Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam tog prodavca odavno, slobodno kupuj kod njega... To je u stvari "markop" sa razmene igara...

Jedno pitanje...
Da li neko koristi ovo https://www.sonyrewards.com/en/gate...11Q&utm_content=promo_earn&emcid=em-st-103400 ?

Tačnije da li mi iz Srbije sa US nalozima možemo da se "legalno" prijavimo za to? Jesmo li "eligble" pošto nismo stanovnici SAD-a?

Koliko vidim, treba da otvorim novi nalog za Sony Rewards, a ne da se logujem sa podacima za PS US store? Ako je dozvoljeno da učestvujemo u tome, kako povezujemo naloge US storea i Sony Rewards?

Za nedavno pokrenutu nagradnu igru mi je jasno da ne možemo da učestvujemo...

Ne mozemo mi to

Sorry sto upadam u temu, ali kad se vec povela diskusija sa televizorima, taj Sony XD8005 ne ispunjava HDR standard po pitanju osvetljenja (samo 400cd/m2) I nemaju 10bit panel vec 8bit+frc, plus sto vec ima IPS panel pa I losiji kontrast. Kada pustim HDR na mom KS7000 (bas taj LG chess I jos neki sa YT) I kada podigne osvetljenja na max e onda se pravi razlika, pojacavaju boje i ides u drugu dimenziju, jer kada npr te klipove pustim u movie mode (gde mi je osvetljenje na 7 od maksimalnih 20 koje on postavlja automatski kada se pusti HDR) onda i nisu nesto, tj nije ono sto bi trebalo da bude. A igre i bez HDR-a (imam fat xbox tako da nista od forze u HDR) izgledaju vrhunski, pogotovo GTA V, odsjaji sunca, refleksije i to opet jer u game modu on gruva osvetljenje na 16 sto je bas svetlo I svim igrama daje neku draz. Tako da ko hoce pravi HDR ili da ceka novu seriju televizora za 17/18god ili uzima KS Samsung ili Sony seriju 9, svi ostali modeli imaju ili 8bit panel sa softverskom podrskom za HDR ili 8bit+frc sto opet nije to to kao punokrvni HDR10 panel. Dosta sam istrazivao pre nego sto sam kupio TV, tako da ko nema novca za bar KS seriju ni ne uzima jos TV ako zeli pravi HDR, a ako je svejedno onda glasi ide Samsungu zbog odlicnog odziva...

Elem, kao prvo, hvala Rhisonicus na pozajmici SW Battlefronta cheers
Dobar je osecaj, najzad ucestvujem u SW 🙂 🙂
Steta sto je samo jedna misija od 15-ak min, voleo bih da daju celu igru koja bi na taj nacin funkcionisala......
Zato i kukam za Colony wars......
Da li je neko probao EVE Valkyrie za VR?
Shin, share?

EVE možeš da probaš demo. Činjenica je da je jako kratak. Mene nije privukla igra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sorry sto upadam u temu, ali kad se vec povela diskusija sa televizorima, taj Sony XD8005 ne ispunjava HDR standard po pitanju osvetljenja (samo 400cd/m2) I nemaju 10bit panel vec 8bit+frc, plus sto vec ima IPS panel pa I losiji kontrast. Kada pustim HDR na mom KS7000 (bas taj LG chess I jos neki sa YT) I kada podigne osvetljenja na max e onda se pravi razlika, pojacavaju boje i ides u drugu dimenziju, jer kada npr te klipove pustim u movie mode (gde mi je osvetljenje na 7 od maksimalnih 20 koje on postavlja automatski kada se pusti HDR) onda i nisu nesto, tj nije ono sto bi trebalo da bude. A igre i bez HDR-a (imam fat xbox tako da nista od forze u HDR) izgledaju vrhunski, pogotovo GTA V, odsjaji sunca, refleksije i to opet jer u game modu on gruva osvetljenje na 16 sto je bas svetlo I svim igrama daje neku draz. Tako da ko hoce pravi HDR ili da ceka novu seriju televizora za 17/18god ili uzima KS Samsung ili Sony seriju 9, svi ostali modeli imaju ili 8bit panel sa softverskom podrskom za HDR ili 8bit+frc sto opet nije to to kao punokrvni HDR10 panel. Dosta sam istrazivao pre nego sto sam kupio TV, tako da ko nema novca za bar KS seriju ni ne uzima jos TV ako zeli pravi HDR, a ako je svejedno onda glasi ide Samsungu zbog odlicnog odziva...

Za osvetljenje je tačno, za panel nije. Video sam i ja taj sajt na kojem piše 8+FRC. Isti sajt me je u startu navukao na KU6400 za koji su do nedavno držali da je true 10bit 😀 😉.

A sa druge strane imaš potvrdu na većini ostalih sajtova da jeste 10bit, taj Sony ne Samsung KU6400.

Ja VA od Sammy-ja više uzimati neću, da mi ponovo ove fleke poiskaču taman kad garancija istekne, i to na TV-u od 1300€ ili koliko je...

@Rhisonicus
Hvala. Tako sam i mislio.

Par utisaka sa Sony 49XD8005 ...

TV je stvarno idealan za PS4 Pro, sve je plug and play sa konzolom i HDR-om, preko tog nekog Bravia linka se automatski namesti na HDR i Game mod.
Probao čak i Overwatch, zbog odziva, nikakav problem sa kontrolama. Sam HDR u igrama zavisi od igre do igre. Uncharted 4 nema skoro nikakve razlike, male "nijansice" sa bojama, ali u The Witness i Final Fantasy 15 razlika nebo i zemlja. Rise of the Tomb Raider i Ratchet&Clank izgledaju brutalno u 4K modovima. Za RoTR čak nisam ni očekivao da će biti toliko čistija i oštrija slika, gotovo bez ijednog nazubljenog dela.

Android radi odlično na TV-u, vrlo brzo. TV ima i glasovne komande koje rade svuda - YT, Netfilx, Browser npr. Tastatura gotovo da i nije potrebna za umerenu upotrebu. Ali biće uskoro i review u potpisu pa ćete videti o čemu pričam 😉.

Najiskrenije HDR čini sliku lepšom ali nije ni blizu takav breakthrough kako je predstavljen u onim stranim klipovima, gde su bukvalno svrshavali od uzbuđenja. Fora je što je period privikavanja super nizak.

Da,u FFXV razlika je bas velika,na bolje [emoji3]

Sent from my iPad using Tapatalk

Evo čisto kao potvrda da je XD8005 true 10-bit panel - RGB je automatski podešen od strane TV-a, a on koristi 17.82Gbps bandwidth za prenos nekompresovane HDR slike preko BOX HDMI kabla koji je sertifikovan na 18Gbps.

Ono što je na Pro modelu Cool je što su ostavili i 2160p YUV420 opciju za 8-bit 4K televizore, kako bi na njima prikaz bio što bolji. Tu je bandwidth 8.91Gbps i može se realno koristiti i HDMI 1.4 kabl budući da on donosi 10.2Gbps. Tu takođe spadaju i oni prvi Samsungovi 4K televizori koji su radili u samo 30Hz, modeli od pre 2 godine.

Pogledajte prilog 222629

Poslednja izmena:
Za osvetljenje je tačno, za panel nije. Video sam i ja taj sajt na kojem piše 8+FRC. Isti sajt me je u startu navukao na KU6400 za koji su do nedavno držali da je true 10bit 😀 😉.

A sa druge strane imaš potvrdu na većini ostalih sajtova da jeste 10bit, taj Sony ne Samsung KU6400.

Ja VA od Sammy-ja više uzimati neću, da mi ponovo ove fleke poiskaču taman kad garancija istekne, i to na TV-u od 1300€ ili koliko je...
Ok, onda display specifications masi po pitanju panela, i neka je 10bit panel na Sony-u opet mu je lose osvetljenje i jel ima bar neki oblik local dimming-a? Nisam citao testove, a tebi je pri ruci pa da vidis... Inace dok sam jos gledao sta da kupim, otisao sam do tehnomanije da pogledam Sammy televizore, i kada sam video kolika je razlika u kvalitetu slike izmedju KU i KS serije, odnosno koliko je crna crna i koliko su boje mocnije (vrteo se isti snimak, a KU6400 bio ispod i iznad njega KS7000) ono samo sam rekao skupljam pare pa nek ide zivot 😀

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Kod mene kad se podesi RGB i full color,slika bude dosta tamnija nego inace. Moram da pojacam osvetljenje na 60 da bi dobio detalje tj sve nijanse.

Ok, onda display specifications masi po pitanju panela, i neka je 10bit panel na Sony-u opet mu je lose osvetljenje i jel ima bar neki oblik local dimming-a? Nisam citao testove, a tebi je pri ruci pa da vidis... Inace dok sam jos gledao sta da kupim, otisao sam do tehnomanije da pogledam Sammy televizore, i kada sam video kolika je razlika u kvalitetu slike izmedju KU i KS serije, odnosno koliko je crna crna i koliko su boje mocnije (vrteo se isti snimak, a KU6400 bio ispod i iznad njega KS7000) ono samo sam rekao skupljam pare pa nek ide zivot 😀

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Paaaa znaš kako, definitivno nisi pogrešio 🙂

BTW evo i Horizon dobija sve 9/10 ocene, a zvanično je prva "HDR od nule" rađena igra tako da ćemo tu tek videti šta to sve znači na ovakvim panelima.

Kod mene kad se podesi RGB i full color,slika bude dosta tamnija nego inace. Moram da pojacam osvetljenje na 60 da bi dobio detalje tj sve nijanse.

Glupo pitanje, ali da li si podesio tako na oba kraja, i na tv-u i na konzoli?

Znaci ko hoce pravi hdr tv,bio on sony, samsung.. mora da se otvori za 1000 evra min.

Ne, 43XD8005 ima pravi HDR (10bit panel) i on je ~700€.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Normalno.

Horizon Zero Dawn review-ovi su veoma pozitivni, Metactitic je stao na 89. 🙂 PS4 je dobio jos jednu odlicnu igru, a vizuelno je jedna od najboljih ikada napravljenih.

Sprema se i Day1 patch koji ce Pro korisnicima [pored odlicnog 4K30 moda doneti i 1080p mod sa otkljucanim framerateom].

Poslednja izmena:
Znaci ko hoce pravi hdr tv,bio on sony, samsung.. mora da se otvori za 1000 evra min.
1120 evra ti je model od 55 inča. Baš zanimljivo deluje ovaj model na papiru. I cena je odlična, biće da se Sony opametio i sad je konkurentan sa Samsung i LG. Mada kako je LG krenuo sa OLED niko im neće moći prići. Nije mi jasno kako drugi ne izbacuju OLED TV ili ja nisam video.

Sony je izbacio svoj prvi oled tv prošlog meseca, A1 model.

Sent from my D6603

I Panasonic dolazi uskoro 😉
Btw taj Sony OLED nije gotov još, to sa CES-a je kao prototip ali u završnoj fazi.

Za LG se ne bih složio da je napravio neki BOOM sa OLED-om. Input lag je na gotovo svim modelima katastrofalan, a televizori nemaju dovoljno jako osvetljenje za onih 1000 nita.

LG je iz nekog razloga odabrao DolbyVision HDR, standard koji su svi zaobišli i koji gotovo niko ne podržava.

Jedini model koji "vredi" uzeti košta 8000€

Par utisaka sa Sony 49XD8005 ...

TV je stvarno idealan za PS4 Pro, sve je plug and play sa konzolom i HDR-om, preko tog nekog Bravia linka se automatski namesti na HDR i Game mod.
Probao čak i Overwatch, zbog odziva, nikakav problem sa kontrolama. Sam HDR u igrama zavisi od igre do igre. Uncharted 4 nema skoro nikakve razlike, male "nijansice" sa bojama, ali u The Witness i Final Fantasy 15 razlika nebo i zemlja. Rise of the Tomb Raider i Ratchet&Clank izgledaju brutalno u 4K modovima. Za RoTR čak nisam ni očekivao da će biti toliko čistija i oštrija slika, gotovo bez ijednog nazubljenog dela.

Android radi odlično na TV-u, vrlo brzo. TV ima i glasovne komande koje rade svuda - YT, Netfilx, Browser npr. Tastatura gotovo da i nije potrebna za umerenu upotrebu. Ali biće uskoro i review u potpisu pa ćete videti o čemu pričam 😉.

Najiskrenije HDR čini sliku lepšom ali nije ni blizu takav breakthrough kako je predstavljen u onim stranim klipovima, gde su bukvalno svrshavali od uzbuđenja. Fora je što je period privikavanja super nizak.

Znaci uzmem ovaj xd8005 i ne brinem za ps4 pro? To je izgleda najpovoljnija opcija.

Tako je. Ali 43" model.

Da se ubacim po pitanju tv-a, vidim da pominjete Sony model xd8005, pa jos i VA panel, ne znam samo da li je uzivo zaista tolika razlika izmedju modela od recimo 49" i ovog od 43", jer definitivno veci model ima IPS panel. Da li je neko uzivo video i testirao oba ??

Sa druge strane dosta njih se zali na VA panele, na pojavljivanje raznih fleka itd.... Kako stvari stoje sa time ?

Kod Samsunga lose (imam ih i ja), kod Sony-a je mozda bolje. Nisam siguran da li je do same tehnologije VA panela ili Samsung negde gadno osljari. To je takozvani Dirty Screen Effect.

1. Koja je uopsteno razlika izmeju VA i IPS? Znam da IPS ima bolje uglove i boje, a VA bolji odziv... ali koliko je to uopste primetno? Meni je VA ugao na Samsungu vec dovoljno dobar. Koliko su same boje bolje na IPS HDR-u? Razmisljam i ja o tom Sony-ju, nahvatao sam se isto straha zbog DSE i cinjenici da je KS8000 preskup pa jurim neko relativno povoljnu 10-bit 4K varijantu za moj Pro.

2. Zar nije 43" premalo za 4K imajuci u vidu neku normalnu udaljenost od ekrana od, lupam, ~ 2m? Koliko je uopste primetna razlika na toj distanci u odnosu na 1080p supersamlovanu Pro sliku? Inace, nisam znao da je cena toliko skocila za 49 model, do skoro je bio oko 800e. Uzas. Ocekivao sam brzi pad cena u 2017, a ne jos i da skoce ovoliko.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno