Šta je novo?

Sa FM2+ na AM3+

Ne mora da znači, dešavalo se ljudima da trotluje proc zbog krs ploča i krš vrm na istim.
Sto se tiče lupetanja, pre bih rekao da ti to radiš svo vreme i teras neku svoju nerealnu priču.
Kao što rece jedan kolega u drugoj temi, internet je bio mnogo lepši ranije, kad nije bio dostupan svima.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
On ima FM2 ploču, zamena se podrazumeva.

H110 i 760g su obe krš, nigde nisam pomenuo 760g, ne izmišljaj.

Ne ti, Caridze. h110 moze da prodje, ima front usb 3.0 i sve ostalo kao na skupljim plocama. Vrm nebitan jer intel malo trosi. Jedino 2 slota za ram. Dobro stavi se 8gb sad i 8 posle. To je ok. I da, samo 4 sata porta, kome je bitno. Većini nije. Meni npr jeste. Zato furam b85, sa 16gb rama, 1 ssd 4 harda 1 dvd, rx 480 sve radi perfektno, a radilo bi i na h81.

Poslednja izmena:
To lepi ubacuje priče o 760g. Iskreno, nikada me nije zanimo 760g, sada tek vidim da tek retko koji uopšte podržava FX procesore. Nije tu bilo nikakave preporuke, ako podržava, podržava.

Desavalo se na plocama sa 3+1 vrm koji ma je zvanicno plafon 95w, nisu sve 760g iste. Konkretna ploca koju sam naveo je skroz ok za 125w cpu za stock, i cak za slabiji oc 95w cpu. Ako nemas pojma bolje cuti.

Caridze ti mrtav ozbiljan dodjes na forum i preporučiš 760g krš ploču za 7500 dinara??
O čemu ja dalje sa tobom da razgovaram? Takvim suludim predlogom si pokazao da si neupucen u materiju.

Mrtav ladan. Da si procitao prvi post teme i da je covek hteo da uzme bas krs 760g. Ako vec stedi max, i njemu je sata2 dovoljan za hdd, bolje da uzme normalniju 760g plocu (koja ima vrm isti kao 970ds3p), kad vec nema novca za 970ud3p rev2.*. A Fx6350 dere bilo koji pentium trenutno (kad ce biti kabylake i sta ce ispasti na kraju - to je stvar cekanja, a covek je lepo naveo da nema vreme da ceka jer je dobio dobru ponudu za trenutnu konfiguraciju). Pozdrav i uzivaj.

Poslednja izmena:
Da uzme sata2 plocu u 2017 godini. Svasta

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sve mogu da prihvatim ali sata dva plocu od pre Hrista opravdavati to stvarno ne mogu :D

pre hrista nije bilo matičnih ploča. to bi trebalo da znaš. ;)

Poslednja izmena:
Mislim da je ova tema otisla skroz.
x6,x8,i3,i5,i7,novo,polovno...vise ni ja ne znam sta sam sve procitao.:D
Sto se tice moje odluke nisam je jos doneo,cekam pacijenta(kupca) da se javi.:d
Ali razmisljam o i3 6100.

Fx 6350 ce davati okej rezultate u novim igrama, ali opet je 3.9ghz nizak takt za fx procesore, da bi pokazali svoju vrednost.

Turbo boost kod amd-a je shit,
previsoku voltazu zahteva i ne dize sva jezgra na 4.2 ili koliko vec.
Single i dual core performanse nisu na strani fx-a, a dosta igara i danas zahteva jako jezgro.

Fx procesor bez klokovanja daje losije rezultate od skylake i3-ja.
Fx 8300 je okej ali ima prenizak takt i preslabe single/dual core performanse, njega zato ne bih ni uzimao u obzir.

Sto se tice moje odluke nisam je jos doneo,cekam pacijenta(kupca) da se javi.:d
Ali razmisljam o i3 6100.
U suštini loša odluka, pošto možeš uštedeti 30-40€ ako sačekaš Pentium G4560. Već je stigao do Mađarske, uskoro će i kod nas. Osim ako nemaš na šta da potrošiš 30-40€, onda ti je svejedno.

Poslednja izmena:
^upravo tako

Ja sam mu i vise puta predlozio da saceka.

Jeste nesto bolji zbog viseg kloka, 4560 je na 3.5 a i3 na 3.7.

A cenovno i3 kosta 30-40e vise, pa ti vidi sta ti se isplati :D

Treba sačekati cene u Srbiji (ili Mađarskoj: ), i3 6100 je poprilično bacanje para sada. U pitanju su par dana.

Eto, sada mozes na miru da se strpis i sacekas zen, pa u zavisnosti od budzeta ides na neki zen ili kaby lake pentium/i5.

Verovatno je tako i bolje, ne treba zuriti sa kupovinom tehnike i srljati, bolje da se ohladi glava pa da kupis ono sto ti treba, pogotovo sto se amd sprema da urnise trziste :D

Ima par testova, ali se cekaju ozbiljni testovi u igrama. cene su spekulacija uglavnom i ne mogu se znati zasigurno.

Nazad
Vrh Dno