Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slušaj, što se tebe tiče Amoled nema zamenu! Sve ostalo možeš da zbudžiš, staviš naočare za sunce i vozi, nema glavobolje.

@Ivan da, i na 5x i na 6P, mislim da ljudi ne shvataju šta pitaš kada ti kažu da im se ne dešava. To je zato što Google dialer prvo nudi onaj tab sa favorites pa očigledno treba vremena da to učita umesto da pljusne dialpad što bi bilo instant i kad nije u ramu.

Ima, ima lag na 6p, isto kao nekad samsung S3, samo ne toliko. Nije uvek to u RAM. Jedini fon koji mi je to uvek vadio bez razmišljanja je htc 10, svi, ali svi ostali zanju da nekad zastanu, neki više, neki manje, pa i 6p.

Nemojte ovde da pominjete podršku, Pixel je sigurno ima. Ja tu ne pravim pitanje. Ima je i nexus.
Samsung, Sony, HTC i ostali su ti koji odvale cenu a nemaju podršku! Spadaju na dno Kineza duplo i troduplo jeftinijih sa te strane. To me nervira. Eno Huawei kad je pustio v7 za P9, a samsung za S7 još nije! Nema obaveštenja kod mene na telefonu, dok ne stigne zvaničnim kanalom ne računam, ja da popravljam/flešujem drugi region za tu lovu neću. Jeste, ima i ona strana da su S7 i S7E trenutno najkompletniji, to stoji i mogu da kažem iz prve ruke, ali ne praštam više za lošu podršku. Moraju da se potrude u budućnosti da mi izvuku pare.

Huawei je mozda pustio Nugat za P9, odlican potez, ali ne bih koristio uredjaj sa Huawei UI pa da mi neko plati :) Trenutno je tako.

Kako to mislis ''nemaju podrsku''? Imaju ali je sramotno spora i kratka ali je opet bolje imati i 2 godine htc/sony podrske uz odlican, light-skinovan UI nego 3 godine apdejtovanja na neko kinesko djubre od UI-a gde ti treba 5 min da skapiras da li je Jelly Bean ili najnoviji android :d

Pominjem htc i sony jer modifikacije UI nisu prevelike, nema mnogo bloat-a a podrska moze da se vodi kao ''korektna''. Pa evo prakticno 2 godine star Z3+ od juce ima Nugat (i to odlican, na osnovu komentara) sto nemaju ni mnogi preskupi 2016 flagship modeli :)
I LG ima sve bolju i brzu podrsku ali je sam UI diskutabilan, previse modifikacija i bloat-a.

Nemam nista protiv kineskih telefona ali vecina nas svejedno kupuje flagship androide kada im cene padnu ispod 450e (najcesce 350-400e) tako da cu svakako pre kupiti htc, sony, samsung, lg ili Nexus nego neki cajnadroid :)
Tu ne racunam OP3/T koji su odlicni i svakako bi bili u najuzem izboru. U klasama do 250e bih vec razmislio o nekom napucanom androidu iz Kine, 5X mi uopste ne odgovara.

Kad vec polemisemo o tome jos veca sramota je to sto Pixeli imaju 2+1 podrsku, hardver svakako nije limit a cene su ludacke. Ako hoce da se takmice sa Apple-om onda neka pruze istu podrsku.

Poslednja izmena:
Kažem iskreno i tebi svaka čast Vojkane sada, a niko još nije pominjao u 6p temi. Ni u drugim temama, mogu svašta da napišem i za druge top modele. Tvrdim da mi se ovo samo na htc 10 nije dešavalo.

Prestao sam da komentarišem i postavljam slike šta koristim. Ljudi ovde nisu relani, komentarišu i sve znaju o telefonima koje nisu ni videli.

PS.
@hsv, za mene to nije podrška kada nešto kasni mesecima, to je truba. Podrška je ono što sam imao na nexus 5x i 6p, kao i na jabuci, ovi ostali moraju da se požure. Neću da pljunem 700e i mesecima da čekam novu verziju, to jednostavno više nema prođu. Bolje dati 220-300e i pomititi se sa tom verzijom na kojoj si i zdravo. Znači ja komentarišem top modele, ne J5 ili tako nešto. Za lovu koju košta S7E/HTC 10/Z5 itd. to mora da bude mnogo bolje sa podrškom.

Poslednja izmena:
I ta podrška je precenjena .. stave ios10 na 5s a on nema pola opcija koje imaju novi IP. Naravno proizvođač može uvek da se vadi na hw ograničenja ali šta korisnik ima od toga ? Tako da je 2god prave podrške itekako dovoljno

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kojih to pola opcija nema 5s

Kupujem preko oglasa kinesku robu (elektronika), ugradjuju oni dobre dijelove unutra kao i veliki proizvodjaci, ali je softwareska i svaka druga podrska djubre ili je nema nikako. Kupujem to jer je bagatela, pa se nekako krpim sa drajverima od proizvodjaca dijelova i tako. Nista skupo kinesko ne kupujem ili nesto sto je bitnije i zelis dobru podrsku i kvalitet. Pa to je valjda i poznato svima.

I slazem se sa hsv-om bratom hi fi-a :D, bolje i godinu dana star nexus, nego najnoviji kinez (a vala i ove ostale, slaba je to podrska). Sto kazes nemas ni osjecaja da koristis android, jbs to. Jedino ako budu bas tolike razlike u cijeni. Jos kinezi moraju pure jesti da se nose sa velikim igracima, ne moze preko noci, otvori firmu izbaci telefon sa 10 zaposlenih radnika.

Uglavnom ne pricam nista sto 90% njih ne zna, al' eto.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Kojih to pola opcija nema 5s
Nema npr ono podešavanja za noćno čitanje . To mi je sada u mozgu.

Na kraju krajeva totalno je očekivano da proizvođač zaboravi na proizvod posle 2god ( mislim na mob industriju ) .
Previše brzo se menjaju tehnologije i ukusi potrošača

Koji crni htc i soni pisi propalo za te firme. LG ima sansu sa g6 to ce im odrediti dalji tok. Posle g2 nisu imali krsten telefon. Ja brate ne znam sto ljudima smeta emui npr, meni je skroz okej. Pitam se kako onda ovi sto koriste ajfon zive.. Uostalom skini brate nova launcher ( dobar savet zar ne ?).

Sent from my Pixel using Tapatalk

PS.
@hsv, za mene to nije podrška kada nešto kasni mesecima, to je truba. Podrška je ono što sam imao na nexus 5x i 6p, kao i na jabuci, ovi ostali moraju da se požure. Neću da pljunem 700e i mesecima da čekam novu verziju, to jednostavno više nema prođu. Bolje dati 220-300e i pomititi se sa tom verzijom na kojoj si i zdravo. Znači ja komentarišem top modele, ne J5 ili tako nešto. Za lovu koju košta S7E/HTC 10/Z5 itd. to mora da bude mnogo bolje sa podrškom.

Naravno da se slazem.

Za lovu koju košta S7E/HTC 10/Z5 itd. to mora da bude mnogo bolje sa podrškom

Ali je opet stanje bolje nego sa 99% ''kineza''.

Gledaj to ovako - htc/sony nude otprilike 2 godine podrske (realno je to manje jer kasne). Velike su sanse da ce svaki apdejt za flagship androide biti krsten, uz manje bagove koje ispravljaju u hodu (ima ih i na ajfonima/pikselima).

Za 12-ak meseci od izlaska nekog telefona cena prilicno opada i smanjuje se razlika izmedju novog Cajnadroida (sa ili bez garancije) i krstenog flagshipa. Ovi prvi ce jos sporije dobijati apdejtove a UI im lici na kupusiste dok ce ovi drugi imati lajt-skinovan ali generalno sasvim solidan ili odlican UI i dobre apdejtove jos tih 12 meseci a verovatno i bolju xda podrsku.

E zato za 300-450e nema sanse da kupim neki Meizu, Huawei i slicne. Jos je taj P9 objektivno bar malo losiji fon od Samsung/htc/sony/LG flagshipa, dzaba im jak marketing i leica hajp.

Do 250e Cajnadroidi vec mogu da prodju, posebno neki hardverski napucani a sa jakim baterijama kao Letve i ekipa ali sve preko toga.. njet :) Izuzetak su OP3/T.
I ta podrška je precenjena .. stave ios10 na 5s a on nema pola opcija koje imaju novi IP. Naravno proizvođač može uvek da se vadi na hw ograničenja ali šta korisnik ima od toga ? Tako da je 2god prave podrške itekako dovoljno

I to je tacno, nije tu problem samo zakidanje na opcijama vec i sporiji rad na starijim ajfonima zbog slabijeg hw-a i manjka rama (verovatno ima tu i losije optimizacije).
Ali hw je prilicno napredovao pa ce u buducnosti znaciti takva Apple podrska.

A kad vec pominjes zakidanje opcija, pa Gugl je to uradio cim su se pojavili Pixeli, odma' su 5X/6P trpeli na neki nacin :)

Koji crni htc i soni pisi propalo za te firme.

Zato to imaju najbolje fabricke android skinove i generalno odlicne flagship androide, samo njih i vredi kupiti od htc/sony androida.
Uz to i prod slabe prodaje/marketinga imaju sansu da prezive, sony je u poslednje vreme u plusu dok mnogi gube pare.

A te price ''huawei popularniji od htc/sony'' znace samo huawei-u, nama kao korisnicima nista. P9 koliko god da je dobar fon opet nije kompletan kao ''ovi poznati'' flagship androidi a za mene ima i raspad UI.

Poslednja izmena:
Nema npr ono podešavanja za noćno čitanje . To mi je sada u mozgu.

Na kraju krajeva totalno je očekivano da proizvođač zaboravi na proizvod posle 2god ( mislim na mob industriju ) .
Previše brzo se menjaju tehnologije i ukusi potrošača

Ako mislis Night Shift to ima, nema raise to wake

A cekaj *** ljudi pljuju skin kineza, sta reci za samsung ? Na sta ono lici. Koliko sam skontao huawei ti npr daje priliku da obrises bloat ako ne zelis to. Jel ti daje samsung tu opciju ? Koja je poenta uzeti telefon od 500e i vise i onda trpati launchere, flesovati i ostalo. Znaci u startu nesto ne odgovara, sto onda dati te pare. Lg je isti, pun djavo bloat-a i isto nemas opciku da bilo sta obrises dok ne roknes root neki. Vidi, ovde su ljudi ocigledno za kineze i protiv kineza, a medju ovim telefonima sto su protiv kineza isto ima slicnih kinezima a to su gore nabrojani. Htc je jeziv bio sa onim htc sense. Eto napravose telefon. Light skin, super hw i kako su prosli ? Nikako. Sony z5 ? Realno koliko sam sa ljudima pricao ovde i sta sam citao niko ga nije stavio u razmatranje za neki upgrade.

Ako mislis Night Shift to ima, nema raise to wake
Onda su ipak dobri :)

I nije istina ovo za Kineze .. tamo je bitno da stari flagship dobije novu verziju skina ( kao tw kod Samsunga ) sa svim opcijama koji ima trenutni flagship a ne šta piše u setingsima .(mi4 će dobiti npr miui9)
Po meni je to mnogo bolja politika nego što furaju ovi zapadnjaci

Poslednja izmena:
Baš su kod Sony-a i HTC-a zanimljivi ti stock "skinovi". A vidim to im je baš pomoglo da opstanu i imaju veći udeo na tržištu. Uključiš telefon, a interfejs kao da koristiš symbian. Čak je i ta poslednja generacija symbian-a imala lepši interfejs od stock androida. Jedino su sad malo uljudili ove ikonice na Pixel-u pa interfejs deluje življe. Čim uđeš u podešavanja monotonija, stalo vreme.

Svašta se ovde napisalo, ufffff... A o iskustvu Google Pixel, jok, ništa :)
Bitan je izbor, a izbor je danas prevelik, i za svakog ima po nešto i jeftinih i skupih telefona za svačiji džep, i svima će bilo koji fon da završi posao :)

Huawei Mate 9

Ja brate ne znam sto ljudima smeta emui npr, meni je skroz okej.

