Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vredi li ovaj bloodborne? On je na fazon diabla nesto?

Послато са Nexus+6P уз помоћ Тапатока

Vredi i ne, nije na fazon Diablo-a. Već kao Dark Souls serijal.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Hvala vam na odgovorima. Znači mogu da očekujem nešto stabilnije performanse, eventualno više detalja i downsampling na 1080p, pa da se upscale-uje na 1440p.

Kakva su iskustva sa HDR-om? Jel marketing u pitanju ili stvarno ima razlike?

Ako imaš 10bit panel razlike ima itekako...

Bice preko 30fps, rekli su da nece biti zakljucan na 60 fps a videcemo sutra....

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Stigao je prvi test performansi, fps se vrti oko 45. Nije najsrecnije resenje, al ajd...

Ima Evil Within na Us Storu za 6$. Ko voli dobar horor ne sme da propusti.

Jel u rangu Alien isolation?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Stigao je prvi test performansi, fps se vrti oko 45. Nije najsrecnije resenje, al ajd...
Meni se na konzolama često više sviđa unlocked framerate varijanta od locked 30. Sve igre koje sam probao na konzolama su mi više prijale tako zbog boljeg odziva. Nije ujednačeno kao locked 30, to svakako.

Tearing nije izražen kao na pc-u u tom slučaju, a input lag je manji. Stvarno jedva čekam da zavlada HDMI 2.1, pa da unlocked framerate može da postane nešto normalno i van pc-a.

Doduše, ni 30 fps na konzolama nije ono što mnogi dožive na pc-u kad im igra radi na "oko 30" fps ili čak preko toga, a u proseku 30 i nešto.

To dosta lošije izgleda nego locked 30 igra na konzolama, a posebno je osećaj lošiji zbog frame pacinga.

Ako neko hoće da simulira locked 30 fps sa konzola na pc-u, mora da uradi sledeće:

- limitira fps na 30 u nvinspector-u ili rtss-u

- uključi half refresh rate vsync (ali mora standard, ne adaptive, zato mora nvinspector)

- igra na joypadu :D

Tek to liči na locked 30 fps na konzolama. Mada u pc verzijama često fali i malo motion blura koji pomaže.

Verovatno se zato ljudi na pc-u dodatno zgade kad dožive 30 fps, jer ga dožive tako kako je po defaultu podešeno i kad ne mogu da izguraju više, pa imaju baš neujednačen osećaj,a deluje kao slideshow, posebno na mišu.

Naravno, 60 ili 144 :D je bolje za igranje u svakom slučaju, da ne bude da to dovodim u pitanje.

Samo kažem da kad se na pc-u doživi u proseku 30 ili malo više bez ikakvih podešavanja, nije to TO što ljudi igraju na konzolnim verzijama.

f132f165b47eccf5b8966e3818facce9.jpg

b477bcf61dfcaa4e711661d6758fa9fa.jpg

f3e0f7828b2bf6631c4ef0cf4500fe00.jpg

Biće još interesantniji next gen jednog dana sad kad je amd napravio normalan procesor :D.

Poslednja izmena:
Meni se na konzolama često više sviđa unlocked framerate varijanta od locked 30. Sve igre koje sam probao na konzolama su mi više prijale tako zbog boljeg odziva. Nije ujednačeno kao locked 30, to svakako.

Tearing nije izražen kao na pc-u u tom slučaju, a input lag je manji. Stvarno jedva čekam da zavlada HDMI 2.1, pa da unlocked framerate može da postane nešto normalno i van pc-a.

Doduše, ni 30 fps na konzolama nije ono što mnogi dožive na pc-u kad im igra radi na "oko 30" fps ili čak preko toga, a u proseku 30 i nešto.

To dosta lošije izgleda nego locked 30 igra na konzolama, a posebno je osećaj lošiji zbog frame pacinga.

Ako neko hoće da simulira locked 30 fps sa konzola na pc-u, mora da uradi sledeće:

- limitira fps na 30 u nvinspector-u ili rtss-u

- uključi half refresh rate vsync (ali mora standard, ne adaptive, zato mora nvinspector)

- igra na joypadu :D

Tek to liči na locked 30 fps na konzolama. Mada u pc verzijama često fali i malo motion blura koji pomaže.

Verovatno se zato ljudi na pc-u dodatno zgade kad dožive 30 fps, jer ga dožive tako kako je po defaultu podešeno i kad ne mogu da izguraju više, pa imaju baš neujednačen osećaj,a deluje kao slideshow, posebno na mišu.

Naravno, 60 ili 144 :D je bolje za igranje u svakom slučaju, da ne bude da to dovodim u pitanje.

Samo kažem da kad se na pc-u doživi u proseku 30 ili malo više bez ikakvih podešavanja, nije to TO što ljudi igraju na konzolnim verzijama.

f132f165b47eccf5b8966e3818facce9.jpg

b477bcf61dfcaa4e711661d6758fa9fa.jpg

f3e0f7828b2bf6631c4ef0cf4500fe00.jpg

Biće još interesantniji next gen jednog dana sad kad je amd napravio normalan procesor :D.

Ovo je itekako tacno, osecaj pri 30fps-a na konzoli i na pc-u je nebo i zemlja, bar moje iskustvo.
E sad cesto igre na konzolama (kao i na pc-u) izlaze u bljutavom stanju, tako da tu nastaje haos. Secam se kad sam kod drugara probao Witcher 3 kad je stigao na PS4, umalo se nisam slogirao, prvo sto sam rekao, brate igra koci, ovo je neigrivo:d Posle nekoliko dana izasao mali patch i sve je bilo ok. Ali opet 60fps na PC je ipak zeljeni momenat, samo taj zeljeni momenat kosta poodosta.

Pa ono, moze da se podesi i na pc-u. Sreca pa uglavnom sve mogu da teram u locked 60.

Ali ne pričamo o tebi, nego o opštem utisku koji često ljudi imaju o takvih 30 fps.

99.9% ljudi neće ništa podesiti.

Naravno da je locked 60 najbolje kad može.

Poslednja izmena:
Evo poceo sam uncharted 4 da igram sa 30fps i potpuno je igrivo da se tako izrazim. Cudi me da je nije izasao neki patch da gura 1080p sa 60fps

Evo poceo sam uncharted 4 da igram sa 30fps i potpuno je igrivo da se tako izrazim. Cudi me da je nije izasao neki patch da gura 1080p sa 60fps

I mene isto čudi to budući da su na PRO multi digli u 1080p 60fps, sa 900p 60fps na baznom modelu.
Inače, nedavno bio drugar kod mene, inače PCMR, modder ... sve ekstremno u vezi PC-a ... pustim mu Horizon i UC4 - nije mogao da veruje da je u 30FPS i da je tako igrivo :D. Čak planira da pazari neki polovan PS4 samo da provrti te ekskluzive.

Mora više developera da počne da koristi kvalitetan motion blur, on mnogo pomaže kod fluidnosti 30 fps naslova.

Kad je dobro urađeno, to i bolje izgleda i deluje fluidnije u pokretu.

Nije Sloba kriv, PCMR su g***a :D

Nisu to pravi problemi, naročito ako imaš baš dobar komp, ali definitivno nije fokusirano iskustvo koliko bi ja hteo.

Čim imaš milion varijanti, bavićeš se time.

Plus ceo internet na jedan klik ili alt-tab koji uvek odvlači. Plus sedenje za stolom (ok, znamo da su svi na svetu povezali svoj tv u dnevnoj sobi i pc u drugoj).

Jedinstvena lista prijatelja, a ne jedna za steam, druga origin i sve ostalo sa različitim imenima.

Meni je moj gtx 970 dovoljan za 1080p gaming na pc-u, ali i dalje mislim ono što sam rekao.

Ide to i sa godinama. Više ti prijaju stvari koje dozvoljavaju da se usredsrediš bez ikakvog cimanja.

Za celu priču iz prethodnih par postova te jednostavno boli uvo.

Verovatno si i ti zašao u godine kad uopšte možeš da razmisliš o svemu ovome, a ne da se samo "baviš" time radi bavljenja.

Mada smo svi mi ovde iz pc priče, dobra je ta vrsta entuzijazma. Ali kod 90% ljudi prođe posle nekog vremena, i jednostavno ti postane svejedno. Gledaš sebe i samo hoćeš da uživaš na svoj način.

Neki mogu tako i na pc-u, ne kažem. Neki kažu "namestim sve na Low, radi mi solidno". E to je čovek koji može da se opusti i na pc-u.

Izbor igara je najvažniji, naravno. Tu već svako zna šta voli.

Poslednja izmena:
Ja sam sa PC gamingom završio kad sam se prvi put zaposlio. Nakon par sati sedenja za racunarom bilo mi je odvratno i da pomislim o još par sati sedenja za istim kompom (radio od kuće). Plus mi komp nije nešto, a nadograđivanje mi postalo kao rupa bez dna. Ali mi donosi lovu za sve ostalo takav kakav je.

Ooookeeej, ajde da se sto pre vratimo na kolosek - pitanje jedno

Posto me Andromeda vise ne zanima a igra mi se nesto, hocu da obrisem prasinu sa PS4 i da se bacim na Horizon Zero Dawn, ali nigde teme o_O
Zanima me kakva je igra, prethodni Guerilla hitovi su mi bili krsh a ovo mi deluje da je sve na svom mestu - i prica i gameplay. Neki utisci o igri?

Horizon je super. Odlicna prica, odlican gameplay, prelepo izgleda igra, ali zaista. Dobar voice acting, odlicna muzika i cela atmosfera. Uporediva je po kvalitetu sa Witcher 3.

Plus ceo internet na jedan klik ili alt-tab koji uvek odvlači. Plus sedenje za stolom (ok, znamo da su svi na svetu povezali svoj tv u dnevnoj sobi i pc u drugoj).

Da igra valja ne bi blejao po netu :p

Posto me Andromeda vise ne zanima a igra mi se nesto, hocu da obrisem prasinu sa PS4 i da se bacim na Horizon Zero Dawn, ali nigde teme o_O
Zanima me kakva je igra, prethodni Guerilla hitovi su mi bili krsh a ovo mi deluje da je sve na svom mestu - i prica i gameplay. Neki utisci o igri?

6/10

Ja bi sacekao neki sale.

Hmmm, bogami oprecna misljenja:)

Sjajna igra, meni lično prva nakon Witchera 3 koja me je baš uvukla u taj svet. Nije W3 kvalitet u side questovima, ali je vrlo blizu u glavnim. A tehnički da i ne govorim, verovatno najsavršeniji primer šta se sa PS4 i PS4 Pro može uraditi kada se potrudiš 1000%.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno