Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Treba mi pomoc, mucim se vec 5 dana da ustimam kartice, stalno mi miner izbacuje gresku Miner thread hangs need to restart miner, i stane tako, dok se ne nakacim i nesto pritisnem u miner, tek tad izbaci gresku i sam restartuje miner i nastavi normalno raditi.

Konfiguracija riga je slijedeca, asrock h81 pro btc ploca, g1840 proc, 8gb rama, CM V1200 napajanje, graficke su sapphire rx480 nitro+ 8gb (samsung), sku 11260-01-20G.
Instaliran win10, bios modovan tako sto sam sa jedne kartice iz gpuz izvukao bios, kopirao 1750 strap na 2000 i taj rom flesovo na sve kartice, jer su sve karte iste.
Stavio 30gb virtual memory, stavio optimize performance u windows, isljucio sve screen savere i power savere

Afterburner instaliran i sa njim mijenjam undervolt i oc. Pokusavao razna podesavanja za undervold i oc. Na kraju dosao do postavki 1140/2000 bez ikakvog undervolta, jer sa udervoltom mi zabaguje miner. Kad sam stavio podesavanja 1140/2000 i 0 undervolt, radio miner 40sati normalno, nakon 40sati zabagovao udjem i vidim zabagovao, pritisnem S da se restartuje jer restartuje kao uvijek, zabagova miner na startu i nece da se podigne nikako, ugasim miner upalim nastavi normalno. Sad sam stavio podesavanja 1140/1950, mada mislim da ni to nece pomoci i da ce opet zabagovati.

Probao sam druge drajvere, drugu verziju minera, probao sam iskljuciti ovaj watchdog, mislio sam da samo jedna karta zabaguje pa i miner zabaguje, pa sam mislio bez ovog watchdoga da ce karta koja zabaguje prestati raditi a ostale da ce nastaviti normalno, ali opet se isto desilo :/
Neznam vise sta da radim, jedino mi je ostalo da probam Win10 nanovo instalirati.

EDIT: Evo sad i sa 1140/1950 izbaci ovu gresku

Primijetio sam da kada izbaci ovu gresku Miner thread hangs, need to restart miner ispod odma izbaci Eth connection lost, mada je to vjerovatno zbog ovog hanga :/

Poslednja izmena:
Koje drajvere koristis?
I da li si probao sa trixom?
Prelistaj malo unazad pisalo se dosta o rx480...od drajvera, wina...setovanja....modovanja....

Daj neku na zajam. Ja ne mogu ni jednu da nađem... Sve si kupio, ni jedna nije ostala za mene... :D

Trix ti ne radi kako treba zbog drajvera, vrlo moguce da je to problem i kod kartica tj da zato ne mozes da radis undervolt, moguce da ti je problem negde drugde...pogledaj u log fajlu sta ti se desava....da li ne moze da se zakaci na pool ili samo stane...ne deluje da ti puca drajver ili tako nesto da li si skinuo win firewall

Trix ti ne radi kako treba zbog drajvera, vrlo moguce da je to problem i kod kartica tj da zato ne mozes da radis undervolt, moguce da ti je problem negde drugde...pogledaj u log fajlu sta ti se desava....da li ne moze da se zakaci na pool ili samo stane...ne deluje da ti puca drajver ili tako nesto da li si skinuo win firewall
Radi undervolt sa ab-om, na trixxu mi je izbacio neki error, nisam se vise igro sa njim puno, vjerovatno treba drugu verziju. Ali sto veci undervolt uradim to prije miner zabaguje. Cudno mi je sto ne pukne ni driver ni nista samo claymore se restartuje i nastavi normalno kada mu zadam neku komandu, a do tad stoji i ovaj watchdog ga ne restartuje sam

Edit u logu nema nista posebno osim fminer thread hangs i samo takve slicne poruke kad zabaguje

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Instaliraj Win 8.1 pa javi kakvo je stanje....

To mozes ako imas ssd sve da zavrsis za pola sata....

Prvo, polaris biosi se ne bekapuju sa gpuz nego atiwinflash (256KB vs 512KB) pošto gpuz ne očitava sve "blokove" (prazne) u biosu...drugo, često se desi da prilikom flešovanja jedna karta se ne uflešuje dobro (zbog menjanja strapova) a to trixx (samo njega koristim i bez ikakvih problema) odmah vidi i uglavnom ne ispiše klokove memorije...treće, nekad se pri instalaciji drajvera neka karta ne "odradi" do kraja (meni se jednom desilo, nem' pojma zašto a isti simptomi kao kod tebe) pa je i to nekada neophodno ponoviti...takodje nije loše proveriti power opcije (high performance)...nekad uzrok stvarno bude glupost koja prouzrokuje poprilične probleme i nerviranja...;)

Poslednja izmena:
Ja imam jedan, redi bez problema 6 meseci (ako ti je to dovoljan uzorak :) ). Medjutim, preferiram molex iz ociglednih razloga i samo molex sam uzimao od tad

Samo ne znam da li da ga povežem direktno na napajanje ili preko sata?

Edit: Jel će moći bez problema da gura raidmax cobra 1200w 5*480? Vidim da ima manje grana nego cm v1200...

Poslednja izmena:
Kad su ti vec dostavili Sata kabl bolje preko Sata...Ako se greje mada ne bi trebalo onda preko napajanja....

Moze da gura undervoltovane bez problema uz intel neki ne bi trebalo da bude opterecenje vise od 80 posto u dual majningu,pa ako ima dovoljno Sata kablova i 5 kablova za graficke onda je sve ok ako nema onda ne moze....

Pogledaj na youtube unboxing tog napajanja pa ces onda sigurno znati....

Samo ne znam da li da ga povežem direktno na napajanje ili preko sata?

Edit: Jel će moći bez problema da gura raidmax cobra 1200w 5*480? Vidim da ima manje grana nego cm v1200...
Pošto je v1200 "single +12V rail" po tvojoj logici taj raidmax 1200w nema ni jednu...pitanje je onda da li to uopšte i radi bez ijedne grane :d

Ma i mislio sam na broj kablova, samo što ne znam dovoljno pa sam odvalio glupost.

jel kupovao neko u bluechip . hu? Jel daju porez nazad? Ipon je ukinuo porez..

Pise na netu da ima 6 komada 6+2 pin-a za graficke ali po slikama na netu izgleda kao da su neki kablovi sa 6+2 pin-a a neki kablovi samo sa 6 pin-a...

U svakom slucaju bi zaobisao taj Raidmax za 5 grafickih bolje uzeti nesto drugo....Za 4 graficke ne bi vec bilo problema sigurno....

Ima ga dosta ljudi na forumu, valjda će se neko javiti. Ma uzeo bih da ima nešto pametnije u domaćim radnjama. Jedino da idem preko Mađara na corsair hx1000i za 240e...

Pozdrav ljudi,
Planiram da ulozim novac u hardver za kopanje pa me zanima neki predlog u kom pravcu da razmisljam? Ulozio bih 1500-2000 e, pa me zanima koliki H/s mogu da izvucem sa tim ulaganjem. Koliko sam uspeo da iscitam, trenutno se isplati kopati ZEC? Ili neki drugi predlog...
Hvala unapred na odgovorima

jel kupovao neko u bluechip . hu? Jel daju porez nazad? Ipon je ukinuo porez..

S obzirom da si iz Subotice pretpostavljam da već znaš dosta radnji, al da ipak napišem za sve koji bi da sami kupuju u mađarskoj.
Imaš u Segedinu edigital (Vraćaju kompletan porez) 220volt (vraćaju porez ali naplaćuju obradu papira za AFU 3000HUF), laptopszalon (vraćaju porez).
Za Budimpeštu nemam informacija koje radnje vraćaju porez.
Ako neko zna još neku radnju nek napiše.

Poslednja izmena:
Pored tih segedinakih ne znam vise. Ako neko zna za bluechip neka kaze, ja sam im pisao mejl pa cekam odg. U edigitalu su se vec razgrabili dosta je slabiji izbor

Pored tih segedinakih ne znam vise. Ako neko zna za bluechip neka kaze, ja sam im pisao mejl pa cekam odg. U edigitalu su se vec razgrabili dosta je slabiji izbor
Ja sam prosle nedelje u edigitalu kupio dve safirke 470 4gb. Cekao sam oko 4 radna dana.
U laptopszalon-u su mi greskom isporucili 470 4gb bez bacplate-a a ja odbio da ih preuzmem. Tada nisam znao da su bas dobre za mining i da daju i preko 30mh jos su i dosta jeftinije. Probaj tamo, mozda ih jos nisu vratili u skladiste.

Ljudi koliko se dobija garancija za corsair rmx1000 kad se kupuje od madjara, jel 5 god ili 3?

Kakva su iskustva sa Asus rx 470 4 GB strix ?
Koliko moze da izgura Hashrate varijanta od 4GB i od 8GB

Nazad
Vrh Dno