Šta je novo?

FIFA 17

Drugari, skinuo sam demo za PC da probam, medjutim, ima dropove u FPSu i malo secka. Vidim da se dosta ljudi zali na ovo.

Imam GTX 1080 gaming, i7 6800k, 32GB memorije. Sve ostale igre igram na ultra high sa 60+ fps, a ovde imam problem i na high podesavanjima.

Da li postoji neko resenje? Hocu da je kupim, ali ako ce da mi ovako radi, onda bih odustao

Unapred hvala

U nvcp profilu za igru stavi "prefer maximum performance" pod "power managment mode", da ne bi drajveri obarali 3d klokove pošto je igra nezahtevna. Takođe ugasy vsync u igri i forsiraj ga kroz drajvere.

U nvcp profilu za igru stavi "prefer maximum performance" pod "power managment mode", da ne bi drajveri obarali 3d klokove pošto je igra nezahtevna. Takođe ugasy vsync u igri i forsiraj ga kroz drajvere.

Mozda je problem do DEMO verzije? Uradio sam sve ovako, i dalje vidim kako nije glatko :(

^
Vrati sva podesavanja na default i instaliraj drajvere 376.33.

Meni je isto loše radilo, a sa ovim drajverima sve na max radi besprekorno.

Čekiraj u opcijama kod startovanja igre vsync i limit fps to 60 ili tako nešto, pa probaj.

Da li je moguće postići veću hemiju kod igrača samo odigravanjem mečeva u FUT-u?

(da ne mora liga, država, klub da se slažu).

Uzeo sam danas fifu 17, ali uzasno laguje na mom pc. Kako smanjiti taj lag?
R7 260 je graficka
4gb rama
X4 740 3.2 ghz procesor
Znam da nije bas najbolje, da li bi dodavanje jos 4 gb rama pomoglo?

Da, bukvalno ti samo Ram treba, sa 8gb ce progledati.

Uspeo sam da smanjim lag, u poredjenju sa fifom 15 koju sam zadnju igrao, ovo je mnogo bolje... jedina zamerka sto u ultimat timu igraci kao da su od stakla, svaku utakmicu neko se povredi.. A tek sam poceo da igram i nemam coinsa da bacam za oporavke.. Poceo sam da slazem italijansku ligu. Imali neko preporuku za nekog jeftinog igraca iz italijanske lige?

Uzeo sam danas fifu 17, ali uzasno laguje na mom pc. Kako smanjiti taj lag?
R7 260 je graficka
4gb rama
X4 740 3.2 ghz procesor
Znam da nije bas najbolje, da li bi dodavanje jos 4 gb rama pomoglo?

Nece ti pomoci ni 500GB rama

Nesto sa Fifom defenitivno nije u redu. Kao sto sam vec naveo imam i7 6800k, GTX 1080 i 32GB rama, i dalje nekako laguje, tj secka ponekad. Sve sam probao sto sam mogao da nadjem na netu i ne vredi. Monitor mi je 75hz i sve vreme mi je u igri zakucano na 75 FPS, ali i dalje secka, tj nije glatko u nekim situacijama. Mozda ljudi ovde to ne primecuju ili im radi kako treba, ali meni definitvo ne

Dosta ljudi na netu se isto zali

Probaj na 60 hz, ko zna kakav je kod igre, možda ne radi dobro van toga...

Na 144Hz na 1440p nema nikakvih problema, barem ne kod mene.

Probaj na 60 hz, ko zna kakav je kod igre, možda ne radi dobro van toga...
Probao sam sve. I podesavanja u nvdida control panelu, pa neki riva tuner i jos neke stvari, i limit fps i ne limit. Milion stvari. Sto je interesantno, i kad stavim na medium podesavanja, isto malo secka, ne ide glatko. FPS je konstantan, ali kad se igra ne deluje glatko. Kad je reply ili one cut scenes, radi perfekno :(

Na 144Hz na 1440p nema nikakvih problema, barem ne kod mene.

Ne znam sta da radim. I ja imam ultrawide monitor (75hz) i ne ide glatko :(

Imao sam sličan problem sa forza horizon 3, fps je dobar ali igra secka. Problem je bio u input lagu, a našao sam na netu da se reši kada se smanji rezolucija, pa možeš da probaš to ako već nisi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li ima nekoga ko bi bio voljan da mi pozajmi nalog na par dana da isprobam FIFU 17? Hvala.

Skini demo?

Sent from TT

Ma online me zanima, znamo svi da demo i full verzija nisu isti gameplay pa kad nema trial, rekoh mozda je neko voljan da pripomogne.

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Snašao se - hvala svakako.

I kako ti se cini? Dovoljno da se vratis Fifi? :)

Od 21.4 na origin access-u.

I kako ti se cini? Dovoljno da se vratis Fifi? :)

Nisam ja nikada ni otišao od FIFE nego sam prodao PS3 pa se "vratio" na PES6 :D

I dalje je ista meta - isto odstojanje: sa PES6 predješ na FIFU (i obrnuto) bez ikakvog problema. Ista logika, isto rezonovanje, samo drugačiji i unapredjen gameplay koji traži da ga naučiš. Sa PES6 na PES2017? E to već malo (više) teže... Ili drugim rečima, PES2017 sam odigrao 5 mečeva online. FIFA 17 sam odigrao 5 i želeo da odigram još 5.

FIFA ima jedan glavni momenat koji makar meni ostavlja PES2017 3 svetlosne godine iza - odziv komandi a pogotovu na prvom kontaktu - u PESu ako želiš da se nešto dogodi "odmah" moraš bukvalno bukvalno da reaguješ sekundu-dve pre nego što dodješ u posed i to za rezultat ima izuzetan uticaj na eksplozivnost i dinamiku meča. Još ako se doda upotreba desnog analoga u FIFI prilikom kretanja, ta razlika bude još očiglednija. Razumem da balvani od 190+ imaju takvu kontrolu, ali, što reče jedan drugar - kontre u PES2017 se igraju po principu skijanja - zaletiš se i onda samo sitna skretanja kao u slalomu pa dokle dodješ :D

Za FIFU jedinu zamerku imam da bi 1na1 iz 16m mogao i golman malo više da se pita. A šutevi van 16m kao i oni iz "karambola" nekako mnogo lako pogadjaju stative i prečke.

Medjutim, glavna zamerka ide za optimizaciju - na integrisanoj grafičkoj (HD4600) svaki 3-4 meč se "gasi" (prelazi u crn ekran) - a stavio sam na minimum (720p, 30fps, low + MSAA Off, WIN7) - FIFA15 recimo nije imala taj problem - šteta.

I ostaje mi da pronadjem kontroler za PC, igram na nekom Logitechu i kao "OK" je, ali ostaje mi utisak da bih mnoge situacije lakše rešio kada bi imao ispravan kontroler pa da ne daj bože jednu kontru istrčim pravolinijski od početka do kraja :D

Poslednja izmena:
Zar nije obicaj da je kace na Access po izlasku nove igre, tj. 2018-ce? Tako je bilo prethodnih godina, nesto su ubrzali. :)

Nisam ja nikada ni otišao od FIFE nego sam prodao PS3 pa se "vratio" na PES6 :D

I dalje je ista meta - isto odstojanje: sa PES6 predješ na FIFU (i obrnuto) bez ikakvog problema. Ista logika, isto rezonovanje, samo drugačiji i unapredjen gameplay koji traži da ga naučiš. Sa PES6 na PES2017? E to već malo (više) teže... Ili drugim rečima, PES2017 sam odigrao 5 mečeva online. FIFA 17 sam odigrao 5 i želeo da odigram još 5.

FIFA ima jedan glavni momenat koji makar meni ostavlja PES2017 3 svetlosne godine iza - odziv komandi a pogotovu na prvom kontaktu - u PESu ako želiš da se nešto dogodi "odmah" moraš bukvalno bukvalno da reaguješ sekundu-dve pre nego što dodješ u posed i to za rezultat ima izuzetan uticaj na eksplozivnost i dinamiku meča. Još ako se doda upotreba desnog analoga u FIFI prilikom kretanja, ta razlika bude još očiglednija. Razumem da balvani od 190+ imaju takvu kontrolu, ali, što reče jedan drugar - kontre u PES2017 se igraju po principu skijanja - zaletiš se i onda samo sitna skretanja kao u slalomu pa dokle dodješ :D

Za FIFU jedinu zamerku imam da bi 1na1 iz 16m mogao i golman malo više da se pita. A šutevi van 16m kao i oni iz "karambola" nekako mnogo lako pogadjaju stative i prečke.

Medjutim, glavna zamerka ide za optimizaciju - na integrisanoj grafičkoj (HD4600) svaki 3-4 meč se "gasi" (prelazi u crn ekran) - a stavio sam na minimum (720p, 30fps, low + MSAA Off, WIN7) - FIFA15 recimo nije imala taj problem - šteta.

I ostaje mi da pronadjem kontroler za PC, igram na nekom Logitechu i kao "OK" je, ali ostaje mi utisak da bih mnoge situacije lakše rešio kada bi imao ispravan kontroler pa da ne daj bože jednu kontru istrčim pravolinijski od početka do kraja :D

Nađi neki polovan xbox one i izigraj se ko čovek, imaš ih za 20-22k dinara po oglasima. Tamo je najveća baza/kvalitet igrača što se tiče fife. Kad se izigraš prodaj. Sad će fifa i na ea access, pa ni ta mesečna pretplata nije skupa. :)

Poslednja izmena:
Moze biti... samo kad kupujem konzolu... kupiti xbox je ko da igram PES pored FIFE (au al sam sad najeb'o :D )

@Labello PES izbacio trial verziju na Steamu gde nedeljno mozes da igras online 10 meceva, mozda je to njihov odgovor.

Poslednja izmena:
Ako ti je samo do fife, to ti je najeftinije i najelegantnije rešenje, pri tome nije teško prodati uz neki sitniji gubitak kada se izigraš. Ulagati u tu konfiguraciju nema nekog smisla, a tamo su što se tiče fife bolji igrači.

Pa konfu imam. i5-4590 16gb ram... jeftinije mi je da kupim neku mid-range GPU nego xbox. A kad kazes bolji igraci, mislis li na nase prostore ili generalno?

To ti ne stoji pod "moja mašina", u tom slučaju je svakako lakše dokupiti gpu i gamepad :)

Što se tiče igrača, mislim generalno na matchmaking.

Nazad
Vrh Dno