Šta je novo?

Huawei Mate 9

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bojim se da me nisi razumeo, pravićeš od blata ovu fabričku foliju kad budeš video kakve su zamenske.

Razumeo sam ja tebe, potpuno. Nemam nameru da stavljam opet bilo kakvu foliju 🙂
Napisao već, na p9 plus, nije uopšte bila fabrička folija, i ekran je kao nov 🙂
Zato i odlepio foliju na Mate 9 🙂
Ružno mi bilo sa folijom na Mate 9 🙂
Imam ovu zaštitu na Mate 9
34ffe84172aed85a547b1162242f4e5b.jpg

Huawei Mate 9

Poslednja izmena:
Car 🙂

[youtube]PV3JtbRiY74[/youtube]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nemojte mi reci, da je ovde jos uvek samo @Bogi79 vlastnik obicnog 'Mate 9? 😱

Inace, kako god, ima li kakvih problema sa njim kroz ovo vreme? Notifikacije itd., sto vidim na netu, da neki pisu da ih zezaju neke stvari pa i iznenadnih restartovanja isl. ima. Hm, ne znam sad sta da mislim.

Zanima me, jer bi trebajo sutra ili prekosutra ici po njega i ne zelim, da bi s time napravio gresku.?

Imam Mate9 već nekoliko dana, nemam BUKVALNO ni jednu zamerku. Ne znam šta pišu po internetima, ali meni radi kao mina.

@Cubis, hvala ti na utisku i nadam se, da si bio sto vise objektivan. 🙂
A i cestitam ti za novi uredjaj pa neka ti odlicno sluzi, da ces ostati zadovoljan.

Pricekat cu jos koji komentar tj. ocenu onih koji ga vec imaju.

Mate 9 osvojio osam nagrada na sajmu CES 2017

Na sajmu potrošačke elektronike CES 2017, Huawei Mate 9 osvojio je nekoliko prestižnih nagrada, a nakon svjetske premijere uređaja održane u studenom, ovaj pametni telefon od sada je dostupan i na tržištu SAD-u.

Uz službeno predstavljanje uređaja na američkom tržištu, Huawei je predstavio i najnoviju suradnju s Amazonom i podršku za njegov osobni asistent Alexu te podršku za Googleovu platformu za virtualnu stvarnost Daydream

Tom prigodom, mnogi vodeći američki mediji istaknuli su glavne značajke Mate 9 poput snažnih performansi, izvrsnog dizajna te vrhunske dvostruke kamere, a sam uređaj osvojio je ukupno osam prestižnih nagrada.

Uz osvojene nagrade za Mate 9, Huawei je od strane utjecajnog Android Authorityja proglašen i proizvođačem godine, zbog predstavljanja izvrsnih uređaja, kao i ukupnog doprinosa tvrtke na području ostvarenih poslovnih rezultata i tehnoloških inovacija tijekom 2016. godine.

170105_abtknk_huawei_ces_booth_lr_s_18h59m07__ab16422

Huawei Mate 9 na sajmu CES 2017 osvojio je sljedeće nagrade:

Prema izboru utjecajnog The Wall Street Journala, jednog od najčitanijih izdanja u poslovnoj zajednici u SAD-u, Mate 9 osvojio je nagradu „Best of CES 2017“ kao jedan od najboljih predstavljenih uređaja na sajmu. Posebno su istaknuti zaslon i procesor uređaja, sposobnosti punjenja baterije te dvostruka kamera razvijena u suradnji s Leicom.

Blog Android Police Huaweiju Mate 9 dodijelio je nagradu „Best of Smartphones“ zbog podrške za Amazonov osobni asistent Alexu, čime se ovaj uređaj posebno istaknuo na sajmu.

BGR je Huawei Mate 9 proglasio najboljim na sajmu dodijelivši mu nagradu „CES 2017 Winner“ i to zbog ukupnih performansi uređaja, zaslona, baterije te integracije s Amazonovom Alexom.

