Nisam ja nikada ni otišao od FIFE nego sam prodao PS3 pa se "vratio" na PES6
I dalje je ista meta - isto odstojanje: sa PES6 predješ na FIFU (i obrnuto) bez ikakvog problema. Ista logika, isto rezonovanje, samo drugačiji i unapredjen gameplay koji traži da ga naučiš. Sa PES6 na PES2017? E to već malo (više) teže... Ili drugim rečima, PES2017 sam odigrao 5 mečeva online. FIFA 17 sam odigrao 5 i želeo da odigram još 5.
FIFA ima jedan glavni momenat koji makar meni ostavlja PES2017 3 svetlosne godine iza - odziv komandi a pogotovu na prvom kontaktu - u PESu ako želiš da se nešto dogodi "odmah" moraš bukvalno bukvalno da reaguješ sekundu-dve pre nego što dodješ u posed i to za rezultat ima izuzetan uticaj na eksplozivnost i dinamiku meča. Još ako se doda upotreba desnog analoga u FIFI prilikom kretanja, ta razlika bude još očiglednija. Razumem da balvani od 190+ imaju takvu kontrolu, ali, što reče jedan drugar - kontre u PES2017 se igraju po principu skijanja - zaletiš se i onda samo sitna skretanja kao u slalomu pa dokle dodješ
Za FIFU jedinu zamerku imam da bi 1na1 iz 16m mogao i golman malo više da se pita. A šutevi van 16m kao i oni iz "karambola" nekako mnogo lako pogadjaju stative i prečke.
Medjutim, glavna zamerka ide za optimizaciju - na integrisanoj grafičkoj (HD4600) svaki 3-4 meč se "gasi" (prelazi u crn ekran) - a stavio sam na minimum (720p, 30fps, low + MSAA Off, WIN7) - FIFA15 recimo nije imala taj problem - šteta.
I ostaje mi da pronadjem kontroler za PC, igram na nekom Logitechu i kao "OK" je, ali ostaje mi utisak da bih mnoge situacije lakše rešio kada bi imao ispravan kontroler pa da ne daj bože jednu kontru istrčim pravolinijski od početka do kraja