Vidim uglavnom cene 389$, koliko se sećam MSRP je 379$, nije to daleko.
O tome govorim, posle 10 meseci još uvek nije na MSRP, takva situacija nije bila sa GTX970.
Ne razumem zašto pokušavaš da zakomplikuješ sa drugim kartama. Pitao si me da uporedim cene i performanse 1070 i 970. Imaš sve crno na belo a sad ubacuješ 1080Ti itd..
Znači argumentovano mi odgovaraš skretanjem sa teme?
Ti si zakomplikovao, ja sam u temi
pohvalio spuštanje cena GTX1080 i izrazio
žaljenje što naslednik GTX970 nije izašao sa boljom cenom. Ništa više.
Okačio si grafikone gde se vidi da GTX1070 ima veći dobitak od GTX970 nego što je GTX970 imao od GTX770 i obrazložio cenu boljim performansama.
Lepo sam te pitao zbog čega GTX1080 i GTX1080 Ti nemaju tu, po meni, anomaliju već daju više performansi u odnosu na veću cenu.
I to 'cena opravdava performanse' si sam izmislio. Ja sam naveo da je 1070 doneo veći boost nego 970 ali je i skuplji. Da je bolji buy od 970 u trenutku kad se ovaj pojavio nije. Ali nije ni loš buy kako ti pokušavaš da dokažeš.
Sam sebe si negirao u ovom pasusu. Upravo ti pokušavaš da opravdaš cenu velikom razlikom u performansama. Zbog čega je samo GTX1070 skuplji iz cele serije? O tome pričam.
Kartica jeste loš buy
kada se uporedi sa GTX970 ili bilo kojom drugom iz svoje serije ako gledaš na taj način (pomak u performansama u odnosu na cenu). I kada se pojavio i sada. Opet, ovo nema veze sa performansama kartice koje su fenomenalne.
Razmišlja se realno i iskreno.
Za razliku od nekog ko celog života kupuje hardware po povlašćenim cenama bez marže (protiv čega nemam apsolutno ništa protiv) dok sa druge strane zagovara i preporučuje kupovinu kod nas po full cenama, prozivajući ljude koji kupuju od švercera..
OK. Vidim da je postalo lično. Pretpostaviću da si na mene mislio ovom izjavom.
Kao neko ko ima pristup dilerskim, nabavnim, cenama i kao neko ko je tu mogućnost neretko koristio da pomogne drugima da nabave željeno parče hardvera po tim istim cenama i čak im pomagao da prodaju svoje stare komponente da bi skupili novca ja na taj način nikada nisam kršio zakon. Uz svaku moju kupovinu je bio plaćen porez jer smatram da porez mora da se plati ma kakva država bila. Od poreza moja supruga koja lomi kičmu u bolnici dobija platu i od njega moja deca još uvek imaju zdravstveno osiguranje.
Svako ko ima pristup veleprodajnim cenovnicima može da potvrdi da su te cene u najboljem slučaju slične cenama kod tri najveća etailer-a u Srbiji. Nikada u cenovnicima nisam video toliko povoljnu kao kada oni naprave akciju na primer. Svako ko je kupovao komponente od mene na ovom forumu može da potvrdi kako i na koji način mu je završena reklamacija ukoliko je do nje došlo.
Nije problem u ceni, problem je u mentalitetu. Problem je ako ne vidiš ništa loše u tome. Problem je ako ne želiš da promeniš stvari.