Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nikako.
Rade mu kartice ko doxa a integruša je blokirana iz AB ;)
Probano sve... (za sada i do sada nema problema)

Jel ti mrsko samo da udjes kod druga i da uslikas da vidim kako je to odradjeno, da li mu vidi afterburner i gpu-z taktove kad je integrisana ukljucena?

Ne mrzi me i tako će i biti ali moramo malo da sačekamo na to. Rigovi su friški pa on *ebava nešto i sada mi kaže da je isključio iz BIOSa Dual Monitor Support pa je direktno uboden u DVI grafe podizao sistem na toj AsR ploči... Vratiće integrušu pa će da mi uslika i AB i GPU-Z. Za AB sam ja video da je AB prikazao integrušu ali je bila skroz posivljena i blokirana, ali ju je video, a GPU-Z nisam probao. Sve tražene podatke ću okačiti čim mi drugar pošalje SS ili omogući da ih sam napravim.
Nego, mi je izneo interesantnu teoriju da mu se na ga-970a-ds3p rigu podiže sistem bez ikakvih pomagala... To ću lično probati kod sebe pa ću okačiti sve SSotove i tražene podatke...

Poslednja izmena:
Meni neki put podigne sistem neki put nece kad nista nije ubodeno :D i to kad podigne bude ona budjava rez nqjgora 640x480

Ne mrzi me i tako će i biti ali moramo malo da dačekamo na to. Rigovi su friški pa on *ebava nešto i sada mi kaže da je isključio iz BIOSa Dual Monitor Support pa je direktno uboden u DVI grafe podizao sistem... Vratiće Integrušu pa će da mi uslika i AB i GPU-Z. Za AB sam ja video da je AB prikazao integrušu ali je bila skroz posivljena i blokirana, ali ju je video, a GPU-Z nisam probao. Sve tražene podatke ću okačiti čim mi drugar pošalje SS ili pmpući da ih sam napravim.
Nego mi je izneo interesantnu teoriju da mu se na ga-970a-ds3p rigu podiže sistem bez ikakvih pomagala... To ću lično probati kod sebe pa ću okačiti sve SSotove i tražene podatke...

vazi :)
Ima ploca stvarno koje rade bez adaptera i bez monitora a ima koje nece, na mojim H81 BTC nece

Možda to zavisi od proizvođača/modela grafe. Sada nešto razmišljam, kada me *ebavao internet i kada sam restartovao rigove, izvadio sam HDMI adapter iz svoje MSI grafe (nulte) ali, koliko se sećam, sistem se nije podigao bez istog (uprkos što je GA AMD ploča u pitanju)...
Jbm li ga.
Videćemo već.

Ja mislim da nije to do maticne ploce, to je do rx serije. E sad da nadje neko u samom biosu gde je to podeseno, pa jos i da iskljuci to nekako, ima pivo od mene :)

H61 pro btc se pali bez adaptera sa nitro 470
970-ds3 isto

Poslednja izmena:
gigabyte fm/fm2 ploce se pale isto bez adaptera sa rx 470, ali kad su samo 470ke u rigu onda je slika 640*480 u tw, ali zato u rigovima drzim po jednu 380ku i onda moze da se bira rezolucija u tw.
i sve opcije rade u AB

Poslednja izmena:
Kod mene se ploce pale, ali ne dobijam sve opcije u AB. Tek kada uradim boot sa ili nakacenog monitora ili hdmi-vga onda imam i menjanje voltaze i sve i svasta...

Evo raporta posle 24 h igranja sa novim karticama:

Sapphire Radeon RX 470 4GB Nitro (nije +) Elpida memorija
SKU: 11256-10-20G

Voltage: -96 (930mV-950mV)
Core: 1150 MHz
Memory: 2050 MHz
Power (mereno iz AB): 80W
Temp (mereno iz AB): 50-55
Dagger-Claymore: 29,2 MH/s

Pozdrav...

Ja na istoj kartici imam 29.8mhs na 1180/2050, napon 0.9v. Bas je danas nastelovao uz goldijevu pomoc.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ja na istoj kartici imam 29.8mhs na 1180/2050, napon 0.9v. Bas je danas nastelovao uz goldijevu pomoc.

To je moj bios za elpidu ovi ostali to nemaju :p zato ti vise baca a vjerovatno tvoja moze bar na okrugli 30mhs :D

Nisam nikome taj bios slao ti si prvi...ne znam sto sam ti uradio svidjas mi se onako ko covjek ;)

Poslednja izmena:
Dajte preporuku za neku intel plocu sa 5,6 slotova ima li jos neka da se nadje kod nas osim ove asrock pro btc..?

Poslednja izmena:
To je moj bios za elpidu ovi ostali to nemaju[emoji14]zato ti vise baca a vjerovatno tvoja moze bar na okrugli 30mhs :D

Nisam nikome taj bios slao ti si prvi...ne znam sto sam ti uradio svidjas mi se onako ko covjek ;)
Ala si ga opravio, svaka cast! Moze verovatno, nisam gurao jos memoriju na vise.
Hvala goldi legendo! :)

Hocu da uzmem jos jednu grafu al ne znam koju maticnu plocu uzeti jer ova mi ima samo 3 slota 4 nmg da stavim nema mesta sve popunjeno :), asrock nema nigde zvao sam sve kazu nestasica, a ona bi mi bila najbolja jer je cpu intel g1820 i onda samo prebacim ram i cpu u plocu i vozi al nema je nigde :(

Trenutno u domaćim radnjama samo GA-970A-UD3P, možda stigne i biostar u toku nedelje... Pro btc nema i puno su unapred rezervisane...

Bilo koji Athlon am3, 215 240 245 250... Uglavnom su do 2000 din

Uzeo bih na cekove i grafu i plocu e sad gde naci zajedno sve to na jednom mestu :)

Vrh Dno