Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Naravno. Ja imam box 3 sa mix XL tarifom i VDSL 50 netom. Cak i fiksni koristim puno jer ima neogranicen broj minuta sa mts fixnu telefoniju. Iako sam na skoro km od centrale, vdsl nije stucnuo ni je jednom. Ping 6 a dw 46Mb.

D3i kuća znači da dobijaš u paketu 2 STB-a (cena drugog je već u ceni paketa, ne moraš da ga doplaćuješ).

Koristio sam MTS IPTV 2 godine, sada već godinu dana koristim D3i i iskreno nemam zamerki na D3i i mislim da je D3i stvarno bolji od MTS IPTV.
Mada kada usporedim naš D3i sa sličnim servisima u inostranstvu mislim da bi naši mogli još malo da ga dorade i poboljšaju.

I ja sam tako razumeo,ali nije. Mene zbunilo ono "Taksa za aktivaciju D3i servisa (D3i kuća) bez naknade" pa sam mislio da je dodatni stb free, jer sam pre toga gledao i total tv ponudu gde je čini mi se u najvećem paketu besplatan stb. A ispod vidim "Mesečna renta D3i prijemnika", reko šta je sad ovo? Znam da se kod svih kablovskih operatera plaća, nego meni bi on trebao samo kad mi tašta dođe na mesec, dva, tri godišnje, inače drugi tv ne palimo odreda.

Poslednja izmena:
Drugi stb mozes da uzmes i odjavis kad god hoces. Nije vezan za UO.

Nikako da uzmem drugi da ga ukljucim na drugi net, dakle druga ip adresa da vidim hoce li da sljaka to i koliko. Da ga istestiram za 300 kinti :D

U mts-u može, za d3i, nije moglo... Nego dok važi ugovor, mislim tako mi je rečeno, i uputili me na opšte uslove...

Možda su nešto menjali

#miki92 radice na drugoj mrezi bez problema. E sad pitanje je koliko.
#maki22 Apsolutno sam siguran. Dodatni stb uzimas i odjavljujes isto kao i dodatne pakete.

Možda su menjali od skoro, ranije nije moglo...

Opšti uslovi

d3i.png

Moj brat je imao jedan prijemnik preko godinu dana. Onda je tokom leta prosle godine uzeo drugi i koristio ga 3 meseca pa ga je odjavio i nastavio da koristi osnovni. Planira opet preko leta da uzme dodatni. Zato sam i rekao da sam siguran. E sad, najbolje je da se raspita kod sbb-a. Ja imam problema sa nekomptabilnoscu uredjaja sa fox tv-om, pa sam ih pitao mogu li da vratim uredjaj i rekli su da mogu, iako sam tad jos bio pod ugovorom. Na kraju ga nisam vratio, instalirali su mi staru verziju sw na njega i radi dana danas sa tim, posto nemaju resenje za problem.

Da li stb mora da se veže kablom za ruter ili može i preko wifi?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da li d3i stb uredjaj moze da se koristi na vise razlicitih adresa? Zeleo bih da ga koristim kod sebe u stanu i nosim goste ako mi zatreba.

Znači drugi stb možeš ladno da daš komšiji i da deliš cenu pretplate :)

Jedino ako mu das i net. Ovako tesko.

Ako imate više uređaja koji koriste net, pa na sve to dodate jedan ili dva D3i uređaja, onda nije loše da se investira u malo bolji ruter koji ima mogućnost definisanja prioriteta saobraćaja. Za D3i se definiše maksimalni prioritet i sve radi bez greške. Inače, dešavaće se da D3i secka i prekida, jer su drugi pustili torent, download, youtube i slično.

Kao korisnik D3i usluge, da li imam pravo na koriscenje UniFi-a, odnosno na onih besplatnih 5gb mesecno?

Zvanicno ne. A nezvanicno probaj ;)

Ako imate više uređaja koji koriste net, pa na sve to dodate jedan ili dva D3i uređaja, onda nije loše da se investira u malo bolji ruter koji ima mogućnost definisanja prioriteta saobraćaja. Za D3i se definiše maksimalni prioritet i sve radi bez greške. Inače, dešavaće se da D3i secka i prekida, jer su drugi pustili torent, download, youtube i slično.
Koliko košta takva investicija i da li će, nevezano za bolji ruter, sa protokom neta od 20 Mbs moći da se postigne normalan protok D3i signala sa dva stb uređaja i uključenim HD kanalom i nekim radom (skidanje) po netu?

20 Mbps je premalo za 2x HD kanal na D3i + sve ostale potrebe ukućana, sve istovremeno.

U pravu je shamanNS. Ako imas mogucnost za neki brzi net ne bi trebalo da pravi problem. Meni na vdsl 50 budu ukljucena dva boxa na HD kanalima, plus android stik vrti na Kodiju neki film ili seriju u HD-u, plus 5 telefona nakacenih od kojih su bar dva na YT i ne secka nista.

Pa to, zato me i interesovala teorijska mogućnost do koje teško može da dođe (dva tv-a da budu na HD kanalu, ovaj jedan teško da će i da radi u toku godine, a što se skidanja tiče, bude toga ali ne nešto strašno, doduše, tri telefona, laptop i komp su stalno nakačeni na mrežu...). Ne znam da li ću imati uslov za 50Mbs, ali ne bih mogao trpeti nikakvo seckanje na d3i. Nego, mene čudi što mi sada sve to isto radi (osim HD kanala) na 10Mbs bez ikakvog problema.

Poslednja izmena:
Koliko sam skapirao ti trenutno koristis MTS IPTV? Ako je tako ti imas 10Mb za net, ali imas i dodatni net za IPTV pa ti zato radi lepo. Nakaci se na modem i vidi koja ti je brzina dodeljena. D3i nema rezervisan net za sebe nego koristi dostupan kapacitet, u tvom slucaju 10Mb tako da bi ti to tesko istovremo sve radilo kako treba.

Koliko sam skapirao ti trenutno koristis MTS IPTV? Ako je tako ti imas 10Mb za net, ali imas i dodatni net za IPTV pa ti zato radi lepo. Nakaci se na modem i vidi koja ti je brzina dodeljena. D3i nema rezervisan net za sebe nego koristi dostupan kapacitet, u tvom slucaju 10Mb tako da bi ti to tesko istovremo sve radilo kako treba.

Da, u pravu si, zaboravio sam da posebno ide net za MTS IPTV, a za d3i će vući od ovih 10Mbs, odnosno 20Mbs, sutra. Kontam, da će d3i sa dva stb-a i HD paketom vući nekih 15Mbs, ostaje mi ~5Mbs za sve ostalo, što je malo. Videćemo, ako budem mogao da uzmem 50Mbs bilo bi pravo rešenje.

Pre nego sto odjavis MTS, uzmi d3i na probu mesec dana. Ne kosta nista, a videces kako se ponasa.

Ćao drugari. Kod mene je baš takva situacija i nemam drugih mogućnosti za net sem adsl-a. Imam Totalov net i njihov ruter TP Link ND 8951. Da li on ima mogućnost odredjivanja prioriteta i ako ima zamolio bih za pomoć oko podešavanja istih.

Nazad
Vrh Dno