Šta je novo?

LG G3

Ja sam trenutno u procesu popravljanja nekoliko ploca, i evo jedne zanimljive cinjenice:

na jednom modelu od kako sam prestao da ga punim na punjac, i od kako sam poceo da mu ubacujem u napred napunjene baterije (jedan koji je screen flicker tezak slucaj, neupotrebljiv, koristim kao punjac-stanicu) svi simptomi polako nestaju, sami od sebe

telefon je imao screen flicker i "sim card removed / invalid sim card" probleme koji su koliko toliko tolerantni bili (jednom dnevno oba problema). Sad kad mu ubacim svezu bateriju bez da ga drzim na punjacu, nisam imao nijedan simptom vec 10 ciklusa punjenja.

Ja imam g3 od marta prosle godine i bas sam zadovoljan. Mislim da nisam mogao bolji telefon da izaberem za 250e koliko sam ga platio eventualno nexus 5x ali ovaj me je kupio cim je izasao pa sam cekao da skupim pare i uzmem ga☺ imam model sa 3gb memorije i android 6.0 i za sad nema problema ☺

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ja ga imam godinu i pol, nisam imao nekih problema osim sto sam baterijom nezadovoljan od prvog dana... Kako god, moj slijedeci mob nece sigurno biti LG.
Pratim situaciju oko nadolazecih telefona i ovih koji su izasli, pogotovo Samsung, Xiaomi... A evo npr. za LG G6 me cak ne zanimaju ni glasine. Treba mi promjena.

Ja imam g3 od marta prosle godine i bas sam zadovoljan. Mislim da nisam mogao bolji telefon da izaberem za 250e koliko sam ga platio eventualno nexus 5x ali ovaj me je kupio cim je izasao pa sam cekao da skupim pare i uzmem ga☺ imam model sa 3gb memorije i android 6.0 i za sad nema problema ☺

Eto vidis ja imam totalno suprotno misljenje, dodje mi da zavrljacim fon u djubre i otarasim se bede. Uzeo sam ga polovnog, 5.0 je bio instaliran, i verujem da je bio fabricki OS, ali je baterija bila jako losa. Iz nekog razloga sam se istripovao da nabacim 6.0, uzeh "original" novu bateriju, i baterija isla 1% na svakih par minuta maks. Opet nabacio 5.0 da vidim da nije mozda OS, isto. Pa nabacim Fulmics, radio je dobro, osim sto je 4k video katastrofa. Skinem fulmics i opet vratim 6.0. Od tada fon ne moze da radi gore, uzasno baguje, messenger, i jos par aplikacija baguju konstantno, bateriju i dalje srce k'o blesav. NEkoliko puta mi se desilo da je zakucao, morao sam bateriju da vadim. I to kad se desi onda me pozdravi onaj ekran kada optimizuje aplikacije kao posle instalacije OS-a. Da mi je u tim trenucima trebao hitno fon, odvalio bi ga o zid.

E sad ne znam da li je to zbog toga sto instaliram lose verzije OS-a, samo znam da mi dodje da ga nosim u servis da mi nabace original fabricki OS, i to po mogucstvu KitKat. Problem je sto nisam siguran da ce mi i to resiti problem.

Eto vidis ja imam totalno suprotno misljenje, dodje mi da zavrljacim fon u djubre i otarasim se bede. Uzeo sam ga polovnog, 5.0 je bio instaliran, i verujem da je bio fabricki OS, ali je baterija bila jako losa. Iz nekog razloga sam se istripovao da nabacim 6.0, uzeh "original" novu bateriju, i baterija isla 1% na svakih par minuta maks. Opet nabacio 5.0 da vidim da nije mozda OS, isto. Pa nabacim Fulmics, radio je dobro, osim sto je 4k video katastrofa. Skinem fulmics i opet vratim 6.0. Od tada fon ne moze da radi gore, uzasno baguje, messenger, i jos par aplikacija baguju konstantno, bateriju i dalje srce k'o blesav. NEkoliko puta mi se desilo da je zakucao, morao sam bateriju da vadim. I to kad se desi onda me pozdravi onaj ekran kada optimizuje aplikacije kao posle instalacije OS-a. Da mi je u tim trenucima trebao hitno fon, odvalio bi ga o zid.

E sad ne znam da li je to zbog toga sto instaliram lose verzije OS-a, samo znam da mi dodje da ga nosim u servis da mi nabace original fabricki OS, i to po mogucstvu KitKat. Problem je sto nisam siguran da ce mi i to resiti problem.
Mozda si ubo falican model. Ja sam nov kupio. Meni je baterija solidna ceo dan izgura imam uvek oko 3:45 sot ekrana...ne igram igrice a ostalo sve koristim. E da i na fejsbuk idem preko browsera a ne preko aplikacije. Imam v30b verziju androida znam da ima posle jos verzija ali mi ova odgovara pa nisam vise cackao ☺

Mozda si ubo falican model. Ja sam nov kupio. Meni je baterija solidna ceo dan izgura imam uvek oko 3:45 sot ekrana...ne igram igrice a ostalo sve koristim. E da i na fejsbuk idem preko browsera a ne preko aplikacije. Imam v30b verziju androida znam da ima posle jos verzija ali mi ova odgovara pa nisam vise cackao ☺

Meni skida 1% na svaka 2 do 3 minuta recimo, sto bi bilo oko 4-5 sati sot-a, ali drzim osvetljenje ekrana na ~33%.
Odakle si skinuo v30b i kako si je instalirao?

Meni skida 1% na svaka 2 do 3 minuta recimo, sto bi bilo oko 4-5 sati sot-a, ali drzim osvetljenje ekrana na ~33%.
Odakle si skinuo v30b i kako si je instalirao?
Uff tesko pitanje. To mi je drug odradio ne znam odakle je skidao, iskreno ne znam kako se instaliraju romovi i rutuju telefoni pa ne cackam ako mi odgovara trenutno stanje, mislim da je na xda forumu nasao ali nisam siguran ☺ meni osvetljenje od 50% - 70% kako kad zavisi..

Moje iskustvo je da fulmics (sada 6.9) sa Xposed + Greenify koristi daleko najmanje baterije i najbolje kontrolise uredjaj.

Vezano za RR vs Fulmics - uzeti uvek u obzir da je RR globalni rom (ide na vise uredjaja) dok je Fulmics rom koji rade isklljucivo za G3 i vlasnici G3 uredjaja su developeri tako da je uvek bolja varijanta ici na rom koji je "dedicated" radije nego port. Fulmics podrska je veoma azurna, ljudi update-uju sistem svakih 15 dana i resavaju bitne stvari, dodaju nove konstantno

Inace, primetio sam nesto veoma nelogicno - zvanicni 6.0 nije isti za sve uredjaje. Iz neobjasnjivog razloga. Imam dve identicne D855 ploce sa 16GB, na jednoj Marshmallow (oba skinuta preko LG PC Suite-a) nudi 3 verzije home-a, na drugoj dve verzije home-a, ikonice se razlikuju u sitnim detaljima, drugaciji je startup .. Doduse moguce da ima veze sa poreklom ploce, jer se prave u kini i u koreji (korejske imaju "viljuskica" pinove na SIM slotu koji izgledaju kao viljuska sa jednim iskrivljenim i jednim spustenim pinom, dok kineske imaju normalne pinove)

Fulmics vise nema podrsku, moje iskustvo je udporen telefon, sveobuhvatno trom telefon dok na RR-u sve leti... Sta znam to je neko moje iskustvo... A da i vizuelno mi je Fulmics dojadio, vise mi se svidjaju ovi AOSP look romovi, CM/LOS, RR, AOKP... i mogucnost tema na CM-u i substratum na RR...

pre samo 5 dana je izasao poslednji Fulmics update, ne znam kako vise nema podrsku ?

Evo ceo post o razvoju fulmics roma...

<u><b>Fulmics ROM</b></u><br />
<br />
<br />
<b>24/10/2015:</b><br />
initial release of Fulmics ROM for the G3, my first LG device. <br />
as every first release of a Rom, fulmics had indeed some major bugs (wifi issues, bootloops, etc) for some users.<br />
at that time I didn't like the idea to port the UX 4.0 to lollipop as it was pointless due to the marshmallow update being around the corner, so I just used pure stock UX3-based system and built on it.<br />
<br />
<br />
<b>31/12/2015:</b><br />
2.7 version released. <br />
end of the year and so the end of lollipop-based Fulmics ROM. since the 1.0 version, a lot of unique features (longpress back to kill apps, longpress volume keys to skip track, advanced power menu, statusbar tweaks and many more) were added to it making it the most customizable rom for the G3. at that time some people even left the UX4 and went back to UX3.<br />
<br />
<br />
<b>30/01/2016:</b><br />
exactly one year ago I released the marshmallow version of Fulmics ROM (version 3.0) which brought all the previous tweaks/mods back. thanks to Blacksoulxxx we managed to add multi-variant support also to the new base and till the 5.0 version I continued adding more customizations and fixed lots of bugs on every variant (props to the testers who helped me with this).<br />
<br />
<br />
<b>19/04/2016:</b><br />
three days before my birthday I released Fulmics ROM 5.0.<br />
first rom with full UX 5.0 ported from the new G5 (+ Timelapse feature, again with all previous tweaks implemented). a lot of bugs there too and almost all of them have been fixed from 5.0 to 6.0 version. this last one in particular also brought many carrier-related fixes, it took more than a month to point them out but at the end it was worth it (kudos again to all the testers involved into this).<br />
<br />
<br />
<b>18/09/2016:</b><br />
first rom with D856/7/8/HK/9 dual sim variants support.<br />
<br />
<br />
<b>now:</b><br />
Fulmics ROM is the only rom with 15 variants of G3 supported on an international software base.<br />
I have always tried to fix all bugs I could and came up with a stable custom rom, and I'm aware that there are still some things not working as they should but with a single device in hands (d855) it was very difficult, even with testers. <br />
<br />
besides that, it was a great journey to work on the G3 over the past year and I learned a lot from that. <br />
<br />
this is probably the end of the development for the LG G3 (only security patches if they'll come). but not only from me but also from LG itself as I think they are not going to make any further big update (time will tell).<br />
you may know already the main reasons for this, first because I now own a LG G5 and will continue developing for it, and second because I do not have the time to keep 2 devices updated at the same time.<br />
<br />
my thanks goes to the testers, to all people who appreciated my work, who reported bugs and issues and to those who just enjoyed my rom without complaining (knowing I've done that in my free time as a hobby). <br />
also thanks to all donors whose every amount money was extremely appreciated and kept me motivated.<br />
<br />
<br />
.. and thanks to all of you who made this rom, at this stage, possible! :)

Pre 2-3 nedelje pojavio mi se plavi ekran ,sredio telefon po upustvu Maslaca,sljakao do malo pre bez problema,i evo vise nece da se upali a baterija na 95%.Takodje sam bio zadovoljan telefonom,hteo sam da uzmem sada g5,ali posto i g3,g4 imaju problem sa plocom,verovatno ce imati i g5,tako da LG mene vise nece videti...Ne znam na koji fon sada da predjem,a da bude kao g3 ili cak malo i bolji.Jedino mi ostaje mozda s7edge,ali ne daju mi se tolike pare(ponovo)za fon.Ne znam sta da radim...

Ne znam sta fali uzeti tel sa garancijom i ne razmisljati da li ce da nesto rikne? Pre isteka garancije ga prodas i tvoj problem je resen. Opet ko kako voli i hoce, zeli...

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

To cu sada i da radim,da sam bio pametan da sam prodao g3 pred istek garancije,ne bi sada razmisljao toliko o telefonu.Ali vise iz principa necu da uzmem neki lg proolizvod,makar bio najbolji na svetu

Ja iskreno nemam problem sa tim, do sada mi (hvala Bogu) ni jedan nije crkao ili se pokvario. Mada su skoro svi imali garanciju. Ja sam na lg nekako navikao, lezi mi softver, (navika valjda) odlicna kamera i jos neke prednosti. Uzeo sam skoro G5, odlican tel. Ali citajuci komentare a i svojom logikom uzeo sam sa garancijom operatera tel. Jel po meni je smesno davati preko 300e, za nesto sto nema garanciju. Da je 100e, mogao bi da prezalim ali preko toga samo sa garancijom. Tako da mi stvarno vise nije bitno da li je sony, samsung ili lg. Bitna mi je garancija i da mi se tel svidja na oko i po specifikacijama.

To sve stoji,ali nesto ne znam da na Samsung crkvaju toliko ploce kao na LG..

Nisam ni rekao da crkavaju na samsungu. Svaki tel posle nekog vremena pokaze svoje mane.

Nele,mozda neki huawei p9lite npr ? Ne deluje mng slabiji na papiru ?

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Jel se desavalo nekom da podesi recimo font slova u podesavanjima na minimum i da u aplikacijama tipa Instagram,rezultati itd..odjednom nakon malo vremena bude font uvecan??

Sav moguci download za G3 pocev od fix-ova, drajvera, verzija, kompletnih romova, root-ova, twrp-a, flash-ova, itd na iznenadjujuce brzom "storagecow"

http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda/LG+G3/Stock/

Hvala. Imao sam taj link negde u bookmarks, ali sam ga izbrisao posto je jedno vreme bio mrtav.

Ovde je uputstvo za flešovanje
http://devtester.ro/projects/lg-firmwares/install.php
Samo ubaci 30b sa linka koji je postavio Maslac.

To je fora, ima nekoliko 30b fajlova na storagecow, koji fleshovati?

//Xda/LG G3/Stock/Marshmallow 6.0/ folder:
- D85530B_Europe.kdz?
- D85530B_Global.kdz?

//Xda/LG G3/Stock/D855/ folder:
- Europe D85530B_00_1217.kdz?

//Xda/LG G3/Stock/D855/Android 6.0/ folder:
- Europe D85530B_00_1217.kdz?
- Global D85530B_00_1217.kdz?

Takodje, koja je oznaka za KitKat rom?
Meni su ova imena fajlova vrlo konfuzna. I da nisu, pojma nemam koji rom je najpouzdaniji.

D85510... KitKat
D85520... Lolipop
D85530... Marshmallow
Tako bi trebalo da bude...
A ovo Europe ili Global je regija samo, msm da nije bitno toliko...

Imam jedno pitanje.. Imam nova launcher i ne mogu da promenim ikonocu za app drawer... Odem na edit i izaberem drugu ikonu ali mi ne promeni kad pritisnem done... U cemu je problem??

Kad odes na edit, izaberi ikonicu koju zelis i onda pre done imas ispod ikonice kao mesec ili sta vec, kod mene je narandzasto, klikni tu i odstikliraj App Drawer i onda se vrati i klikni DONE...

Kad odes na edit, izaberi ikonicu koju zelis i onda pre done imas ispod ikonice kao mesec ili sta vec, kod mene je narandzasto, klikni tu i odstikliraj App Drawer i onda se vrati i klikni DONE...

Uspeo sam bio ukljucen night mode ☺☺

Poslednja izmena:
D85510... KitKat
D85520... Lolipop
D85530... Marshmallow
Tako bi trebalo da bude...
A ovo Europe ili Global je regija samo, msm da nije bitno toliko...

Hvala. :)

Ja nasao D85520a rom za srpsko trziste (pise Serbia), za sada ok radi, cini mi se da i baterija za nijansu bolje drzi.
KitKat rom i dalje nigde ne mogu da nadjem.

P.S. pre ovog roma sam drzao 5530b global, nestabilniji OS u zivotu nisam video. E sad da li zato sto je bio rutovan ili mu je uletelo nesto, ne znam.

Uvek rutujem i nema problema. Nešto drugo je u pitanju. B30 je jedan od najboljih custom romova.

I meni je crkla ploca,probao sam da je ozivim grejanjem,ali sam mu produzio trajanje jos 10ak dana i posle toga sam samo mogao da ga bacim u kantu... Nikad vise LG!

Vrh Dno