Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Veec 3 put mi se odlaze dispute, trazio sam partial refund za telefon od 50 dolara, gde je prodavac naravno odbio, stavio sam dva videa i 4 screenshota i on je odbijao i trazio iznova nove dokaze, kad je ono vreme proslo gde pise da aliexpress upada da odlucii o ishodu, stavlja da je moj zahtev validan i dodaje takodje drugu opciju da vratim teleefon i full refund. Prodavac odbiija partial i prihvata full, a ja obrnuto prihvatam partial odbijam full, i prodavac opet pise neke gluposti kako nije fer, prodje 6 dana Ali ponudi istu soluciju, opet uradimo isto i ja i prodavac, prodje opet 6 dana i danas Ali ponudi opet isto..ne kapiram, dok ne potvrdimo isto nece doci do sporazuma, ako mi je Ali stavio da je moj razlog validan sto vec jednom ne prihvati moju opciju i to je to. Otvarao sam dispute oko 4 - 5 puta i nikad mi se nije desilo da ovoliko cekam...

2564a10762f452db281d2729759e32ff.jpg

Vidim ali je prijvatio a ovaj još mrsi.... šta sad da radim, da čekam ili ... ?
Ovaj prevarant i dalje hoće da promenim razlog [emoji1]
c32dc613b82fd8aff0590fb9f3a9b34e.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

2564a10762f452db281d2729759e32ff.jpg

Vidim ali je prijvatio a ovaj još mrsi.... šta sad da radim, da čekam ili ... ?
Ovaj prevarant i dalje hoće da promenim razlog [emoji1]
c32dc613b82fd8aff0590fb9f3a9b34e.jpg

Slicnu situaciju imam pisalo je da treba da se resi jos 6 marta...i dalje nista on ne prihvata i tako stoji...

^ Mislim da negde pise da ako ne odgovori u roku od 5 ili 7 dana smatra se da se slozio sa presudom koju je dao AliExpress.

Ako stoji od 6.marta - verujem samo sto nije, treba procitati Help, pišu rokovi za sve.

6 mart stoji i on je odbio...onda je Ali opet ponudio isto ja prihvatio on odbije....

Ništa ti ne razumeš tu...
Aliexpres tim ništa tu ne nudi, samo se vas dvojica dogovarate.

Ako ti ne odgovara to što on nudi nemoj prihvatati i odgovarati na te ponude.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

7 puta sam otvarao dispute do sad..znam sta govorim.. Nas dvoje nismo uspeli da se dogovorimo...ALiexpress je ponudio 2 opcije...ja sam prihvatio jednu a on drugu i dao rok 3 dana za odgovor...proslo je 6 dana...ali je opet ponudio 2 opcije opet isto i ja i prodavac... Onaj krajnji rok je istekao 6 marta...meni i dalje stoji da sam ja prihvatio jednu a on drugu opciju...

Kad se umeša aliexpres prodavac više ništa nema da bira

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

A sta pise pod Details?

Na sta se u opste zalis i sta si trazio?

Ovo sto si skrinshotovao ne pise nista, ocigledno si nespretno sastavio taj dispute.

Na sta se u opste zalis i sta si trazio?

Ovo sto si skrinshotovao ne pise nista, ocigledno si nespretno sastavio taj dispute.

Veec 3 put mi se odlaze dispute, trazio sam partial refund za telefon od 50 dolara, gde je prodavac naravno odbio, stavio sam dva videa i 4 screenshota i on je odbijao i trazio iznova nove dokaze, kad je ono vreme proslo gde pise da aliexpress upada da odlucii o ishodu, stavlja da je moj zahtev validan i dodaje takodje drugu opciju da vratim teleefon i full refund. Prodavac odbiija partial i prihvata full, a ja obrnuto prihvatam partial odbijam full, i prodavac opet pise neke gluposti kako nije fer, prodje 6 dana Ali ponudi istu soluciju, opet uradimo isto i ja i prodavac, prodje opet 6 dana i danas Ali ponudi opet isto..ne kapiram, dok ne potvrdimo isto nece doci do sporazuma, ako mi je Ali stavio da je moj razlog validan sto vec jednom ne prihvati moju opciju i to je to. Otvarao sam dispute oko 5 puta i nikad mi se nije desilo da ovoliko cekam...

Ovo :-D

Koliki refund si trazio i sta je problem sa telefonom?

Vrlo si komunikativan, klestima treba da ti se izvlace reci...super ako si tako i njima objasnio kao nama :)

Pa 50 dolara je refund :) napisao sam. Ne radi mu otisak i prodavac nije poslao usb kabl uz punjac...

Nebitno je ja mislim sta je :) napisao sam da prodavac moj predlog nije prihvatio, Aliexpress jeste i dodao jos jedan...prodavac prihvata taj drugi a to je da se vrati telefon, ja ovaj gde je partial refund i to je to....samo prolazi vreme i Ali nudi iznova isto valjda dok ne prihvatimo isto

Poslednja izmena:
Trebao je Ali da presudi koja od te dve opcije ide onda.
Ali nije sigurno da ce prihvatiti tvoju. Koliki refund trazis, 6e?

Pa 50 dolara je refund :) napisao sam. Ne radi mu otisak i prodavac nije poslao usb kabl uz punjac...

Nebitno je ja mislim sta je :) napisao sam da prodavac moj predlog nije prihvatio, Aliexpress jeste i dodao jos jedan...prodavac prihvata taj drugi a to je da se vrati telefon, ja ovaj gde je partial refund i to je to....samo prolazi vreme i Ali nudi iznova isto valjda dok ne prihvatimo isto

haha...komedija, pa ni mi ne mozemo da te pohvatamo sta trazis a kamoli kinez koji razume samo tarzan english :)

50$ si trazio refund, a koliko kosta telefon?
Koji telefon si u uopste kupio?

premalo detalja nam dajes.

Aliexpres nakon eskalacije ne nudi opcije prodavcu, vec obicno trazi od kupca da vrati robu da bi dobio full refund.

Ovo tvoje deluje kao da je to u pitanju.

Prvi put sam u situaciji za dispute. :D

Purchase Protection traje još uvek, nekih 12 sati.

Poslao sam poruku prodavcu, da želim razjašnjenje o jednoj nedoumici proizvoda, inače otvaram dispute. U poruci su, čak dva videa, koja vrlo jasno govore, šta nije OK.

Odgovor:

voxw74.png

Šta mislite, voza li me? :D

Poslednja izmena:
Naravno...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Naravno. :)

Posle 100+ kupovina savet za sve koji kupuju na Aliju, ukoliko nešto nije u redu samo otvarajte Dispute, i ne trošite puno vremena na ubeđivanje sa prodavcima.

Zahvaljujem.

Moram da priznam, kad sam pročitao poruku, osećao sam kao da gledam situaciju sa sto ljudi u prostoriji i jednim novčanikom na stolu, pritom dvesta očiju bulji u u taj isti novčanik. Neko ga uzme na očigled lepih dvesta očiju i kaže:"Nisam ja". :D

Poslednja izmena:
haha...komedija, pa ni mi ne mozemo da te pohvatamo sta trazis a kamoli kinez koji razume samo tarzan english :)

50$ si trazio refund, a koliko kosta telefon?
Koji telefon si u uopste kupio?

premalo detalja nam dajes.

Aliexpres nakon eskalacije ne nudi opcije prodavcu, vec obicno trazi od kupca da vrati robu da bi dobio full refund.

Ovo tvoje deluje kao da je to u pitanju.

Resio sam problem, ali ne razumem kako ne mozes da me razumes :)

Da ti napisem opet sve...
Prvo nije bitno da li je telefon 50 dolara pa trazim full 50 ( a napisao sam da je partial ) ili je 600 dolara pa trazim 50. Jednostavno otvorio sam dispute a nije mi prvi put, prodavac je odbio...dali smo dokaze i ja i on. Ali je posle 6-7 dana uskocio i predlozio 2 solucije, jedna je 50 dolara nazad meni i druga solucija je ceo telefon nazad i full refund. Ja odbijam drugu soluciju da vratim telefon i dobijem full refund i prihvatam prvu gde dobijam partial koliko sam i trazio. Prodavac radi obrnutu stvar, prihvata full i vracanje telefona a odbija ovo...To tako stoji jos 6 dana i Aliexpress uskace opet i opet ponudi istu stvar, opet uradimo isto, s tim sto prodavac stavlja da fingerprint kosta 13 dolara kako on moze da ga zameni dzabe u servisu itd. Ja recimo onda ako zelim da objasnim njemu ili Aliexpressu da shvati da to ne zelim jer bi cekao dugo, platio postarinu skupo itd, a ne mogu da otvorim novi razlog disputea jer bih onda morao da prihvatim full refund jer samo stoji ta opcija ako otvaras drugi razlog ( ne edit prvog ). Tu se malo uspanicim i mislim se Aliexpress ce da presudi po njegovom i prihvatice njegov razlog da vracam fon, nista opet prodje 6 dana i oni ponude opet totalnu istu stvar i mi odradimo opet isto on odbije 50 prihvati nazad i full refund ja obrnuto. Prodavac onda krene bezobrazno da skrinsotuje sve moje video snimke i da pise po njima kako nisam stavio IIMEI iako jesam, kako nije kutija i imei zajedno, kako nema neka mala nalepnica na telefon sto oni stavljaju kao, kako sam zalepio celofan na fingerprint itd... Ja to sve naravno nadjem jer se vidi u videu i screenshotujem i takodje i napisem da mu je finger njegov sto kosta 13 refubrished sto i jeste. Prodje 4-5 dana i Ali konacno presudi ono sto sam ja prihvatio. Sve u svemu dispute mi je bio otvoren ukupno 34 dana...

Poslednja izmena:
"Ali je posle 6-7 dana uskocio i predlozio 2 solucije, jedna je 50 dolara nazad meni i druga solucija je ceo telefon nazad i full refund"
a nije tako?:) U svakom postu si imao takvu neku gresku, nije cudno da te nije shvatio :)

@sam633, haha.

Ja imam zivaca da donekle razgovaram sa KInezima, jer sam i imao pozitivno iskustvo sa refundacijama i zatvaranjem dispute-a samovoljno.
Ali neki Kinezi su ocigledno WTF - imas firmu, u bolnici si, niko drugi ne radi?:) Ma how yes no.... sta, nema radne snage u Kini, nezaposlenost je -5%?:)

Da li neko zna da li smem da narucim drona sa alija posto mi neko kaze da ne smem da narucujem?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Smes, ali trebace ti gomila dozvola.

Smes, ali trebace ti gomila dozvola.
Ja narucio, stigao, vozim ga, trapav sam, ali je mali i za učenje. Carina nije ni otvarala.

Nisam znao da su dronovi na crnoj listi. Moj ima kameru, ali nema krstarece rakete. :) Moze da se vozi kroz mobile app, ili preko dzojstika koji je stigao.

Pa treba ti dozvola da ga koristis, ako te nisu pitali do sada samo znaci da te nisu dovoljno cesto videli :) Pogledaj temu o dronovima, ima bas sta moze/kako, sta treba, itd.
Ne znam da li postoji IKAKAV izuzetak za velicine.

0c0c59c863c7abb4519d78cef56d3e53.jpg

Ovo je koliko razumem u moju korist.... nego gde će sad da mi vrate pare, nemam paypal i šta je ovo apeal?

0c0c59c863c7abb4519d78cef56d3e53.jpg

Ovo je koliko razumem u moju korist.... nego gde će sad da mi vrate pare, nemam paypal i šta je ovo apeal?

Pa cime si platio? Evo i ja cekam refund ali logicno ako si platio visom da treba na isti racun da ti legne kes ako se ne varam? :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

intesina visa electron direktno na ali....

Vrh Dno