Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To je bojka već na nekoliko poslednjih build-ova mada je kod mene radilo. Prveri network pa ćeš videti dali skida ili ne.

meni se neka istripovana manifestacija pojavila :p naime, kada ima par otvorenih prozora i poverim stralicu miša van podruja jednog on se automatski minimizuje, a u prvi plan dolazi drugi... ne verujem da je do virusa/malvera itd. imam esetovu zaštitu. verovatno u opcijama foldera, ali koja je to opcija i gde podesiti? hvala

edit: rešeno(screenshot)

Prilozi

• 000097.jpg
    000097.jpg
    238.6 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Windows 10 Store pitanje: Zašto ne postoje besplatni programi u Windows prodavnici i tako budu povezani sa nalogom, nakon reinstalacije kada se prijavite na MS nalog automatski instalira programe koje ste imali pre reinstalacije? Vidim da nema većine programa kao što su AIMP, FastStone, MPC-HC/BE, SyncToy, Revo... Deezer ima/Spotify nema itd.

Windows 10 Store pitanje: Zašto ne postoje besplatni programi u Windows prodavnici i tako budu povezani sa nalogom, nakon reinstalacije kada se prijavite na MS nalog automatski instalira programe koje ste imali pre reinstalacije? Vidim da nema većine programa kao što su AIMP, FastStone, MPC-HC/BE, SyncToy, Revo... Deezer ima/Spotify nema itd.

U Windows Store-u su trenutno samo Metro aplikacije. Plan im je da u Store ubace i Win32 aplikacije, ali to jako sporo ide.

Windows-runners.jpg
https://betanews.com/2017/02/01/windows-10-share-versus-windows-7/

Windows 10 is now on one in four systems -- but can it catch Windows 7? :D

@stopke ocekujem tvoju analizu... kako je decembar bio slabiji a sada je krenulo :) ocigledno da insajder hype znaci puno :eyebrows:

Game mode ce do aprila obezbediti mozda w10 da bude na 26 ili 28 % ? uglavnom lepe vesti :) ali udari tek nastupaju sa rs3 i rs4 ... :wave:

Poslednja izmena:
47 -25, u korist W7... analiza nije potrebna jer brojke sve govore :)

kad bi se gledao broj korisnika koka-kola je bolje piće od mleka...

nije sve u broju korisnika, windows10 je novi votergejt obamine administracije, za koji niko neće da odgovara. i to je najveći problem.
(naravno, korisnicima fejsbuka to uopšte ne smeta, a takvih je mnogo.)

navikavanje naroda na neprekidan nadzor. ispiranje mozga.

a uz to i ne radi...

Poslednja izmena:
kad bi se gledao broj korisnika koka-kola je bolje piće od mleka...

nije sve u broju korisnika, windows10 je novi votergejt obamine administracije, za koji niko neće da odgovara. i to je najveći problem.
(naravno, korisnicima fejsbuka to uopšte ne smeta, a takvih je naravno mnogo.)

navikavanje naroda na neprekidan nadzor. ispiranje mozga.

a uz to i ne radi...

Ja se nadam da ti je jasno da je to sve u sklopu globalizacuje...

Sent from mTalk aka Craptalk

druže, kako bi bilo da tebi neko odreže tri santimetra domalog prsta "u cilju globalizacije" ?!

moje vlasništvo je MOJE vlasništvo, moj bankovni konto je MOJA stvar i nikakvi i ničiji ciljevi nemaju sa mnom ama baš nikakve veze.
I to može da se promeni samo ako ja pristanem na to, (čitaj - fejsbuk, google account, paypal... windows 10, potpis krvlju)

Globalizacija je nešto zbog čega treba da ostanem bez privatne svojine, pa i bez intime ???

-I mom dedi su to nudili... samo što su to tad zvali komunizam.

Poslednja izmena:
druže, kako bi bilo da tebi neko odreže tri santimetra domalog prsta "u cilju globalizacije" ?!

moje vlasništvo je MOJE vlasništvo, moj bankovni konto je MOJA stvar i nikakvi i ničiji ciljevi nemaju sa mnom ama baš nikakve veze.
I to može da se promeni samo ako ja pristanem na to, (čitaj - fejsbuk, google account, paypal... windows 10, potpis krvlju)

Globalizacija je nešto zbog čega treba da ostanem bez privatne svojine, pa i bez intime ???

-I mom dedi su to nudili... samo što su to tad zvali komunizam.

Previse si emotivan za jedan tech forum :)

I za ovaj neo liberalizam se moze svasta reci kao i za pokojni komunizam ... ali nije tema. Otpor mora postojati, ja te razumem ali win 10 je besplatan :)

@obradovicsrdjan on ne koristi telefon, on iskljucivo fura teleprinter :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pusten novi insider build 15025

https://blogs.windows.com/windowsex...r-preview-build-15025-pc/#go42Ycez3Rxg5PtA.97

[UPDATED] IMPORTANT: You may see “Initializing…” when attempting to download this build and the download progress indicator shown when downloading this build may seem broken under Settings > Update & security > Windows Update. It may look like you’re getting stuck at 0% or at other percentages. Ignore the indicator and be patient. The build should download fine, and the installation should kick off.

Poslednja izmena:
Meni nikako nece da prode instalalacija 15025 preko windows updatea cak sam probao i skino ISO fajl on zakuca na 11% i tu stoji nepomera se vise od sat vremena.

Meni nikako nece da prode instalalacija 15025 preko windows updatea cak sam probao i skino ISO fajl on zakuca na 11% i tu stoji nepomera se vise od sat vremena.

Otvori services i nadji "Windows Update" desni klik i stop, restertuj komp i idi ponovo na update.

i još nešto pride.

Zato što je jeftinije i profitabilnije da nagrabe udeo na tržištu, takođe im smanjuje troškove u narednom periodu na legacy podršku ako eliminišu stare verzije na vreme...
I zato što računaju na profit sa Store? Možda je razlog potpuno očigledan, možda je nekad okamova oštrica u pitanju. A ne zavera na zaveru, perko zavere.

Nije bio besplatan nikada, bio je besplatan upgrade sa Sedmice i Osmice, ali samo sa legalno kupljenih Windows-a. Razlog je samo zato što drugačije ne bi imali ni 10% tržišta, ni danas, a i nisu im smetali besplatni testeri.

Danas Win10 počinje da liči na nešto, ali i dalje ima bubice. Na primer, update je (i cela ideja oko njega) i dalje čista glupost.

Moglo je i sa "narodnih" 7ica da se besplatno upgrade-uje, lično probao.

Vise "narodnih" sam prebacio u aktivirane, bez problema. A onda ih opet vratio u "narodne" 7 i 8.1, ono nije OS za ljude...

Vrh Dno