Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Cemu sluzi tacno ignorisanje optimizacije?
66622262629f14b30222a87f43ddd89c.jpg

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Jeste jos uvek postoji ta opcija I radi.

Kapiram da je i dalje tu nego sam mislio jel i dalje takav nacin swipeovanja (levo-desno, desno-levo), koji je mnogo laksi, al razumeli smo se valjda, hvala :)

Meni je viber ogavan, i na w10m i na androidu mi je losiji od whatsappa. Ruzniji, sporiji, notifikacije zezaju.
Cudno mi je sto ga na nasim prostorima ljudi vise koriste od whatsappa.

P9 Lite TT

Ja zivim u Rusiji, ovde ni za facebook ne znaju a kamoli viber, samo onaj njihov mrtvi vk. Uglavnom ja viber koristim da se cujem sa narodom iz Srbije al to nije ni bitno, zakacio si se da pljujes viber jer ok ne svidja ti se ali uopste u njemu nije problem :D Samo se na ovom telefonu to desava (od onih koje ja znam) tako da tema uopste nije sam viber vec nas telefon. Pitanje je postoji li solucija? :/

Mislim da je počela da mi zvecka kamera tj staklo od nje

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

To je posle vise padova mom bratu puklo na P8 lite, vec neko vreme mu je gola kamera.

Prvo je naprslo posle dosta padova, pa je nakon toga svakim padom pucao deo po deo :D

Doduse on ga je nosio bez ikakve zastite, klot telefon.

P9 Lite TT

A bateriju ne valja puniti do 100%?

Ne valja jer tako joj oduzimas ceo jedan ciklus punjenja i tako vise gubi na kapacitetu nego kada je punis do 80% a do 100% je punis bas ako je preko potrebno ali cim napuni do 100% odmah skini sa punjaca, NIKAKO DA OSTAJE PREKO NOCI, Zivotni vek Litijumske baterije je od 300 do 500 Ciklusa punjenja od 0 do 100% a ako je punis od 20 do 80% mozes 4 puta da joj produzis radni vek i do 1500 ciklusa punjenja. :)

Ne valja jer tako joj oduzimas ceo jedan ciklus punjenja i tako vise gubi na kapacitetu nego kada je punis do 80% a do 100% je punis bas ako je preko potrebno ali cim napuni do 100% odmah skini sa punjaca, NIKAKO DA OSTAJE PREKO NOCI, Zivotni vek Litijumske baterije je od 300 do 500 Ciklusa punjenja od 0 do 100% a ako je punis od 20 do 80% mozes 4 puta da joj produzis radni vek i do 1500 ciklusa punjenja. :)
Svaki moderni telefon ima zastitno kolo koje ga stiti od preteranog punjenja ako se puni preko noci. Tako da je punjenje preko noci potpuno bezopasno i mislim da si preterao malo [emoji6]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Svaki moderni telefon ima zastitno kolo koje ga stiti od preteranog punjenja ako se puni preko noci. Tako da je punjenje preko noci potpuno bezopasno i mislim da si preterao malo [emoji6]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ima zastitu ali telefon i nocu trosi struju i ono sto potrosi zastitno kolo pusti struju da bi dopunio a jedna veoma bitna stvar je da punjac od 90 do 100% mnogo sporije puni zbog toga jer izvlazi maksimum iz baterije i Puni sa 200ma po satu a do 90% puni preko 900ma po satu pa ti sad mozgaj zasto :D

Ima zastitu ali telefon i nocu trosi struju i ono sto potrosi zastitno kolo pusti struju da bi dopunio a jedna veoma bitna stvar je da punjac od 90 do 100% mnogo sporije puni zbog toga jer izvlazi maksimum iz baterije i Puni sa 200ma po satu a do 90% puni preko 900ma po satu pa ti sad mozgaj zasto :D

Nije ti dobra logika. Ne puni sporije posle 90% zbog toga sto telefon vuce struju, vec sto napon celija baterije raste (sa punjenjem), a samim tim struja punjenja opada.

A to da treba skidati punjac kada se baterija napuni je tacno, osim ako ne naprave kao na laptopovima, kada je na punjacu da ne koristi bateriju, dok ne spadne na odredjeni procenat, kod laptopova je 95% po defaultu. To je meni must have da se implementira. Ali ***, baterije bi duze trajale, nije im u interesu.

Sto se tice tih ciklusa na isto dodje, jedan ciklus je 100% baterije. Da li punio 2x od 50 do 100 ili jednom od 0 do 100 isto je sto se tice ciklusa, jedino sto ce se manje zagrijavati u drugom slucaju jer ce brze napuni. Ne treba se sa tim opterecivati, bateriju vise unistava toplota i zagrijavanje.

Kada se ugasi telefon, ne mora znaciti da je baterija mrtva, uvijek ima neki backup kapacitet, zato se i desava ono da se moze ukljuciti telefon posle nekog vremena.
Sent from my G

Poslednja izmena:
Xiaomi Redmi Note 4x ili ovaj?

Sent from my Redmi+Note+3 using Tapatalk

Zavisi od verzije oba modela - ako upoređuješ 4GB RAM 4x sa 2GB P9L, onda 4x. Ako su oba modela sa 3GB RAM, bolji je P9L, pre svega jer je EMUI manje tragičan od MIUI, tj. sasvim je upotrebljiv. Trebalo bi i kamera da je bolja na P9L, dok 4x ima bolju bateriju. 4x nema podršku za 800 MHz LTE.

Ja lično više naginjem MIUI-u, nego EMUI-u. Moj subjektivan osećaj je da MIUI dosta fluidnije radi. Imao sam Redmi Note 2, prodao ga kolegi sa posla..pre neki dan uzmem da ga uporedim sa P9L (koji sam dao gđi) i Honor 5x (koji sad nosim), RN2 je mnogo fluidniji u kretanju kroz menije, startovanje app i sl..
Opasno se razmišljam da se vratim na MIUI i to uz Redmi Note 4/4x ili Redmi 4 Prime...

4% otislo tokom noci za malo jace od 8h koliko sam spavao. Da li je to u redu?

Ne razumem se bas, može li pojašnjenje u vezi 800 MHz? Kako podnosi starenje P9l? Opadaju li performanse?

Svakom telefonu opadnu perfomanse posle nekog vremena.

Resetujes cache particiju iz onog menija gde je factory reset, dodje isto kao factory reset bez gubljenja aplikacija i vremena i performanse su fabricke.

Ako ti garancija ne predstavlja problem, Xiaomi.

P9 Lite TT

Nije problem garancija, i trenutno sam na Xiaomi-u, tako da...

ja jedva ceko da se ratosiljam xiaomija, cigla bre,.
mada ovaj je ok ali updateovi ko na xiaomiju, NIKAD!
pominje se nugat a ni zakrpa nema

Ma dobar je Xiaomi. Radi skroz lepo čak i sa takvom podrškom. Uostalom SD verzije su podržane na xda solidno.

Redmi Note 3 MTK

Dolazi sa MM.

Kakve veze ima da li je Nougat?
Ako mu garancija ne predstavlja problem, dosta je bolji Xiaomi po specifikacijama, a i ljudi pisu pozitivne stvari za taj mob.

Koristim P9 lite, ovaj ima duplo storage i 50% vise ram, kao i mnogo bolju bateriju. Nema sta da se razmislja.

P9 Lite TT

Rekao bih da je najveća prednost Huawei-a kamera. Sam kvalitet u auto modu, plus bogata manuelna podešavanja... Baterija je odlična na oba, ali nisam siguran koliko Huawei može pored onih nerealnih 10h sot na SD 625 Xiaomi modelima.

Ne moze vise od 6h do 7h SOT, sto je odlicno, ali daleko bolje je 10h na Xiaomi.

U čemu je razlika između P9 lite i Honor 7 lite?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Model xiaomija je redmi note 4x.

Razlika izmedju H7l i P9l je sistem, ne znam da li ce h7l dobiti Nougat. Van toga nema razlike.

P9 Lite TT

jel ste se smorili cekajuci nugat, ja i sad da dobijem mi je sve 1....ode hype u q..

Vrh Dno