Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - nova tema

Posto Pixel bas i nije bas opcija u Srbiji,koji tel mi preporucujete posle Nexus 5,Galaxy S7 ili iPhone 7?

Uzimi iphone 7, to ti savetujem ja koji sam ceo zivot koristio android flagship telefone. Malo promene ti nece biti na odmet, a ako se bas ne naviknes na ios taj iphone 7 ces uvek moci da prodas u roku od 10min i za tu kintu ces moci da biras koji god hoces android. Pogotovao ako ti telefon nije u isto vreme i konzola i pc i tv tad definitivno treba da uzmes iphone. Brz,pouzdan,kvalitetan,atraktivan, najbolje drzi cenu, garancija je ista svuda u celom svetu, na svakoj trafici imas za njega i zastitnih stakala i silikona i k..... i palceva. U svakom slucaju sta god da odlucis nije utisnuto u kamen i ako ti se ne svidi mozes prodati pa kupiti nesto drugo, ali moja prepruka su ti iphone ili manji piksel.

^To sam ja uradio, samo u jeftinijoj varijatni, sa iP 6s. Ima svojih prednosti, ali sam ga ipak prodao posle 2 meseca, i za 10e doplate na 6s star 10 meseci uzeo bukvalno nov S7.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

+1
Pa cemo tamo da ti razlozimo detaljno o svakom uredjaju.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Napravio sam temu,mozete tamo da mi pisete.Takodje hvala axelu koji mi je vec sve lepo ispricao,poslusacu njegove preporuke

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока

Sad sam probao, meni se ne dešava.

Znači ponovo se vraća Nexus :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Daj bože...

Samo da ne bude nešto samo za daleki istok itd.

Bilo bi vrhunski, daju nam sve osim marketinga i zadovoljni smo :).

Za neke može čak i bez premium izrade...

Poslednja izmena:
Može neki OK telefon sa s821 :) mada tako će bez razloga da pojedu sami sebi svoj proizvod.(pixel) Ne vidim šta bi taj novi "Nexus" mogao da ima u sebi

Može da ima sve što je i ranije imao ili šta god da izaberu, samo bez marketinga i plasmana koji se podrazumeva za Pixel. I možda ponekog premium momenta.

Ljudi nikako ne gledaju tako kako si sad naveo, "Izlaze solidni nexusi, ne kupujem Pixel".

Šira javnost i ne zna za Nexus, nikad nije ni znala. Svačija reakcija je "A šta je to?".

Tako da, ima mesta i za jedno i za drugo, samo ne treba očekivati da to bude Pixel za duplo manje para.

To je istina :) neka plastična priča bez marketinga sa super kamerom, stock androidom i prosečnom baterijom i displejom :)

To je istina :) neka plastična priča bez marketinga sa super kamerom, stock androidom i prosečnom baterijom i displejom :)

Meni vise i ne treba. Samo da ne bude budzet cijena po 500+€ :) :D Mozda bi se i mogli uzeti nesto sledece godine. Ali, vrijeme uzimanja je proslo, sad se kupuje. :) :D

Plastika je zakon, pogotovo sklopive izrade. Padne fon, ispadne baterija i apsorbuje udarac, staklo citavo. Menjas bateriju kad god zelis. Laksi telefon. Nije hladan na dodir. Zavisno od tipa i obrade plastike moze delovati izuzetno cvrsto. Ne grebe se tako lako, niti se prlja. Steta sto i ekrani nisu od neke plastike koja se tesko razbija, prlja i grebe. Verovatno nesto slicno postoji ali kao u slucaju telefona sa velikim, izmenjivim i kvalitetnim baterijama; gde je tu buduci profit ;)

To sto su profurali staklo kao premijum materijal ili mekani alu koji ne mozes menjati (junibodi jea) a ulubi se ako ga pogledas malo jace, je dokaz da danasnji konzjumeri nemaju apsolutno nista u glavi.

I dalje tvrdim da je najlepsi i najprakticniji materijal ona gumirana plastika, kakvu sam imao na Lumia-i 520.. i dalje je u dobrom stanju posle skoro 4 godine. Mega prijatno za dodir, vrh grip, i bas lepo izgleda onako mat.. Ne treba ti nikakva maska jer si mogao novu skroz da uzmes za oko 1000 din, i opet par godina da izgleda ko nova..

Poslednja izmena:
Uzmeš snap 810 i nije hladan ni jedan telefon na dodir... [emoji4]

Sta S810, Lumia 550 sa kilavim SD210 se veoma brzo zagreje a pri visim ambijentalnim temperaturama i pri malo vecem opterecenju skoro da se usija a cela je od plastike :)

I dalje tvrdim da je najlepsi i najprakticniji materijal ona gumirana plastika

Idealan materijal za ''ledja'' telefona ali se ne bih bas slozio da je ta sa L520 vrh, ti cuvas uredjaje, nisi video kako sve to izgleda posle par meseci kod bahatog korisnika :)
Flagship smartfon treba da ima kvalitetno kuciste koje je i premium ali i izdrzljivo, i durability mora da bude top. Pored toga mora da ima i dobar grip u ruci. Price o '''staroj, dobroj LG/Samsung flagshit plastici'' su mi prosto smesne.

E ali to kosta pa sve proizvodjace prosto zabole da se cimaju oko nekakve ''DSLR-like'' kombinacije materijala a i menjanje ekrana, zadnjih panela-ledja i ostalih delova je sve bolji izvor dodatnih prihoda :)

Samsung ce od zamenskih S8 Edge amoleda zaraditi vise nego neki proizvodjaci od prodaje telefona :d

Poslednja izmena:
To sto je sporiji SoC ne znaci da se automatski manje greje. Trebalo bi ali... oni Intelovi Atomi, na tome si mogao da przis jaje. Mada vecini ne smeta. Nacin kako resiti zagrevanje je drugacija kontrukcija metalnog rama i drugaciji raspored komponenti a to bi udebljalo telefon sto je po modernim merilima estetike zabranjeno. Mora da stane u skinny jeans a i sam nosim skinny jeans kad idem "u grad" a stakleni klizavi, predugacki telefon viri iz dzepa, pa se sagnes a on ispadne hvala Bogu na dominantnu podlogu u svim gradovima, beton. Proizvodjac u tom momentu inkasira pola cene novog telefona na zameni jednog dela. Pa sto ga ne bi od stakla pravili i zvali premijum, kada je sve to zbog nase tastine da smo skinny i da nam svetluca telefon.

Ne znaci ali svi misle da su samo S808/810 problem a u stvari je cela ta Qualcomm generacija tesko djubre sto se toga tice :) Plasticna L550 i posle 10 min Vajberisanja ume da se usija.

Trend smanjenja ''debljine'' telefona im odgovara, prodaju maglu tj. kvazi-cyber trip koji takvi uredjaji odaju a u isto vreme imaju ''opravdanje'' zasto su baterije u vodecim modelima sve manjeg kapaciteta.
Onda sledi i izbacivanje 3.5mm dzeka koje ce uskoro prihvatiti vecina proizvodjaca i onda sledi punjenje Apple dzepova jer su zastitili to glupo iP7/plus resenje.

Ako vec ''mora'' da bude staklo ''na ledjima'' onda neka izaberu Dragontrail, u svakom smislu je bolje od novijih gorilla ali valjda nije tako dobro za marketing jer prosecan fonarena noob zna samo za Corning GG.

Poslednja izmena:
Android One projekat ce dobiti neke kao malo bolje uredjaje, koji ce ici i na zapadna trzista (ne sva!), i to ce zapravo biti taj jeftiniji Pixel/Nexus koji pominjete.

Moto Z + TapaTalk

Odekle ti ta Info ? To je očaj živi onda

Pisalo se pre mesec, dva o tome, baš htedoh da napišem. Ali sad ne mogu da nađem članak pa da me ubije neko.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

To su sve nagađanja, videćemo šta će stvarno biti.

Google sad glumi neku novu priču, ali verujem i da registruju da ima solidan broj korisnika kojima je Pixel "previše", a ne koristi im se ništa osim pure androida.

Sigurno vide da postoji potražnja, pa oni su sami izbacili i 6p i 5x, možda su za ovaj prvi Pixel hteli da sva pažnja bude na njemu, pa se sad smiluju i naprave nesto na foru starog nexusa (pored Pixela, naravno) .

Čekamo, kao i do sad, pa ćemo videti.

Ja sam završio u baš glupoj situaciji, jer sam odlučio da čekam "novi nexus", propustio 6p, desio se Pixel, a ja ostao na nexusu 5.

Toliko mi se sviđa ovaj koncept da prosto ne mogu ni na šta osim nexusa, a skoro da nemam normalno rešenje trenutno.

Poslednja izmena:
Pa eto ti 5x/6p, pa se apgrejduj :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Interesovao me je pre svega 6p, a cene su bezobrazne trenutno.

Za telefon koji će dobiti samo još sledeću verziju androida.

Na kraju ću verovatno na tome i završiti, ako se ne desi nešto normalno sa pixelom.

Poslednja izmena:
I dalje tvrdim da je najlepsi i najprakticniji materijal ona gumirana plastika, kakvu sam imao na Lumia-i 520.. i dalje je u dobrom stanju posle skoro 4 godine. Mega prijatno za dodir, vrh grip, i bas lepo izgleda onako mat.. Ne treba ti nikakva maska jer si mogao novu skroz da uzmes za oko 1000 din, i opet par godina da izgleda ko nova..
Meni najjaci materijal i izrada V10. I dan danas mi je jedan od najlepših telefona. Šteta sto se LG nije držao tih materijala i izgleda kod V20.

Sent from OnePlus 3T

V20 je meni daleko lepsi i bolje izradjen od V10. Lajsna na V10 previse sljasti i podseca me na Samsung.

Sent from my Nexus 5X

http://m.gsmarena.com/google_has_already_sold_21_million_pixels_report_says-news-24270.php

Da li će uspeti da stignu nexus6 ? :)

Novi tračevi

HTC is making the Pixel 2 as well, according to the same report from a Chinese paper. On the other hand, three more companies are battling it in order to win the contract for the Pixel 3 coming in 2018 - LG, TCL, and Coolpad. At this point it looks likely that LG will in fact have the successful bid, and sales estimates for the Pixel 3 models are at around 5 million units.

Poslednja izmena:
Pa to je ništa, zar nisu 5x/6p bili na oko 3-4milke?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno