@ Pixell
Nisam rekao da je problem u samom procesu vec da su imali problem sa procesom sto znaci da je chip tj. arhitektura morala drugacije da se optimizuje tj. redizajnira.
GTX 480 odnosno kasnije GTX 580 je svakako trebao da bude full chip jer ja to znam pouzdano jer sam dugo cekao tu kartu i dobijao informacije.
Gde sam rekao da je Titan bio kompletan? Da li uopste citas sta sam napisao? Hajde citiracu :
"Prvi Titan je bilo ispipavanje trzista a svakako su ostavili prostor da AMD odgovori da bi oni mogli da reaguju kasnije sa GTX 780 Ti kao sto se i desilo."
Jel bese novembar mesec kada je izasao GTX 780 Ti, jesam li vam i to rekao ranije? Jesam.
Dakle price da nisu mogli ne pije vodu jer je samo bila strategija u pitanju.
Izbacili su GTX 780 Ti nakon mesec dana i manje od pojave R9 290X, tako nesto.
Ispitali su koliko bi bilo potencijalnih kupaca za tako skupu "brend" kartu koja je svakako donela ogromne performanse tada. Imas test od kolege *******og, ako treba da se podsetis.
Proslo uspesno, izasao R9290X, izasla GTX 780 Ti i tu se saga zavrsila.
Ali pazi uopste ne verujem u tu pricu o kompleksnosti u toj meri da je
nemoguce izbaciti funkcionalan chip. Da je jeftinije i lakse i da je manje skartova to stoji.
Pa i ranije je nVidia izbacivala ogromne chipove pa nije bilo problema sa funkcionalnoscu.
Gledaju da ustede svugde pa zato prave takve kompromise a posto prolazi sve cesce ponavljaju istu pricu.
@DAS
Volta se vec sada testira. Sta reci..
Mislim da malo preterujes Beast. Je l` taj 680 ispao dobro i konkurentno? .
To je tacno. Ne krivim ja samo nVidia-u. I AMD je tu napravio prekretnicu zacenivsi 7970. GTX 680 je ispao i vise nego konkurentan posto se pojavio
kao brza karta a jeftinija u tom trenutku.
Poenta je da smo Dual GPU karte sa chipovima iz najviseg ranga placali oko 500 evra a sada placas single GPU i to chip srednje klase za 800 evra

Ali dobro, kome je to ok pozdravljam. Samo dokle ce tako videcemo.