Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Moj je 4 meseca sad ce 5 radi ok

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Meni je značajnije usporio posle par meseci. Problem sam rešio fabričkim resetom. Razlog je bio 150 instaliranih aplikacija. Ovo je ipak telefon srednje klase. Posle reseta opet radi odlično.

Jel ima nekog pomena o oficijalnom Nogautu?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Meni je značajnije usporio posle par meseci. Problem sam rešio fabričkim resetom. Razlog je bio 150 instaliranih aplikacija. Ovo je ipak telefon srednje klase. Posle reseta opet radi odlično.

Sto je najgore ja imam 10ak instlairanih aplikacija. Facebook,Messanger,Viber,Rezultate,IGo navigaciju i jos par nekih nebitnih. Nije previse opterecen. Ne znam da li bih dobio mnogo ako bih uzeo verziju od 3GB rama? Isto tako sam koristio redovno otisak prsta i ne radi vise kao u prvih par meseci koriscenja. Kakva su vasa iskustva?

Poslednja izmena:
Jedina moja zamerka je multitasking koji je stvarno loš. Možda je tu 3 GB bolji

Ja nemam problema, ima instalirano preko 20 aplikacija. Telefon je uzet u VIP-u početkom jula prošle godine, koristim ga sa Telenor karticom

P9 Lite

Sto je najgore ja imam 10ak instlairanih aplikacija. Facebook,Messanger,Viber,Rezultate,IGo navigaciju i jos par nekih nebitnih. Nije previse opterecen. Ne znam da li bih dobio mnogo ako bih uzeo verziju od 3GB rama? Isto tako sam koristio redovno otisak prsta i ne radi vise kao u prvih par meseci koriscenja. Kakva su vasa iskustva?
Kolega s posla ga ima od kad je izasao, kaze da mu isto radi.. Meni posle 3 meseca apsolutno identicno kao prvog dana, al videcemo posle, ne bi valjalo to sto pricas :)
Mozda ima veze do launchera? Drugi kolega ima P9, ne lite, i bes mi sve meni deluje sporiji telefon sa onim default Emui launcherom u poredjenju sa Nova kod mene, gubi frejmove osnovno skrolovanje homescreenova levo desno..

Sent from TT

Ne znam ni sam sta da mislim,negde sam procitao da je sam hardwer i te zice,sta li vec od nekog losijeg materijala koji vremenom otupi. Deluje verovatno da lupam gluposti,posto ne znam tacno ni gde sam to procitao,niti da citiram u potpunosti,ali mozda neko ko se bolje razume moze da pojasni to. Bas sam tamo i procitao da ce vremenom sve sporije raditi,ali sam se i sam uverio u to. Cak sam mislio da ovaj dam caletu,a da sebi uzmem sa 3GB rama,pa me samo interesuje da li je realno ovo sto sam napisao,prvenstveno sto se tice izrade i materijala unutar telefona? Za sad jedino mogu da potvrdim da mi u kameru ulazi 5-10 sekundi bukvalno i ovo za otisak prsta,pre mi je u mikro sekundi otkljucavao,a sad mu treba i cela sekunda :) I jos jedno pitanje,posto vidim da ih sad ima i za 190 evra u dual sim verziji,sa 2 godine garancije,da li ima jos nekih razlika u odnosu na singl sim? Zasto je uopste jeftinija varijanta sa dve kartice?

Poslednja izmena:
Probaj In Call Recorder, nekoliko stranica unazad sam dao link ka njemu.

Послато са Lenovo TAB S8-50L

Mnogi ljudi nikad ne izbrišu keš koji se nagomila.

To je loše rešeno na androidu, ali dovoljno je obrisati sav keš iz aplikacija (jedan klik) i eventualno wipe cache particije iz recovery-a posle dužeg vremena i to je to, telefon je kao nov.

Jedino što ne može da se reši je kad ljudi instaliraju gomilu đubreta koje je uvek aktivno.

Za 99% normalnih korisnika ono što sam rekao vraća telefon u formu.

Google bi trebalo da smisli nešto što će sprečiti da dolazi do ovog problema, neko automatsko brisanje ili neko pametnije rešenje.

Neverovatno je koliko samo brisanje keša iz Chrome browsera koji se prepunio može da poboljša surfovanje, naročito na nekom ne-baš-najjačem telefonu.

Mislim da zbog ovoga dolazi do one čuvene priče da je factory reset potreban.

Mislim da je ovo dovoljno i da nema potrebe za time skoro nikad, osim kad se nesto stvarno zezne.

Poslednja izmena:
Ne znam ni sam sta da mislim

Evo ja ga čak nisam gasio nekih 400 sati (skoro 17 dana) i radi perfektno.
4d8466970549289ffef4f0d8dc512ae2.jpg

P9 Lite

Evo ja ga čak nisam gasio nekih 400 sati (skoro 17 dana) i radi perfektno.

P9 Lite

Koliko vec koristis ovaj uredjaj? I meni je lepo radio neko vreme,posle sve slabije. Sve u svemu vidim da ljudi nemaju takve probleme,onda je moguce da sam se ja nesto istripovao. I samo neka mi potvrdi neko za otisak prsta,koji ga konstantno koristi,da li ima tu neke promene u radu...?

Hvala na trudu druze. Samo molim jos nekog da odgovori na ostala pitanja :)

Ulazak u kameru koji traje od 5 do 10 sekundi nije nešto normalno, kao ni ostali simptomi koje si naveo. Meni tu miriše da koristiš neku đubre aplikaciju, poput tzv. antivirusa, čuvara baterije, optimizatora ili neko slično ***** koje ubija performanse telefona. Obriši šta god da imaš tog tipa. Druga varijanta je da si možda uključio onaj režim čuvanja baterije u sistemskim podešavanjima, vrati na performanse u slučaju da ti je aktivan pametan režim. Meni se inače kamera otvara u deliću sekunde, a ako je izbacim iz RAM ručno, onda možda za dve sekunde. Model L31 3GB.
Problem možda mogu napraviti i neke kineske krš aplikacije koje imaju adware/malware u sebi, poput Go proizvoda i sl.

Poslednja izmena:
Pa naravno da sam radio to redovno,obrisao sam i cache i sva ostala cudesa,flesovao sam ga,ali opet nije to to. Ne znam da li ga neko ima vise od pola godine,da mi kaze svoje misljenje?

Mojoj supruzi radi od juna prosle godine savrseno sa velikim brojem aplikacija. Nijednom nije zabagovao niti usporio. Samo redovno cisti cache I ne instalira neproverene aplikacije. Trenutno ulazi u kameru, eventualno sekund i po otprilike ako je izbaci iz kesa... I ostale aplikacije otvara besprekorno.

Ja moj imam dva meseca i radi savrseno takodje.

Moj sporije otvara kameru ali ja sam na N beti. Chrom je uzas pa sam polako prešao na CM broeser. Resetujem ga ali ne hard reset jednom u mesec dana. Ajd probajte racunare da ne gasite mesecima,a svašta po netu otvarate.

Jel realno da u kameru ulazi 10s,tu debelo nesto nije u redu. S3 nije toliko ulazio.

Smatram da posle dosta vremena,kao windows na računaru, jednostavno mora da uspori. Na racunaru uradiš reinstal windows-a i on leti. Ovde hard reset jedino.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

I meni se cini da fingerprint senzor malo sporije sada cita, tj. da se povremeno desi da moram par puta da pritisnem da bi ucitao. Ostalo je u principu sve kao i prvog dana.

Imam ga od novembra prosle godine, verzija sa 3GB RAMa.

Hvala na odgovorima. Nije bas 10 sekundi da ulazi,ali se dobro zakuca pre nego sto udje. I kao sto rekoh vracen je i na fabricka i nisam dobio neko drasticno ubrzanje. Verovatno nije bas dug vek trajanja ovog telefona,nisu ni kinezi blesavi da daju ovakve performanse za smesne pare.

Koliko vidim,samo ti imas te probleme :D

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Kakve veze ima veze sto je aparat Kineski. Pogledaj ti malo procese da ne radi neki u pozadini

Evo mom će sad 9 meseci mučenja i FP senzor otključava skoro momentalno. Sam sistem ume malo da se vuče, ali pisao sam već šta imam natovareno od aplikacija i koliko stvari mi sinhronizuje, tako da nisam ni očekivao da će raditi mnogo brže. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ja moj imam od novembra meseca o radi super bez greske do sad

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

jel zna neko kad i dal izlazi ota nougat?
Koji put više sa ovim pitanjima? :d
I po ko zna koji put, Q1 2017.
Beta je zatvorena i neki regioni (Rusija?) su već počeli da dobijaju OTA.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Fingerprint skeniranje treba da se odradi kako treba da bi lspo prepoznavao i radio momentalno. Ja sam prvi put zbrzao pa mi nije i prve otkljucavao uvek. Nekada tek iz cetvrtog. Kad sam to lepo odradio otkljucava momentalno. Tako da nemojte da se tripujete bzvz nego odradite kako treba.

sent from P9 lite

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno