Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam gde vi narucujete te stvari...nikad nisam cekao vise od 20 ak dana, izuzev kad se paket skroz zagubi pa ne stigne uopste. Evo pre par dana stigao air mouse, ako sam ga cekao 15ak dana daj Boze.

Ponekad i zaboravim da sam naručio neku sitnicu...

Polako, doći će i tvoj red na čekanje :)

Pozdrav svima.Narucio sam telefon sa banggood-a 20 januara.Paket je poslat preko Swiss poste 27 januara i stize 7 februara u Nemackoj(07.02.2017. 23.11 - CH-DEDIET, Prispeæe,) od tada nemam nikakvu informaciju sta se desava sa posiljkom,pa me interesuje vase misljenje i da li je neko imao slicno iskustvo ? Hvala

Verovatno samo nije update-ovan jos status kod nas. Ako si iz Nisa/NS, to je sasvim normalno. Za BG bi vec trebalo da je kod nas i da imas status update.

Jer treba da kontaktiram nasu carinu mozda ili da cekam dok se ne azurira status ?

Cekas, nista cudno da jedno 2-4 nedelje cekas.

Cini mi se da sam ti odgovorio na to? Nema unread PMs.

Da li neko zna koji datum sad radi BG carina, obicno UVEK ali uvek daju updejt, evo sad vec drugi dan nema updejt posiljka sa brojem za pracenje iz amerike

praznik zemljace. neradni dani i u posti

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne, od ovoga nece biti stucanja. Stucanje ce tek doci kada nahrle posiljke iz Kine, koje nisu slane skoro 2 nedelje zbog lunarne nove godine.

Zdravo, da li bi mogao neko ko je relativno iskusan sto se tice narucivanja sa iHerba da mi se javi privatnom porukom? Da ne idem off topic ovde.
Hvala

Pitaj slobodno, nista sa iHerba nije "za private". A znacice i drugima verovatno.

Malo je offtopic ali ako moze linkovi odakle narucujujete sociva za vid posaljite mi na PP ili ovde. Znam da sam procitao pre komentare ali ne mogu da nadjem linkove. Hvala puno

Pitaj slobodno, nista sa iHerba nije "za private". A znacice i drugima verovatno.

Aha, pa dobro ajd. Zanima me, malo opsirnije, da li je bezbedno narucivati sa njihovom tom "Global mail"? Provlaci se svako malo da se paket zagubi a da ti tu ne mozes nista itd.
Takodje, posto je sad poskupeo DHL Express i za narudzbinu od 45$ postarina iznosi 13$, da li nece naplatiti ni dinar, posto je ispod 50€, ili racunaju i postarinu pa ce naplatiti i pdv i spediciju?
Bas ne mogu da povezem sve sto sam procitao ovde.
Hvala unapred.

Aha, pa dobro ajd. Zanima me, malo opsirnije, da li je bezbedno narucivati sa njihovom tom "Global mail"? Provlaci se svako malo da se paket zagubi a da ti tu ne mozes nista itd.
Takodje, posto je sad poskupeo DHL Express i za narudzbinu od 45$ postarina iznosi 13$, da li nece naplatiti ni dinar, posto je ispod 50€, ili racunaju i postarinu pa ce naplatiti i pdv i spediciju?
Bas ne mogu da povezem sve sto sam procitao ovde.
Hvala unapred.

Ispod 50e roba, DHL ne naplacuje nista sa nase strane.
GlobalMail se izgubio sa iHerba? Nisam cuo do sada?

Nije se ni meni gubio nikad paket preko globalmail-a. Ali sam uvek placao porez kada mi stigne kuci. Bas sam neki dan pisao njima iz iherb-a i uspeo sebi da spustim cenu za slanje dhl-om. Pitao sam ih i zasto su digli duplo cenu shippinga, odgovor je bio da su to uradili jer su spustili cene samih proizvoda. Mada, nama van USA to ne znaci nista, jer smo ograniceni kolicinom koju smemo da porucimo da bismo prosli bez carine. Cak nam je i gore... Vidim da je na Vitacost cena dhl 10$ za manje pakete.

EDIT: Sada vidim da si napisao da dhl za paket od 45$ kosta 13$. Kako je to moguce? Meni su za jednu sitnicu ispisali cenu oko 23$.

Poslednja izmena:
Veca je cena za manje pakete (DHL), ima preko cifre je jeftinije dossta.

Smanjili cene? :D Koja laz :D

U pravu si da nema razlike u cenama. Tj. Kada udjem u istoriju ranijih kupovina, posto sam cesce kupovao jedno te isto, razlika nije ni pola eura. :D
A sto se dhl-a tice, pokusavao sam i samo jedan proizvod, i vise njih. Msm da mi nije bilo ispod 19$ shipping.

Ako mi je posiljka vec 3 dana sa statusom "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED" znaci nisam prosao radosno? Znao sam cim je malo veci paket :(

Ako je veci paket, da, sigurno ce biti carine ili PDV.
Ali iskreno i sam sam iskusio da status "podnosenje na carinski pregled" ne mora da znaci naplata carine (doduse samo za manji paket).

Pozitivno iskustvo sa UPS-om (mislim da su se i sami zalolili kod carine, a ne da su samo bili potrcko): porucih caletu 5 komada termosondi/kontrolera C100 (ne treba toliko, ali ne salju manje a isto kosta i da ih porucim jednu ili 3 :D pa ajde za rezervu). Malo je bilo cima da li je to za dalju prodaju, ali uz screenshot sa Ali-a i e-Banking (gde se vidi da je cena stvarno smesna...), carine je pustila.
Nema troskova nikakvih dodatnih. Nemam nameru da ponovo se cimam, kada sam video koliko je to glomazno, sigurno sam zapisan u tefter, ali ovo i jeste jednokratno :)

Ljudi treba mi hitno savet ako moze neko da mi pomogne,vec sam pisao ranije ali nista se nije promenilo.Naime porucio sam mobilni telefon preko banggood-a i telefon je poslat 27.januara preko swiss poste(singapur) koja ide prvo do Nemacke,tamo im je verovatno distributivni centar za Evropu.Paket stize u Nemackoj 7.februara i od tada nemam nikakavu promenu statusa posiljke,pa sam se malo zabrinuo.Da li je potrebno da pozovem nasu carinu da vidim da oni mogu nesto da provere i o cemu se ovde radi,ili da polako razmisljam da podnesem "dispute" paypal-u.

Ne verujem da mozes da uradis sa diaputeom nista jer imas neku protekciju od recimo 2 meseca roka da ti stigne posiljka...strpi se i cekaj..2 3 dana pred kraj tog roka ako ne stigne otvori..ja sam cekao telefon jednom 2 meseca ravno

Isto preko banggood-a bila posiljka ili ne,po meni sve je zbog ove swiss poste,posto nikad do sada nisam imao iskustva sa njima..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno