Šta je novo?

LG G6

Slazem se.. meni je P10 bas lep samo mislim da ce ga tu LG G6 potuci u kameri..
Ne dopada mi se samo sto su presli na staklo..

Nikada do sada neki Huawei flagship nije imao bolju kameru od LG flagshipa ali sam prilicno siguran da se to od sada menja.

P10 Plus (Dual 20 MP + 12 MP, f/1.8, OIS, Leica optics, phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash) izgleda ima slican kamera ''setup'' kao Mate 9, dakle hardverski je bolja od G6 sa dva 13MP 1/3.06'' senzorcica (treba li pomenuti da mnogi telefoni danas imaju prednje kamere sa senzorima ove velicine? P9 Lite ima takvu 13MP kameru pozadi, doduse jednu i bez OIS-a, G2 iz 2013. je imao kameru sa OIS-om i senzorom te velicine)

Naravno, sve zavisi od softvera ali Huawei je do sada pokazao da zna da iskoristi dve kamere na pravi nacin (dinamicki raspon npr).

Stvarno mi nije jasno zasto nisu uzeli ''glavnu'' kameru sa G5/V20 i samo dodali taj malo veci senzor 1/3.06'' za wide angle modul.

Verovatno cuvaju SD835, 6Gb rama, bolju kameru, Sabre DAC i vecu bateriju za V30 sto bi bilo ok da V serija nema ogranicenu dostupnost (delovi Azije i USA, Evropu ko yebe)

Poslednja izmena:
Jeste, ali zato i cena huawei-u ode sad drasticno na vise. Ne moze i ovce i novci, a lg je po meni uvek lider u best buy varijantama.

Poslednja izmena:
Koja je uopste pocetna cena za G6? Sad sam nasao 688e a P10 Plus 699e a realno je kompletniji uredjaj.

Oba modela ce biti dosta povoljnija po domacim oglasima jer ce se pojaviti kod opratera (zna se vec kako to ide) a tu su i krstene garancije. Zato ne verujem da ce Huawei biti mnogo skuplji od G6, mozda za 10, 20e u proseku.

LG G6 je fail epskih razmera
A kako si to zaključio života ti? Neko ti pomogao?

misliš g5 je fail?
Pobrkao je brojeve možda zna samo do 5

Lupeta se mnogo ovde i pljuje po g6, posebno ovi sto dolaze iz ajfon teme. Molim moderaciju da ukloni trolove.

Sent from my Havaji P9
+1
Teško je - mnogo ih je a znaš kad je neko ljubomoran
Oni čekaju jednom godišnje a Android ima nekoliko flagship telefona godišnje

S7 EDGE

Iz vrlo prostog razloga, jer je hw (osim aspecta ekrana) iz 2016. a cena će biti 2017.
Svi telefoni su danas precenjeni. A opet, ne razumem tu priču da je hw iz 2016, ako mu ništa ne fali, ako radi fluidno, itd, nema potrebe za potezanjem te priče da je onda telefon promašaj i loš jer eto malo zaostaje po pitanju koji sd ima, koliko rama, i svega ostalog. Mislim realno gledajući, telefon ne nudi ništa specijalno, iako je flegsip, a opet s druge strane mi je drago da nisu rizikovali nakon g5. Bolje jedan prosek, nego dva loša telefona za redom. Videćemo da li g6 može da se nazove lošim telefonom. Nevin, dok se ne dokaže suprotno.

Manji je od s7E i ima bolji screen to body ratio plus... Pišeš netačno. Ima bolji hardware.Čak i malo više piksela po inču od s7e. Čak i bolju kameru..
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8466&idPhone2=7945
Naravno, S8 će biti verovatno bolji fon ali me samo još zanima razlika u ceni....
Ajmo još jednom...
Nije manji od S7E, i nema bolji hardver.
Šta ćemo sa ekranom i sa baterijom?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sada gledam nešto , zicer se otvorio Samsung-u samo tako.. konkurencija je skroz neozbiljna. Koliko god smešno izgledalo s8 pravi čišćenje ove godine.
Predviđam još goru godinu za sve OEM sem Samsung apple huawei I oppo(Vivo)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajmo još jednom...

stvarno ajmo jos jednom ko je ovde lood:
LG G6 148.9 x 71.9 , displej 5.7 inches
S7E 150.9 x 72.6, displej 5.5 inches
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8466&idPhone2=7945
lg g6 manji telefon, veci displej.

U odnosu na danas predstavljeni huawei P10 (a i u odnosu na S7E) g6 nudi WIDE angle kamerE i nazad i napred, sto je mnogima i meni kul korisna opcija Huawei koristi drugu kameru samo kao podrsku za poboljsanje slike, dok je kod LG-ja to zasebna sirokougaona kamera. Na lg zadnja kamera f/1.8, dok kod huawea samo f/2.2. Cak i da bude ista cena za P10 i g6, g6 po meni nudi mnogo vise bitnih svari: neuporedivo veci ekran a u kompaktnom kucistu, vecu rezoliuciju i gustinu, 1+2 sirokougaone kamere, a cak mu je i baterija nesto veca. Naravno da ce S8 biti hardwerski jos jaci, ali ce zato takva biti i cena. (Osim ako ne eksplodira ili se samozapali, pa ce biti za dz. :)

Poslednja izmena:
Eto, imamo dimenzije, a imamo i slike.

d91695fbe07b7f568e69beb46db14777.jpg

7adaea2ed880013fec0330ae99aa990f.jpg

Stavljati G6ici dimenzije kao prednost u odnosu na S7E je ludost.

Ja nisam pisao o tom odnosu, jeste bolji odnos ekran-veličina, i jeste bolje kada je veći ekran. Ja sam se samo osvrnuo na to da je telefon manji od S7. I to si upravo ti napisao.
Rekoh da mi se svidja ovaj G6, i osećam da će sve više vremenom...

Ekrani su se dosta povećali u odnosu na dimenzije uredjaja, tako da bi sledece godine mogli da se vrate na kompaktnije dimenzije uredjaja, barem po meni.
Svake godine sve su veći i veći.

Sada sam ponovo bacio pogled na S8, i mogu da kažem da mu je S8 najveći problem. ( samo dizajn je dovoljan, da se ne ide ispod haube)

Ajmo još jednom...

ajd još jednom za tebe neupućenog...
Dimensions of LG G& 148.9 x 71.9 x 7.9 mm (5.86 x 2.83 x 0.31 in)

Samsung S7 edge: 150.9 x 72.6 x 7.7 mm (5.94 x 2.86 x 0.30 in)

vidim da imaš s7 edge. .imao sam ga i ja..ali dosadan si više...
ps- ekran je bolji na G6.... g6.jpg

Poslednja izmena:
409a1c00d71654a948ab77eafd69d1c4.jpg

21ba4736e7879cd602e3b1fca33a40a3.jpg

U ***, jes, tek sada vidim, auuu koliko je manji od S7E...
Nema šta, tu ga je baš rasturio...osetno manji...

Edit: Aaa, da, zaboravih da su samo specifikacije dovoljne da se vidi koji je ekran bolji. [emoji106]

Poslednja izmena:
Meni se nešto ne sviđa kako su promenili ikonice, dizajn mi je nekako zastareo. Pogotovo u odnosu na Samsung na ovim slikama, boje su malo dosadne.
Ali mi se generalno dizajn telefona mnogo sviđa, ja ovako ludim kada vidim ogromne ivice, padne mi mrak na oči kada vidim HTC ili Sony sa njihovim čudovištima.

Mene jedino zanima kako je skockan UI i koliko će fluidan biti. Ovako na prvi utisak deluje kao zaista dobar pomak u odnosu na svoje prethodnike, e sad videćemo kakav će utisak biti nakon raznih testova. I da, slažem se, svakako će ga S8 oduvati ko iz šale, u to nema sumnje, ali će isto tako i biti skuplji za 300 400e, pa vi sad vidite. Mada, za ovaj telefon 550-600e je neka maksimalna "razumna" cena u početku, iako će verovatno biti veća, al verujem i očekujem da će brzo da padne na 450, a to već može da se iskoristi za ovakav uređaj. : )

Neka mi kaze kako ce to s8 da ga razvali ? Imace bolji Snap 835 koji nista nece znaciti za TW jer tu koliko vidim ne ulazu nista. Uvek ce ostati za Samsung dobar je ali laguje, to ce ih pratiti ceo zivot. Tako je sada i sa s7, tako ce biti i sa svakim drugim.
Imace 6GB rama ? Kome treba toliko ajde neka mi objasni, kome i zasto ? Imace male bezele ? Super, telefon nece biti upotrebljiv, bice samo za izvaditi na sto i opaliti selfi. To moze i ovaj telefon. Kamere ce biti tu negde kao sto su i uvek bile.
LG ce ispeglati ovaj UI zivi bili pa videli. Mislim da je dosta vise gruvanja hardvera koji je dostigao nivo savrsenosti. Sreca to je LG shvatio pa je stavio Snap 821, dobro izmedju ostalog i Sljamsung ih je *****ao sa Snap 835.
Po onome sto svi pricaju LG se okrenuo peglanju UI i hvala bogu da je to neko poceo da radi. Doduse i Havaji rade isto.
Eto neka mi objasni neko po cemu ce biti bolji s8 i kako ce ga to oduvati ?

Ma koje peglanje sw od strane LG ? Pa njihov ui se menja svake godine i svake je sve gori. Faktički ne znaju gde biju. ( Nisu jedini ,ista stvar je sa Htc )
Ovaj telefon da je izašao kada i s7 pa opet ne bi imao šta da traži ,o s8 da ne pričamo . Inače Samsung tw nije kao pre ,makar na Android N.

Pitaš šta će biti bolje na s8 ? Pa kamera, displej, dizajn i verovatno zvuk. Ljudima koji su u kešu dovoljno

Poslednja izmena:
Ovo će biti best buy flagship za 2017. Očekujem od Samsunga bolji S8 kako bi se oprali od prošlogodišnjeg faila sa N7 ali će to biti izraženo i kroz cenu. Bravo za LG.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zasto ne bi peglali ?
Neka mi neko nadje argumente zasto ce biti bolji s8 u odnosu na G6, a da nisu ovi gore koje sam spomenuo.

Loznice sa tobom se slazem u 99% slucajeva ali sada ne. Evo neka se jave korisnici s7 i kazu dal laguje i na N.
Da je Batak tu rekao bi istinu. Svaki Samsung ima lag, moze da prica ko sta hoce. Necu biti dokon pocecu da kopam po temama gde je i ko sve spominjao u zadnjih 2,3 meseca da TW i dalje laguje sa takvim hw kao na s7.

Dobro neka se jave :) ja samo kažem tw nije kao što je nekada bio i verujem da ovaj UI na lg nije ništa bolji ,u najboljem slučaju su približno isti

Evo, povremeno čačkam ćaletov s7 sa Nugatom. Nisam primetio lag, čak šta deluje još utegnutije no s6 onomad kad sam ga imao. (Tad sam i hvalio tw da je mnogo bolji nego što je bio).
Probaj, stvarno ne možeš reći ništa loše. Subjektivno je to što se meni sam UI kao UI ne sviđa, ali reći da laguje i secka, prosto nije istina.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

UI na LG je uvek bio bolji od TW, ne nesto mnogo ali bio je.

Samo hocu da ljudi malo stanu na loptu dok se ne dobiju neki testovi, utisci ljudi i ostalo. Ne znam stvarno sta ljudi ocekuju od telefona.
Ako moze neko da objasni kome treba 4k rezolucija, brzi proc od postojecih i 6 giga rama ja cu mu kupiti s8 :D

Lep telefon. I to je to. Stvarno ne vidim poentu istog

Neće s8 imati 6gb rama to je ostavljeno za note8 :)
Ali zato će imati najbolji displej i kameru na tržištu što mu je dovoljno da iseče konkurenciju.

G6 je propuštena šansa LG da bude ponovo u igri sa velikim momcima .
Da su mu ubacili dac , rešenje za zvuk kao htc10/ip7 ( verovatno i s8) ,bežično punjenje i ~3600mah bio bi odličan za razmatranje.

Poslednja izmena:
@opusteno razmisli dvaput s obećanjima :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno