Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Dobio juče neki update od 15mb za Nougat (UAE rom) i sad radi baš perfektno, fluidno.

Sent From My Galaxy S7

Kakvo budzenje, kakvi kerneli, u pitanju je proces od 3 minuta ljudi :)

A pre toga čitanje po forumima kojim alatima šta bekapovati, šta čuva google, šta samsung, a šta alati, da li se gubi garancija ili ne i ko zna šta ne. Shvatite, ima nas koji smo bili nekada u tome, čitali milione komentara na xda, a sada smo malo umorni a kako smo uzeli premijum uređaje očekujemo krštenu podršku. Telefon je izašao pre godinu dana, dobijao je samo sigurnosne zakrpe.

Slažem se sa @jorgovan. Nisam kupio Kineza nekog da bih otpisao podršku, to je što je sa čim je telefon došao i ćao.
Qrac ću kupiti S8 zbog ovakvog odnosa prema korisnicima sa podrškom. Kad će tek S6 dobiti v7? Jeste trenutno najbolji S7E, najkompletniji je telefon sa svih strana za ovu lovu, od displeja, preko kamere, baterije, zvuka i dizajina, ali ta podrška kvari utisak nama koji pratimo hardver/softver. Uživam u telefonu, ništa mu ne fali, ali da nisam prokled i da ne dolazim ovde, verovatno mi ovo ne bi ni smetalo, jer ne bih ni znao dok se ne pojavi na telefonu nadogradnja.

8862fd3e3f5269f80982f5bbfa406380.jpg

Iskaču mi neke glupe reklame preko svih aplikacija, mislim da sam nešto instalirao pa obrisao, al i dalje iskače. Jel ima način da proverim koja je to app? Kad idem u recents vidim je al naziv je prazan..

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Da nisi možda neki call recorder instalirao? Ako jesi, on ti gotovo sigurno pravi problem... roza ikonica je, ne znam tačan naziv aplikacije...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja stvarno ne razumem zasto ne mogu za sve uredjaje od jednom da urade taj update? Nemaju servere koji bi to mogli da izdrze?

Inace ja sam na Poljskom CSC upravo zbog update ali ako kazete da je UK bolji danas cu ga ubaciti preko odina. Meni je najveci problem Viber jer opet ce smarati sve ljude da sam ga instalirao :)

Ja stvarno ne razumem zasto ne mogu za sve uredjaje od jednom da urade taj update? Nemaju servere koji bi to mogli da izdrze?

Inace ja sam na Poljskom CSC upravo zbog update ali ako kazete da je UK bolji danas cu ga ubaciti preko odina. Meni je najveci problem Viber jer opet ce smarati sve ljude da sam ga instalirao :)
Kad budeš flesovao stavi Home csc i ostanu ti sva podešavanja
Tako sam i ja i sve radi kako treba

S7 EDGE

Znači to mu dođe kao OTA? Ostaju li i svi ptogrami ili moram ponovo da ih instaliram?

Kad budeš flesovao stavi Home csc i ostanu ti sva podešavanja
Tako sam i ja i sve radi kako treba

S7 EDGE

Sinoć sam drugaru ubacio CSC koji ide uz UK firmware. Kada je podešavao telefon stisnuo da vrati podešavanja sa Samsung naloga i vratilo mu sve aplikacije i podešavanja, poruke itd, bukvalno samo fajlove obrisalo.

Da nisi možda neki call recorder instalirao? Ako jesi, on ti gotovo sigurno pravi problem... roza ikonica je, ne znam tačan naziv aplikacije...

Ma nisam ništa, baš gledam u meniju, ne znamm kako da provalim šta je, baš je iritantno..

Kod mene radi dual kamera

8862fd3e3f5269f80982f5bbfa406380.jpg

Iskaču mi neke glupe reklame preko svih aplikacija, mislim da sam nešto instalirao pa obrisao, al i dalje iskače. Jel ima način da proverim koja je to app? Kad idem u recents vidim je al naziv je prazan..

U pitanju je bila neka aplikacija "File Manager" koju sam greškom juče instalirao dok sam hteo neki drugi apk. Nema je u meniju pa nisam mogao da je nađem, uglavnom obrisao i sve u redu.

Upravo sam ubacio UK 7.0 ali ne razumem zasto imam i dalje Poljski CSC? Da li sam trebao da izaberem Home CSC u Odin?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa kad stavis home on valjda i cuva stari csc.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Ja nisam stavio Home, stavio sam onaj drugi ali i dalje imam stari CSC, nije UK. Ne znam zasto nije promenio CSC?
Da li da probam preko Odina samo CSC da ubacim?

Poslednja izmena:
Ja nisam stavio Home, stavio sam onaj drugi ali i dalje imam stari CSC, nije UK. Ne znam zasto nije promenio CSC.
Da li da probam preko Odina sam CSC da ubacim?

Ne diraj ništa - radi ti sigurno sve kako treba
Kad ti izadje za tvoj region vrati na MM pa onda uradi OTA ako baš hoćeš

S7 EDGE

Ali hteo sam da se prebacim na UK ako tamo stize brze update

Turio superman 2.0...na prvi pogled ok deluje,videcemo za par dana.

Fantasticno je ovo sto sve moze da se uradi iz arome tako da ko vec ima neki custom rom sve moze da odradi iz twrp!

@dejan1001
Aj molim te ako nisi siguran u nešto nemoj ni odgovarati. Kakav crni root...

@priest77
Okači šta ti stoji u phone info pa da vidimo.

Evo:
d7b1c7bfb348bf4f57c9fcdd21a138a4.jpg

bc67c5644bfd6a19c0ed23d0e01b4023.jpg

ddf4ad86becdbc8d5297fd495b5e4669.jpg

c9f1f4e38ff9b72205dedf7ae79c6734.jpg

Poslednja izmena:
Najverovatnije da je problem u CSC fajlu jer nije BTU koji bi trebalo da bude za UK, nego neki OXA.
Da li je i kod vas isto za UK:

Clip_2.jpg

Poslednja izmena:
XEO csc i BTU csc kao i mnogi drugi dele isti firmware i zbog toga dođe do toga da ostane isti csc. Repartition opcija u odinu bi trebala da pomogne u tome, a drugi način je flešovanje nekog desetog firmware-a i potom vraćanje na BTU.

Ja sam kod mene bio na csc od Mađara, flešovao sam preko odina 7.0 tako što sam štiklirao: Auto reboot, Re-Partition i F. Reset Time.
Rezultat:
fdc7938d974b5206f535f56b89b8fd1a.jpg

Edit: Ovi fajlovi flešovani:
c12719b7aaafab29fc31eb8487d1d3ee.jpg

Poslednja izmena:
Da vam otkrijem tajnu. Morate skinuti 6.0.1 BTU i onda OTA na Nugat. Samo tako će vam promeniti CSC.
Podrazumeva se da koristite CSC a ne Home CSC.

Vrh Dno