Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Piše koji je rok za isporuku i za koje vreme prodavac garantuje da će prozivod stići (tipa 60 ili 39 dana), ali vreme za procesuiranje pošiljke nigde ne stoji. Odnosno pojavi se tek kada poručiš pa onda piše onaj processing time.

A zanima me jer nije isto ako neko pošalje proizvod za 15d plus slanje do Srbije ili odma seldećeg dana. Kad već čekam vreme isporuke ne moram i da čekam dugo procesuiranje. To je moja logika :)

Glupavo skroz, ali izgleda da nemaju obavezu da pišu pre porudžbine. Jedino da se kontaktrira direktno prodavac (pre kupovine) ili stalno cimanje da pazariš nešto, pa pogledaš procesing time i ako ti se ne svidi onda cancel order, bezveze ali kanda ne može drugačije.

Glupavo skroz, ali izgleda da nemaju obavezu da pišu pre porudžbine. Jedino da se kontaktrira direktno prodavac (pre kupovine) ili stalno cimanje da pazariš nešto, pa pogledaš procesing time i ako ti se ne svidi onda cancel order, bezveze ali kanda ne može drugačije.

Tako je kako je :)
Evo meni prođe 7d od 15 za "procesuiranje" pošiljke.
Čitao sam da oni obično pred kraj isteka tog perioda daju AE kod za praćenje (da ga zavaraju), al da tek kasnije šalju (što korisnik zapravo i ne zna).

Mislim da slave Kinesku novu godinu od 28.01 do 17.02 ... nisam skroz siguran ali i ako pise da su ti poslali robu pitanje je dal je to tako ....

Juče sam podigao iz pošte svoju prvu porudžbininu i to tako što me je zvala neka žena iz pošte i rekla mi da imam neku pošiljku kao obično pismo koja već neko vreme stoji kod njih. Odem i podignem i sve ok. Kako u buduće da znam kad mi stigne paket? Lik u pošti kaže da svraćam i da pitam?! Tracking pokazivao da i dalje putuje ka Srbiji.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Pa logicno je postar da ti donese ako ne odes ti, ali to je onda u tvojoj posti neki zastoj

Tako je kako je :)
Evo meni prođe 7d od 15 za "procesuiranje" pošiljke.
Čitao sam da oni obično pred kraj isteka tog perioda daju AE kod za praćenje (da ga zavaraju), al da tek kasnije šalju (što korisnik zapravo i ne zna).

Da se nadovežem na svoj post. Poslato je danas posle 10 dana procesuiranja. Mislim da sada rade normalno jer su im prošli praznici.

Imam jedno pitanje, kupio sam neku sitnicu na aliexpress-u i vec dva meseca ne stize, par puta mi je prodavac pomerao rok isporuke, ali sam ovoga puta aktivirao disput. Moli me u porukama da mu ne potvrdim disput, vec da mi pare vrati preko paypal-a, e sada ne znam da li je to moguce? Da li on moze meni da uplati novac na moj paypal nalog?
Mogu li ja da otvorim opet disput ako mu sada ponistim disput. Ne bih da se ciganisem sa par dolara, ako mu to rusi rejting posto sam i pre narucivao iz te prodavnice i stizala mi je roba.

Poslednja izmena:
Ja sam to radio - rekoh nema problema, evo PP nalog, uplatite (NE kao roba i usluge da se placa!), i odmah gasim dispute. Stvarno i bi tako, i od tada 500$ sam potrosio kod njih, sigurno su happy sto me nisu zeznuli za (bukvalno) 5$ :) iako je porudzbina bila 20$ samo tada.

Moze dok ne istekne rok za dispute.

Elem ... na papiru zastita kupaca izgleda idealno ali kad naletis na problem losi prodavci nude svasta a dobar prodavac odma vraca pare! Donekle razumem .... verovatno 90% transakcija prodje bez problema a onih 10% koga zavrnu zavrnu. Jednom prilikom sam se zainatio i stigao sam do arbitraze posto se u disputu prodavac i ja nismo dogovorili ... celo pisanije je trajalo tri meseca a meni su vratili oko 3 dolara tj 30% vrednosti transakcije. Oni verovatno i racunaju na to da masa ljudi nece da se bakce 3 meseca za tri dolara ili ce da istekne rok za neki odgovor pa se prihvata ono sto je poslednje predlozeno.

Moze li da se opet pokrene disput ako ga sada ponistim?
Jednom zatvoreni dispute nemozes ponovo da pokrenes .... trazi da ti vrati pare preko Alija ... kao sto si ti njemu platio neka on tebi istim kanalom vrati pare! Ima dobrih prodavaca ali ovaj nije takav! Kad otvoris dispute pazi na rokove koje ti daju da odgovoris ... ako ne odgovois smatra se da si prihvatio sta ti je prodavac predlozio ... isto vazi i za njega ...

Ma dolar ipo je u pitanju. Ako me zezne onda mu zalepim losu icenu i napisem sta je uradio, ako mu se isplati za dolar ipo hahaha... Kupovao sam pre tu, stizalo je na vreme. Sta znam, skinuo sam disput, kako god, nego mi je bilo bitnonds znam za ubuduce za neke ozbikjnijw cifre ako se ovo desi, a inace mi je ponudio povracaj preko paypal-a

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

oftopic:
Znam da je ovo za 'paypal' temu, ali kako je isti sad spomenut, zanima me samo sledece: kao 'STA' (koji vid) slanja neko treba da izabere da mi npr. posalje novac na paypal, a da ja ne moram da brinem da taj neko ne zatrazi povracaj posle par meseci? Odnosno, kako biti 100% siguran da kada dobijes novac na PP, taj novac vise ne moze biti 'oduzet' tj. zatrazen 'nazad' ?

Ma dolar ipo je u pitanju. Ako me zezne onda mu zalepim losu icenu i napisem sta je uradio, ako mu se isplati za dolar ipo hahaha... Kupovao sam pre tu, stizalo je na vreme. Sta znam, skinuo sam disput, kako god, nego mi je bilo bitnonds znam za ubuduce za neke ozbikjnijw cifre ako se ovo desi, a inace mi je ponudio povracaj preko paypal-a
Ajde probaj da li mozes da otvoris opet dispute - ne otvaraj ga do kraja, nego samo probaj. Da budemo sigurni da li moze ili ne.
Ja koliko se secam moze, ali Kiza kaze ne.

Twister - a sto ne ode u PP temu?
Treba da bude kao "To friends and family", znaci NE za robu i usluge.

hvala alfa! :) Pa... rekoh, vec uveliko pricate o tome, 'zagrejani ste', hajde da 'drop-nem' kratko pitanjce :)

Znam da sam davno citao (ne ovde) nesto da se trazilo da se novac na PP salje kao 'gift'. Pretpostavio sam da je razlog upravo taj da se novac ne moze povuci nazad. Valjda se sada 'gift' zove 'friends and family'.

Al' dobro, hvala na odgovoru i sorry za offtopic. :)

moze ponovo dispute sve dok traje zastita

aliexpress-dispute.png

To sam i ja mislio, Dispute moze sve dok traje zastita (mada i nije neki period, cisto da se isproba da nije DOA jedino :D)

Ajde probaj da li mozes da otvoris opet dispute - ne otvaraj ga do kraja, nego samo probaj. Da budemo sigurni da li moze ili ne.
Ja koliko se secam moze, ali Kiza kaze ne.

Twister - a sto ne ode u PP temu?
Treba da bude kao "To friends and family", znaci NE za robu i usluge.
Moze da se pokrene disput, probao sam.

Pozdrav imam problem,kupio sam nesto sa aliexspresa,i nije mi jasno ovo mi se desava prvi put,dali mi je uopste ovaj kinez nesto poslao ili ne,tj ili laze,ako je neko imao isti problem,ako moze da mi stigne dali mu je na kraju stigao paket i kad,ili me trola pa razmisljam da otvorim dispute evo sta je u pitanju ?

2017.02.14 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.13 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.12 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.11 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.10 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.09 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.08 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.07 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.06 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.05 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courie

Pozdrav imam problem,kupio sam nesto sa aliexspresa,i nije mi jasno ovo mi se desava prvi put,dali mi je uopste ovaj kinez nesto poslao ili ne,tj ili laze,ako je neko imao isti problem,ako moze da mi stigne dali mu je na kraju stigao paket i kad,ili me trola pa razmisljam da otvorim dispute evo sta je u pitanju ?

2017.02.14 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.13 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.12 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.11 14:21 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.10 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.09 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.08 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.07 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.06 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courier
2017.02.05 14:20 (GMT-7): Item not picked up by courie

Verovatno im je zabo sistem pa brljavi! Ako ti se broj za pracenje koji ti je dao prodavac sastoji samo od brojeva mozes da pratis robu samo na teritoriji kine a ako na pocetku i na kraju imas dva slova onda mozes da pratis do trenutka kad ti stigne paket. Pogledaj na aliexpress-u kakav je rejting prodavca ... ako te zavrce nisi jedini zalice se jos ljudi ... jako je bitno pre svake kupovine pogledati rejting prodavca i procitati komentare za ono sto se porucuje ali tu nema pravila ... desavalo mi se da od prodavaca sa malo ocena jako brzo dobijem robu a iz prodavnica koje rade 3 godine ne dobijem robu! Za sad ti ostaje da sacekas tih 50,60 dana za koliko je prodavac naveo da ce ti roba stici pa ces tek onda biti siguran jel te zavrce ili ne! ***, znam da ti ovo nije od prevelike pomoci ali tako je kad se truguje sa kinezima :)

Jel bi mogao neko da mi pomogne i da mi kaze gde bi mogao da kupim ovakav kabl..dakle usb c to usb c :/ takav mi je izlaz na punjacu

372.jpg

Nazad
Vrh Dno