Wannabe iOS?
Bas kul skin.
Kao da su skupljali graficke dizajnere u obdanistu, kakvi su tek kerneli po tim sistemima, ne smem ni da zamislim..

Taj skin ne moze, i ne sme da se poredi sa HTC-om, Sony-em ili nexusom.

Monotonija?
Znaci bolje je da je sarenilo i da lose radi?

Sent from my SM-N920C

Nije se dzaba izabrala ova tema za diskusiju da nije klotina najbolja. Da je sarenilo najbolje pisali bi u nekoj cajnadroid temi.

Opusteno brate, sto najednom posta hejter klotine i Googlea. Nije ovo igracka *** ako su te smorili.

Hsv brate, dao bi te pare kazes za op3, pa kad cajna digne ruke od podrske (koja opet nije na nivou imena ove teme ni sada :D) zezati se sa poluproizvodima sa xda. Ne znam kako prodje op1 i op2, mislim da ne bas slavno.

Poslednja izmena:
A cekaj *** ljudi pljuju skin kineza, sta reci za samsung ? Na sta ono lici. Koliko sam skontao huawei ti npr daje priliku da obrises bloat ako ne zelis to. Jel ti daje samsung tu opciju ? Koja je poenta uzeti telefon od 500e i vise i onda trpati launchere, flesovati i ostalo. Znaci u startu nesto ne odgovara, sto onda dati te pare. Lg je isti, pun djavo bloat-a i isto nemas opciku da bilo sta obrises dok ne roknes root neki. Vidi, ovde su ljudi ocigledno za kineze i protiv kineza, a medju ovim telefonima sto su protiv kineza isto ima slicnih kinezima a to su gore nabrojani. Htc je jeziv bio sa onim htc sense. Eto napravose telefon. Light skin, super hw i kako su prosli ? Nikako. Sony z5 ? Realno koliko sam sa ljudima pricao ovde i sta sam citao niko ga nije stavio u razmatranje za neki upgrade.

Da li si ikada koristio htc M flagship ili Sony Z? Za mene su to uredjaji koji su kao celina (sw/hw) ispred svakog ''kineza''. To su bre veoma kvalitetni telefoni sa odlicnim kvalitetom zvuka i multimedije a imaju veoma dobar softver i korektnu podrsku. Naravno to random neznalica nece imati pojma vec ce loziti na antutu skorove i citati ''specs'' sa gsmarene, diviti se (LP/MM/N) UI-u koji lici na dzelibin alcatel edisn :d

Znas li koliko mi puca koba$ sto su neki tamo vivo/vivax, shing-mi prodali vise telefona od sony-a i htc-a? :) Mogu da htc/sony prodaju samo po 1k flagship androida godisnje a kinezi milijardu, ako su kvalitetni kao M i Z/X do sada svakako cu pre kupiti takav android, isto vazi i za 6P koji se takodje nije sad nesto proslavio kada je broj prodatih primeraka u pitanju a moze da pisa po svim Cajnadroidima.

Poslednja izmena:
OP1 korektno, OP2 bio ocaj i kad je bio aktuelan.
Jedino Nexus ima ljudski podrsku.

Sent from my SM-N920C

@senko
Objasnio sam u proslim postovima oko google developera i grafickih dizajnera. Nemoj opet da ponavljam. Ljudi mobile active bug nisu mogli da rese punih godinu dana jer su *****i. Drugo, pogledaj samo sta se promenilo u odnosu na nexus 4 npr ? Nista. Sve je jbno isto covece. Promenili 3 ikonice. Aj sad reci da ne volis kad dodje update a ti mislis neka promena ce biti a ne samo mesecna zakrpa, satro security. Mani se te price. Google je pun para, ocigledno losu strategiju sto se tice toga imaju. Kakav kernel imaju, na stocku kesira 400mb a ima 2 giga rama. Sve je jasno o njima, a trebaju da budu top, samo sto su daleko oni od toga.

