Šta je novo?

Android tastature

Imam naravno.
Svaki put kad reinstaliram rom moram ispočetka da je učim reči koje sam ranije unosio bez obzira što sam se prijavio i uključio sinhronizaciju.

Sent from my Redmi Note 3

Pričaš o g tasti ? Ista stvar ,uvek učenje ispočetka :/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da, da.

Sent from my Redmi Note 3

Verovatno sync radi normalno samo na Pixel/Nexus telefonima. Mada... Loznica ima Nexus pa mu ne radi.

Bilo bi jako glupo da je tako a i sto kazes Loznica je imao problem i na nexusu tako da ne bi trebalo da je to u pitanju.

Pa nije to u pitanju. Taj sync dole u setingsu stoji radi reda

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja samo čekam sledeću turu da ih napustim.

Čim gboard doda predikciju svuda, prelazim trajno.

A, promaklo, ćorav. Hvala. Bataljujem SK.

A šta dobijate sa Gboard - kod njega sinhronizacija uopšte ne radi, sudeći po ovoj temi? Tj. promeniš telefon i krećeš od nule. Ili resetuješ na fabričke postavke i opet krećeš od 0...

Ja ne verujem da je to tako, možda nekome ne radi iz određenih razloga, treba da otkrijemo šta je to.

Meni recimo sinhronizacija nije uopste bitna, imam samo oko 10 reci, mada mi ni one nisu nesto bas neophodno. Nisam skoro menjao telefon, ali kad sam azurirao tel na android 6.0, brisao sam sve iz telefona pa ponovo instalirao, sinhronizacija je odradjena bez problema.
Kod tastature mi je bitna brzina, i to kako radi predvidjanje (swipe), a to je kod gboard tastature najbolje. Probao sam i Swiftkey, koristio sam samo nju nedelju dana, i kad se vratite na gboard, onda vidite koliko je gboard u prednosti, to je moje misljenje.

A šta dobijate sa Gboard - kod njega sinhronizacija uopšte ne radi, sudeći po ovoj temi? Tj. promeniš telefon i krećeš od nule. Ili resetuješ na fabričke postavke i opet krećeš od 0...
Radi sinhronizacija, upravo sam je instalirao:
Screenshot_20170305-134214.jpg

Smart keyboard pro kao sto rekoh je zakon, ali necete ni da probate.
Ja imam 47000 reci skupljenih sa tom tastaturom i kako kupum drugi telefon prekopiram njegove fajlove u novi i bez ikakovog stelovanja samo nastavim da je koristim i sve reci ostanu i svo stelovanje, nikakva sinhronizacija nije potrebna. Vec 4 godine je koristim a promenio sam od tada mozda 7 telefona

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Jeste to dobro, ali ta tastatura kao celina ima mana, ne kažeš da kažeš da je tako lako odlučiti se za smart keyboard pro :).

Ne razumem sta si hteo reci. Odlucio sam se za nju jer sam imao brdo razloga.
Pa i ja sam isprobavao ostale tastature i ispalo mi je da je ova najbolja po svemu i da najmanje ram memorije trosi.
Nisam nikakve mane primetio u ovih 4 godine, radi odlicno. Ubacio sam i 160 skinova za tu tastaturu i samo skupljam reci koje mogu prebaciti u bilo koji telefon. Mana je sto nije besplatan, ali kome treba ta tastatura poslacu mu je, neka mi se javi na pp

Poslednja izmena:
Nije problem, nisam kod kuce svakako, radim do 22 pa mozda proradi pp ili cu ti poslati ovih dana kada to proradi. I meni se desava da ne radi pp, to je do foruma

Meni radi sinhronizacija, ali vise puta mi se desilo da nece da skine default srpski recnik, pa se ne mogu oslanjati samo na licnu (skromnu) bazu reci, neupotrebljiva je tastatura bez toga. Odavno sam se vratio na TouchPal, bar nema tih brljotina.

Malopre sam primetio zanimljivu stvar:

Oduvek koristim SwiftKey, a pored njega je tu i gboard koji je disableovan.

Primetio sam da Google voice typing uvek ostaje aktivan, čak i kada se isključi gboard. Tako sam upamtio, možda čak nikad i nije mogao da se isključi.

Onda sam se prijavio za gboard betu radi fore, ali i dalje koristim SwiftKey.

E sad, od nekog momenta MOŽE da se isključi i Google voice typing i tu dolazi do promene...

Bar kod mene, SwiftKey postane duplo živahniji, mnogo brže se pojavljuje i generalno nemam onaj utisak da sve pomalo laguje zbog te tastature.

Uvek se videla razlika u odnosu na Gboard, sa swiftom nikad nije to TO.

Kad se sve isključi i ostane jedini, mnogo bolje radi.

Do sad nisam obratio pažnju, ali čini mi se da uopšte nije mala razlika. Ne znam kako mi ranije nije padalo na pamet da probam, verovatno me je zbunjivalo to što tako prikaže sve opcije kao greyed out, iako je jedna aktivna.

Probajte...

Ovako treba da izgleda:

ff7564814185a6710ddaaffd8e387bb0.jpg

Možda je ovo oduvek moglo ovako, pa ispadam glup, ali meni nikad ovako dobro nije radilo.

Poslednja izmena:
Kako namjestiti qwertz gboard ali bez naših slova?

Sent from my Mi-4c

Ne kažem da ne postoji opcija sinhronizacije, samo kažem da je nekoliko članova ovde napisalo da im ta sinhronizacija u praksi ne radi. Ja to ne mogu da proverim, zato što na Havaji telefonima Gboard ne radi na način koji je meni potreban, tj. neupotrebljiv je za mene.
Isto tako na kao na slici je kod mene ali rečnik je prazan. Nikad mi se u toku pisanja teksta ne pojavljuje onda crvena linija ispod nove reči. Sve njive reči mi automatski prvim kucanjem ostaju upamćene ali samo do prvog reseta telefona.
Kako namjestiti qwertz gboard ali bez naših slova?

Sent from my Mi-4c
Screenshot_20170307-192047.pngScreenshot_20170307-192039.png
Ovo ako si mislio da ih ne prikazuje na tastaturi. Nije za "ošišani" tekst.

Poslednja izmena:
Nova opcija na gboard, Google translate
6a7387021780e5c36f48f698f1f393ba.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ponovo sam izgubio preko 6000 reči u SwiftKey tastaturi...

To je to, crveni karton za ovo *****, nikad više.

Sad već ne može da bude slučajno, pošto se ponovo dešava na 16000 reči i pada na 10000.

Poslednja izmena:
Meni je google tastatura KONACNO skinula srpski recnik, posle 2-3 meseca "serbian dictionary will be downloaded soon". Posle poslednjeg azuriranja pojavila se mogucnost rucnog skidanja - ali ni ona nije radila, krene pa stane - uglavnom nekako se skinuo recnik, pa trenutno koristim gboard, jer ima brzi odziv od Touch Pal-a, ali sigurno necu brisati TP duze vreme, za svaki slucaj.

Vrh Dno