Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije ista priča uopšte ako je bliže 300e... Onda i nije toliko isplativiji, konkretno taj model po trenutnim cenama...

ej ljudi, kad kažem garancija ne mislim da odeš u gigatron i kupiš sa fiskalnim nego odeš na Ms nađeš oglas gde piše "star 1 dan, uzet u vipu, garancija 24m, fiskalni" i kupiš takav s7 za 450e :)

kakav s820 s7... toga ovde ni nema. baterija jeste ista na papiru ali dosta duže traje na s7. štedljiviji soc, štedljiviji ekran, manji ekran. ekran nije amoled, glupo je porediti bilo koji ekran sa najnovijim samsungovima. kamera koja fokusira brzo koliko i tvoje oko. gde je low light foto, gde je video? koji kinez uopšte ima iole prihvatljiv video recording. na prste da ih nabrojiš (i to je i dalje "iole prihvatljiv"). pa p9 nema 4k video za 400eur, o čemu pričamo.

Preteruješ sad. Dosta duže? Eno skokni tamo na temu gde sam kačio po 8-9h sati SOT. Koliko je onda dosta duže na S7, 13h? Drugo, nisi ni pogledao ni slike ni snimke a već si doneo zaključak da je to kriminalno lošije. Ne možemo tako da diskutujemo. IMX230 loša kamera, mislim stvarno će ovde svašta da se pročita.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja o tome i pričam sve vreme. O flagship-ovima. Ne o entry level modelima. Ako kažemo da po specifikacijama ne zaostaju, po kvalitetu izrade itd. Da imaju softver koji imaju ali da se isti redovno apdejtuje. Da kome se ne sviđa to, može da stavi neki CM i da ima ono što bi imao na nekom Nexusu recimo. Šta je to što još nedostaje da bi neko rekao e sad je ok, sad valja? Jer kad tako postaviš stvar stvarno ispada da kupuje se telefon samo zbog imena. Pogotovo što se ovde uglavnom uzimaju ove KP varijante od mađara, bez garancije itd.

Staviš CM/AOSP, koji naravno nema nikakve drajvere, nego developer mora da štapom i kanapom da pravi da to radi, pa zvuk i kamera npr budu 2x lošiji nego inače.
Ne možeš tako da porediš, kad bi to tako radilo ja bi sutra uzeo kineza.

Edit: i nema veze koja je kamera, post-processing radi najveći deo posla tu, kinezi su tu naravno veoma loši.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja se pitam da l' su neki ovde normalni kad hoće da kupe s7 edge kad mu padne cena na 450e. Čoveče kupuješ telefon posle godinu i po dana od izlaska, bukvalno bez podrške i plaćaš 450e. Za šta plaćaš toliko? Za brend i edge displej? Da bi morao da se zezaš oko rutovanja i ubacivanja romova, kernela tvikova? Gde je mozak?
+1

Zanimljivi komentari :)
Al ***, Samsung je Samsung a kinezi su kinezi :)
Hvali se ovde i Nexus 6p, hmmm... Koliko znam, u saradnji bio i kinez... :)

Huawei Mate 9

Staviš CM/AOSP, koji naravno nema nikakve drajvere, nego developer mora da štapom i kanapom da pravi da to radi, pa zvuk i kamera npr budu 2x lošiji nego inače.
Ne možeš tako da porediš, kad bi to tako radilo ja bi sutra uzeo kineza.

Konkretno za ovaj model sources su dostupni na zvaničnom sajtu. I sve na CM radi kako treba, i kamera i zvuk. Rekoh, Mokee ima zvaničnu podršku za njega, da je štap i kanap toga ne bi bilo. Ne znam, ko hoće sam da se uveri da ne pričam gluposti, sednemo na kafu kad god želite pa sami steknete utisak bez da ja puno pričam...

Pa nije ista priča uopšte ako je bliže 300e... Onda i nije toliko isplativiji, konkretno taj model po trenutnim cenama...
Pa nije bliži 300e nego ravno 180e za 4/32 model. Da rose gold. I da, nije gay roze ako na to aludiraš. Ni približno. Više rama i više interne memorije, naravno više para. I naravno da 6/128 model ne vredi pare koje traže za njega.

Al' taj Mokee može sutra da prestane da kuva rom za taj telefon. Taj telefon toliko vredi zato što nema nikakvu zvaničnu softversku podršku i to je ok.

E tu se slažemo. Može. Može i neki zaluđenik još 5god posle da pravi nešto za telefon a može da ostane na toj verziji. Za tu razliku u ceni apsolutno prihvatam taj rizik.

P.S. Zvaničnu ima. Nougat je u beta testiranju. Samo što je meni taj EUI kriminalan. Svi njihovi telefoni i dalje dobijaju update tj mislim i na prethodne generacije.

Poslednja izmena:
Pa nije bliži 300e nego ravno 180e za 4/32 model. Da rose gold. I da, nije gay roze ako na to aludiraš. Ni približno. Više rama i više interne memorije, naravno više para. I naravno da 6/128 model ne vredi pare koje traže za njega.

Gde ima i za te pare? Okači mi link, ja pokušavam da nađem i stvarno ne mogu... Svugde je 210$ i to ta varijanta koju definitivno 90% ljudi ne kupuje zbog toga je i ta cena...
Znači 210$ *0.94 +10% +20% = 260e ako carine kao treba...

Poslednja izmena:
Verovao ili ne ogromna većina prodatih je upravo rose gold. Gold i Silver su skuplji i često ih nema. Kod Kineza je rose gold poprilično popularna bija, verovatno jer iPhone ima u toj varijanti. Screenshot_20170119-211304.png

Joco, da li tebi na 6p imenik ili phone app zna da zalaguje pri učitavanjau? Lag, kašnjenje, kako god. Meni se to redovno dešavlo da to nije u RAM na 6P, dok recimo fejs kešira, ovo ne.
@Vojkan i @Danilo, isto pitanje kao i Joca za 6p?

Optimirung ovde !

Šta ste poludeli večeras 20 stranica, ne može da se isprati [emoji3]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Hvala @Darko1290 zbog toga i nisam pronašao nigde, jer trenutno nema po toj ceni... Ali opet na to ide 30% i nije 180e...

Bukvalno na dnevnoj bazi su akcije, ali da, ko ne zna gde da traži...

Ako legalno uvoziš da, onda je ~240€. Ni to nije mnogo a sa druge strane ima toliko načina da se to donese iz EU :)

@Danilo, kaži Danilo, kaži, zna da secne i zakoči 6p, baš šta sam naveo. Šta još uspori kada se zagreje? ;)

ej ljudi, kad kažem garancija ne mislim da odeš u gigatron i kupiš sa fiskalnim nego odeš na Ms nađeš oglas gde piše "star 1 dan, uzet u vipu, garancija 24m, fiskalni" i kupiš takav s7 za 450e :)

kakav s820 s7... toga ovde ni nema. baterija jeste ista na papiru ali dosta duže traje na s7. štedljiviji soc, štedljiviji ekran, manji ekran. ekran nije amoled, glupo je porediti bilo koji ekran sa najnovijim samsungovima. kamera koja fokusira brzo koliko i tvoje oko. gde je low light foto, gde je video? koji kinez uopšte ima iole prihvatljiv video recording. na prste da ih nabrojiš (i to je i dalje "iole prihvatljiv"). pa p9 nema 4k video za 400eur, o čemu pričamo.

Nema ni 6p garanciju sa fisklanim, on je u radnji 430e.

200e razlika. Mi5 je uživo veoma lep fon, displej je odličan, izrada odlična, ko tvrdi suprotno taj ga nije video, crni je veoma lep. Samsung za 200e više treba da ima bolju podršku! Mnogo bolju! O tome se radi. Iz tog razloga sam ušao u diskustiju, ali ovo je otišlo na 5 levih strana. Ne verujem da će neki Kinez imati kvalitet izrade i kvalitet zvuka kao HTC 10, nema ni Samsung ni Sony ni Huawei ni LG. HTC 10 za mene ima najbolju izradu i zvuk u 2016. god.

Da ljudi vode računa o sebi koliko o telefonima, gde im im kraj bio...

Rekao bih da sam primetio ...
Baš sam zadovoljan kako radi 7.1.1 na 5X i na 6P [emoji106]

Ima taj mali lag pri učitavanju dialera prvi put. Kad je u ramu ide instant. :)
Elem, dosta toga rečeno danas, baš ne može da se isprati.
@Opusteno pretera ga druže, ako neko na forumu traži dlaku u jajetu, to je @hsv.stoned, i ako on kaže da će da s7e, znači da je dobro analizirao svaku stavku telefona. :)
Kupiti Kineza za ~200e sa istim spec. kao vodeći flagshipovi "ne-kineza" je razumljivo za nekoga ko prihvata rizik koji je naveo Darko već 15x. Dakle, ako vam većina stvari koje taj kinez nudi prihvatljiva, onda može da se kaže da ste napravili dobar posao. S druge strane, ako vam je bitna podrška u zemlji kao @azimuth-u, ili vojkanu kamera ili bataku ekran, onda se uzima "ne-kinez". Realno gledano, svako svoje pare troši onako kako mu najviše odgovara.
Evo npr. ja nemam na šta da predjem sa 6p, a da ne izgubim nešto odavde. Jedino razumljivo mi je ići na htc 10, s tim da gubim stereo, verovatno i kameru (mada nije toooliko bitna). Baterije, ekrani i softver je nešto što je jako slično, i gde su razlike mizerne osim u tom estetskom smislu ( UI).
Tako da, svako je u pravu, i opet svako ima svoje argumente da brani svoj stav, i sve je legitimno. S toga ovako može u nedogled da se kucka :)

Poslednja izmena:
Kako volim kad neko napise, pa moj kinez ima 2k ekran. A razlika u panelu nebo i zemlja

Volim te kad i tako pametan Nikola :D. Te Letve su vise za testiranje kako sta radi i da li radi ok i koji rom izabrati. Pogledao sa Darkove komentare u Le Tva temi, reko' da vidi taj vunderkind od telefona :d, o dobrim dijelom se sastoje bas od toga. Dobro je za nekoga ko ima vremena da se zeza sa tim i ubija vrijeme da ima zanimaciju. Za ozbiljne ljude (koji se ne zamavaju i hoce sve tip top) i nisu bas Letve i sl. :p Na nexusu sve radi OK, nema potrebe za provjerama, i sve je samo stvar licnog izbora. Ovo kroz sta Darko sada prolazi i sto mu je zanimljivo petljati sa tim, ja prolazio prije 5 godina sa prvim nexusom. :) Telep mi bio zvijezda vodilja, na njegovo instistiranje kao tada kupio prvi android, reko' da probam...:D telep je tek velicina, steta sto ga nema vise :d

Poslednja izmena:
Volim te kad i tako pametan Nikola :D. Te Letve su vise za testiranje kako sta radi i da li radi ok i koji rom izabrati. Pogledao sa Darkove komentare u Le Tva temi, reko' da vidi taj vunderkind od telefona :d, o dobrim dijelom se sastoje bas od toga. Dobro je za nekoga ko ima vremena da se zeza sa tim i ubija vrijeme da ima zanimaciju. Za ozbiljne ljude (koji se ne zamavaju i hoce sve tip top) i nisu bas Letve i sl. [emoji14] Na nexusu sve radi OK, nema potrebe za provjerama, i sve je samo stvar licnog izbora. Ovo kroz sta Darko sada prolazi i sto mu je zanimljivo petljati sa tim, ja prolazio prije 5 godina sa prvim nexusom. :) Telep mi bio zvijezda vodilja, na njegovo instistiranje kao tada kupio prvi android, reko' da probam...:D telep je tek velicina, steta sto ga nema vise :d

Ne trebaju ni ovde provere ni igranja, al što da ne lupetaš malo kad ti se već pruža prilika. Ako.

Naravno kad uzmeš nešto novo, drži ti malo više pažnju neko vreme, posle te to prođe i prosto koristiš uređaj. I zamisli, sve mi radi kako treba. Samo bolje i brže nego na tvom Nexusu :D Mislim stvarno, ne znam kako drugačije sa tobom da razgovaram.

Kako volim kad neko napise, pa moj kinez ima 2k ekran. A razlika u panelu nebo i zemlja
Ako si ovde na mene mislio, Sharp je panel na X820, slobodno na YT pogledaj i klipove a i komentare po testovima za ekran, nemoj odmah kontru bez potrebe...

Dvadeset strana offtopica. Ljudi, šta vam je? :)

I onako skoro niko nema ovaj telefon tako da barem držimo temu živom... [emoji4] Zanimljiva je priča bila u svakom slučaju...

Ima @Running Pixel XL :D
Šala mala. Svakako zanimljiva debata, ali će verovatno biti obrisana. Možda je moglo u novu temu...

Neka se brise makar smo saznali bestbuycinu do 200€, Le Tva, hsv kralj. :D
Ma Moke je zakon, sta znaju ovi iz googla. :d
A nasao si crkvu gdje ces se Bogu moliti (ova tema), kao da opet kazem vlasnicima bmw-a govoris da kupe fiata jer je to najbolje auto do par hiljada eura. U sta najmanje sumnjam je da posjetioce sexus tema interusuju razne Le tve, za to imaju teme, kakve veze imaju kinezi sa ovim. Greska je napravljena u startu i zato se razvezalo oviko, korisnici sexusa se isprovocirani stavljanjem u isti kos konja i magarca. :d Pa nismo valjda i mi toliko neupuceni da ne znamo sto kupujemo samo googleove telefone, a sexusovci su i te kako upuceni, i znaju sto bas to i 99% sexusovaca je preslo na njega izrevoltirani koriscenjem nekog drugog tela.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zato si ti tu sa golfom 2 da objasniš nama koji se dvoumimo između BMW i Fiata... :D Jer toliko imaš iskustva sa oba da kad ti napišeš prosto nema dileme jeli tako ili nije.

Šta sve nema internet danas. Drži tamo neki telefon bezmalo 6god star i drobi ostalima kako nemaju pojma i kako je to najbolje.

Nemam pojma odakle vadis te informacije i sa sexusom i sa golfom. Sexuse koristim 100 godina, imao 3 nexusa, sad imam nexus 6, ovo sa XL se zezam malo. Tebe nikad ni na jednoj sexus temi nisam vidio (a pratim ovo dugo i kao neregistrovani clan), i sad upao najednom razvezao 20 stranica o Letvi u sexus temi gdje korisnike ne interesuje to. Pa koristi sexus bilo kakav i postovacu to. Mogao si 'ladno upasti i u Apple temu i njima predlagati razne Letve, da ne bacaju ljudi pare, mozda ne znaju ***. :D

Poslednja izmena:
Čuj pratiš i neregistrovan, pa banovalo te odavno :D Kako da ne razvežem kad se izlupetao toliko, pomisliće neko možda da u tolikom trolovanju ima istine, to u startu treba saseći. A i možda te opet banuju, dakle duplu uslugu činim.

Pusti ti ajfon, daj mi o N4 da pričamo, to je telefon :D

E *** onda, i ti nasao sasjecati trolovanja, a jos manje kompetentniji od bilo koga ko je ucestvovao u ovim komentarima veceras. A kako ti nisi trolovao govoreci o telefonu (telefonima) koji nemaju veze cak ni sa serijom telefona a ne iteracijom. Budimo realno malo i obkektivni.
Koliko god se neko neslagao sa tvojim misljenjem nema potrebe biti drzak i bezobrazan, licno vrijedjati, pricati o licnim stvarima ko je koga banovao, pozivati na banovanja, ko prica glupost i sta ti znam (licno vrijedjamje nije valjda omalovazavanje telefona kako to neki ovde shvataju izgleda) to ne praktikujem ni ja ni pravila foruma, nismo djeca valjda, a ima toga ovde. Moj stil nije vrijedjanje clanova (subjekata), vise sprdancija sa stvarima (objektima). Sto neki reaguju kako reaguju je druga stvar, ali po pravilima je.
Jedino mogu sebi zamjeriti sto se spustam na nizak nivo i raspravljam o glupostima. I to je to. Uzivaj u telefonu, ocigledno ti je toliko zanimljiv da si presao ovde u temu da pises o njemu. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno