Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Stavio ove nove relive drajvere, karta jos uvek savrseno radi na 1250/1750 sa 1v. Karta je ladna ko spricer (pomaze sto mi je tako i u sobi :D) i necujna, ko kaze da je los ovaj Asus strix :)

hG9rbe0.png

Los je out-of-the box, ima ubedljivo najlosije rezultate u testovima I igrama (zbog stalnog trotlovanja). Kad malo cacnes podesavanja u wattmanu prodise kartica, ne mozes je prepoznati. Manje vise kao I sve 470 osim Nitro-a koji je fabricki najpriblizniji onome sto se ocekuje od ove serije.
Znaci, nemojte da vas mrzi da malo cackate podesavanja, isplati se debelo. Za onog ko ne bi da cacka, kartica nikad nece prikazati pun potencijal.

Otisla potrosnja sa 190 na 130 za peak draw(gpu only power usage ocitavanje) posle smanjenja voltaze :D
Definitivno se isplati

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ako je softverski mereno,nema to veze s vezom. Crkla bi grafika ako ima sestopinac a gde je ostatak grafike

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
ivanbass1
Na kojim podešavanjima ti radi kartica?

8pinac safirka ;)
1206mhz 1v

Stigla RX470 i par utisaka na brzaka jer nisam imao vremena da je istestiram detaljno.
Poredjenje naspram 7770 koju sam prethodno imao sa Phenom 965 na 3,6ghz u 1080p.

Skyrim SE: Ranije Medium detalji i draw distance na manje od pola. Oko 30fps.
Sa rx470, sve namaximum + fxaa i draw distance do kraja. Ide glatko oko 45fps

Project CARS GOTY: Medium detalji, bez blura i nekih senki, igrivo na 7770.
Sa rx470 sve na maksimum daje 60fps.

Doom: Neigriv na 7770 bez obzira na detalje, jedino rez tekstura kad se smanji bude oko 25fps sto je za mene premalo.
Rx tera sve na maksimum bez AA, nisam stigao da probam sa njim.

Phenom bar u ove tri igre uspeva da se nosi i vise sam nego zadovoljan kupovinom :)

Ako budes igrao DOOM malo, vidi kako ti se igra ponasa na pretposlednjem nivou, VEGA Central Processing, odmah na pocetku nivoa kada si napolju. Zanima me koliki ćeš FPS imati napolju u odnosu kad uđeš u enterijer kroz prvi neki vent. otvor.

Pošto mi napajanje nema osmopinski konektor, povezao sam saphire nitro na šestopinsko. Karta radi, ali me brine može li joj to napraviti neki problem?

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Oce nitro da povuce preko 150, pogotovo na default podesavanjima jer he napon na 1.15 ili tako nesto, 6pin je deklarisan na 75 pa ce od ploce onda vuci vise nego normalno.

Ako je neko normalno napajanje mogao bi iskoristiti adapter 2x6 pin na 8 pin ili nesto slicno.

Ako nije krsteno napajanje, vreme je da se kupi krsteno napajanje.
Off: Trenutno u bench shopu na akciji Antec vp 600p za 60e sasvim solidno napajanje sa domacom garancijom i okej cenom.

Jel moze neko od ljudi koji koriste sapphire nitro+ model da kaze da li i njima u Trixx-u stoji N/A za VRM temperature?
Meni je tako od kad sam kupio karticu.

A u Hwinfo ima ocitavanje VRM temperature koje zapravo pokazuje neku temperaturu.

Imam problem koji ne znam kako da rešim.

Kada nakačim grafu iz potpisa na tv preko hdmi kabla, na tv-u mi izbacuje not supported i ne prikazuje sliku nikako.

Probao sam manju rezoluciju, da stavim tv kao primarni monitor... ali bez uspeha.

Drugi uređaji rade normalno preko hdmi-a na tom televizoru.

Pomagajte prijatelji, braćo i kumovi...
:)

Je l` si probao da sa DDU obrišeš drivere,restartuješ PC i instaliraš najnovije(ja bih pokušao i sa beta driverima)?
Je l` si probao druge HDMI portove?

Poslednja izmena:
Sve od toga sam probao, i dalje ne radi...
Kao i četiri različita kabla.
Da li mora hdmi 2.0 kabl za rx seriju?
To je jedino što mi pada na pamet.

:(

Vrlo glupa stvar, koja je meni rešila dosta problema - da li si taj ulaz na tvu stavio da bude pc?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stavio ove nove relive drajvere, karta jos uvek savrseno radi na 1250/1750 sa 1v. Karta je ladna ko spricer (pomaze sto mi je tako i u sobi :D) i necujna, ko kaze da je los ovaj Asus strix :)

hG9rbe0.png

Hmm... Moj X2 555 otkljucan u x4 955 na 3.9 daje skoro identicne rezultate kao sa tvojim 8350.

blPJ3Ty.png

Poslednja izmena:
Mozda zato sto je ovo GPU test a ne cpu, al samo mozda ;)

Jel moze phenom 2 955 da nahrani 470 a pritom da se igra bf1 na ultra pri 60fps full hd?!

Jel moze phenom 2 955 da nahrani 470 a pritom da se igra bf1 na ultra pri 60fps full hd?!
Slicno pitanje ...da li moze da ga nahrani napajanje od lc power od 600w...posto vidim da trazi 8pin...a ja imam 2x 6pin?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Na ofis napajanje ne idu jake graficke.

Dobro da kazemo da moze da ga nahrani....neke kartice imaju 8 pinski ulaz...da li moze prelaz onda 2 x6 pin to 8 pin da resi posao...?

Greska, pomislih da je lc 600 h 12.

Dobro da kazemo da moze da ga nahrani....neke kartice imaju 8 pinski ulaz...da li moze prelaz onda 2 x6 pin to 8 pin da resi posao...?

Samo utaknes 6+2 pin i reseno,daje 150W znaci kao 2x6 pin.

pcie-connectors.jpg

Poslednja izmena:
Imas adaptere 2x 6pin na 8pin.

Preslab je za RX 470.

Nije ofis napahanje ...jedino sto je pre 5,6 godina

Gledaj obavezno da promenis prvom prilikom.

Greska, pomislih da je lc 600 h 12.

LC600H-12 bez problema gura R9 270X, 7950, RX 470 i slicne graficke. Pa jos kada je ostatak masine baziran na Intelu... nema brige, bukvalno.

Izgleda ima vise verzija tog napajanja,LC Power LC6600GP znaci nema 6+2 dok GP2 i GP3 imaju...

Vrh Dno