Meni se na konzolama često više sviđa unlocked framerate varijanta od locked 30. Sve igre koje sam probao na konzolama su mi više prijale tako zbog boljeg odziva. Nije ujednačeno kao locked 30, to svakako.
Tearing nije izražen kao na pc-u u tom slučaju, a input lag je manji. Stvarno jedva čekam da zavlada HDMI 2.1, pa da unlocked framerate može da postane nešto normalno i van pc-a.
Doduše, ni 30 fps na konzolama nije ono što mnogi dožive na pc-u kad im igra radi na "oko 30" fps ili čak preko toga, a u proseku 30 i nešto.
To dosta lošije izgleda nego locked 30 igra na konzolama, a posebno je osećaj lošiji zbog frame pacinga.
Ako neko hoće da simulira locked 30 fps sa konzola na pc-u, mora da uradi sledeće:
- limitira fps na 30 u nvinspector-u ili rtss-u
- uključi half refresh rate vsync (ali mora standard, ne adaptive, zato mora nvinspector)
- igra na joypadu
Tek to liči na locked 30 fps na konzolama. Mada u pc verzijama često fali i malo motion blura koji pomaže.
Verovatno se zato ljudi na pc-u dodatno zgade kad dožive 30 fps, jer ga dožive tako kako je po defaultu podešeno i kad ne mogu da izguraju više, pa imaju baš neujednačen osećaj,a deluje kao slideshow, posebno na mišu.
Naravno, 60 ili 144

je bolje za igranje u svakom slučaju, da ne bude da to dovodim u pitanje.
Samo kažem da kad se na pc-u doživi u proseku 30 ili malo više bez ikakvih podešavanja, nije to TO što ljudi igraju na konzolnim verzijama.
Biće još interesantniji next gen jednog dana sad kad je amd napravio normalan procesor

.