ej ljudi, kad kažem garancija ne mislim da odeš u gigatron i kupiš sa fiskalnim nego odeš na Ms nađeš oglas gde piše "star 1 dan, uzet u vipu, garancija 24m, fiskalni" i kupiš takav s7 za 450e
kakav s820 s7... toga ovde ni nema. baterija jeste ista na papiru ali dosta duže traje na s7. štedljiviji soc, štedljiviji ekran, manji ekran. ekran nije amoled, glupo je porediti bilo koji ekran sa najnovijim samsungovima. kamera koja fokusira brzo koliko i tvoje oko. gde je low light foto, gde je video? koji kinez uopšte ima iole prihvatljiv video recording. na prste da ih nabrojiš (i to je i dalje "iole prihvatljiv"). pa p9 nema 4k video za 400eur, o čemu pričamo.
Staviš CM/AOSP, koji naravno nema nikakve drajvere, nego developer mora da štapom i kanapom da pravi da to radi, pa zvuk i kamera npr budu 2x lošiji nego inače.Ja o tome i pričam sve vreme. O flagship-ovima. Ne o entry level modelima. Ako kažemo da po specifikacijama ne zaostaju, po kvalitetu izrade itd. Da imaju softver koji imaju ali da se isti redovno apdejtuje. Da kome se ne sviđa to, može da stavi neki CM i da ima ono što bi imao na nekom Nexusu recimo. Šta je to što još nedostaje da bi neko rekao e sad je ok, sad valja? Jer kad tako postaviš stvar stvarno ispada da kupuje se telefon samo zbog imena. Pogotovo što se ovde uglavnom uzimaju ove KP varijante od mađara, bez garancije itd.
Sent from my Le X820 using Tapatalk
+1Ja se pitam da l' su neki ovde normalni kad hoće da kupe s7 edge kad mu padne cena na 450e. Čoveče kupuješ telefon posle godinu i po dana od izlaska, bukvalno bez podrške i plaćaš 450e. Za šta plaćaš toliko? Za brend i edge displej? Da bi morao da se zezaš oko rutovanja i ubacivanja romova, kernela tvikova? Gde je mozak?
Staviš CM/AOSP, koji naravno nema nikakve drajvere, nego developer mora da štapom i kanapom da pravi da to radi, pa zvuk i kamera npr budu 2x lošiji nego inače.
Ne možeš tako da porediš, kad bi to tako radilo ja bi sutra uzeo kineza.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Pa nije bliži 300e nego ravno 180e za 4/32 model. Da rose gold. I da, nije gay roze ako na to aludiraš. Ni približno. Više rama i više interne memorije, naravno više para. I naravno da 6/128 model ne vredi pare koje traže za njega.Pa nije ista priča uopšte ako je bliže 300e... Onda i nije toliko isplativiji, konkretno taj model po trenutnim cenama...
Gde ima i za te pare? Okači mi link, ja pokušavam da nađem i stvarno ne mogu... Svugde je 210$ i to ta varijanta koju definitivno 90% ljudi ne kupuje zbog toga je i ta cena...Pa nije bliži 300e nego ravno 180e za 4/32 model. Da rose gold. I da, nije gay roze ako na to aludiraš. Ni približno. Više rama i više interne memorije, naravno više para. I naravno da 6/128 model ne vredi pare koje traže za njega.
Sent from my Le X820 using Tapatalk
Joco, da li tebi na 6p imenik ili phone app zna da zalaguje pri učitavanjau? Lag, kašnjenje, kako god. Meni se to redovno dešavlo da to nije u RAM na 6P, dok recimo fejs kešira, ovo ne.
@Vojkan i @Danilo, isto pitanje kao i Joca za 6p?
ej ljudi, kad kažem garancija ne mislim da odeš u gigatron i kupiš sa fiskalnim nego odeš na Ms nađeš oglas gde piše "star 1 dan, uzet u vipu, garancija 24m, fiskalni" i kupiš takav s7 za 450e
kakav s820 s7... toga ovde ni nema. baterija jeste ista na papiru ali dosta duže traje na s7. štedljiviji soc, štedljiviji ekran, manji ekran. ekran nije amoled, glupo je porediti bilo koji ekran sa najnovijim samsungovima. kamera koja fokusira brzo koliko i tvoje oko. gde je low light foto, gde je video? koji kinez uopšte ima iole prihvatljiv video recording. na prste da ih nabrojiš (i to je i dalje "iole prihvatljiv"). pa p9 nema 4k video za 400eur, o čemu pričamo.
Volim te kad i tako pametan Nikola. Te Letve su vise za testiranje kako sta radi i da li radi ok i koji rom izabrati. Pogledao sa Darkove komentare u Le Tva temi, reko' da vidi taj vunderkind od telefona :d, o dobrim dijelom se sastoje bas od toga. Dobro je za nekoga ko ima vremena da se zeza sa tim i ubija vrijeme da ima zanimaciju. Za ozbiljne ljude (koji se ne zamavaju i hoce sve tip top) i nisu bas Letve i sl. [emoji14] Na nexusu sve radi OK, nema potrebe za provjerama, i sve je samo stvar licnog izbora. Ovo kroz sta Darko sada prolazi i sto mu je zanimljivo petljati sa tim, ja prolazio prije 5 godina sa prvim nexusom.
Telep mi bio zvijezda vodilja, na njegovo instistiranje kao tada kupio prvi android, reko' da probam...
telep je tek velicina, steta sto ga nema vise :d
Ako si ovde na mene mislio, Sharp je panel na X820, slobodno na YT pogledaj i klipove a i komentare po testovima za ekran, nemoj odmah kontru bez potrebe...Kako volim kad neko napise, pa moj kinez ima 2k ekran. A razlika u panelu nebo i zemlja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari