Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Sećam se da si imao, začudilo me što pitaš - valjda zbog ploče :)

Ma da, hoću neki back to 00's mod da pravim, a ima li šta bolje nego sa nekim xeonom :) sećam se da je taj xeon što sam ga imao radio extra brzo, samo sam se sad dvoumio da li opet da idem na xeon-a ili da jurim nekog i5, ali kad vidim da su i5 1155 socket preko 50€ nekako mi se ne isplati :) (iako kapiram da je i5 2500 dosta brži od bilo kog xeon-a da je 771)

Ma da, hoću neki back to 00's mod da pravim, a ima li šta bolje nego sa nekim xeonom :) sećam se da je taj xeon što sam ga imao radio extra brzo, samo sam se sad dvoumio da li opet da idem na xeon-a ili da jurim nekog i5, ali kad vidim da su i5 1155 socket preko 50€ nekako mi se ne isplati :) (iako kapiram da je i5 2500 dosta brži od bilo kog xeon-a da je 771)

I sam si rekao da sa 100e završiš komplet priču sa 771~775 Xeon-om. Dodaj još 10-15 i imaš i vrh ploču i možda kvalitetniji kuler. Za te pare nema kršten i5. Jedini model što zavređuje pažnju je uvek bio i5-2500K. OC-ovan Xeon mu parira na stock-u. To vraća u pravcu i5-2400 ili, što ti kažeš, i5-2500, a cene su im 50~60e. Ploču neću ni da pominjem. Ustvari, tu može da završi stvar neki H61 ili 7, npr., ali si onda u kancelariji nekog notara.. :d

Što se cooler-a tiče, imam jedan TX2 u ladli :) Tako da i on je dovoljan da ga ohladi :)

I sam si rekao da sa 100e završiš komplet priču sa 771~775 Xeon-om. Dodaj još 10-15 i imaš i vrh ploču i možda kvalitetniji kuler. Za te pare nema kršten i5. Jedini model što zavređuje pažnju je uvek bio i5-2500K. OC-ovan Xeon mu parira na stock-u. To vraća u pravcu i5-2400 ili, što ti kažeš, i5-2500, a cene su im 50~60e. Ploču neću ni da pominjem. Ustvari, tu može da završi stvar neki H61 ili 7, npr., ali si onda u kancelariji nekog notara.. :d

xeon ne moze da pridje i5 2400, kad se klokuje xeon je kao fx 4350 a on je dosta slabiji od i5 barem sto se igrica tice, dok po cinebenchu xeon oc na 4ghz pokazuje isti rezultat kao i5 sandy na stocku. Ali xeon konfiguracija je dosta jeftinija opcija tako da se ne isplati davati pare za i5, pogotovo za tvoje potrebe.

xeon ne moze da pridje i5 2400, kad se klokuje xeon je kao fx 4350 a on je dosta slabiji od i5 barem sto se igrica tice, dok po cinebenchu xeon oc na 4ghz pokazuje isti rezultat kao i5 sandy na stocku. Ali xeon konfiguracija je dosta jeftinija opcija tako da se ne isplati davati pare za i5, pogotovo za tvoje potrebe.

Ovo je tema u kojoj se ne pominje ništa što počinje na FX :) To je gornja liga. Ovo je blato, bato, pa hajde još malo da muljamo po njemu dok i gen2000 ne dođe na red na up. Živ bio!

P. S. Jedan rezić na 4.3

2017-02-21 (1).png

Poslednja izmena:
Nego jel neko od vas poručivao lično sa Ali-a ili od ovih preprodavaca? Razmišljam se zašto im dati 30€ kad mogu da ga dobijem za malo tek preko 20€ :) Da li je nekome carina otvarala paket ako je u njemu 1 procesor?

I šta mislite da li 1600mhz na e5472 znači u odnosu na e5450?

Poslednja izmena:
Mnogi su poručivali
Ako se namerače otvore paket i za prsten. I to otvaranje naplate 200-300din.
Znači - loš izbor. To je praktično već fabrički overkloklovan proc. Em je potencijal značajno smanjen, em moraš da tražiš ploču gde njegov native fsb neće biti problem.

e5472 ima mnozilac 7.5 (7.5*400=3000mhz). On je fakticki overklokovan E5420 (7.5*333=2500mhz). E5450 je dosta bolji procesor.

Pa sve što se prodaje kod bas su isti ti procesori koji se poručuju preko Alija, i sam sam imao jedan taj e5450 koji je koliko se sećam kod mene na p5q3 ploči radio mislim na 3.8ghz

A šta mislite da li bi x5460 raditi na g45 ploči, prvenstveno me zabrinjava zbog 120W, ali kapiram ako podržava QX9650 trebalo bi i x5460?

Poslednja izmena:
Dal` najnoviji il` bolje neki prethodni?

najnoviji naravno. tabela se ažurira svakog meseca, a 3d mark malo ređe.

@neo

xeon overklokovan preko 4GHz ide dobro preko 250w. samo procesor. x serija čak i više.
Jedno je thermal design power na defaultu, sa c1, eist i svim ostalim, a drugo je overklokovana mašina.

Poslednja izmena:
Nego jel neko od vas poručivao lično sa Ali-a ili od ovih preprodavaca? Razmišljam se zašto im dati 30€ kad mogu da ga dobijem za malo tek preko 20€ :) Da li je nekome carina otvarala paket ako je u njemu 1 procesor?

I šta mislite da li 1600mhz na e5472 znači u odnosu na e5450?
Ja licno, nisu otvarali/naplacivali nista.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje u vezi izbora Xeona? X54(60)(70) ili E5450 u kombinaciji sa Gigabyte ep35-ds3r plocom sve bi islo na stock frekvenciji i da li bi trebao bolji cooler od fabrickog i sa stock frekvencijama

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

najnoviji naravno. tabela se ažurira svakog meseca, a 3d mark malo ređe.

@neo

xeon overklokovan preko 4GHz ide dobro preko 250w. samo procesor. x serija čak i više.
Jedno je thermal design power na defaultu, sa c1, eist i svim ostalim, a drugo je overklokovana mašina.

Nece bidne:D
x5460 imam ga u potpisu na 4.1Ghz u linx-u,IBT-u,prime 95 ne prelazi 200w,neznam u cemu bi drugom iso ;)

vlad1982

Sta ce ti onda x5470 ako ces ga na stock :)

Poslednja izmena:
500x1000px-LL-272fe6dc_16135.png

oni su merili i došli do zaključka da deklarisani tdp nema veze sa životom, te da se na osnovu njega ne može procenjivati koliko cpu struje zapravo može da povuče
- na default-u ovaj cpu troši tek 54 W

A ovi procesori su vec stari 10godina?

To sam samo naveo kao primer :) Ovi su počeli da se prave u četvrtkom tromesečju 2007-me :) i pravili se do 2010-te, ako su svi oni radili 24/7 maks OC onda kao i da brinemo o samom kvalitetu istih, odnosno o degradaciji samog čipa, ali realno, ovi procesori nisu radili ni 50% svog vremena pod 100% opterećenjem :)

To sam samo naveo kao primer :) Ovi su počeli da se prave u četvrtkom tromesečju 2007-me :) i pravili se do 2010-te, ako su svi oni radili 24/7 maks OC onda kao i da brinemo o samom kvalitetu istih, odnosno o degradaciji samog čipa, ali realno, ovi procesori nisu radili ni 50% svog vremena pod 100% opterećenjem :)

Pa evo moj primjer sto ga ne OCujem je sto pojma nemam koja je ruka vec kod mene i koliko je i kako radio. U iddle lijepo drzi temperaturu ( HWm pokazuje 40 a Aida 30 ) ali sto se optereti malo odma skace 60-70, znaci bukvalno u 2 sekunde. Eto zato smo neki sprijeceni da radimo OC..

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Pa evo moj primjer sto ga ne OCujem je sto pojma nemam koja je ruka vec kod mene i koliko je i kako radio. U iddle lijepo drzi temperaturu ( HWm pokazuje 40 a Aida 30 ) ali sto se optereti malo odma skace 60-70, znaci bukvalno u 2 sekunde. Eto zato smo neki sprijeceni da radimo OC..

Samo aidu gledaj.

Ово је послао 6п!

Onda ko ne OC-a zasto kupuje te proceve,i naravno za oc uz CPU treba jois podosta,samo nemoj se kuka kako je skupo hladjnje,to je po ispalivosti najeftinija komponenta,ne kvari se,sta moze se desi kuleru da zrdja mozda :D

Pa vidi ja sam imao E5450 i znam da pod TX-om nije išao preko 60*C a radio je sigurno na preko 3.6GHz

EDIT, sad sam našao što sam ortaku slikao radio je na skoro 4ghz (3.98) i to na 1.34v (ovo je vdrop pa je na 1.336) i znam da ga je TX2 lepo hladio, tj nije throtle-ovao, e sad kako radio ovom kome sam ga prodao, to ne znam, ali znam da je meni bio extra stabilan, čak sam vrteo i neke rendere na njemu i slično i znam da sam se prijatno iznenadio kako je radio

Prilozi

• 14885795_10210556914337142_932073152_n.jpg
    14885795_10210556914337142_932073152_n.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Pa uzeo sam ga prvenstveno zbog toga sto i na defaultu nije los procesor a i planirao sam blagi OC, na njemu OCZ Vendetta i prvobitno mislio da je do njega, ali kad sam probao druge procesore, vidio sam da i nije tako los kuler. Iza nje je jos jedan CM sto joj pomaze, ali eto opet temperatura nesto prekomjerno skace.
Sad cu evo opet probat nesto, cijenim da do 3,5 mu se voltaza ne bi trebala dirati nista sa auto ili? Imaju li kakvi skriveni trikovi od vas iskusnijih :D
Evo prva zackoljcica, memorija mi je sva 800mhz, ovamo postavljena na 667? Da bi postigao 800 treba da se klokne a ona default 800... ili je underclockovana zbog default fsb-a od procesora?
Maticna p45 DS3L Giga...

Nazad
Vrh Dno