Šta je novo?

iOS 10

Vidim da prva beta nema ništa naročito novo, tako da ću preskočiti za sad. A 10.2.1 radi apsolutno savršeno

^^Sa Nugatom je izasao iz bete, ali da ne pravimo offtopic :)

I meni je baterija na 10.2.1 previse dobra da bih se igrao s betom..ako ubace neke veće novosti u narednu betu,necu se buniti :)

Sent from my 6S using Tapatalk

I meni je baterija na 10.2.1 previse dobra da bih se igrao s betom..ako ubace neke veće novosti u narednu betu,necu se buniti :)

Novi file system nije veca novost... Upisacu se... [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

^Novi file system mi ne donosi nista posebno zbog cega bih isao na prvu betu sistema. Svaka njima cast sto su se posle 20 godina odlucili na taj korak,ali nemam problem da ostanem na HFS+ do zvanicnog updatea [emoji23]

Cini mi se da telefon malo brze radi na ovoj beti

Bez zelja [emoji106] ovo je super [emoji106]

Uh, meni bi ove dve prve stvari sto se navode bile onako must.

Menjanje opcija i rasporeda u CC-u i naravno da podesavam default aplikacije.

Uz sve to bi dodao grupisanje notifikacija po aplikaciji. Ovo je must u 2017 godini.

Zar to grupisanje vec nema? Tacnije do ios 9 je to bilo po default-u.

Poslednja izmena:
Pa nema. Jel tebi kad dodje 15 notifikacija WhatsApp-a od 3 različite osobe ili od iste osobe, jel imaš 15 linija u notifikacijama ili imaš jednu grupisanu.

Ti 10-ku ne koristiš?

Koristim 10. Sad vidim da nema te opcije, ali znam da je bila jer sam je i sam koristio dok sam imao 4s.

Gde mogu da prijavim problem sa softverom? Evo izasao je novi update ali nisu srediti Assistive Touch bug gde se AS button zaledi u nekom momentu.

Gde ti se zaledi assistive touch, na nexusu 5x kojeg koristis.Ajde prestani da trolujes, sramota za coveka od skoro 50 godina.

Pa nema. Jel tebi kad dodje 15 notifikacija WhatsApp-a od 3 različite osobe ili od iste osobe, jel imaš 15 linija u notifikacijama ili imaš jednu grupisanu.

Ti 10-ku ne koristiš?

Mislim da mozes. Pise da imas 4 notifikacije kad ukljucis ono anonimno pojavljivanje,odnosno da ti ne pise ko ti je poslao,vec samo "you have 4 new messages".

Sad se setih,to je do app,ne do iosa. Na viberu se tako pojavljuje.

Poslednja izmena:
Nije mislio na to, vec da odmah u jednoj notifikaciji za WA imas vise poruka...

Tako je. Grupisanje po aplikaciji.

Evo kako to lepo i elegantno treba da izgleda:
kbgwcxr4zziet7t9jdgb.jpg

A evo kako to izgleda na iOS-u:
ios-10-hidden-features-and-changes-7.png

Kad imas 10-ak notifikacija od razlicitih aplikacija i od svake po par notifikacija, to je kupus, a i koliko moras da listas.

Jako je komplikovano uci u aplikaciju i procitati sve.

Mozda necu da udjem u aplikaciju? Mozda hocu da proverim koje imam jos notifikacije, pa da biram gde cu prvo da udjem nego besomucno skrolovanje da vidim da li postoji jos neka notifikacija.

Tebi bi bio dosta i badge, posto ces svejedno uci u aplikaciju. Ne treba ti notification center.

meni je ovo bila najgora promena kad sam prvi put instalirao prvu beta 10-ku na iPad-u. zbog ovoga sam se odmah vratio na 9-ku.

Svako ima drugacije potrebe. Ja ne biram gde cu prvo da udjem. Redom

ne radi se ovde o potrebama nego o tome da je bilo lakse i preglednije ranije... barem mnogi tako misle...

Jako je komplikovano uci u aplikaciju i procitati sve.

Ali je jako lepo kada pogledaš telefon pa listaš jedno 20-ak notifikacija ili ne daj Bože raspričalo se par ljudi na viber pa listaj 60 notifikacija...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne znam u kojoj temi da postavim ovo pitanje, pa cu postaviti ovde.. Tice se appleid-a
Citam u tekstu sa ovog sajta ajfon.rs i ispade da gmail daje sifru apple-u. Evo citiram
Сви ви имате е-маил адресу, рецимо користићемо пример [email protected] када сте правили Apple ID користили сте ту е-маил адресу и лозинку да се улогујете у App Store. Са истом адресом сте и активирали иУређај али тада сте од Епла добили још једну е-маил адресу [email protected]. Оно што је јако важно да знате ова icloud.com e-маил адреса је близанац ваше gmail.com адресе, лозинка вам је заједничка!

Koliko vidim za pravljenje appleid koristio sam mail samo kao username, ali stavljena je druga sifra, koja nema veze sa mail nalogom. Jel se misli da je zajednicka sifra za icloud ista kao i za appleid, a ne za mail nalog? Ili ovaj kaze da je neko koristio istu sifru za appleid kao i za gmail nalog? Ko, pri cistoj svesti izdravoj pameti, bi radio tako nesto?

Poslednja izmena:
To je pisao neko ko je *****... Razmisli malo pa ćeš shvatiti zašto je glupost... ;)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne znam u kojoj temi da postavim ovo pitanje, pa cu postaviti ovde.. Tice se appleid-a
Citam u tekstu sa ovog sajta ajfon.rs i ispade da gmail daje sifru apple-u. Evo citiram

Koliko vidim za pravljenje appleid koristio sam mail samo kao username, ali stavljena je druga sifra, koja nema veze sa mail nalogom. Jel se misli da je zajednicka sifra za icloud ista kao i za appleid, a ne za mail nalog? Ili ovaj kaze da je neko koristio istu sifru za appleid kao i za gmail nalog? Ko, pri cistoj svesti izdravoj pameti, bi radio tako nesto?

Potpuno netacno plus sto ne dobijas nikakav mail na iCloud-u koji je po automatizmu identican gmail nalogu a jos manje je tacno da su iste sifre.

Primarni mail na iCloud-u ne mora da sadrzi isti user name kao sto je kod gmail-a koji je koriscen za pravljenje Apple ID-a. Kad napravis glavnu iCloud mail adresu, mozes da imas do tri "alias" naloga koji su aktivni i njih, prema potrebi, mozes da obrises i pravis nove ako zelis.

@n1tr0
Pa nema logike ovo sto pise na drugom sajtu. Zato i pitah.. :).. Posto razmisljam da predjem na iphone pa gledam koja je razlika... Citam u S7 temi da jos uvek nisu dobili update na android 7.. A podrska mi je najvaznija stavka + da ne baguje. A onda kvalitet izdrade, baterija pa kamera..

Znaci u prevodu appleid pravim sa gmail nalogom (u mom slucaju protonmail) i za appleid se naravno koristi druga sifra. Sad appleid je glavni? mislim ko god da uspe da hakuje icloude (ako je to moguce) ne moze da napravi nikakvo sra*e? Tipa da zakljuca telefon itd...
Mada da pitam odmah.. Jel moze da se koristi iphone samo sa appleid? Tj jel mora da se pravi taj icloude?

Tvoj Apple ID je ujedno i iCloud i najlogicnije je da ga koristis. Na njemu cuvas kontakte, Notes, Reminders, slike ako hoces, mada taj deo ja preskacem, fajlove na iCloud drive (ono sto moze da se upakuje u 5GB koje dobijas free), backup ako hoces, vezujes za njega Find My iPhone.

Ako razmisljas o hakovanju, pre ce neko da ti hakuje mail adresu i onda moze da promeni sifru za Apple ID. Zato postavis i sigurnosna pitanja, koja zapises da ne bi zaboravio, postavis rescue mail adresu.

iCloud je sastavni deo Apple okruzenja i prakticno je nezamislivo da ga ne koristis uz bilo koji Apple uredjaj.

Poslednja izmena:
Tvoj Apple ID je ujedno i iCloud i najlogicnije je da ga koristis. Na njemu cuvas kontakte, Notes, Reminders, slike ako hoces, mada taj deo ja preskacem, fajlove na iCloud drive (ono sto moze da se upakuje u 5GB koje dobijas free), backup ako hoces, vezujes za njega Find My iPhone.

Ako razmisljas o hakovanju, pre ce neko da ti hakuje mail adresu i onda moze da promeni sifru za Apple ID. Zato postavis i sigurnosna pitanja, koja zapises da ne bi zaboravio, postavis rescue mail adresu.

iCloud je sastavni deo Apple okruzenja i prakticno je nezamislivo da ga ne koristis uz bilo koji Apple uredjaj.

Slike kontakte i sve licno nikad ne skladistim na neki cloude server.. Za muziku, i razne stvari koristim tresorit. Tako da mi icloud nije potreban :).. .i definitivno nebih koristio icloud ako ne mora..

A ako uspeju da hakuju moj mail svaka im cast. Pre ce hakovati sam protonmail i hiljade korisnika.. Posto je moja sifra tipa
m=YX(6FGYXjBYjJhN@(s}I`+5,$L}5HnRt9I$/'?
..
Najvaznije je da znam kako funkcionise appleid i icloud i da nema brige.. Da su price oko hakovanja i zakljucavanja tj kradje iphona glupost...
Hvala na objasnjenju :)

Nazad
Vrh Dno