Šta je novo?

Android tastature

Ja vec 4 ili 5 godina koristim Smart Keyboard Pro i jako sam zadovoljan kako radi. Skupio sam skoro 48.000 reci sa njom i samo premestim kada menjam telefon taj fajl... probajte je

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ja odustao od Gboarda. Vraćam se na Xperia keyboard.

SwiftKey ne pamti rečnik kada se ponovo instalira i poveže? Ima li još neko poblem da nema rečnik koji je kucao mesecima?

Ima nas par sa problemima, ali ne fali kompletan rečnik, nego deo.

Ako uopšte možeš da se uloguješ, verovatno si u istoj situaciji.

Meni stalno zaboravlja reči, ali svejedno, najviše mi leži zbog mnogo drugih stvari.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Da probate da se odjavite pa prijavite ponovo na nalog kad vam se desi neki problem sa rečnikom, možda proradi.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Sad probao i sve isto...

Meni stalno zaboravlja reči, ali svejedno, najviše mi leži zbog mnogo drugih stvari.

Počinjem da mislim da njima i nije cilj da imaju sve tvoje reči u memoriji, jer bi to mozda vremenom postalo prezahtevno.

Jedino što je uvek aktivno su reči koje su deo global language modela koji downloaduješ kod instalacije, a imam utisak da se lični rečnik koji nije deo toga svodi na jedan broj reči koje "trenutno" koristiš. Trenutno može da znači u poslednje vreme generalno.

Mada, svaka teorija mi je pala u vodu, jer sam doživeo da pamti reči koje sam dodao ko zna kad.

Sa engleskim već guraju neural network priču i to očigledno radi drugačije od svakog drugog jezika, radi perfektno. Dobijaš predloge koji su logični , a nikad ih nisi otkucao. To još ne postoji za druge jezike.

Poslednja izmena:
Onda nije do mene, hvala.
Ima li neko problem da Gboard ne sačiva rečnik?

SwiftKey namerno briše reči jer ne poznajem nikoga ko ima više od 15000 a znam barem 5 drugara koji je koriste godinama.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Probao Gboard par dana, dao joj šansu ali u poređenju sa SwiftKey mnogo zaostaje.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Iipak se vratio na gboard, jednostavno mnogo profesionalnije izgleda, deluje kao fabricka tastatura, glacje radi, i provalio sam da ne koristim toliko sugestije swiftkey-a..

Sent from TT

^ A sta sam ti odgovorio pre nekoliko meseci, dok si jos koristio win? :)

Tako sto zadrzis c/s i dobijes sa kvacicom slova. Mada u vecini slucajeva ja koristim c i s dok pisem, autocorrect ispravi sam..
Mislim da moze i da se stavi dodatno da imas posebno slova sa kvacicama..

Ne znam kako - ako odaberem srpski jezik, pojavljuje se samo ćirilica, ako odaberem engleski, nema srpske latinice na duži pritisak. Hrvatski neću da koristim, treba mi srpski. Šta pogrešno radim? I postoji li srpski latinični klizač (glide, pisanje pokretima), pošto mi je to 90% korišćenja tastature?

Poslednja izmena:
Starije verzije su imale samo cirilicu, jel ti azurirana verzija? Ima normalan swipe, tj. predikciju, inace tastatura nema nikakvog smisla.

Najnovija:

Prilozi

• IMG_20170212_192322.png
    IMG_20170212_192322.png
    224.6 KB · Pregleda: 102
Uključi Gboard aplikaciju idi na Languages,skroluj dole do Serbian Latin i čekiraj.

Da li gboard posle znakova interpukcije automatski ubacuje prazan prostor?

Sent from my m2 note using Tapatalk

To mi se ne svidja kod nje. Swiftkey to radi automatski...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Iipak se vratio na gboard, jednostavno mnogo profesionalnije izgleda, deluje kao fabricka tastatura, glacje radi, i provalio sam da ne koristim toliko sugestije swiftkey-a..

Sent from TT
Meni je jedini preostali deal breaker na Gboard-u to što u input poljima nema nikakve predikcije. Chrome address bar npr i sve na tu temu.

Tek kad krenem da kucam bez ikakve predikcije shvatim koliko sam jadan i na šta to liči.

Naknadno te Google search ispravi u tom slučaju, ali me i dalje nervira, ne mogu bez toga.

Sve ostalo - vrlo sam blizu prelaska.

Poslednja izmena:
Meni je još jedini deal breaker na Gboard-u to što u input poljima nema nikakve predikcije. Chrome address bar npr i sve na tu temu.

Tek kad krenem da kucam bez ikakve predikcije shvatim koliko sam jadan i na šta to liči.

Naknadno te Google search ispravi u tom slučaju, ali me i dalje nervira, ne mogu bez toga.

To za Input polja je po meni najveci minus Gboard-a.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Nemas ponudjen update, ali ocito je da nije poslednja verzija. Nadji apk pa rucno instaliraj.

U pravu si, na netu postoji jedna novija verzija, ali ne mogu da instaliram to ažuriranje. Krene, pa prikaže da nije moguće. ***, valjda ce jednom stići na Play Store i za mene...

Ako se bas oslanjas na sve to onda je zaebano preci verovatno, mada i dalje verujem da drugacije koristim te predikcije od drugih. Ja na primer krenem da kucam nesto, i tipa vec otkucam 'nes' i gore mi ponudi 'nesto', u vecini slucajeva mi je lakse da otkucam jos dva slova nego da bacam pogled gore i da tapnem na gotovu rec 'nesto', uglavnom mi je sluzilo za ispravljanje gresaka, ako sam otkucao 'nemsto' i onda tapnem gore da ispravim na 'nesto'.. Ja sam tako to koristio, ne znam sta drugi rade i da li ima jos neko korisnije koriscenje swiftkeya..
Hocu da kazem da mi je uglavnom cesto lakse da sam otkucam celu rec nego da gledam stalno gore da li ce mi izbaciti rec koju zelim..

Sve ostalo, previse na strani Gboarda, kao da Gboard ima 100 frejmova a SK 15, u gejmerskom zargonu :) Izgleda kao salivena sa telefonom, nisam nasao nijednu tako profi odradjenu SK temu, a vecina ima onaj neozbiljni logo na space baru..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno