Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Pa moram da ga dovedem u red, nisam uzeo Sljamsung bre. :D
Samo ovo przenje ba punjacu ne mogu da dovedem u red nikako. :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma ti si uzeo da se igraš sa softverom, i da je sve ok ti bi čačkao opet... [emoji23] Dok ne upadne u bootloop... [emoji12]

Ako sad budu ok performanse i baterija necu da ga diram. :D
Zaglavio sam ga vec 3x u bootloop za 2 dana. :D

Pa moram da ga dovedem u red, nisam uzeo Sljamsung bre. :D
Samo ovo przenje ba punjacu ne mogu da dovedem u red nikako. :D

Sljamsung se dovodi u red, nexus se koristi. :D

Brate izmisljate toplu vodu. Ili performanse ili baterija. Ne moze da klizi sve u TTu, a da telefon bude hladan i baterija 3 dana. I sve to naravno sa SD810 :D. Necega se moras odreci pa sad izaberi, logicno. Mozda jedino Vojkan uspjeva da se protivi svim zakonima... :D

Brate ti trazis sve savrseno (i uvijek mislis da moze bolje), nema tako nista sem zene. :D

Sent from my G

Poslednja izmena:
Pa Nexus na stock romu je budjav. U odnosu na ovo, naravno. :)
Moze i performanse i baterija, ovaj gov ima bolje perf nego stock a i baterija je bolja.
Savrsen bi mi bio kad bi imao bolju bateriju i kad bi se grejao kao S7 npr. Nista vise. :)
Zena savrsena? Gde je nadje? :D
Zaboravih da kazem. Video (i prednja i zadnja) je apsolutno smesan u odnosu na S7. Da ne pozelis da ga ukljucis posle onoga. Dok foto sabija. :)
EDIT: Ma Vojkanu se przi jos gore, ne zali ga on. :D

Poslednja izmena:
Ali ne bih se ja mnogo igrao oko tih thermal stvari, da se mozda ne probudis sa nekim bootloopom, i da ga das u dijelove. :D

Sent from my G

Pa nece bootloop ako se trudim da mu smanjim grejanje? :)
Vrednosti na PN bi trebalo da su jos nize nego na stock romu (mislim da mi je Vojkan tako rekao) tako da moze samo duze da potraje.
Sad je prilicno mlak i korektan. Jedino mi se ne svidja ovo przenje na punjacu nikako. Moracu da koristim neki sporiji.
Bezite maleri, jedva ga nadjoh. Sta da uzmem posle kad nema Nexus vise? [emoji14]

Koji i/o sched koristite? Ja sam stavio zen sa readahead na 2048.

Ово је послао 6п!

Uzeces pixel kad padne na 500€ i imati savrsen telefon :D A ispade da je i OP3/T bolja solucija, takav zakljucak se moze izvesti citajuci ljude koji koriste oba. Mada ja se ne bih slozio. 6P fali samo malo bolji SoC da bude extra.

Nadji brate sporiji punjac, preko noci kad ostane cijelu noc, nepotrebno je brzo punjenje.
[emoji106]

Sent from my G

Poslednja izmena:

Ово је послао 6п!
Ja to nisam ni dirao. Ne znam ni koji su dobici, ne stizem da iscitam sve. Ne bi bilo lose @Vojkan da nam objasni (sigurno je upucen).
Uzeces pixel kad padne na 500€ i imati savrsen telefon :D A ispade da je i OP3/T bolja solucija, takav zakljucak se moze izvesti citajuci ljude koji koriste oba. Mada ja se ne bih slozio. 6P fali samo malo bolji SoC da bude extra.

Nadji brate sporiji punjac, preko noci kad ostane cijelu noc, nepotrebno je brzo punjenje.
[emoji106]

Sent from my G
Nece taj pasti nikad na 500. A rado bih ga posedovao. :)
Nije mi OP3/3T kao Nexus. Losija kamera, losiji ekran. Jedino me taj ram vuce, ali morao bih vise da ga platim od ovog. Ne isplati mi se.
Pa to cu i da radim, nego preko dana mi treba brzo punjenje jer ne moze da mi izgura do uvece nikako.

Ma isti je thermal na PN i stocku
Ne fali ništa bateriji pri punjenju, ne tripuj se :)

Io ne diram nikad, nećeš tu nikakve razlike videti, ostavi kako je došlo uz kernel

Svakako će @Zile995 znati bolje to da objasni :)

Poslednja izmena:

Ово је послао 6п!
Sve preko 128KB nema efekta. Google koristi 512KB, to je optimalna vrednost. Dok su Motorolini dev-ovi, kao izvrsni poznavaoci Androida utvrdili da je 128 odlicno za performanse. Slazem se sa njima.

I/O latency je najmanji tada. Sto se tice sve vecih vrednosti, veci je throughput, veci latency.

Mislim da su CFQ/NOOP/SIO/BFQ vec prevazidjeni.

Preporucujem ROW/FIOPS/ZEN. Prvi je predvidjen za telefone, drugi za flash-based storage uredjaje. ZEN je mesavina svega, pokupio je dobro od ostalih, a i dobro optimizovan scheduler jer dobro barata sa synchronous zahtevima. Postoji ZEN verzija optimizovana za telefone, a zavisi sta je developer ubacio u kernel.

Sto se mene tice, dajem prednost ROW-u. ;) (ROW > FIOPS > ZEN, overall smoothness)

Poslednja izmena:
Kakva je ovo raketna nauka? :D

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Tražili ste, dobili ste :D udri malo po gov. (Interactive vs ondemand itd)

Sve preko 128KB nema efekta. Google koristi 512KB, to je optimalna vrednost. Dok su Motorolini dev-ovi, kao izvrsni poznavaoci Androida utvrdili da je 128 odlicno za performanse. Slazem se sa njima.

I/O latency je najmanji tada. Sto se tice sve vecih vrednosti, veci je throughput, veci latency.

Preporucujem ROW/FIOPS/ZEN. Prvi je predvidjen za telefone, drugi za flash-based storage uredjaje. ZEN je mesavina svega, pokupio je dobro od ostalih, a i dobro optimizovan scheduler jer dobro barata sa synchronous zahtevima. Postoji ZEN verzija optimizovana za telefone, a zavisi sta je developer ubacio u kernel.

Sto se mene tice, dajem prednost ROW-u. ;) (ROW > FIOPS > ZEN, overall smoothness)
Hvala, stavljen row i 128 :)

Ово је послао 6п!

Al' je živnula tema otkad je Batak uzeo telefon [emoji23]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Očekivano [emoji1]
Dobro, još malo i gotovo ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

Batak, probaj ovo, ako hoces da smanjis brzinu punjenja.
Mada skroz nepotrebno, meni se telefon uopste ne greje kad je na punjacu, samo do nekih 30% kad je prazan, ali i to je zanemarljivo.. Verovatno je isto i sa 6P.

Ali eto, ako hoces to mozes sa ovom app. :)

Pa eto, do sad bila mrtva tema. :D
Sad i naucismo nesto, hvala Zile.
Meni se bre greje telefon, ne svidja mi se to uopste. Ma ide nocu na obican punjac i vozi. :)
Samo mi trebaju 2 punjenja da bi pregurala dan. Baterija mi drzi otprilike kao na Note 5.

Jok, meni osim Z2, J5 i S7e nista nije guralo dan. :D

Batake pusti ga dan dva da se slegne sve :D
Mada, mozda najbolje da promenis fon :D

Poslao Havaji P9

Izgleda je puštena beta 7.1.2 za N6p

Sent from my Bullhead using Tapatalk

Greška, neki mag.... se poigrao sa fotoshop-om prvo izbacio screenshot a zatim priznao obmanu.

Sent from my Bullhead using Tapatalk

SIO se nekad koristio kao najbolji pre 4-5 godina, kasnije ga je ROW zamenio kao najbolji. Sve ima svoje, mada ako ne upisujes puno onda je ROW najbolji, jer jelte Read over Write, mada ja kad sam koristio ZEN, nekako mi nije bilo to to.

Batake pusti ga dan dva da se slegne sve :D
Mada, mozda najbolje da promenis fon :D

Poslao Havaji P9
Pustam ga. :D
Hocu, kad se spusti Pixel. [emoji14]
Samo da je baterija malo bolja. Celo jutro osvetljenje na minimumu i wifi.
12b6ce960ffcb002ed59483a26f3e0ee.jpg

Poslednja izmena:
Sa tvojim koriscenjem 4 sata SoT, pa tesko da moze bolje :D
Normalni ljudi bi tu imali preko 5 :D

Poslao Havaji P9

Slabo bre, osvetljenje u minusu. :D

Vrh Dno