Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ekstra je, prezadovoljan sam. Bolje radi, jos tecnije i baterija mi duze traje,barem takav utisak sticem. Vredelo je cekati Nugat

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Eno ga kod Vucica na mitingu.
Strpite se ljudi, jos je bolje da ne znate kada dolazi jer cemo mi ovde jos duze cekati pa ce biti jos vise nestrpljenja.
Pozdrav svima !
Ovako, novi sam na ovom forumu. Ugl. mnogo volim tehnologiju, a naročito mobitele. Pratim mnoge recenzije različitih youtube kanala, pratim i vijesti vezane za mobitele itd...
I, drago mi je što sam ovdje !
Eh, razlog zašto sam došao na upravo ovu temu jeste razlog što trebam kupiti novi mobitel, i najvjerovatnije je da ću ovaj mobitel kupiti.
Uglavnom, mislim se između nekoliko mobitela a to su : Huawei p9 lite, Sony Xperia m5 te možda Galaxy j7.
Eh sad od ovih mi se najviše svidio Huawei, zbog mnogih razloga. Nekako mislim da sam Galaxy odbacio jer ima 2gb rama dok za istu cijenu Huawei i Sony nude 3gb rama, ugl. našao sam još neke razloge zašto ne izabrati Samsung. A, Sony i Huawei, pa Xperia je oko godinu dana izašla prije Huaweia, ima stariju verziju Androida tj. Lollilop. A kamera je bolja u Sonya. Eh, gledao sam recenzije za oba telefona i msm da je Sony sporiji telefon, prije svega jer ima nekakvih aplikacija koje se vrte u pozadini, kamera se malo sporije pokreće itd... Izvinite što dužim, ali da pitam sve koji posjeduju ovaj mobitel, tj. Huawei : Jeste zadovoljni ? Preporučujete li ?
Hvala na odgovorima unaprijed :d

Od ovih koje si naveo, P9 L ti je definitivno najbolji izbor. Ta Samsungova J serija ne valja ni za sta, to su vise telefoni za osobe koje prvi put ulaze u android ili su najjednostavniji korisnici (poruke, pozivi, neko caskanje i citanje novina). Xperia, pa djene djene, nit' smrdi nit' mirise. Vidim da mahom su ljudi ok sa tim telefonom, ali ces realno dobiti ciglu sa nekim malim ekranom, sto je kod mene najveci minus. P9 L ti vredi za pare, kamera je sasvim zadovoljavajuca, ja preporucujem ali sve zavisi od toga kakav si ti korisnik. Ja sam u pocetku bio zadovoljan, ali vec sad bih da menjam. Generalno mu ne fali nista mnogo, ali s obzirom da sam dosao sa telefona koji zastuca jednom u pola godine, meni je ovo malo teze da se priviknem.

Ajde neko da mi objasni ovaj pojacani volume mod jer ja sam ili lud ili retardiran. Dakle slusam muziku na telefonu (fabricki player, na sluske) i zazvoni mi Viber, muzika se naravno prekine, ja se javim ispricam i kada prekinem vezu muzika automatski nastavi bar 50% glasnije (iako je i pre toga bila pojacana na maximum). Dakle upali se taj neki nenormalni ultra glasan mod i on tako traje sve dok ne smanjim. Nekad cim jednom spustim volume za 1 on se 'vrati u normalu' a nekad mogu i da smanjujem i pojacavam neko vreme u tom ultra glasnom modu. Kad ja nekog pozovem na viber (i prekinem time muziku) neki put se posle razgovora desi isto, nekad ne. Ali kad mene neko drugi pozove apsolutno svaki put se pali. Inace ovo se ne desava kada su obicni telefonski pozivi u pitanju, samo Viber (Messenger, Skype itd nisam probao).

Postoji li nacin da se ovo izbegne ili jos bolje da mogu ja zapravo da kontrolisem i palim kad hocu? Nekad mi je preglasno al recimo kad sam u bucnom busu ili u avionu znaci mi dosta taj jaci mod. Ima li neko neko posteno objasnjenje jer ja se ubi guglajuci i ne pronalazim nista konkretno.

Znaci može glasnije ts muzika. To je jedna od mojih zamerki ovom telefonu. Js često slušam muziku,ali slab je sa tim zvukom

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

E hvala na odgovoru ! Ma gledao sam bukvalno po 5-6 receznija za svaki od navedenih mobitela, i po riječima tih youtubera sam vidio da je većina najviše zadovoljna Huaweiem.
Gledao sam jednog baš iskren lik, govori za šta Sony ne valja, ovako onako, baš lik direktno rekao da ne zaslužuje tu cijenu mobitel, msm strani je youtuber. I kamera jeste dobra, ali ne toliko... I kažu da nije baš neka razlika u performansama od M4 aqua koji je 100km jeftiniji ovdje u BiH. A, Samsung, već sam rekao neke razloge... Mislim da će odluka pasti na Huawei... Samo sam tražio ovako vaša iskustva, odnosno jeste li i dalje zadovoljni...

Znaci može glasnije ts muzika. To je jedna od mojih zamerki ovom telefonu. Js često slušam muziku,ali slab je sa tim zvukom

Probaj ovo sto sam napisao, pusti muziku na fonu i reci nekom da te zovne na Viber. Ne da moze glasnije bego je skoro neizdrzivo (ja imam profi studijske sluske), kad udari na max mogu glat da ih stavim oko vrata i slusam ko na zvucnike, kad stavim na usi ne cujem ni svoje misli.

Samo me zanima zasto se to desava na nacin koji sam opisao i kako ja mogu da kontrolisem to, ovako je *****ski. Poceo sam da saljem poruke ljudima 'cimni me na Viber da mi pojacas muziku'...

sto se toga tice, ja mislim da se popravi zvuk isto kada ugasis pa upalis sws efekat..

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Mene interesuje to što znači da hardverski aparat moze glasnije .a ograničen je. Ja koristim Bits bubice i kad sam ih koristio na starom HTCu kad opali bas ispadnu ti bubice iz usiju. Ovde slabo to

***, ja ovako ogluvim kad slušam na max, a vi 'oćete još glasnije. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Pa fali dosta zvuka, pogotovo kad si na bucnom mestu kao sto rekoh bus/avion itd. I ovo sto rece covek kakva je logika da aparat realno moze da iznese 100% jace ali ti ne dozvoljava. I jos se desava da se samo ovako pali i gasi, malo deluje traljavo odradjeno sve to.

Ptedpostavljam da je ogranicenje ako ga ima u samom prepravljanju kernela kako god

Pa kakve vi to slušalice koristite? Ja imam philips bubice s gumicama i ne bih čuo tenk kad pripuca, a ne da mi još smeta bus, masa ili šta već. :d

Dobro... zavisi i koju muziku slušate. [emoji14]

Poslednja izmena:
Pa evo npr sa ovim fabričkim možeš da slušaš nista. Da ne pričamo o drugim bubicama

Ja fabricke ni ne znam da stavim u uvo. Koristim BT sluske i lepo se cuje. U busu ne moram da pojacavam do kraja da bih ugusio zvuk motora.

Fabricke su užas

O cemu pricate, jaci je dosta zvuk od proslih telefona, slusam na jednom podeoku desno od centra, na vecini telefona sam morao skoro pa do kraja, 8/10 recimo. Pricam o in-ear bubicama, kakve fabricke, to vam je za ne daj boze :)

Poredeći Htc desire 610 i ovaj na istim slušalica ovaj je tiši

Zaista ne znam šta da kažem... Meni na ovima probija bubne opne ponekad na max (u zavisnosti od produkcije). Fabričke koristim samo kad telefoniram pa mi trebaju obe ruke, a muziku stalno slušam na philips in-ear i kao što rekoh, okolina ne postoji. :D
Što se tiče jačine možda je mrvicu slabiji od Lumia 520, a ko ju je imao zna šta to znači. :d

Zaista ne znam šta da kažem... Meni na ovima probija bubne opne ponekad na max (u zavisnosti od produkcije). Fabričke koristim samo kad telefoniram pa mi trebaju obe ruke, a muziku stalno slušam na philips in-ear i kao što rekoh, okolina ne postoji. :D
Što se tiče jačine možda je mrvicu slabiji od Lumia 520, a ko ju je imao zna šta to znači. :d

Koja je cena tih filips slusalica?

Hvala na odgovoru

Sto se tice fabrickih,ni ja nisam siguran kako se stavljaju,mada ne slusam muziku preko slusalica, nesto me mrzi da nosim slusalice. Jedino muziku sa telefona slusam kada se brijem,onda dam po volumenu :D

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Ja koristim fabricke i meni je zvuk ekstra. Doduse ne razumem se u to nesto ali mislim da je zvuk dobar. Dnevno minimum 3-4 sata slusalice sto u busu sto u skoli.
E sad postoji taj bag ili kako vec da nazovem kad stigne poruka ili poziv da se zvuk smanji malo kao neko ogranicenje i bude slabiji nego pre poziva/poruke. Ja samo zaustavim muziku i pustim ponovo i sve super

I ja koristim fabricke koje su fantasticne sto se tice kvaliteta zvuka. I kod mene je jacina zvuka zadovoljavajuca. Jace od ovog moze samo da osteti bubnu opnu. Bass se takodje fantasticno cuje kad se lepo nameste, kao pravi vufer. Mana je sto vrlo brzo nazuljaju uvo, barem meni to smeta....

Ja sam se preporodio od kako sam poceo da koristim bubice pre 5-6 godina. Pre toga sam koristio ove obicne, koje bas zuljaju, a u prevozu nista ne cujem kako treba, a ne pada mi na pamet da pojacavam pa da svi cuju oko mene sta slusam, kao najobicnija seljacina. Zato sa bubicama nikada ne brine, samo ja cujem, i bez EQ moze da se dobije solidan bass, u zavisnosti od slusalica kvalitet zvuka je na nivou.

Nazad
Vrh Dno