Šta je novo?

iOS 10

kako o kakvom pljuvanju?

prvo ti je kriv djavo sto si zaboravio svoja pitanja, poste ti je kriv apple sto nece da ugrozava svoj integritet poslovanjem u zemlji sa nejasno definisanim zakonima, onda napadas coveka zato sto mu pise "vienna" na profilu i sto ti je lepo rekao

zapitaj se ko koga tu diskriminise

drugo ima nacina da koristis 2step verifikaciju i u srbiji pomocu nekog apple racunara na koji ce stizati sva ta sigurnosna obavestenja i pitanja

Ne razumem zasto uvek u ovom jabučarskom delu forumu kada se neko nešto požali dobije kontru umesto savet, pomoc.

Nece da ruse integritet ali da uzmu pare to hoce, nisam ga napao vec se samo branio.

Hvala na savetu, ovo za drugi racunar nisam znao jer kada pokusam da ga aktiviram on trazi da unesem broj telefona a ne postoji pozivni za Srbiju.

Mani ti dijasporu itd sa takvim nacinom pomoc neces dobiti. Ako je tako do prethodne verzije i ako potpisuju jos, onda vrati na tu verziju. Drugo imas nacina da ih nazoves, pogledaj malo na internetu ili forumima.

Hvala na savetu, zvao sam i Macolu i iStyle, kazu da su oni samo servis i ne mogu ništa da pomognu. Pokusacu da pozovem apple care u Engleskoj, jer koliko sam dobio info i Hrvatski support je isto na engleskom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Što se tiče tih sigurnosnih pitanja,imao sam ja problem sa njima par godina.

Nadao sam se da ću nekad uspeti da ih resetujem,pošto je moj nalog od 2009 godine i pre par godina sam tek uspeo da ga resetujem.

Ne sećam se koja je verzija iosa bila,možda 8.

Lagano sam to uradio,tako da ne kapiram što sad to ne može da se uradi?

Pitanja i odgovore sam napisao na papir i zalepio na vrata od sobe :D

popuni ovo, napisi problem i posalji... koliko se secam mislim da sam bas ovde i ja jednom pisao i nakon toga nastavio mejlom da se dopisujem sa njima i sve resio...

https://www.apple.com/emea/support/itunes/contact.html

imao sam i taj mejl ali ne mogu nigde da ga nadjem, slucajno sam davno nasao na netu...

ne moze se nikako aktivirati two step verifikacija, moze samo keychain na meku ako imas neki iOS uredjaj.
instaliraj neki recimo enpass i u njemu zapisi sve sto imas od sifara i cuvaj tu ubuduce...

slucajno nadjoh i ovu aplikaciju pa ti mozda i ona malo pomogne:
https://itunes.apple.com/us/app/apple-support/id1130498044?mt=8

Poslednja izmena:
popuni ovo, napisi problem i posalji... koliko se secam mislim da sam bas ovde i ja jednom pisao i nakon toga nastavio mejlom da se dopisujem sa njima i sve resio...

https://www.apple.com/emea/support/itunes/contact.html

imao sam i taj mejl ali ne mogu nigde da ga nadjem, slucajno sam davno nasao na netu...

ne moze se nikako aktivirati two step verifikacija, moze samo keychain na meku ako imas neki iOS uredjaj.
instaliraj neki recimo enpass i u njemu zapisi sve sto imas od sifara i cuvaj tu ubuduce...

Ispunio sam tu formu jos pre dva dana i proverio spam sanduče nema nikakvog odgovora, hvala u svakom slucaju :)

hm, trebao je da stigne odgovor do sada, znam da pise da moze da se ceka do 24h... jesi proveravao spam?
imao sam isti problem da zaboravim pitanja i znam kako je ali sam se nekako setio, memorisao ih i zakljucao :)

hm, trebao je da stigne odgovor do sada, znam da pise da moze da se ceka do 24h... jesi proveravao spam?
imao sam isti problem da zaboravim pitanja i znam kako je ali sam se nekako setio, memorisao ih i zakljucao :)

Jesam, zovem veceras apple care, pa cemo videti sta i kako.

samo polako pa javi sta si uradio... jeste zeznuto a nisam znao da su uveli samo two step verifikaciju sto i jeste malo bzv ali ko nam je kriv kad nismo podrzani i kupujemo na divljaka...

Suludo je da postoji restrikcija od zavisnosti gde zivis za softversku podrsku. That shit cray
Mislim prodaju telefone ovde legalno

Poslednja izmena:
Sada sam bas probao da odgovorim na ta pitanja,nema sanse da bih dao tacan odgovor. Nalog sam napravio pre 5-6 god,a jedno od pitanja glasi "What is your dream job?" Od tada mi se misljenje ko zna koliko puta promenilo... Javi bas ako uspes da resis to sa njima,mozda jos nekome ovde zatreba [emoji6]

Poslednja izmena:
Suludo je da postoji restrikcija od zavisnosti gde zivis za softversku podrsku. That shit cray
Mislim prodaju telefone ovde legalno

Nažalost bitnije je opljuvati nekog na forumu, jer jelte Ameri nikad neće ništa zaboraviti, al za svaki slucaj ima 3 razlicite podrške, a mi nemamo ni jednu i opet smo sami krivi sto nemamo nikakvu podršku oni nam uzimaju pare isto kao i svuda u svetu a ne priznaju nas. Pa ko je tu lud.

Meni je ta pitanja izbacilo i išao sam reset pitanja. Ponudilo mi nova, odradio to i nikakvih problema nije bilo posle.

BTW, baterija mi nikad bolja nije bila. Za sada sve odlično na 10.3 .

Poslednja izmena:
IMG_0594.JPG

Ja sam na ovom tw profilu dobio od njih odgovor za tačno 9 minuta. Poslao pitanje u 17:51 a odgovor dobijen u 18:00..

Nije tačno da nismo zvanično podržani, čim imaju ajfon uređaji da se legalno kupe kod operatera i zvaničnih reseller-a(istyle) znači da smo podržani. A to što nemamo naš store, podršku i mogućnost normalne kupovine kao na gp store je velika sramota.. Kao neće da ruši integritet ili šta već a pare za uređaje uzimaju normalno i zvanično.. Garanciju možeš da ostvariš isto znači da smo "podržani"..

Meni na iphone 6 ios 10.3 i dalje nudi opciju reseta preko mail-a za pass i sigurnosna pitanja.

ef6bfe0656046d707541c38dcd90de23.jpg

Nažalost bitnije je opljuvati nekog na forumu, jer jelte Ameri nikad neće ništa zaboraviti, al za svaki slucaj ima 3 razlicite podrške, a mi nemamo ni jednu i opet smo sami krivi sto nemamo nikakvu podršku oni nam uzimaju pare isto kao i svuda u svetu a ne priznaju nas. Pa ko je tu lud.

Apple zvanično ne prodaje telefone u Srbiji, zato i ne postoji podrška (na žalost).
Da se prodaju zvanično postojao bi i zvaničan App Store. koji opet (na žalost) ne postoji još uvek.
Ko hoće da koristi Apple u Srbiji mora to da radi bez podrške, bar bez klasične regularne.
A što se tiče para, niko ovde nikome ne uzima pare, svako bi trebao da se raspita pre nego što kupi bilo koji Apple proizvod kako stoje stvari sa podrškom, servisom, garancijom,....

Koristim Apple smartphone kod nas od iPhone 2 modela, bilo je problema u početku dok nisam skapirao šta i kako (i dok sam se igrao jailbreakovanja), ali generalno telefoni su im prilično upeglani, kao i softver - sve radi (zato i dalje koristim iPhone).

Pogledajte prilog 225915

Ja sam na ovom tw profilu dobio od njih odgovor za tačno 9 minuta. Poslao pitanje u 17:51 a odgovor dobijen u 18:00..

Nije tačno da nismo zvanično podržani, čim imaju ajfon uređaji da se legalno kupe kod operatera i zvaničnih reseller-a(istyle) znači da smo podržani. A to što nemamo naš store, podršku i mogućnost normalne kupovine kao na gp store je velika sramota.. Kao neće da ruši integritet ili šta već a pare za uređaje uzimaju normalno i zvanično.. Garanciju možeš da ostvariš isto znači da smo "podržani"..

To što telefoni mogu da se kupe kod operatera nema veze sa zvaničnom podrškom od strane Apple-a, takođe ni garancija, ni servis.
Apple prodaje telefone operaterima i tu se praktično završava podrška - godina garancije operateru, sve preko na teret operatera.
Što se tiče zvanične podrške za Apple iPhone, koliko ja znam, neka me neko ispravi, zvanični reseller iStyle prodaje iPhone u Srbiji, ali Srbije na mapi Apple-a u vezi iPhone aparata NEMA.
Zato i nema podrške u pravom smislu reči.

Apple zvanično ne prodaje telefone u Srbiji, zato i ne postoji podrška (na žalost).
Da se prodaju zvanično postojao bi i zvaničan App Store. koji opet (na žalost) ne postoji još uvek.
Ko hoće da koristi Apple u Srbiji mora to da radi bez podrške, bar bez klasične regularne.

Ovo nije istina. Apple se zvanično prodaje u Srbiji, a postoje i autorizovani servisi baš kao i bilo gde drugde napolju.
AppStore nema veze sa tim. AppStore je priča za sebe i odnosi se isključivo na aplikacije, ništa više i ništa manje. Verovatno si mislio na Apple Store iliti prodavnicu gde uđeš i kupiš telefon. Nepostojanje Apple Store u Srbiji nije i ne može biti opravdanje za nemanje podrške putem telefona ili mejla ili nekog četa.
Što se AppStore tiče, tek to ne mogu da razumem. Umesto da preslikaju ono iz USA, jedan za celu Evropu, oni ga rasparčaju na države. I sad mi, iako imamo zvaničnu prodaju telefona nemam i softversku podršku (AppStore) za isti već moramo da se dovijamo pa kupujemo kod komšija ili preko bare. To nečista samovolja i ništa više. Mali smo na njihovoj karti da bi tako lako i tako brzo obratili pažnju na nas. Verovatno da ćemo dobiti i AppStore, samo je pitanje godine, kad nađu interes da ga naprave za nas.

Ispunio sam tu formu jos pre dva dana i proverio spam sanduče nema nikakvog odgovora, hvala u svakom slucaju :)

Skini Apple Support aplikaciju i probaj preko nje. Ne znam da li komuniciraš sa ljudima ili botovima, ali meni su pomogli par puta

evo ja od juce razmenjujem poruke sa apple support na twitteru, odgovaraju bas brzo

imam problem sto nece macbook i imac da bace sliku preko airplay, vec samo bude crna slika sa zvukom, ali nikako da nadjem resenje, cak ni oni nisu uspeli da mi kazu sta je problem jos uvek

glupost,al ajde da pitam,pošto na primer meni MBP i mac mini nisu hteli uopšte da se povežu,da li su ti iste verzije osa na računarima?

Meni je ovo rešilo problem u tom trenutku.

Razlika je bila fazon u jednom updateu.

povezujem ih na apple tv, hocu mirror display da uradim
macbook je na .3 imac na .4 i ni jedan ne moze da miroruje, a mogli su na .1 i .2

Istu situaciju sam ja tad imao. Probaj da dignes na istu verziju.

pa dzabe apple tv je na poslednjoj i nece ni sa jednim od njih da radi mirror display. mogu da pustim yt ili neko video preko airplay, ali ekran ceo ne mogu... ios uredjaji mogu perfektno tako da verujem da je problem u verzijama macos posle .2 posto vidim da se gomila zali kod njih na forumu...

na kraju ni apple support rece da odem kod lokalnog distributera kao da ne znaju da oni ne mogu da rese problem

Rekoh ja za Twitter.. Baš brzo odgovaraju...IMG_0672.JPG

Pitaj ih, zasto prodaju uredjaje u zemljama u kojima ne moze da se ostvari isto pravo kao u drugim zemljama, po istoj ili skupljoj cen!

Zasto ne bi prodavali? Kakvo glupo pitanje...

Ovo nije istina. Apple se zvanično prodaje u Srbiji, a postoje i autorizovani servisi baš kao i bilo gde drugde napolju.
AppStore nema veze sa tim. AppStore je priča za sebe i odnosi se isključivo na aplikacije, ništa više i ništa manje. Verovatno si mislio na Apple Store iliti prodavnicu gde uđeš i kupiš telefon. Nepostojanje Apple Store u Srbiji nije i ne može biti opravdanje za nemanje podrške putem telefona ili mejla ili nekog četa.
Što se AppStore tiče, tek to ne mogu da razumem. Umesto da preslikaju ono iz USA, jedan za celu Evropu, oni ga rasparčaju na države. I sad mi, iako imamo zvaničnu prodaju telefona nemam i softversku podršku (AppStore) za isti već moramo da se dovijamo pa kupujemo kod komšija ili preko bare. To nečista samovolja i ništa više. Mali smo na njihovoj karti da bi tako lako i tako brzo obratili pažnju na nas. Verovatno da ćemo dobiti i AppStore, samo je pitanje godine, kad nađu interes da ga naprave za nas.

Jako dobro znam šta sam napisao, kad me citiraš bar prvo pročitaj.
Apple ima zvaničnu prodaju, firma se zove Apcom, ali...
Prodaja iPhone-a na nekom tržištu se umnogome razlikiluje od prodaje ostatka.
Apple kad uđe sa telefonima na neko tržište to ide posrazumeva 3 stvari:

1. Telefoni kod provajdera na ugovor
2. Simfree aparati
3. App Store

Svaka država u kojoj se zvanično prodaje iPhone ima svoj App Store, osim nas.

I objasni mi upitrebnu vrednost smartphone-a bez "samo" aplikacija.

Komedija. Nemam živaca da ti objašnjavam koliko zapravo grešiš i koliko jenapsurdan dobar deo ovoga što si napisao. Lep je dan, treba ga iskoristiti pametnije ;)
Apple se na crno prodaje, švercuju ga iStyle, ove velike prodavnice i provajderi, jer jelte ne postoji AppStore (?!)...

iphone prodaje istyle, provajderi, itd. ne prodaje ga apple. a to da ga ne prodaje apple vidis po tome sto ne postoji srpski appstore

Vrh Dno