Šta je novo?

Sa FM2+ na AM3+

Teraš nešto bez da pročitaš šta napišem, nema smisla voditi takvu raspravu.

Procitao sam sve, znam da imaju manje konektora i svega ali to uglavnom ljudima ne treba.

Jedina mana je ako nema usb 3.0 napred, ali i to bih pretrpeo zbog procesorske snage.
Ddr4 dolazi u 16gb sfikovima, sa 2 slota moze isto kao sa 4 na ddr3

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

toxic, očigledno troluješ ili imaš veoooma nisko poznavanje materije. iskreno se nadam prvoj opciji.

jesi li obavešten da fx6350, koji preporučuješ, ima 125w tdp? (kao i većina fx8 procesora) ...znači na 4+1 matičnoj overklok ćao. osim ako misliš da je instant spališ.

ukoliko ga neko tera sa uperenim pištoljOm u čelo da kupi baš FX, jedina opcija je fx8300 ili 8320e (divan tdp od 95w) i to polovan za maksimalno ~90e. preko ni banku.

u svim ostalim opcijama, -čekaj zen , pa biraj, intel ili amd... pašće cene sigurno.

Poslednja izmena:
Lepi, koja ima 4+1? Ajd nazad na Wikipediu i YT, još nisi naučio.

8+2 je 970a-ud3p, trebalo bi i da je ova asuska isto toliko.

Sa lc cc 120 moze ds se nasvira fx 6350 na 4.5ghz, sa box hladnjakom nista.

Problem je cena, sto je sve to preblizu i5 kompletima koji su generalno mnogo bolji.
Ako nekom ne trebaju dodatni konektori,slotovi i sva cuda na maticnoj i nece da klokuje i ds se nervira zbog slabih single/dual/quad core performansi za njega je i5 komplet.

prva opcija znači... teraj mile!

Pc Gaming Shop Novi Sad 509,00 €

Matična ploča: MSI H81M-E33 (USB 3.0, SATA 3, HDMI)
Procesor: Intel Core i5 4460 3.2GHz Haswell
Kuler za procesor: Fabrički
RAM memorija: Crucial 8GB DDR3 1600MHz
Grafička kartica: Zotac GeForce GTX1050 2GB GDDR5 Mini
Hard disk: Toshiba 1TB SATA 3
Napajanje: LC Power LC420-12 V2.31 (80 PLUS Bronze)
Kućište: MS Industrial Phoenix 2

Pc World Novi Sad 514€

Matična ploča: MSI H81M-E33 (USB 3.0, SATA 3, HDMI)
Procesor: Intel Core i5 4460 3.2GHz Haswell
Kuler za procesor: Fabrički Intel
RAM memorija: Corsair 8GB DDR3 1600MHz
Grafička kartica: MSI GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 128-Bit 2GT
Hard disk: Toshiba 1TB SATA 3
SSD: NEMA - Doplata za Kingston SSDNow UV400 120GB/240GB - 52€ /79€
Optički uređaj: NEMA - Doplata za LG GH24NSD1 - 15€
Napajanje: LC Power LC420-12 V2.31 (80 PLUS Bronze)
Kućište: MS Industrial Phoenix 2

Jesu OK,ova dva?

Poslednja izmena:
Nisu okej.

Napisao sam ti konfu koja ti je bolja od ovih dosta za gaming, samo sto se ceka izlazak pentiuma. Strpi se malo i dosta ces bolje proci.
Napajanja u ovim konfama su kataklizma.

Nisu okej.

Napisao sam ti konfu koja ti je bolja od ovih dosta za gaming, samo sto se ceka izlazak pentiuma. Strpi se malo i dosta ces bolje proci.
Napajanja u ovim konfama su kataklizma.

Cinim i se da si preporucio i5 4460?
Cini mise da je cena ok.
Moze tu da se ubaci raidmax ili LC od 500w.

Ht pentium ili i3 sa 470 dace daleko bolje performanse nego i5 i 1050. Daleko daleko bolje performanse.

Preporucio sam i5 ako se uzima samo procesor i ploca za 220~e.

Kada si napisao "napravite konfu za 60000" napisao sam ti celu konfu.

Edit: evo konfe opet.

Za 60000, tj 500e se kupuje rx 470 210e, ht pentium 4560 za 70-80e, neka najobicnija plojka za 50e.
8gb rama jos 50e, napajanje evga 600 za 60e, hdd 500gb i kuciste za 50e, mozda moze da se uklopi i 1tb hard
I ima masinu ipo za igranje :)

Poslednja izmena:
U sustini tu istu konfu mozes kupiti odmah, samo sto ces platiti 110e i3 6100 umesto 70-80e za pentium.

Nazalost u tu konfu ne moze da se ubaci i5, ni haswell, jer on kosta kao i3 i ploca zajedno, a sa i3 6100 vec prelazis malo preko budzeta ako hoces kupiti odmah a ne sacekati da izadju pentiumi.
Edit: Jedina stvar na kojoj mozes ustedeti je napajanje, ja to ne bih radio, i opet je nedovoljno da se ubaci i5.

Edit:
Evo kako radi BF1 na i3 6100 i rx 470, na visokim podesavanjima.
Na fps koji vidis gore dodaj 5-10 jer je snimano hardverski kada nije postojao amd relive.
https://www.youtube.com/watch?v=SFwmVc4WH7Q&t=219s

Poslednja izmena:
doom_prozv.png

Fx 6300 na stock bolji od 4670k?
I3 bolji od 4670k?
Notorna glupost :D

low level api-ji su budućnost, a prethodna slika pokazuje šta možete da očekujete.
(vulkan, very high quality, 1080p)

da ponovim još jedared, - ne zalićite se, sačekajte zen, pa onda razbijanje kasice prasice i odlazak kod madžara.

evo poređenja u dx11/cpu perf

[YOUTUBE]V4dUCeF2jnU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ploče koje sam spomenuo nemaju 4+1, niti sam negde rekao da je FX bolji. Jednostavno je jeftinija varijanta (uz dobru ploču) za dobrih 25% od i5 četvrte generacije i to samo u slučaju da se koristi najjeftinija ploča za i5 od 40 evra koja jeste krš, ma šta ovde neki tupili, dobra ploča je i dobro skuplja. Od početka kažem da se sada ne isplati ništa kupovati, a vi vrtite da poredim performanse FX-a i i5 i preporučujem FX, dok preporučujete nešto po cenama koje nigde ne postoje. Niti i5 Inteli četvrte generacije mogu novi za 200 evra (najjeftiniji polovan je toliko uz negativne na KP), niti za 210 evra može da se nađe normalan RX470, a još manje će cene u Srbiji biti kao u Nemačkoj. Taj HT Pentium će u startu kada se pojavi verovatno biti i skuplji od i3 6100. Za 70 evra će biti možda kada izađe Zen, a i to preko Mađara, sigurno ne i kod nas.

I5 4460 na kp za 170~ evra.

Bice 70-80e na KP taj pentium za neko vreme.

Nasi su pokazali da mogu imati konkurentnu cenu kada to zele.
Rx 470 je bio u e*** 26k, ne bas najbolji model ali nije ref/gb.
Fx 6350 je isto u toj radnji bio 10500, sto je sasvim okej cena.
Ssdovi su neko vreme imali cenu za nijansu skuplju nego u us/eu kao i memorija.

Znaci postoji mogucnost da cene budu korektne, bas me zanima koliko ce pentium kostati.

Jeste 170 evra, ali samo procesor, to je već 21000 dinara. Treba i ploča.

Biće juče 70-80 evra. Toliko je u Nemačkoj, u Mađarskoj će biti malo više, a i naši preprodavci moraju nešto da zarade. Procesori kod nas nisu nikada imali regularne cene u regularnim prodavnicama tako da na to zaboravi.

Ta RX470 je daleko od normalne, pogotovo uz budžet kućište, jedino ako misliš da se greješ na njega. Pride je to akcijska cena, a i da je niža opet je ne bi preporučio nikome.

Strix je bio za 26 ili 27k sto je sasvim normalna izvedba karte.

Svaka rx 470 osim referentne i gb kada se malo undervoltuje ne pregreva se.

uzimati 125w 6350 pored 95w 6300, je glupost. skuplji, manje overklokabilan, traži jaču i skuplju ploču.

fx6 je definitivno "on-par" sa i3 skajlejkom, a u low level apijima je čak i bolji. takođe, evidence provided.

obzirom da dečko ima 760g ploču, koja podržava 95w max tdp, može bez problema da kupi fx8300 , da ga ubode na postojeću ploču (bez oc, naravno) i da peva.

toliko od mene, pozdrav svima i srećna nova godina!

Fora je u tome da fx6350 je jeftiniji trenutno na 2k od fx6300. I nije problem ugasiti turbocore i oboriti napon na cpu. A sto se tice oc: gresis. Nije uvek nizi tdp zalog jaceg oc (fx8370 obicno uzima veci clock od fx8300)

Poslednja izmena:
ma bre nov fx je tek vejst of mani. to se uzima samo polovno. procesori se ne arče i nemaju "wear level".
ili rade ili ne rade.

a polovnog fx8 ima za ~90e gde oćeš.

Poslednja izmena:
Pa ima i novog za 110. Ja ne volim polovne cpu iz jednog razloga: ako je prosli vlasnik bio ****** pa lupio prevelik napon (ili mu je ploca krs pa lupila toliko) na vazduhu i prodrzao ga tako dok nije krenula degradacija, taj cpu je smece i nikad vise nece moci da se klokuje, a uskoro nece moci ni na stock da radi. Ja sam uvek za nove komponente. Ili licno da znam vlasnika koji 100% nije se igrao klokovanja, ili je adekvatan pri klokovanju. Ne volim lutriju, cak i ako su male sanse da te pogodi tako nesto uvek je na snazi marfijev zakon.

Fx 6350 je bolji primerak fx 6xxx serije od fx 6300, kao sto je 8350 bolji primerak od 8300. Trebalo bi u teoriji da 6350 bude skuplji i da se bolje klokuje.

Poslednja izmena:
FX-6350 je revizija FX-6300 i naravno da je bolji po nižoj ceni i naravno da se bolje klokuje. Veći TDP je upravo rezultat startnog većeg takta, isti su procesori u pitanju. Sa svojih 3,9GHz uz turbo na 4,2GHz nema mnogo potrebe za OC-om. Ne traži ,,jaču" ploču, traži podjednako jaku ploču kao i FX-6300, što znači i da će na budžet pločama da radi kako radi, naravno bez OC-a.

Strix RX470 nije dobra izvedba karte, memorija joj ide i na 95 stepeni, i košta 28k dinara. To je najjeftinija RX470 karta sa razlogom.

Nazad
Vrh Dno