Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Zasto nisi uzeo Nexus, Pixel ili OP3 ako ti je bitan update?

Verovatno zato sto svi ti uredjaji, novi, kostaju mnogo vise od P9l.

P9 Lite TT

Jare i pare nikad nije islo zajedno.

5X je skuplji oko 50-ak eura, tako da...

Gori? Daj molim te... Gori je jedino u pogledu baterije, koja je losa i jedina stvar koje me odbacuje da uzmem taj telefon. Ali po svemu ostalom sigurno nije gori od P9L, od azuriranja, preko softvera, do samog rada telefona. A 5X jeste u toj ceni skuplji, ali je polovan, i to uvek u odlicnom stanju, u slicnom cenovnom rangu kao P9L.

Skuplji 50e, ima problem sa bootloopom, losija baterija, SoC mu takodje nije nesto poseban, ali s obzirom da je cist android to je nadoknadjeno.

Kamera je bolja od P9l i sistem, naspram losije baterije/problema sa bootloopom i imajuci u vidu da P9l super radi(dobro, malo ubija aplikacije agresivno, ali sa Nougatom je to bolje koliko sam video), kome kamera nije primarna stvar ne vidim po cemu on vredi 50e vise, mada mislim da je veca razlika u ceni.

P9 Lite TT

Meni opet puca deezer. Danas mi 3x pukao. Zavrsi mi neku pesmu i vidim ne pocinje sledeca, pogledam, pukao deezer. To mi se 2x desilo u zadnjih 5 sati. Jednom je pukao kad sam upalio kameru i okinuo sliku. Cim se culo skljoc deezer je izvrsio samoubistvo. To je jedina stvar koja mi smeta, danas je pocelo opet.

sent from P9 lite

Nije ti dobra logika. Ne puni sporije posle 90% zbog toga sto telefon vuce struju, vec sto napon celija baterije raste (sa punjenjem), a samim tim struja punjenja opada.

A to da treba skidati punjac kada se baterija napuni je tacno, osim ako ne naprave kao na laptopovima, kada je na punjacu da ne koristi bateriju, dok ne spadne na odredjeni procenat, kod laptopova je 95% po defaultu. To je meni must have da se implementira. Ali ***, baterije bi duze trajale, nije im u interesu.

Sto se tice tih ciklusa na isto dodje, jedan ciklus je 100% baterije. Da li punio 2x od 50 do 100 ili jednom od 0 do 100 isto je sto se tice ciklusa, jedino sto ce se manje zagrijavati u drugom slucaju jer ce brze napuni. Ne treba se sa tim opterecivati, bateriju vise unistava toplota i zagrijavanje.

Kada se ugasi telefon, ne mora znaciti da je baterija mrtva, uvijek ima neki backup kapacitet, zato se i desava ono da se moze ukljuciti telefon posle nekog vremena.
Sent from my G

Idi malo na Battery university pa procitaj neke veoma bitne stvari oko baterija da ne duzimo pricu ovde :D

Kako da na default aplikaciji za poruke uključim da mi prikazuje sadržaj poruke kada je telefon zaključan? Znači da probudi telefon i da na ekranu pokaže novu poruku, kao npr. Viber ili WhatsApp.

udjes u menadzer obaveštenja, nadjes poruke i strikiras prikaz na zakljucanom ekranu..

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Kod mene nece mada koristim mesinger za sms

Skuplji 50e, ima problem sa bootloopom, losija baterija, SoC mu takodje nije nesto poseban, ali s obzirom da je cist android to je nadoknadjeno.

Kamera je bolja od P9l i sistem, naspram losije baterije/problema sa bootloopom i imajuci u vidu da P9l super radi(dobro, malo ubija aplikacije agresivno, ali sa Nougatom je to bolje koliko sam video), kome kamera nije primarna stvar ne vidim po cemu on vredi 50e vise, mada mislim da je veca razlika u ceni.

P9 Lite TT

Imao oba telefona i prodao p9 Lite [emoji6]
Jednostavno kamera za klasu bolja na neksusu, a softver je tek posebna priča - Nexus 5x ima 7.1.2 (imao 6.0.1 pa 7.1.1 pa 7.1.2), a može već da se proba Android O (v8) ...
Bootloop je prenaduvana priča, što se tiče baterije tačno je da je tu 5x prosek i da je P9 Lite bolji, samo ljudi zaboravljaju da Nexus ima Type-C i da ima brzo punjenje na 3 ampera ...
Izrada je bolja na p9 Lite i to je to [emoji6]
Osim toga p9 Lite je dostupan kod sva 3 operatera pa mu cena brzo pada, dok se 5x prodaje samo u Telenoru za 65000 ...

Prednost P9 Lite je dual sim ili MicroSD kartica pa ko voli nek izvoli.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cinjenica je da je 5x bolji telefon, ne osporavam.

Samo sam rekao da se ljudima kojima je kamera manje bitna, a nisu gadljivi na emui, nemaju nekog posebnog razloga da doplacuju 50+ evra.

Za 5 meseci intenzivnog svakodnevnog mucenja jedina zamerka je sutiranje aplikacija iz ram-a. Mislim da ce to sa N da se promeni, jer problem definitivno nije hardverski :D

P9 Lite TT

Ne nadaj se mnogo po pitanju emuja softvera [emoji3]

Prosladice se ovo kiselo kinesko grozdje, osecam [emoji4]

P9 Lite TT

Nemoj pogrešno da me neko shvati - P9 Lite je i dalje najbolji telefon u cenovnom rangu do 200€ [emoji106]
Još se dobije 2 godine garancije operatera što je isto veliki +

ma lol.. imao 5x i smesno mi je porediti p9l sa njim, p9l je za klasu bolji po svemu osim po softveru.

jesi upalio onda da obaveštenja ukljucuju ekran u podesavanjima zakljucanog ekrana i lozinke..ako je to upaljeno onda ne znam...

Nece ni kod mene

Da li neko ima custom rom neki instaliran? Kako se ponaša sa memorijom na custom romu?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel valja uci u beta program? Kakvi su utisci i da li se isplati?
Edit:
Inace, procitao sam da je neko imao problema sa deezerom, skini fildo aplikaciju, nemas je na play storu jer jelte daje muziku za dz. Tu su opcije skidanja pesme, albuma i tako to, odlicna je, pa ko nije znao, eto.

Poslednja izmena:
The dream is ded!

P9 Lite TT

Čekaju Android O,pa da puste update.

Pa cim su oni odmah na pocetku godine poceli da pomeraju rokove znalo da od upadata verovatno i nece biti nista...

Pogotovo sada sa izlaskom P10l ako puste N na p9l niko nede hteti da kupi p10l jer su veoma male razlike izmedju oba uredjaja...

Ovako imaju p10l sa Nougatom i forsirace njegovu prodaju a p9l ce ostati na MM

Beyond Genius Lies Insanity

Mozda je tako i nije isključeno da ce tako i biti..jel ima logike.
Ali pitanje je zbog cega je u opste pustena beta verzija za nas telefon.

Vrh Dno