Huaweiju Mate 9, Chip Chick je dodijelio priznanje „Top pick of CES 2017“ upravo zbog integracije s Alexom, a ovaj portal posebno je posvećen vrhunskoj tehnologiji za žene.

Talk Android ovom uređaju je dodijelio priznanje „Best of CES 2017“ i to ponajprije zbog impresivne dvostruke kamere i snažnog Kirin 960 procesora. Talk Android je posvećen novostima iz svijeta Androida s posebnim fokusom na razvoj softwarea i aplikacija za Android OS.

TechAdvisor / PC Advisor uvrstio je Huawei Mate 9 među najbolje uređaje na sajmu dodijelivši mu priznanje „Top picks 2017“. Radi se o vodećem svjetskom izdanju posvećenom potrošačkoj elektronici i predstavljanju najboljih uređaja.

I TechnoBuffalo Mate 9 nagradio je priznanjem ponajboljeg uređaja na sajmu dodijelivši mu priznanje „Best of CES 2017“ uz isticanje integracije s Amazonovom Alexom, pametno upravljanje aplikacijama, kao i snažnu bateriju. TechnoBuffalo posvećen je praćenju širokog raspona tema od uređaja do trendova u industriji, uz opsežne uredničke komentare, vodiče i sveobuhvatne video sadržaje.

Techaeris je, isto tako, Mate 9 uključio u listu najboljih uređaja na sajmu uz nagradu „Best of CES 2017“ i to, prije svega, zbog snažnog Kirin 960 čipseta, tehnologije SuperCharge, dvostruke Leica kamere i podrške za Amanzonovu Alexu. Uz objavljivanje priča, novosti i informacija o proizvodima, Techaeris pokriva širok raspon tema od tehnologije i znanosti, do umjetnosti, fotografije i drugih lifestyle tema.

https://geek.hr/mobiteli/huawei/mate-9-osvojio-osam-nagrada-na-sajmu-ces-2017/

To što si naveo gore su problemi za koje možeš bez problema da uložiš reklamaciju. Nisam čuo da su to hronične boljke konkretno ovog modela, ali ko zna. Sam telefon je fenomenalan: kvalitet zvuka, brzina rada, signal, izrada, baterija... Krenuo sam par puta da napišem utiske u vidu mini recenzije, ali pročitam pa obrišem. Sam sebi zvučim kao najgori fanboj, ali zaista nemam ništa da zamerim ovom telefonu 😉

U stvari imam, sad sam se setio: nema onu "double tap wake up" opciju 😀 😀 Nju sam imao na G7, fenomenalna je. Ovde svakako ne može da radi jer se telefon otključava na otisak prsta, ali mi svakako nedoataje.

Mate s ima double tap na neki nacin,nije klasika kao na LG ali moze biti koristan,kada ugasi ekran imas bukvalno jednu sekundu da ga 2 "tapujes" i otkljuca ti fon,trebalo bi i mate 9 da ima,probaj

Ma nije to to, G7 je sa duplim tapom budio telefon koliko god dugo da spava. Sećam se koliko sam dugo tukao po sledećem telefonu, ostala navika da ga tako budim 🙂

Nemojte mi reci, da je ovde jos uvek samo @Bogi79 vlastnik obicnog 'Mate 9? 😱

Inace, kako god, ima li kakvih problema sa njim kroz ovo vreme? Notifikacije itd., sto vidim na netu, da neki pisu da ih zezaju neke stvari pa i iznenadnih restartovanja isl. ima. Hm, ne znam sad sta da mislim.

Zanima me, jer bi trebajo sutra ili prekosutra ici po njega i ne zelim, da bi s time napravio gresku.?

Čuvene notifikacije na Huawei, kad se sve podesi kako treba, redovno stižu sve notifikacije. Govorim to iz iskustva sa više Huawei uređaja koje imam, svuda stižu istog momenta notifikacije. Tako da, to nije problem.
Ukoliko zelis mate 9, nema greške.
I ako te jos bilo šta zanima, pitaj tu sam 🙂

Huawei Mate 9

Juce ga uzeo, kao naslednika Note 5-ice, koju imam takodje od pocetka prodaje, stvarno sam prezadovoljan telefonom, brzina, zvuk, ekran (vise mi se svidja i deluje mi cistije), kamere, i najjaca stvar, baterija....imam 50%, i 5h SOT, moj note 5, sa istim koriscenjem, oko 4.5h izgura sa 100% ....Jedina stvar koja mi se vise svidja kod note-a je to sto mi bolje lezi u ruci, mada je mozda to i do futrole, note ima silikonsku a ovaj fabricku futrolu...

Dobro došao u HUAWEI klub...
Neka te dobro služi nova mašina...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Hvala puno 🙂 nisam mislio da Huawei moze da napravi nesto ovako, srecom sa sestrom bio skoro do Usca, i rekoh aj da udjemo u Huawei da vidimo sta ima...odusevio me telefon 😀

Još jedan Havajac sa Mate 9, fino 🙂
Dobro nam došao 🙂

Huawei Mate 9

@Bogi79, hvala ti.

Pa sad, juce sam se i sam pridruzio korisnicima doticnog tel. ...

Ja i dalje pizdim sto ne uzeh Mate 9 kad mi covek lepo nudio u mts-u u Uscu, kao da ga pokazem zeni prvo i narucicu preko sajta. Nestao za 2 sata i sad ga nema vec 2 nedelje i opasno kriziram. Nalozio sam se kao ****** na telefon.

Juce ga uzeo, kao naslednika Note 5-ice, koju imam takodje od pocetka prodaje, stvarno sam prezadovoljan telefonom, brzina, zvuk, ekran (vise mi se svidja i deluje mi cistije), kamere, i najjaca stvar, baterija....imam 50%, i 5h SOT, moj note 5, sa istim koriscenjem, oko 4.5h izgura sa 100% ....Jedina stvar koja mi se vise svidja kod note-a je to sto mi bolje lezi u ruci, mada je mozda to i do futrole, note ima silikonsku a ovaj fabricku futrolu...
Za ekran si umislio, Boga nema da je bolji. 🙂

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

http://www.anandtech.com/show/10871/the-huawei-mate-9-review

Software features and configuration are also vitally important to performance. The Mate 9, like previous Huawei phones, includes several enhancements to help apps launch faster and keep the system feeling more responsive. Huawei’s EMUI uses the F2FS filesystem and other optimizations to improve storage performance. There’s also Huawei’s “Machine Learning algorithm” that prioritizes system resources (CPU, memory, and storage) to improve responsiveness and overall performance. This feature, which runs locally on the phone, monitors app usage, taking note of which apps are used at what times, and then anticipates the user’s needs, by preloading the predicted app, for example. Android already manages memory usage, evicting background apps to free up resources for active processes, but Huawei takes this further by closing memory-intensive background apps to ensure memory is available for prioritized apps. It also uses compression to increase the amount of data held in working memory.

The Mate 9’s dual rear camera is not only a significant upgrade over the Mate 8’s single unit, it’s one of the best cameras currently available. The only negatives I see are ineffective HDR processing and missing detail due to aggressive noise reduction; however, it consistently sets exposure, gamma, and white balance better than any other camera I’ve tested, leading to accurate, natural looking images.

Huawei finally delivered a flagship phone with a flagship-class GPU. The Mate 9 and its Kirin 960 SoC show excellent peak performance in our tests, making it competitive with current flagship phones and SoCs.

Huawei_Mate_9-Battery-Web-WiFi.png

Huawei_Mate_9-Battery-Web-LTE.png

The Mate 9’s battery life is excellent in general and a clear improvement over the Mate 8, which was already very good. It appears to be using a new display that consumes less power than the Mate 8’s panel, helping to reduce its overall platform power in conjunction with Kirin 960’s better efficiency. Unless you do a lot of gaming, the Mate 9 should easily last a day or more on a single charge.

While the Mate 9’s display is not incredibly impressive, its performance and battery life are. The big.LITTLE arrangement of A73 and A53 CPUs in its Kirin 960 SoC deliver excellent in-app performance. Huawei’s use of the F2FS filesystem and other optimizations help apps launch and install quickly. And the user interface feels responsive. The only area where the Mate 9 stumbles is scrolling performance, where what appears to be a bug in EMUI 5.0 keeps UI rendering from reaching a smooth 60fps. It’s not a dealbreaker, though.

Uglavnom im se ne sviđaju napucane boje na displeju i uglovi gledanja. GPU po njima veoma blizu GPU iz s820.

Ozbiljan review .

Poslednja izmena:
Not a dealbreaker, pa da. Dzabe algoritmi, kad ne mogu da srede UI rendering. 🙂

To stoji mada najveći fanbojevi pixela likovi sa androidpolice su rekli da radi brže od pixel XL.(video poređenje) Brže na oko.. što dosta govori o mobu

Mnogo više govori o mobu to što košta 650eur u 2017oj i nema 60 fps. Jaka stvar ubrzati animacije.

Poslednja izmena:
Ozbiljna mašina. Jedan od pikova za sledeći telefon def.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

There’s one aspect of the Mate 9’s performance that’s less than perfect: UI fluidity. Its interface is very responsive and flicking between home screens, pulling down the notification shade, and system animations appear smooth; however, when scrolling through content in a browser or the Settings menu, for example, text and images do not slide across the screen as buttery smooth as they do on the Pixel XL. Granted, I’m being nitpicky. The effect is not obvious, more like on the edge of perception, and it only becomes really noticeable when viewing it side by side with the Pixel XL.

In the image above, you can see how the Mate 9 is unable to render frames quickly enough to meet the 60fps target (green line) when scrolling in the Settings menu. The Pixel XL, however, is capable of rendering frames much faster than 60fps, which makes scrolling appear smoother. OpenGL draw calls and the final buffer swap stage (the red and orange bars, respectively) suffer unusually long delays on the Mate 9. The Honor 8, which has a lower-performing GPU and runs EMUI 4.1, does not exhibit this behavior. I discussed this issue with ARM thinking it might be related to the GPU driver, but it said it has not encountered this issue during any of its testing. This could also be caused by something in EMUI 5.0, and Huawei is currently investigating this issue. Hopefully, it will be fixed in a future software update

05d8c201e444efb4b1d2ac84c5fe3858.jpg

Huawei_Mate_9-Pixel_XL-UI_Performance.png

Poslednja izmena:
The Honor 8, which has a lower-performing GPU and runs EMUI 4.1, does not exhibit this behavior. I discussed this issue with ARM thinking it might be related to the GPU driver, but it said it has not encountered this issue during any of its testing. This could also be caused by something in EMUI 5.0, and Huawei is currently investigating this issue. Hopefully, it will be fixed in a future software update.

Zanimljivo da su prvo kontaktirali huawei pa pustili test na sajt. 🙂

Poslednja izmena:
Pa dobro ocigledno da v7 u prvoj verziji mora da se pegla malo. Ako je najveci problem mali frame drop koji vecina nece ni primetiti, onda su havaji uradili odlican posao.

Sent from my Pixel using Tapatalk

@fkloznica Ne bih rekao da je 59 fps umesto 60... Pogledaj review onog švabe što ga gotiviš, i on kaže da hoće da secne i da jeste dobar ali ne opravdava cenu

I šta znači radi bolje? Postoji brzina, fluidnost, koji još parametar?

Poslednja izmena:
Pa ja kažem šta je rekao lik koji ga silji na pixele , što je samo po sebi kompliment 🙂 odgledaj video i sam.

Znam da je i Nemac smarao da nije skrol kao na amoledu ali on to priča za sve mobove koji nisu amoled.

Nazad
Vrh Dno