D
Deleted member 1735
Guest
zola.mne
Jel vidis ti sta znaci lose iskustvo u grejanju s klimama , da ne mozes ugrejati jednom 12-kom 32m2 , to moze samo laik da lupi , a neko ko se navodno greje sa Daikinom takvo iskustvo ne bi smeo da ima . Aj ti nama lepo opisi gde tacno zivis, koje su ti najnize zimske temp , imas li izolaciju , kakva je stolarija itd .. Opisi ti nama malo taj prostor .. Ova njegova tvrdnja stoji samo u slucaju da zivis u neizolovanoj kuci .. i cuj , ne mozes kroz vrata da ugrejes susednu sobu![]()
Da si bolje citao moj post video bi da sam napisao da prosecna 12-ica ne moze da izgura tih 32m2 na spoljasnjoj -10c ili nekoj nizoj, moze do -5c lepo da radi (ako su kod zola.mne -10c retke temperature onda uzmi uzmi tu gree 12-icu i ako se pojavi veci minus razliku popuni sa kaloriferom i to ti je to).
Govorim ovo iz iskustva i bas je to bio razlog zasto sam presao sa midea 12-ica na daikin 18-ice.
Sve ovo govorim za izolovan objekat.
To bi verovatno mogla da izgura tvoja fujitsu ali ona ne vredi tolike pare.
Takodje kada pises da klima u sve prostorije nagura istu temperaturu, naravno da postoje razlike u temperaturi izmedju soba i bas tako sam i napisao,
da u drugoj (daljoj) sobi je 2c manja temperatura od one gde se nalazi klima (ovo je moj licno slucaj sa oba daikina koja greju svaki po dve sobe od po 16m2 i gde ih razdvaja vrata,
jer ne prolazi sav vazduh kroz ta vrata (pravis se naivan da ovo ne znas samo da bi mi nesto zamerio).
Sto se tice izolacije, imam je poprilicno dobru:
10cm stiropor plus pola metra zid
samo tri prozora na celoj kuci (ako ne racunamo mali u kupatilu), kvalitetna nemacka pvc sa staklom ispunjenim gasom i premazima i metalni roletnama sa izolacijom
spusten plafon sa 20cm vune plus karatavan (blato i slama-mislim da je oko 20cm debljine)
Tako da sam ja i vise nego dovoljno izolovan za nase standarde i koriscenje klima.
Poslednja izmena od urednika: