Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmmm, bogami oprecna misljenja:)

Meni je pocetak igre bio ocajan - los gameplay/cinematics odnos + prepotentost koja curi sa ekrana + ocajan VA Ashly Burch + sve vec vidjeno. Bio sam uveren da se radi o jos jednoj lepoj igri koja se igra sama.
Da sam pogresno procenio igru mi se ucinilo tokom Proving misije koja je bas bila dobra. Posle toga sam odigrao par jednolicnih misija i pomislio ok, to je to :).
Medjutim, posle toga se igra drasticno popravila i konacno sam skontao otkud tako dobre ocene.

Ako W3 kao jedna od najboljih igara u poslednjih deset godina zaslužuje ocenu 10/10, onda Horizon lagano zaslužuje 8,5/10. Daleko od toga da je igra loša.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kul, hvala ljudi, sad po Istvana:D

Bude to i manje na G2A, mislim da je mene izasao oko 37$.

^ Od nedavno i ShareFactory podrzava import video snimaka sa USB sticka.

Evo sad se pojavio Mafia III demo ako se nekom proba...

Imam jedno glupo pitanje... Igre na disku koje neko kupi mogu li se koristiti na vise ps4? Tipa drug mi kupi jednu a ja drugu pa menjamo :)

Imam jedno glupo pitanje... Igre na disku koje neko kupi mogu li se koristiti na vise ps4? Tipa drug mi kupi jednu a ja drugu pa menjamo :)

Microsoft je najavio Xbox One konzolu sa aktivnim sistemom koji bi vezao svaku fizicku igru za account kupca, sto bi onemogucilo lako deljenje [dozvoljen bi bio jedan share] ili preprodaju igara [samo ovlascenje radnje bi mogle to raditi]. Sony ih je par dana kasnije masakrirao sa najavom postenije PS4 konzole, a MS je brze bolje promenio svoje planove 10tak dana posle E3 2013. Fun times.

Poslednja izmena:

Microsoft je najavio Xbox One konzolu sa aktivnim sistemom koji bi vezao svaku fizicku igru za account kupca, sto bi onemogucilo lako deljenje [dozvoljen bi bio jedan share] ili preprodaju igara [samo ovlascenje radnje bi mogle to raditi]. Sony ih je par dana kasnije masakrirao sa najavom postenije PS4 konzole, a MS je brze bolje promenio svoje planove 10tak dana posle E3 2013. Fun times.

Joxy ^ DieHard Hvala...Prejak video :) Ne pamtim kad sam naisao na nesto krace a je**tacnije :)))) citam ovaj spoiler ...znaci ipak nije glupo pitanje vec na mestu skroz :)

Danas sam prvi put video PS4 pro na 4k televizoru, stvarno vrhunski izgleda.

Još je bio ogroman tv od 65" (loše podešen, naravno) , prosto je neverovatno koliko 4k znači na toj veličini. .

Neki skroz novi utisak. Kao nekad kad sam prvi put video HD na velikom ekranu, iako sam godinama pre toga koristio monitor koji je i više nego "HD".

U svakom slučaju, ova "cheap" 4k kombinacija sa PS4 pro uopšte nije loša, tek kad se vidi u praksi na velikom tv-u stekne se pravi utisak.

Mnogo se priča o raznim unapređenjima za pro, a zaboravi se osnovna svrha postojanja te konzole , a to je 4k. Ili "4k" ako nekoga vređa prvo.

Nije za prepričavanje, brojanje piksela i slično. Mora uživo da se vidi.

Čak sam probao i običan PS4, a tv je radio upscaling - sasvim ok.

Sviđa mi se što će kod 4k-a priča oko rezolucije verovatno da stane na neko vreme, jer objektivno više nije toliki problem. (ne zauvek, naravno)

To je dobra prilika da se fokusiraju na frame rate malo u budućnosti.

Za sve buduće rezolucije će biti neka vrsta "pametnijeg" renderinga od native varijante, a ljudi neće ni znati, bar na konzolama. Ovo danas mi je dokaz. Nije da ne primećujem, ali je sasvim dovoljno i izaziva WOW efekat. Stvarno je dobro.

Ja sam još na 1080p, sad samo da padne cena oleda, a izgleda da ću pre da crknem nego to da se desi.

Poslednja izmena:
Sta cu sa EU sonijem sa USA nalogom da radim ako odem u Aziju? Ne zezam se, stvarno pitam :) Na kakve probleme nailazim?

Ne bi trebalo nikakvi problemi da budu. Ja sam u Srbiji koristio US Sony sa slovačkim nalogom :d I sa japanskim.

Pretpostavljam da pita zbog bana pojedinih sajtova i servisa u nekim Azijskim zemljama, ali jednostavno moras reci koja je drzava u pitanju i lako se izgugla da li Sony serveri rade tamo.

Apsolutno 0 problema, isto kao sto mi odavde koristimo UK, USA i JPN naloge :)

Još je bio ogroman tv od 65" (loše podešen, naravno) , prosto je neverovatno koliko 4k znači na toj veličini. .

Zanimljivo jer sve sto sam video po prodavnicama, uopste nisam bio impresioniran promotivnim 4K materijalom koji bi trebalo da nas zaseni. Izgleda potpuno isto kao i Full HD TV na manjoj dijagonali. I dalje se vide aliasing i pixeli.

Kljucna rec je u ovom slucaju "na toj velicini". Za srbiju je "normalna" dijagonala 40". Sto zbog para koje 65" TV kostaju, sto zbog cinjenice da ne zivimo u 3-spratnim kucama i retko se TV gleda sa udaljenosti vece od 3m.

Obrni, okreni, prosecnom sprskom potrosacu je dovoljan 40" Full HD, ali ko moze da priusti 65" 4K HDR - samo napred. Mislim da su takvi televizori od 2K eur pa navise. Pritom, Sony je nakrcao u isti timeframe i Pro, i 4K TV i PSVR, zato sto su tehnologije komplementarne, ali za novcanik je to katastrofa. Video gaming seli u potpuno neke druge sfere hobija, kao sto su jedrenje, golf, svemirski turizam...

Jedino Kina može biti problem. Do pre koju godinu tamo nije ni bilo moguće koristiti PSN, a kada je Sony zvanično ušao u Kinu radio je samo kineski PSN, ne znam da li se nešto promenilo što se tiče toga.

Jedini problem pored toga može biti potreba za strujnim adapterom, u zavisnosti od države.

Apsolutno 0 problema, isto kao sto mi odavde koristimo UK, USA i JPN naloge :)

Zanimljivo jer sve sto sam video po prodavnicama, uopste nisam bio impresioniran promotivnim 4K materijalom koji bi trebalo da nas zaseni. Izgleda potpuno isto kao i Full HD TV na manjoj dijagonali. I dalje se vide aliasing i pixeli.

Kljucna rec je u ovom slucaju "na toj velicini". Za srbiju je "normalna" dijagonala 40". Sto zbog para koje 65" TV kostaju, sto zbog cinjenice da ne zivimo u 3-spratnim kucama i retko se TV gleda sa udaljenosti vece od 3m.

Obrni, okreni, prosecnom sprskom potrosacu je dovoljan 40" Full HD, ali ko moze da priusti 65" 4K HDR - samo napred. Mislim da su takvi televizori od 2K eur pa navise. Pritom, Sony je nakrcao u isti timeframe i Pro, i 4K TV i PSVR, zato sto su tehnologije komplementarne, ali za novcanik je to katastrofa. Video gaming seli u potpuno neke druge sfere hobija, kao sto su jedrenje, golf, svemirski turizam...

Uzmi u obzir da ti što rade u prodavnicama samo izvade TV iz kutije i uključe ga. Kad uzmeš malo da čačkaš po opcijama i pogasiš sve one ******štine koje peglaju sliku dobiješ totalno drugačiji prikaz.

Mozda je prvoaprilska sala, mozda ne.
41274258c17e4da760eaeda196c6d3bd.jpg

https://twitter.com/qwertyoruiopz/status/848405769179602945

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Danas sam i ja po prvi put imao susret sa igrama na svojoj PRO konzoli.

Nisam mogao da priustim sebi "pravi" HDR TV,pa sam uzeo 4K TV sa nekom HDR10 podrskom(takozvanom fake hdr podrskom) i moram da priznam da igre deluju stvarno prelepo iako nemam 10bit panel sa istinskim HDR-om.
Takodje sam bio u prilici danas,da na kratko isprobam konzolu u 1080p,4k sa "fake" HDR podrskom i 4k TV sa pravom HDR podrskom,bukvalno su televizori bili jedan do drugog i mogao sam da trazim razlike u sve tri varijante :).

U sustini,nema tu nekih velikih razlika,iako postoje naravno,i definitivno se isplati uzeti PRO konzolu ,pa cak i ako vec imate SLIM model. 4K rezolucija je sama po sebi sjajna i potrebno je uzivo videti sve to,ko pride bude imao 4k TV sa "istinskom" HDR podrskom...pa...blago njemu,jer mala razlika ipak postoji.

Ovo je neko moje malo iskustvo koje rekoh da podelim sa vama cisto zbog toga jer ljudi i dan danas se raspituju oko razlika izmedju tih televizora i kvaliteta slike,pa eto,neka ovaj post bude jedan od tih,mozda nekom pomogne jer definitivno je da je 4K rezolucija u igrama sama po sebi impresivna i ljudi ne treba da se opterecuju previse tim televizorima od po 1300+ evra koji imaju HDR podrsku,ali ko je u prilici da priusti taj HDR TV,definitivno se nece pokajati jer ponavljam,razlika ipak postoji,mala,ali postoji ****ga :) !

Poslednja izmena:
Danas sam i ja po prvi put imao susret sa igrama na svojoj PRO konzoli.

Nisam mogao da priustim sebi "pravi" HDR TV,pa sam uzeo 4K TV sa nekom HDR10 podrskom(takozvanom fake hdr podrskom) i moram da priznam da igre deluju stvarno prelepo iako nemam 10bit panel sa istinskim HDR-om.
Takodje sam bio u prilici danas,da na kratko isprobam konzolu u 1080p,4k sa "fake" HDR podrskom i 4k TV sa pravom HDR podrskom,bukvalno su televizori bili jedan do drugog i mogao sam da trazim razlike u sve tri varijante :).

U sustini,nema tu nekih velikih razlika,iako postoje naravno,i definitivno se isplati uzeti PRO konzolu ,pa cak i ako vec imate SLIM model. 4K rezolucija je sama po sebi sjajna i potrebno je uzivo videti sve to,ko pride bude imao 4k TV sa "istinskom" HDR podrskom...pa...blago njemu,jer mala razlika ipak postoji.

Ovo je neko moje malo iskustvo koje rekoh da podelim sa vama cisto zbog toga jer ljudi i dan danas se raspituju oko razlika izmedju tih televizora i kvaliteta slike,pa eto,neka ovaj post bude jedan od tih,mozda nekom pomogne jer definitivno je da je 4K rezolucija u igrama sama po sebi impresivna i ljudi ne treba da se opterecuju previse tim televizorima od po 1300+ evra koji imaju HDR podrsku,ali ko je u prilici da priusti taj HDR TV,definitivno se nece pokajati jer ponavljam,razlika ipak postoji,mala,ali postoji ****ga :) !

Imaš 49" 10-bit HDR i za 800€, ne moraš ići na 1300+€ varijante ;)

49XD8005 kosta dosta vise od 800e, pogotovo kod nas. A 43" modela [sa superiornim VA panelom] nazalost vise nema, vijam ga da ga uzmem vec mesec i po dana.

Izasasli su naslednici iz ovogodisnje XE80xx linije, al treba sad sacekati da cene padnu. 43XE8005 je 900e kod narodnih uvoznika.

Mozda je prvoaprilska sala, mozda ne.
41274258c17e4da760eaeda196c6d3bd.jpg

https://twitter.com/qwertyoruiopz/status/848405769179602945

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Kad god kacis nesto u vezi sa exploitovima, uvek je dobro proveriti sta wololo kaze jer on je odlican filter za bullshit i fake news.
http://wololo.net/2017/04/02/ps4-ja...s-ps4-webkit-hack-states-4-50-kernel-exploit/

Takodje vredi spomenuti da sami exploiti [pa cak i kernel exploiti] ne znace nista ako nema hacker community-a koji bi se posvetili njemu. Failoverfl0w ekipa je odavno dobila full access konzoli, nisu objavili koji su njihovi exploiti, a i njih interesuje samo da ubace full Linux na PS4 da bi imali nacin da prave homebrew aplikacije. Piraterija ih ne zanima.

Poslednja izmena:
Znaci da ga ne prodajem radi :) Nije Kina dakle igramo se i dalje.

Imaš 49" 10-bit HDR i za 800€, ne moraš ići na 1300+€ varijante ;)

Ma ja sam to vise figurativno rekao da ovi koji se ne razumeju bas,da ne bacaju ogromne pare na te prave HDR TV-e,sam 4K TV ce obavljati i vise nego dobar posaoza mnogo manje pare,ko moze dap riusti HDR je samo jedan plus. Mada ruku na srce ja sam mislio na cene iz prodavnica :D ,ovaj TV je verovatno 800 evra na KP ili tako nesto.

Mogu li kupovati direktno iz PS store ili moram preko amazona? Vidim ista cena za neke igrice.

Moras kupiti dopunu za PS Store na Amazonu,a posle kupujes na PS Store. Ili mozes kupiti digitalni kod za neku igru direktno na Amazonu. Direktno na PS Store bilo US bilo UK sa placanjem karticom ne mozes da kupujes.

Moras kupiti dopunu za PS Store na Amazonu,a posle kupujes na PS Store. Ili mozes kupiti digitalni kod za neku igru direktno na Amazonu. Direktno na PS Store bilo US bilo UK sa placanjem karticom ne mozes da kupujes.

Pa kako je bolje? lakse je cini mi se kupiti na amazonu ono digital code i ukucati ga na ps na redeem code? I moze li se na amazonu placati paypalom?

Pa kako je bolje? lakse je cini mi se kupiti na amazonu ono digital code i ukucati ga na ps na redeem code? I moze li se na amazonu placati paypalom?

Ako nadjes povoljnu cenu za neku igru na US Amazonu recimo i dostupan je digitalni kod,a imas US PSN nalog, sto da ne, kupi na Amazonu. Ja uglavnom kupujem dopune na Amazonu i kupujem posle na PS Store-u.

Ne, na US Amazonu ne mozes placati Paypalom, barem ne nasim, samo karticama. I to samo ako imas Amazon nalog otvoren odavno. Mislim da za nove naloge vise nije moguce dodati i placati nasim karticama.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno