.
Kada sam ga isprobavao ,lepo je radio na 10 mega,mada savet je 20 mega ako svlačiš dosta sa neta.Pun pogodak je 50 mega vdsl.
Za drugi boks mora renta i minimum 20 mega neta.
Hd paket je 450 dinara.Dodatni boks je 290 dinara.
Kada ti istekne prvih 12 meseci,imaš raznih pogodnosti kod obnavljanja ugovora.

http://sbb.rs/podrska/cenovnici-i-dokumentacija#tab=314

Hvala puno, 20 mega ću moći da guram ladno, za 50 pitanje, jer sam 420m od centrale. Sad sam stavio na papir izlazi mi 4270 dinara, box 3 (20mega) + d3i iptv sa hd paketom i dodatnim stb uređajem. Sad krnjavi box 4 (10 mega) plaćam 3800 sa dodatnim paketom tv Plus i dodatnim stb. Petsto dinara više ali bih i dobio mnogo više.

Poslednja izmena:
Mali info u vezi potrebne brzine za D3i, sad sam proverio i moze 1 uredjaj sa HD kanalima moze da radi na 4 mbps (4100kbps)

D3I 4100kbps (4mbps).jpg

Probao sam par kanala, HBO i Cinemax, HD naravno ...SD kanale nisam ni gledao, mislim da je za njih profil 2.5 mbps

Pa ako nekome znaci i ako bi da planira protok unapred, eto

D3i kuća znači da dobijaš u paketu 2 STB-a (cena drugog je već u ceni paketa, ne moraš da ga doplaćuješ).

Koristio sam MTS IPTV 2 godine, sada već godinu dana koristim D3i i iskreno nemam zamerki na D3i i mislim da je D3i stvarno bolji od MTS IPTV.
Mada kada usporedim naš D3i sa sličnim servisima u inostranstvu mislim da bi naši mogli još malo da ga dorade i poboljšaju.

Da li cu imati sve kanale ako uzmem d3i osnovni paket, koristim wifi net koji je vezan za telekom link?

IP.PNG

Imaces sve kanale. Uzmi d3i na probu mesec dana pa ces videti da li ti odgovara.

Ne vidim nikakvu razliku između paketa D3i kuća i dodatnog boksa na postojeći.
Kada poredim samo sbb kablovsku tv i d3i ,ispada da d3i ima više kanala za manje para.Konkretno 990+440 za hd paket daju eurosportove hd kojih na kablu nema za ove pare.Tu su i tri D3Go naloga free,dok ih na kablu nema.

Poslednja izmena:
U pravu si potpuno. Cak je i Pink paket u osnovnoj ponudi za one koji ga gledaju. Mislim da je trenutno najbolja ponuda na trzistu.

Naravno da jeste. Pogledajte samo ponude ostalih koji nude ott/iptv. Beotel cak nema ni Prvu/b92. Kopernikus ott nema spisak kanala. Orion telekom prepun Pinkvog smeca. Jedino mts moze da parir po onoj ceni duplo manjoj od standardne(neka akcija bila).

D3i kuća znači da dobijaš u paketu 2 STB-a (cena drugog je već u ceni paketa, ne moraš da ga doplaćuješ).

Koristio sam MTS IPTV 2 godine, sada već godinu dana koristim D3i i iskreno nemam zamerki na D3i i mislim da je D3i stvarno bolji od MTS IPTV.
Mada kada usporedim naš D3i sa sličnim servisima u inostranstvu mislim da bi naši mogli još malo da ga dorade i poboljšaju.

Doplaćuje se drugi prijemnik za D3i kuću i košta 290 dinara. Ja imam osnovni paket D3i kuću i plaćam mesečno 990+290=1280
D3i kuća.jpg

U pravu si potpuno. Cak je i Pink paket u osnovnoj ponudi za one koji ga gledaju. Mislim da je trenutno najbolja ponuda na trzistu.
To namerno rade da čerupaju raju na kablu.Ko uhvati digitron u ruke a gleda u njihov kabl na zidu,obro je bostan jer im je matematika takva da im je samo najskuplji paket "isplativ"
Pitao me neki prijatelj koji ima mogućnost za sbb kablovsku za savet.Ja uzeh cenovnike da poredim i shvatim da mu je bolje da ne uzima sbb kabl,već telekom vdsl +D3i sa HD paketom+android za D3go.Vdsl je super stabilan u bilo koje doba dana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno