Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ljudi, naisao sam na problem. Prvi put skalam rig sa 6 ati kartica. Sa nvidiom nikada nisam imao tih problema, kao ni sa 4 ati kartice, ali mi se desava da Windows 7 64 bit prepoznaje samo 4, a ostale dve su Error Code 43. Googlao sam i nasao 6xGPU mod programce, koji mi je aktivirao petu karticu, ali je jedna i dalje Error Code 43.

Kako da resim ovaj problem? Hvala...

I posle svega kako da ne volis Nvidia kartice koje rade bez ovih problema...

Poslednja izmena:
Samo sracunati koliko su para ljudima donele AMD(ATI) karte, a koliko nVidia, sve je jasno zasto voleti koje karte...

Podignuta 10ka. 6 gorepomenutih kartica daje 175,5Mh/s i trose iz zida malo preko 880W. Ja sam vise nego zadovoljan (sem prelaska na win10). Mozda ipak nisam trebao da uzimam 1200W. Bilo bi dovoljno i 1000W.

Pamtno je sto si uzeo 1200w valjace kad tad doce coin koji trosi vise od eth-a i tad ce ti 1200w znaciti mnogo.

Kada smo vec kod napajanja, znam da postoje ljudi koji stavljaju samo jedno (ja sam medju njima), a ima i onih koji guraju dva komada. Moje pitanje je (planiram da se sa time poigram) kako pravilno povezati dva napajanja na masinu koja npr ima 6 kartica, 6 usb extendera, disk, ploca. Na sta treba obratiti paznju, a sta nikako ne treba raditi. U prevodu, molim za kratki tutorial o povezivanju dva napajanja.

Hvala...

Kada smo vec kod napajanja, znam da postoje ljudi koji stavljaju samo jedno (ja sam medju njima), a ima i onih koji guraju dva komada. Moje pitanje je (planiram da se sa time poigram) kako pravilno povezati dva napajanja na masinu koja npr ima 6 kartica, 6 usb extendera, disk, ploca. Na sta treba obratiti paznju, a sta nikako ne treba raditi. U prevodu, molim za kratki tutorial o povezivanju dva napajanja.

Hvala...

Povezes dva napajanja jednim od ova dva releja Pogledajte prilog 225651Pogledajte prilog 225652 ili ovim kablom Pogledajte prilog 225653.
Na jedno napajanje vezes plocu,hdd i 2-3 kartice zajedno sa extenderima ,a na drugo napajanje vezes 3-4 kartice sa extenderima.

Predpostavljao sam da je tako nekako, ali bolje da pitam. Mozda sledeci rig bude "dvoglavi". Ima li kod nas ovih releja. Do sada sam koristio Schrakove releje za sve i svasta, ali mi se svidja ovo gotovo resenje...

Predpostavljao sam da je tako nekako, ali bolje da pitam. Mozda sledeci rig bude "dvoglavi". Ima li kod nas ovih releja. Do sada sam koristio Schrakove releje za sve i svasta, ali mi se svidja ovo gotovo resenje...

Mislim da nema kod nas. Ebay ili ali. Tamo sam ja uzimao.

Imam msi rx470 8gb sa micron memorijom, jel moze nesto da se uradi? Daje oko 23MH.

Koliko vidim bios ne moze da se menja a jel moze neko objasnjenje kako da je over klokujem, dizao sam memoriju u afterburneru na 1800mhz al nista znacajno...

Kako mislis ne moze da se menja bios? Moras da modujes bios da bi bacalo vise, baci pogled negde na netu za tu kartu da li ima.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Znaci moze i na micronu da se moduje bios?

Nasao sam ovde bios za moju kartu, Jel sigurno da flashujem ovaj memshift rom?

Najsigurnije ti je ako sam odradis u polaris editoru ili jos bolje hex editoru i tako vratis bios.

Jel isto za micron kao i ostale, samo kopiram u polarisu timing vrednost za 1500 i paste na sve do 2000?

Hvala kolega. Odustao od dva napajanja. Pojavio se u firmi na e raidmax 1200w pa naručio njega. Još da iskopam pro btc ploču pošto ništa od biostar TB85... Tek za 10-ak dana stižu. Ako ima neko ideju gde bih mogao da nabavim pro btc ili prodaje neka pusti poruku. Nema ih niko na kp i ne znaju kada će ih imati...

Nema ih nigde ja se ubi trazeci i na kraju sam narucio ga 970.. ako hoces i ti tu javi se na pm da ti kazem gde ima njih i gde ima nitro kartica :D

Imas u baito ista cena takoreci kao i na kp :)....

Greska sad sam gledao ipak nema juce je bilo.....

Poslednja izmena:
Nemaju, rezervisane sve u baito... GA-970 su za 5, meni treba za 6...

Poslednja izmena:
i 5 karti su i vise nego sto treba :), mozes uzeti i neku fm2 plocu koje su uzgred mnogooo bolje od ovih sadasnjih Pro BTC ploca

Vozaju me opasno za napajanje, čas ima čas nema... Koje je još napajanje ok za 5 kartica, super flower sf1000f14mg Ili Cooler Master V1000...
Edit: Sada vidim da oba imaju samo po 4 molex konektora...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno