Šta je novo?

LG, SAMSUNG, SONY...

l'ret

Poštovan
Učlanjen(a)
23.11.2016
Poruke
2
Poena
51
Pretpostavljam da ću se za mnoge ponavljati, ali ne zamerite, trebaju mi sumirane inforamcije na jendom mestu, više se i ja gubim... Uskoro kupujem TV, ali se nešto puno i ne razumem. Te frekvenca 60, a PMI 300, te ovo te ono... Ali da krenem otpočetka. Minimalna (i prosečna) razdaljina sa koje ću gledati je oko 2, 1 m (a možda se protegne i na 3, 5 m u jednom trenutku). Razmišljao sam o LG televizorima, 43 incha lh541v (mislim da mi je ovo negde sasvim dovoljna veličina, ili nije?) i 49 incha lh541v, PMI na 300. Kažu da su i najtanji ovo televizori u toj klasi. Nisu smart, ali sam razmišljao da je možda bolje da uzmem android tv box pa mi to onda izađe na isto (a mogu za prvo vreme i da prikačim laptop), a kada zastari naručim novi android tv box. Potom su mi u oko zapali i modeli od 43 i 49 incha lh590v (ima i lh560v) jer imaju nešto bolji taj PQI (jesu smart, ali mi je nebitno), od 450. Šta sve ovo znači u praksi, za nas laike - da li slika izgleda ok kad su "brze" scene u pitanju, da li se primećuju zamućenja, ghost efekti i sl. Kako se ove vrednosti frekvenca oslikavaju na različite veličine? Tj, dali je taj PMI na 300 ok i na 43 inča i na 49 inča. Znam samo da bih hteo da odgledam nešto na TV bez nerviranja, a da taj TV malo i potraje (koliko sam shvatio, svi ovi lg su sa čistom plastikom pozadi, pretpostavljam da je i sa ostalim brendovima ove klase i cenovnog ranga nešto slično, što znači da se više greju, ne znam kakvo je zapravo iskustvo u vezi sa tim). Takođe, pojma nemam te stvari oko direct i edge osvetljenja (sve što sam čitao je pisano dosta ranije, pre nekoliko godina, a kaže se da je tehnologija sada uznapredovala, pa je sve to ok, ili nije?). Takođe, video sam i jako povoljnu cenu samsung UE48j5002 i UE48j52002. Iz koje godine su ovi samsung modeli? Kakav je njihov OS? Tako da, šta preporučujete, kako da razmišljam o ovim modelima, ima li neko iskustava upravo sa ovim modelima, i sl.? Ili neki sony, ali jeste skuplji, pa d ali je dugotrajniji ako nije plastika iza i sl.? I da, s obzirom na kvalitet emitovanja kanala kod nas, da li te veće dijagonale (48 i 49 inča) smanjuju kvalitet slike ili ne? Priznajem da bih najradije opciju od 43 inča ali ako će to da bude nedovoljno i malo, pa daj da se protegnem, nemam nameru (novca) da svake godine menjam tv. Eto, neke konkretne, iskustvene informacije bi mi bile značajne. Hvala!
 
Konkretno i iskustveno idi na što veću dijagonalu. Uzeo sam tv koji je smart sa 3D funkcijom a iskreno smart i 3D jedva koristim mada moram da priznam da koristim dlna i plex media server.
 
I ja planiram LG 49LH541v jer mi smart igra ulogu samo za podesavanje subtitlova kad se pusti sa fleske da mogu da promenim boju i eventualno velicinu fonta i naravno da cita kvacice čćžš, nista drugo, pa pitah u temi LCD televizori da li neko ima iskustva sa ovim konkretnim modelom al nema odgovora, mada cu najverovatnije njega uzeti polovinom decembra, ako ga uzmes u skorije vreme, ocekujemo utiske :)
 
Izgleda da nikako da saznamo detalje o ovom modelu za koji kažu da je vrlo prodavan. I ja sam razmišljao da je bolje da ujurim veću dijagonalu, uvek mogu da ga preko hdmi priključim na laptop pa da podešavam titlove ili jednostavno kupim android box. Mene interesuje npr. kako na tom velikom 49 inca ekranu izgledaju utakmice, da li je prikaz korektan, etc.? I kad bi ovi naši spustili još malo cenu, ne bih onda jurio mađare na KP.
 
Pa to je osnovni model ,znaci najniza klasa ,ali korektan tv ,tu ne mozes ocekivati cuda.Bio je na akciji model od 43 u tehnomanoji ,u petak za 39999.
 
Poslednja izmena:
Da, znam da ne mogu očekivati čuda, ali bi mi značilo nešto konkretnije, tipa nema ghostinga, dupliranja, bagovanja, da lepo klizi brza slika, da se raspoznaju brojevi na igračima u trku i sl.
 
I ja planiram LG 49LH541v...

Uzeh LG 49LH541V i mogu reci samo jednu rec - vr' :d fizicki izrada i izgled mnogo ispred cenovno istih samsunga i ostalih, grundig rade u nekom retro stilu ko da ih ei nis dizajnirao, no to je manje bitno, sliku sam testirao razlicitim jednobojnim slikama i demo snimcima u lokalnoj prodavnici u kojoj ortak radi, i odusevio sam se, probijanja na crnoj nema, subtitlovi citaju nase karaktere i krupni su, nije im potrebno dodatno podesavanje, font je ok, malo u CN fazonu (uska slova, nisu debela i siroka kao arial bold, ali su lepsa od arial regular), bele boje sa dovoljno senke da bude skroz citko, nisam nasao opciju da promenim na zutu boju niti mi treba, reprodukcija full hd sa fleske boli glava, bas sam zadovoljan sto ne moram vise da kacim laptop i hdmi preko cele sobe... :p cak ni kao monitor uopste nije los, ali nisam isao u hyper detalje sa pixelima ono 1:1 ili 4x4x4 kako vec, posto ce se retko vezivati komp za partije PES-a i sl. Sve u svemu, nije dzaba naj izbor za non smart. Bice i koja slicica kad uhvatim vremena ;) Generalno - sve preporuke.
 
Super, hvala puno! Sve sam bliži ovom modelu.

A u globalu postoje li podešavanja za titlove za boje i veličinu kad se učitaju sa fleša?
Ako ima još utisaka, komentara od nekoga...?
 
Evo, danas mi stigao! 49lh541v! I super mi je utisak, videću kako se ponaša dalje u radu!

Imam jedan drugi problemčić. Ne znam kako da izbacim zvuk na liniju. Povezao sam kablove, crvene i bele gde treba prikopčao, i ništa. Uzeo sam kabl sa tri činča (žuti, crveni i beli), na audio izlaze prikopčao crveni i beli, na liniji tamo gde i treba crveni i beli i... Ništa!!! Imam i intexove zvučnike 2.1 (sa radio i sll., to funkcioniše kao linija), i opet isto. Kada sam žuti prikopčao u žuti (kod videa), tv je detektovao priključni kabl, tako da ne verujem da je do tv. Ili kabl nije u redu (a uzeo ga takođe danas), ili neka podešavanja koja ne umem da provalim. Može pomoć
 
Taj TV ima samo optički out, nema činč. To gde ti priključuješ je ulaz a ne izlaz.

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-49LH541V

Priključci

WiFi(Wifi Direct) Da
Bluetooth Ne
RF In 2 (RF, Sat)
Komponentni ulaz (deljiv kompozitni) 1
Scart Ne
Digitalni Audio Izlaz (Optički) Da
HDMI 4K/2K 2 (2K)
RGB IN - PC Ne
LAN (Pristup interrnetu i DLNA) Da
RS-232C (Kontrola/SVC) (USB to RS232C)
CI Slot 1
USB 1 (2.0)
Izlaz za slušalice Ne
 
Poslednja izmena:
Nema wifi, ni prikljulak za LAN... Ovako izgledaju, kao na slici. Kako onda da priključim?
 

Prilozi

  • 3822311_5.jpg
    3822311_5.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 156
Poslednja izmena:
Izveo sam zvuk sa scarta na stub. Ali dešava se nešto neobično. Kada je tv program, zvuk ide sa stuba normalno. Ali kad pustim nešto sa USB ili preko HDMI ulaza priključim komp, ne ide zvuk na stub, samo na interne tv zvučnike. A sa stuba čujem - neku stranu radio stanicu!!! Dakle, stub je na LINE, i umesto da prenosi zvuk sa slike koja ide, čuje se neki drugi zvuk. Ne razumem!
 
Izveo sam zvuk sa scarta na stub. Ali dešava se nešto neobično. Kada je tv program, zvuk ide sa stuba normalno. Ali kad pustim nešto sa USB ili preko HDMI ulaza priključim komp, ne ide zvuk na stub, samo na interne tv zvučnike. A sa stuba čujem - neku stranu radio stanicu!!! Dakle, stub je na LINE, i umesto da prenosi zvuk sa slike koja ide, čuje se neki drugi zvuk. Ne razumem!
Ovo i mene zanima, imam ps4 koji ima samo hdmi a treba mi analogni rca za pojačalo.
 
Meni je mnogo 2.5 za gledanje 4k. Za hd je ok. Za 4k moram bliže da sednem.

Sent from Blackberry Passport
Ja gledam sa neka 3m, zato sto lezim kad gledam tv ili se igram na konzoli, a imam 32' vox znaci hocu da se upucam, slova jedva vidim, msm subtitle kod igara, bas je sitno, a imam dobar vid... I sad gledam sta da uzmem, pitao sam u Koji LCD temi, ali kako sam odlucio da kupim kod madjara, ono pada u vodu. Elem ni za velicinu nisam siguran dal da uzmem 49 ili 43, dal UHD ili HD, posto ce se tv najvise koristiti za kablovsku, blu ray filmove (na disku i sa neta), netflix, igranje na Xbox One-u (fat varijanta ne podrzava 4K kao S varijanta), cekam da mi odobre kes kredit, dosao nezgodan period pa me ostavili za posle praznika [emoji12] Nekako mi je izbor pao na Samsung 49K6300(svidja mi se sto je zakrivljen), Philips 43PUS6501/12(120Hz nativan panel), Samsung 49KU6400 (dal vredi doplate u odnosu na 6300?), ponudili su mi i Sony 43 w755c ali to bre model iz 2015, pitanje je kada ce da prekinu podrsku za njega, ili mozda neki Panasonic? I preporucite neki soundbar do 16-17k, znaci ne treba neka fantazija samo da je Ok, preferiram samsing, ali ako ima bolje za taj novac predlozite... TV do 650eur kod madjara [emoji2]

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno