Šta je novo?

FIFA 17

Nema sta da bude do njega, do preopterecenih servera je ili do protivnika koji namerno laguje. Ja sam dosta podesavao ruter, otvarao portove... kada igras sa protivnikom koji je bizu i koji ti je prijatelj pa nece da laguje namerno, sve je super.

Mislim da se na PC-u mnogo vise igraca bavim tim glupostima i lagovanjem, mada ih i na konzolama ima kolko oces, iskoristice svaki exploit na svetu, Fifa community je nesto najgore sto postoji.

Ja igram fifu online svake godine od 2007. i moje iskustvo je da je pravilo da radi odlično, čak iznenađujuće dobro, a tačno vidiš kad je neki problem, jer je očigledno.

Po ovoj priči ispada da svaki meč neko pušta torrente, udaljen je par hiljada kilometara i slično, što nije realno.

Na konzolama mogu da garantujem da ako imaš normalan net, sve si podesio kako treba i igraš u vreme kad igraju ljudi sa tvog kontinenta (ne da probaš u pola 5 ujutru), imaćeš odlično iskustvo u 95% mečeva.

Na pc-u je taj procenat verovatno manji zbog manjeg broja igrača i drugih smicalica, ali i dalje je to odlično.

Ja sam čak bio taj koji igra u sred noći i opet sam bio iznenađen koliko dobro radi sa udaljenim ljudima. Pisali smo godinama o svemu tome, nije se sad SVE promenilo otkad je Boris počeo da igra.

To je moje iskustvo, ako većina ima neko drugo, onda nisam u pravu.

Poslednja izmena:
Gori je pes veruj mi, jer rade lag kad povedeš i utakmica se završi kao nevažeća. Znaš koji je šljam tek tamo. Fifa je super u odnosu na pes što se tiče toga, nikad mi se to nije desilo..

Na konzolama mogu da garantujem da ako imaš normalan, sve si podesio kako treba i igraš u vreme kad igraju ljudi sa tvog kontinenta (ne da probaš u pola 5 ujutru), imaćeš odlično iskustvo u 95% mečeva.

U pola 5 ujutru ce da ti leti, zato sto ti je najmanja agregacija. U vecernjim satima je najgore.

Postoje podesavanja i negde u FIFI da te sparuje sa protivnicima koji su blizu, ne znam tacno gde. To je po defaultu ukljuceno.

Borise pitaj ortaka da li je ostavio ukljucen torent dok ste igrali. Meni je logicno da toga ima mnogo vise na PC-u, pola konzolnih usera i ne koristi torente.

Sad ulazimo u neku priču van fife...

U pola 5 u startu igraš sa ljudima van Evrope, to bi bilo samo loše za početak.

To postoji kod kablovskih provajdera gde su svi na istom čvorištu, pa ima zagušenja na 5 nivoa i zavisno od doba dana i opterećenosti.

Na adsl-u toga nema nikad, imaš svoju izolovanu liniju, a agregacija ja na višem nivou kod provajdera i to je samo vrsta proračuna i optimizacije, ti je ne osećaš.

Te dve tehnologije su mnogo različite i to što pričaš može da bude prisutno na kablovskom sistemu, a on to koristi.

Ali opet nije ta priča konkretno za fifu, nego za sve.

I ne bi dovela do ovog nivoa problema koji on pominje, nego bi možda osetio da nije "kao offline", nego bi bio prisutan mali lag konstantno.

Morao bi da bude baš neki slučaj sa margine kome se bukvalno raspada net da bi mu tako radilo.

Poslednja izmena:
I za konzole se savetuje dmz mod (kao da su svi portovi otvoreni), ali pošto na pc-u to nema smisla zbog bezbednosti, otvori portove koji se traže.

https://help.ea.com/en-us/help/faq/opening-tcp-or-udp-ports-for-connection-issues/

https://help.ea.com/en-gb/help/fifa/fifa-17/fifa-17-ports/

Necu da prejudiciram al izgleda da je to, fala puno! Imao sam sad mec skoro kao offline, sad dal je slucajnost nemam pojma, javljam jos kako bude.

Odradio sam jos nesto pored ovoga, upalio upnp u windowsu, whitelistovao origin i fifa exe u antivirus programu. Nisam mogao sve one portove da dodam doduse, iz nekog razloga nisu svi hteli.

Dobro je :). Poigraj se još malo sa svim tim, pa javi...

Imaš uputstva po netu za svaki ruter, mora da može svaki port.

Poslednja izmena:
Necu da prejudiciram al izgleda da je to, fala puno! Imao sam sad mec skoro kao offline, sad dal je slucajnost nemam pojma, javljam jos kako bude.

Odradio sam jos nesto pored ovoga, upalio upnp u windowsu, whitelistovao origin i fifa exe u antivirus programu. Nisam mogao sve one portove da dodam doduse, iz nekog razloga nisu svi hteli.

Opet ponavljam, nemoj iskljuciti mogucnost da si naleteo na protivnika koji koristi "cheat", tj takozvani LAG switch gde optreti konekciju dovoljno da mu igra ne pukne ali tebi napravi neigrive situacije dok kod njega si ti freezovan, i on se krece gde hoce...

evo ga>

Poslednja izmena:
Koliko posto ljudi na svetu bi uopšte znalo za to?

Od onih koji igraju fifu, sigurno je 0.001% čulo za to, a 0.001.% od toga je napravilo ovo :D.

Blam je i samo pogledati, a kamoli korak dalje :D.

Dajte bre, pa nisu svi nenormalni na ovom svetu...

Protiv ovakvih momaka sa snimka igraš IGRICU, Borise.

Ovakav lik i prijatelj fudbala, pa kolike su šanse?

Poslednja izmena:
Dovoljno je da naletis na nekoga ko igra preko wifi-a :).

Koliko posto ljudi na svetu bi uopšte znalo za to?

Od onih koji igraju fifu, sigurno je 0.001% čulo za to, a 0.001.% od toga je napravilo ovo :D.

Blam je i samo pogledati, a kamoli korak dalje :D.

Dajte bre, pa nisu svi nenormalni na ovom svetu...

Protiv ovakvih momaka sa snimka igraš IGRICU, Borise.

Ovakav lik i prijatelj fudbala, pa kolike su šanse?

Ovaj nacin cheatovanja je potekao od konzolne populacije :) btw.

Od hakera među konzolašima, moguće. Mora da poznaje i rad na računaru :D

Taj lag switch trik je jako pogan, sta ljudi rade samo zbog cheat-a, boze :d

Ipak sam poranio sa veseljem, i dalje uzasno radi, krecu se kao kroz zivo blato, cesta usporenja igre, preveliko kasnjenje na komande.. ako svi koriste neke od tih fora za lag onda pasmater svima po spisku, kako to na njih ne utice onda?

Ajde testiraj svoj net pa postuj screenshot, da vidimo kako izgleda.

Možeš i ping ka nekom serveru, da vidimo da li ima gubitaka i šta je sa pingom.

Fifa je p2p, ali ako imaš neki osnovni problem sa konekcijom , to je druga stvar.

I probaj tu PS4 verziju ako imaš prilike.

Poslednja izmena:
Ping ka google-u, speed test i pingtest.

Prilozi

• ping1.png
    ping1.png
    24.6 KB · Pregleda: 71
  • ping2.png
    ping2.png
    297.6 KB · Pregleda: 75
  • ping3.png
    ping3.png
    166.6 KB · Pregleda: 71

Capture.PNG :D

Mislim da je do Borisa tj do njegovog interneta,pa da je tako los online u FIFI ne bi je pipnuo u zivotu posto samo to i igram.Pre par meseci sam igrao na PC-u i nije bilo bas neko sjajno iskustvo tj bilo je nekog minimalnog laga ali opet igrivo.Meni su veci problem bili citeri koji su prekidali meceve kad vodim(nije mi dodeljivana pobeda posle toga nego racuna da se kao igralo a nema bodova,dakle skine jednu utakmicu sa ukupnog broja u sezoni koliko je ostalo i nikome nista),samo zbog toga sam se vratio na konzolu jer igram 90% vremena sportske igre i hocu da to radi kako treba.

OK, postoji jitter jer ping nije konstantan, ali i pored B rejtinga ovo deluje kao da nema većih problema u smislu normalnog funkcionisanja.

Onda će pre pre biti da je problem sa portovima ili nekom takvom glupošću (ili tvoj provajder radi nešto što ne bi trebalo na tu temu).

Ne znam šta ostaje osim da probaš PS4 verziju.

Moglo bi da se oglasi još ljudi koji igraju pc verziju Online, pa da vidimo šta kažu...

Edit:

Pošto si na kablovskoj, pretpostavljam da imaš modem i ruter.

Probaj da vežeš samo modem direktno, pa vidi da li se bolje ponaša.

Ako je bolje, onda je nešto do konfiguracije rutera. Ako ne, onda ili je do tvog neta (kablovska, čvorišta, zagušenja ili prosto loše rutiranje ka raznim stranama) ili nemam pojma.

Ili na pc-u svi koriste onaj lag switch koji su sami napravili :D

Edit 2:

I meni se dok sam bio na kablovskoj (radijus vektor) svašta dešavalo i pored toga što testovi deluju normalno, za gaming mi je bio užasan net. Prešao sam na adsl i sve online mi radi savršeno uvek.

Poslednja izmena:
Koja zver za 650 coins-a, jos kada se doda Hunter opcija :D

Capture.PNG

Ne znam šta se promenilo al mi online sad radi odlično, smanjio sam rezoluciju i detalje na medium mada ne bih rekao da je do toga.
Imao sam sad sjajan meč protiv Rome (ja Tottenham), kad protivnik igra normalno i fudbalski a ne napinjanje sa presingom i dobacivanje sve na prvu, totalno druga igra postane..
Generalno su bolji mečevi kad uzmes malo slabiji tim.
Šteta što nema neki nacin da lako dodam protivnika medju prijateljje, ili neki chat, ovako moram bukvalno printscreen da odradim da vidim koji mu je nick..

Sent from TT

Kad malo uznapreduješ kroz divizije, sve normalnije ljudi igraju.

Ali da se bira 95% real i slično, to mora :D.

Tačno se vidi da drugačije razmišlja neko ko bi bar ponekad uzeo bar malo slabije od toga.

Ja već drugu godinu uzimam neki 4.5 tim, i mnogo je lepši fudbal, konkretno ove godine isto igram sa totenhemom i baš uživam.

Prvu fifu koju sa uzeo, igrao sam online sa realom i ludeo - real, barsa ili bajern, ništa drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bacite origin nickove na pm. Da opeglamo koju. :)

Sent from my D6603 using Tapatalk

dsr07mm nisam neki fifas ali je igram dosta, uglavnom sp ultimate team i career. Nekako mi mrsko online ali posto smo nasi trebalo bi i ping da bude ok.

BorisLozacPC

Drugari, skinuo sam demo za PC da probam, medjutim, ima dropove u FPSu i malo secka. Vidim da se dosta ljudi zali na ovo.

Imam GTX 1080 gaming, i7 6800k, 32GB memorije. Sve ostale igre igram na ultra high sa 60+ fps, a ovde imam problem i na high podesavanjima.

Da li postoji neko resenje? Hocu da je kupim, ali ako ce da mi ovako radi, onda bih odustao

Unapred hvala

Ma gde, meni radi savrseno, a pogledaj mi konfiguraciju (sad imam 8gb).

Sent from TT

Vrh Dno