@hsv.stoned ti ocigledno imas sony, sledeci telefon ti je z5 kad padne cena i to je to. Pricamo o nekim drugim stvarima, ako te bole uvo koliko su prodali telefona i to ti ne govori nesto onda nemoj ni komentarisati.
Jeste 6p moze da pisa po kinezima, Ivan kaze otvara phone app 2 sekunde. Ista prica i na 5x. I znas koliko to traje ? Evo vec godinu dana isto otvara i izbacuje iz rama odma. Ali eto svi se prave ludi, kao Google je to, popravice braca oni su najbolji, jer klot radi najbolje.

Poslednja izmena:
OP1 korektno, OP2 bio ocaj i kad je bio aktuelan.
Jedino Nexus ima ljudski podrsku.

Sent from my SM-N920C
[emoji490] [emoji106]
Jedino taj telefon mozes da koristis duze od 2 godine. Imam u kuci i nex4 gura odlicno 7.1.1 da vidim koji to drugi telefon iz tih vremena tako radi. A koliko ce jos gurati.

I onda pricaju o budzetima, ekonomiji, kinezima. Pa na tom nex4 je bolje radno iskustvo nego i jedan taj najnoviji jao ming i ostali.[emoji23]

@hsv.stoned ti ocigledno imas sony, sledeci telefon ti je z5 kad padne cena i to je to. Pricamo o nekim drugim stvarima, ako te bole uvo koliko su prodali telefona i to ti ne govori nesto onda nemoj ni komentarisati.

Ti bas znas koji mi je sledeci telefon :)

A sta da mi govori? Da vivo i slicni kinescici koji dnevno prodaju tone lagdroida od 100-200$ po raznim ''bangladesima'' prave bolje smartfone od htc/sony-a? :d

Daj bre uozbilji se, takve nebuloze ne prilice ni rekbu forumu/sekcija ''koji android sa alija do 200$ d'uzmem, mozeli na rate nekako'' :d

Poslednja izmena:
[emoji490] [emoji106]
Jedino taj telefon mozes da koristis duze od 2 godine. Imam u kuci i nex4 gura odlicno 7.1.1 da vidim koji to drugi telefon iz tih vremena tako radi. A koliko ce jos gurati.

I onda pricaju o budzetima, ekonomiji, kinezima. Pa na tom nex4 je bolje radno iskustvo nego i jedan taj najnoviji jao ming i ostali.[emoji23]

Imam i ja Nexus 4 u kuci na 6.0 1 i radi kao zmaj. Ovaj Sljamsung sto koristim je duplo losiji u radu od njega a jaci 5x po specifikaijama. Tuzno.

Sent from my SM-N920C

Za 12-ak meseci od izlaska nekog telefona cena prilicno opada i smanjuje se razlika izmedju novog Cajnadroida (sa ili bez garancije) i krstenog flagshipa. Ovi prvi ce jos sporije dobijati apdejtove a UI im lici na kupusiste dok ce ovi drugi imati lajt-skinovan ali generalno sasvim solidan ili odlican UI i dobre apdejtove jos tih 12 meseci a verovatno i bolju xda podrsku.

E zato za 300-450e nema sanse da kupim neki Meizu, Huawei i slicne. Jos je taj P9 objektivno bar malo losiji fon od Samsung/htc/sony/LG flagshipa, dzaba im jak marketing i leica hajp.

Do 250e Cajnadroidi vec mogu da prodju, posebno neki hardverski napucani a sa jakim baterijama kao Letve i ekipa ali sve preko toga.. njet :) Izuzetak su OP3/T.

Slažem se i ne slažem se. Hoću reći zavisi od slučaja, negde nekom telefonu neće brzo pasti cena, onaj tamo neki kinez će da dobije još jeftinijeg a boljeg naslednika itd.

Ja se kažem uopšte ne obazirem na te njihove iOS UI koje forsiraju. Poštujem da se to nekom sviđa, meni ne i odmah ide na telefon AOSP/CM, šta je već dostupno.

Tako da u tom smislu samo ne mogu da se složim sa računicom. Generalno ni za jedan uređaj ne želim da dam 500e ako nemam domaću validnu garanciju, zagarantovan update bar 2god itd. Tako da mi se u tom smislu ne postavlja pitanje da li kinez ili nešto drugo za te pare već ima li telefon to što želim ili nema.

Nisam ja otkrio toplu vodu, Leeco je trenutno odlična kupovina, sutra može da bude nešto drugo ali prosto kažem kad staviš na papir uloženo/dobijeno, stvarno ne vidim sebe kako kupujem S7 recimo. Moj telefon trenutno može da se nađe za 180-190€ na adresi u EU. Ej, S820 za te pare. Vrhunska izrada. Da ima odvratan EUI(mada sam ja jedini koji je to skinuo, eno tamo na temi, svima ostalima je super, ni meni nije jasno), ali zato staviš CM i teraj. U mom slučaju to je Mokee, redovan OTA update itd. Dakle odličan hardver + odličan softver(a ima još takvih primera, nije x820 jedini) i zašto sad ja da idem na nešto skuplje sem zbog imena?

Naravno, među kinezima ima i mnogo đubreta ali ovde pokušavam da objasnim da ima par tih nekih kombinacija gde ne da se ne gubi ništa već se ozbiljno više dobija za mnogo manje para. Pa ne koristim pobogu nešto na silu i onda pišem kako je dobro da bi se još neko zeznuo :D

Sent from my Le X820 using Tapatalk

@hsv (kralj hi-fia) je provala, volim kad ucestvuje u temama, nasmije me od srca. [emoji23]

Pa ocigledno je koji je tvoj sledeci telefon, pise ti na celu. ;)

Au brate, pa kako ti ne govori. Ajde udji na KP pa vidi samo koliko ima oglasa za kineze a koliko za htc/sony ? Eto Srbija nije Banglades, vidi kod nas. Ustvari, znam kako ti ne govori. Ti neces da vidis to, nego furas svoju pricu, subjektivan si i zato tako rezonujes.

Nisi vidovit kao sto mislis :) Koji god da kupim svakako nece biti neki Cajnadroid ;)

Au brate, pa kako ti ne govori. Ajde udji na KP pa vidi samo koliko ima oglasa za kineze a koliko za htc/sony ? Eto Srbija nije Banglades, vidi kod nas. Ustvari, znam kako ti ne govori. Ti neces da vidis to, nego furas svoju pricu, subjektivan si i zato tako rezonujes.

Ovo stvarno ne bih komentarisao, veze sa mozgom nema :)

@ Darko

Ja lepo napisah da bih, tako do 250e, svakako razmislio i o nekoj Letvi ili slicnom hw napucanom androidu iz Kine. Ali preko 300e.. nema sanse, bar ne za sada :) Samo OP3/T

Poslednja izmena:
Uostalom ja generalno pricam o huawei, xiaomi, OP kinezima. Nigde nisam spomenuo vivax i ostale. Molim te preskoci moje postove, subjektivan si previse, ne mogu da se raspravljam sa tobom. Kupi sony i uzivaj ;)

Da li si ikada koristio htc M flagship ili Sony Z? Za mene su to uredjaji koji su kao celina (sw/hw) ispred svakog ''kineza''. To su bre veoma kvalitetni telefoni sa odlicnim kvalitetom zvuka i multimedije a imaju veoma dobar softver i korektnu podrsku. Naravno to random neznalica nece imati pojma vec ce loziti na antutu skorove i citati ''specs'' sa gsmarene, diviti se (LP/MM/N) UI-u koji lici na dzelibin alcatel edisn :d

Znas li koliko mi puca koba$ sto su neki tamo vivo/vivax, shing-mi prodali vise telefona od sony-a i htc-a? :) Mogu da htc/sony prodaju samo po 1k flagship androida godisnje a kinezi milijardu, ako su kvalitetni kao M i Z/X do sada svakako cu pre kupiti takav android, isto vazi i za 6P koji se takodje nije sad nesto proslavio kada je broj prodatih primeraka u pitanju a moze da pisa po svim Cajnadroidima.

Ja sam koristio z2 i to mi je jedno od lošijih iskustava sa mobilnim telefonima. ( Na stranu što sony misli da je uhvatio nekog za nešto i onda za xz koji je od prefarbane plastike traži 800e)

Druga stvar te tvoje Hi fi čipove su upravo Kinezi prvi gurali u mobove ,vivo i htc i donekle meizu .

Džabe pljujete kada obe strane imaju + i - .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno