Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa raspitaj se pa ces videti da broj posiljki nije srazmeran broju carinika.

Onda nek zaposle nove u Bg a u Nišu neka otpuste ili neka izvrše neku preraspodelu, ili teritorije ili zaposlenih. To samo onako kažem, ne očekujem od državnog aparata da uradi nešto smisleno i logično.

Ne. Ja sam porucio US->UK ocigledno polovne diskove - po PSu su carinili, iako je polovno.

Kod nas ti nece priznati da je telefon koriscen, jer znaju da tako mnogo salju rodjacima telefone, pa previse "gube", ali nije nista cudno da ti isto iz US u DE naplate PDV na iPhone 6 iako je koriscen recimo godinu dana. Nema carine na takvu robu doduse, nije napravljeno kao kod nas da spediteri zarade, ako hoces da se iskoristi povlascena tarifa, tj. da nije ubrzan postupak :(

Narucen Dbrand, 22.2 poslali, 28.2 dosao. Bez carine, pdv-a i izuzetno brzo.

Gde si narucio dbrand koliko postarina kosta za Srbiju

Sa njihovog sajta, plaćeno preko paypala. Tako onda šalju u Srbiju pošto je ovako nema na listi.

Uhvatio sam akciju 30% na skin (dobio 2) i shipping je bio 1$, ukupno me izašlo 7.30$.

iP7

To onda nije pravi tracking, verovatno.
Pogledaj sutra ili u ponedeljak, da li je bilo sta kod nas update-ovano. Ako jeste, onda bas cekaju :)

Znam, nego je zgodno da znamo... sto vise iskustva, korektnije procene za dalje :)

meni su pre neki dan naplatili carinu ~870rsd na vrednost paketa od 30$, u paketu bile kopacke za americki fudbal

zvao carinu, kaze covek ceka se 10-12 dana na carinjenje, opusteno

Accepted from sender ()
Asendia Hong Kong
27.01.2017 17:20
Arrival at international place of exchange ()
Asendia Hong Kong
Send item abroad (Export) ()
Asendia Hong Kong
Arrival at transit point ()
Asendia Scl Germany
07.02.2017 18:00
Asendia Scl Germany
07.02.2017 23:11
Accepted from sender ()
Ch-dediet
Import (Item arrived at country of destination) ()
Ch-dediet
Xx
Accepted from sender ()
Dietzenbacht
Dietzenbacht
Serbia

Ako moze pomoc oko ovog statusa posiljke,pisao sam vec ranije u pitanju je mobilni telefon kupljen preko banggood-a poslat preko swiss poste. Ovo su sve info. sto imam,trebalo da je vec odavno u Srbiji tj. u Nisu,zvao sam carinu,prosledili mi neki broj da proverim da li je posiljka stigla u Srbiji uopste,glas sa druge strane kaze da nije jos stiglo kod nas na osnovu broja za pracenje.S druge strane ako se barkod ne moze ucitati kod nas ili nije updejtovan status ,da li je moguce da paket mizda "cuci" negde u posti/carini ili je vec dobio nekog novog vlasnika ako me razumete...

pracenje

I kod mene slicno stanje,telefon sa baggoda stigao 25 02 ch dediet i od tada ne mrda

Prilozi

• Screenshot_2017-03-03-21-12-03.png
    Screenshot_2017-03-03-21-12-03.png
    97.6 KB · Pregleda: 105
Udjite na naše poste sajt i onda proverite kod, jer često se dešava kad udje u Srbiju da zabode kod stranaca, ne budite tvrdoglavi ne košta vas ništa

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja proveravam isto stanje kao i na 17track,poslednji status 25.02

Zamisli kod mene 7.02 zadnji status,ako bude neke promene kod tebe,napisi ovde molim te ...

Evo obavestenje za BG carinu, narucio sam telefon, stigao je 26.2. na carinu, 27.2. su poceli sa pregledom, 2.2. zavrsili, 3.2 je krenuo. Znaci neka 4 dana je na carini bio.

Zamisli kod mene 7.02 zadnji status,ako bude neke promene kod tebe,napisi ovde molim te ...

Sasvim je realno da se za nisku carinu i ne dobije update statusa, ali mesec dana da stoji na carini sigurno ne! Negde je zaglibio, Vidi sa BG-em sta ces dalje.

Evo obavestenje za BG carinu, narucio sam telefon, stigao je 26.2. na carinu, 27.2. su poceli sa pregledom, 2.2. zavrsili, 3.2 je krenuo. Znaci neka 4 dana je na carini bio.
kod tebe vreme tece unazad [emoji48]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kakva je situacija sa baterijama za laptop? Vredi li porucivati posto je bilo reci da ne salju vise baterije za Srbiju.

Ја колко сам гледао по алију има их неколико који шаљу и батерије и powerbankove за Србију.Додуше за лаптоп батерије поштарине су велике јер иду експрес службама (упс,дхл...)

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Obavjestenje za iHerbovce. Sada imaju novu opciju, pored nekih proizvoda stoji sticker da smanjuju postarinu, pa ih ubacite u korpu i postarina se smanji. Obicno su to laksi, a skuplji proizvodi..... Koristi ako narucujete DHL expresom, pa ako zelite da spustite cijenu postarine, a opet da je ispod 50e. Naravno, postarina sa iHerba se ne uzima u obzir pri carinjenju...

Kakva retardiranost je ovo od nase carine. Porucio mozda 10 stvarcica nikad nije islo preko 40 dolara, ali opet te vrednosti 10,20,30 i nikad nisam platio nista carinu( ni pdv, bas nista) u Beogradu i Uzice. Porucim u Nisu neki novcanik 3,4 dolara naplati mi postar 300 dinara. Sto juznije to ... :D

I dal ti to smeta? To je obavezno svaka carina bi trebala po zakonu da naplacuje pdv i carinu, tj pdv samo na posiljke do 50e.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

07.02.2017 23:11:00 CH-DEDIET Prijem
07.02.2017 23:11:00 CH-DEDIET Prispeće

Status posiljke sa nase poste i dalje se ne menja. Kome mogu da se obratim u Bg-u,neki broj odredjeni sto se tice carine,da vidim da li mogu nesto da mi pomognu.Zvao sam Nisku carinu i oni na osnovu broja za pracenje koje sam im dao,kazu da nije uslo u Srbiju jos ali to mi je sumnjivo...

I ja imam slican slucaj - 10.2. otislo iz Spanije i jos nije stiglo do nas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno