Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Pazi socket sam sekao Kuhinjskim nozem, znaci svaka mi casto kako sam ga isekao to ni neurohirurg ne bi mogao bolje, *** nisam mogao da nadjem skalpel ali je super ispalo. A to sto se proc malo klati je vrv to stikera, nista strasno kad se zatvori soket sve je super. A u medjuvremenu sam instalirao drugi sistem i da samo je u tome bio problem, za sad sve super sistem vidi normalno procesor ali vrv ce biti jos problema, sa mnom uvek neki problemi. Hvala svima na pomocu pogotovo bokiju, kad sam video da bios prepoznaje proc normalno resenje je bilo jednostavno.
Ggwp! :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Uvek istalirati svez sistem na promenu ploce,cpua i nikad problema,bar ja tako radim

Pa da inace i ja radim tako ali kazem da nisam imao dovljno vremena sinoc kasno sam dosao sa posla i *** nisam stigao.

Ne mora nov OS, može i samo (gugl srč):
RUN > msconfig > tab "Boot" > Advanced options > "Number of processors" dečekirano ili pak uključeno 4

Nije procesor toliko jak da bi nabio 300 FSB za to treba noviji i5
Moj na 4.4Ghz ide izmedju 160-200FPS-a

Grafa je 980-ti

Nije mi jasno zasto bi neko koristio 980 Ti na ovom procesoru? To je teski bottleneck graficke. Za E5450 idelana graficka je GTX660 i nista jace od toga. Sve ostalo jace od GTX660 nema vajde stavljati jer procesor to ne moze da isprati.
Uostalom nije mi jasno zasto vijate toliki FPS na monitoru od 60Hz..

Nije mi jasno zasto bi neko koristio 980 Ti na ovom procesoru? To je teski bottleneck graficke. Za E5450 idelana graficka je GTX660 i nista jace od toga. Sve ostalo jace od GTX660 nema vajde stavljati jer procesor to ne moze da isprati.
Uostalom nije mi jasno zasto vijate toliki FPS na monitoru od 60Hz..

Grafa je privremena na toj masini inace je bila na 4790k :)
Monitor je 144Hz

E ljudi imam problem, cujem zujanje i skoro 100% sam siguran da dopire iz sipseta, zbog cega je to, mozda zbog loseg napajanja? I NB mi radi na 1,45v mislim da je to mnogo ali sa 2x2gb rama ne moze stabilno da radi bez 1,45v odma izbaci eror u primeu a ispod 1,4v nece da se upali, je l mnogo 1,45v za nb?

Pevaju zavojnice u naponskoj sekciji :) Nije redak slučaj.
Navedi kompleta setovanja i koje napajanje imaš.

Pevaju zavojnice u naponskoj sekciji :) Nije redak slučaj.
Navedi kompleta setovanja i koje napajanje imaš.

evo slika
Capture.jpg Capture 1.PNG
inace sve voltaze koje postavim u biosu aida pokazuje malo vise nego sto sam postavio, a pencil mod je odradjen pa sad u loadu vcore ide na 1,304 a stavio sam na 1,3v u biosu. Napajanje je kinesko rihino 550w, a teralo je i5 2400 i 270x neke 2-3 nedelje bez problema, mislim da nije toliko lose obzirom da trenutno koristim dosta slabije kompenente sto se potrosnje tice gts 8600 i e5450 na 4ghz.

Poslednja izmena:
Mora i ja pencil volt mod da odradim,ima ploca opasan vdrop na vecim frekvama

Au koliko lose je odranjen onaj deo sto naleze na procesor na ovom mom lc 120mm, stavio sam pastu koja dolazi uz njega i razlika u temp su 30 stepeni da li je ovo moguce?
pre paste Capture.jpg posle paste Capture2.jpg
I uspeo sam sa ovim commandom da nateram xeon na 4ghz mislim da je ovo odlican rezultat s obzirom na to da je u pitanju p965. Probacu jos bas me zanima koji je maximum ovoj ploci. Bilo bi lepo da se i ti boki poigras sa svojom da pokazemo da p965 nije za bacanje.

Poslednja izmena:
Prvo si prob'o bez paste?

Da bez paste, iskreno mislio sam da je razlika u temperaturi max 9-10 stepeni uz neku dobru pastu, ali ovo me je iznenadilo i odusevilo, vrv je ovako velika razila jer je dno kulera bas lose, heat pipovi koji prolaze kroz dno uz uvuceni 2mm u odnosu na aluminium izmedju njih.

Da bez paste, iskreno mislio sam da je razlika u temperaturi max 9-10 stepeni uz neku dobru pastu, ali ovo me je iznenadilo i odusevilo, vrv je ovako velika razila jer je dno kulera bas lose, heat pipovi koji prolaze kroz dno uz uvuceni 2mm u odnosu na aluminium izmedju njih.
Lapuj procesor i bazu kulera. Ako mislis na cc120, ima solidnu bazu za tu cenu. Vidjao sam mnogo skuplje sa gorim bazama. Nemoj da te cudi razlika, ne postoji ona bez razloga. 10 stepeni cak moze biti razlika izmedju obicne zvake i vrhunske paste.

Ово је послао 6п!

Secam se sa je to vazilo za DDR2, tj. da nisu potrebni. Secam se pqi koje sam imao, bez hladnjaka, a isle su nesto preko 1000 sa 800 mhz.

Ово је послао 6п!

i

Imam tacno ovake kod matoraca :D Uzeo sam ih polovne davno davno... Možda baš neko s ovog foruma..

Ova LGA platforma nam je takva igrarija :)

i Ljudi ima neko ideju kako da resim zujanje i da li je to nesto opasno ?

^Treba probati. 10% su šanse..

Nego, da presečemo malo temu novim rezovima.

Setup:

[email protected], 1.3875V u BIOS-u; NB minimala na 1.35V
Thermalright True Extreme, push~pull 140~120, Thermalright HR-05
Cooler Master E1 IC Essential
Asus Maximus II Formula
Transcend aXe RAM 4x2GB/1066
Asus Strix GTX 1060 6GB
OCZ Vertex 3 LP 60GB
Cooler Master M2 Silent Pro 620W

Sva PC galanterija vlasništvo Kolege 5xeVo :)

DSC05488.JPG DSC05489.JPG DSC05490.JPG DSC05491.JPG DSC05499.JPG

^Za kraj poslastica za Kolege koji jure 16GB na 771~775 platformi:

Asus P5Q3 besprekorna u kombinaciji dva Kingston Predatora i dva HyperX Blua!

Dakle, sva naglabanja oko gustine, slotova, podržanosti memorije, itd., padaju u vodu. Da podsetim, Predatori su jednostrani RAM-i sa po 8x512MB ;)

DSC05501.JPG DSC05500.jpg

SS-ovi sutra, ostadoše mi u mašini u kancu..

Poslednja izmena:
Desetka. Pogodio je sve kako valja. :) +

Sent from my A0001 using Tapatalk

I opet problemi imam 2x2gb corasir 1066mhz, ali u biosu mi pokazuje samo 3gb pokusao sam da menjam slotove nece a pojedinacno memorije rade normalno obe bios vidi kao 2gb. Sta moze da bude problem ima neka opcija u biosu da se to resi?

Ima u BIOS-u opcija za sisteme sa 3 i više GB RAM-a.
https://goo.gl/images/wUQple
Naravno, podesi na Enable.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Vrh Dno