Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

@Radicci
To "gura","sljaka" su nasi slengovi za to da li ce da radi a da ne crkne/pukne od opterecenja.
To jeste i bice napajanje koje je namenjeno za ofis, to sto ga mi koristimo za gaming ne menja nista.

Ja na napajanje od 35e ne bih stavio graficku i procesor koji zajedno vrede preko 300e, ali opet to sam ja..

Posto ovde nije rec o doticnom napajanju vec o drugom, nije ni bitno :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da, nasi slengovi koji savrseno opisuju realno stanje.

@Radicci
To "gura","sljaka" su nasi slengovi za to da li ce da radi a da ne crkne/pukne od opterecenja.
To jeste i bice napajanje koje je namenjeno za ofis, to sto ga mi koristimo za gaming ne menja nista.

Ja na napajanje od 35e ne bih stavio graficku i procesor koji zajedno vrede preko 300e, ali opet to sam ja..

Posto ovde nije rec o doticnom napajanju vec o drugom, nije ni bitno :D

+1 sto se tice 600h.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ne bih ga ni ja stavljao da ne moram. Kad je ogranicen budzet onda se mora. A itekako dobro radi posao. Dokazano, odavno. ;)

Mozda zato sto je ovo GPU test a ne cpu, al samo mozda ;)
Svakako je zanimljivo opet.

Jel moze phenom 2 955 da nahrani 470 a pritom da se igra bf1 na ultra pri 60fps full hd?!
Moze klokovan 955 lagano.

Slicno pitanje ...da li moze da ga nahrani napajanje od lc power od 600w...posto vidim da trazi 8pin...a ja imam 2x 6pin?
Ova moja Sapphire Rx470 trazi samo 1x6pin, trebalo bi da tera. Ja drzim klokovan 955 i 470 na raidmaxu od 500w, ni ne greje se pod opterecenjem.

Pod "moze klokovan 955 lagano" mislis na 4.5+Ghz?

Matoro je to, u vr' glave R9 280X.

Slicno pitanje ...da li moze da ga nahrani napajanje od lc power od 600w...posto vidim da trazi 8pin...a ja imam 2x 6pin?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Chieftec od 550W iz 'moja masina' tera 470, i ostatak konfiguracije bez problema, vec par godina (3570K oc od pre godinu ipo, 470 od pre 3 meseca, ostalo vec par godina).
Napajanje je jedva mlako, cak i posle visesatnog igranja igara.

Svakako je zanimljivo opet.

Moze klokovan 955 lagano.

Ova moja Sapphire Rx470 trazi samo 1x6pin, trebalo bi da tera. Ja drzim klokovan 955 i 470 na raidmaxu od 500w, ni ne greje se pod opterecenjem.
Hvala, bitno je da se javi neko ko provereno zna ;-) phenon 2 955 uz malo dizanje napona ide na 4Ghz :-D

Dex, phenom na 4Ghz verovatno moze da izgura bf1(ultra i 55-60fps) ali SP, MP nema sanse. Videh skoro neki video na YT, zahtevna mapa i dosta igraca, rx470/ultra podesavanja i Phenom 965 (stock) i fps cesto pada sa 60 na 30-35, mator je to cpu za zahtevne MP igre.

Neki minimum je fx8300, ocigledno.

Poslednja izmena:
Ne znam za BF1 (jos ga ne nabavih) ali znam da je i5 napravio ogromnu razliku (reda bar 30%) u WoT u odnosu na 965 na 3.6/2.4NB. Tako da ima istine ovo za MP pogotovo ako je igra lose optimizovana za multitred pa zakuca samo jedno ili dva jezgra...

Da li kupiti RX470 Saphire OC 4GB? Kezual gejming, nisam preterano zahtevan.. Jel ima neke mane kartica ili moze da prodje ?

Zaobiđi referentne modele.

Poslednja izmena:
Zavisi gde kupujes, ako za par hiljada preko ima nereferentni model(2-3000 max) onda se ne isplati.

Ako je dosta jeftinija od nereferentnih(4 i vise hiljada) kupuj i vozi.

Hipoteticki, zelis reci da za nekog ko je izdvojio recimo tacno 23-4k za grafiku koliko kosta referentna i nema da da vise, a nereferentne su po 35-40+ evra skuplje, ne treba da kupi referentu nego neku drugu? Iz amd tabora nema drugih karti, nvidija samo gtx 1050ti.

Da li je toliko losa referentna da se spusta na nivo 1050ti koja je sa slicnom cenom sa ref 470?

Da, djubre kao i svaka referentna u zadnje vreme. Nije 35-40 evra, nego 2-3 hiljade razlika.

Ok, hvala. Video sam primamljivu cenu kod nas i jos 36 meseci garancija pa sam hteo da uzmem, i ovako vec odlazem kupovinu cekajuci novi model iz godine u godinu. Dodacu onda malo para :)

Juce mi se opet desio 100% RPM bug i sa stable verzijom AB-a.

@Radicci

Zato sam i napisao ako js razlika mala da kupi nereferentnu :)

16.11.4 i jeste. Da naglasim da mi se desilo prvi put posle prelaska na AB stable.

Feredon, voleo bi ti, al nikako sad kad je krekovan Far Kraj. :D

A sta ce ti AB kada Wattman fercera ko podmazan, sam izazivas nevolju xD

Zato sto Wattman ima elementarno resenu fan kontrolu, samo da radi. Recimo, ne mozes u Wattmanu ici ispod onoga sto je upucano kao minimum u BIOSu za tu karticu, a sto je na mojoj karti suludih 1900rpm. Znaci do 60 se ne pali uopste, a na 60 odmah pali turbo na 1900. Sa AB (ili drugim softverima) moze mnogo preciznije i lepse da se podesi. Ako bi doradili taj deo sa "custom" krivom za ventilator u Wattmanu, resio bih se Speedfana odmah (nije da imam nesto protiv SF, nego sto manje raznih softvera za istu stvar, to bolje).

Poslednja izmena:
Sta znam, navikao sam na AB. Kad se igram loadujem profil, kad se ne igram resetujem na default.

Jedno laicko pitanje...sad kada sam odlucio da kupim rx 470 ,cuo sam da imaju neki problem sa coin whilom...e sad kako da znam koja to ima a koja ne...tj da li odredjene serije ili odredjene kartice od proizvodjaca

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Bezi od gigabajta i bezi od referentnih.

Msi sa 8pin i sapphire nitro+ sa 8pin su najbolje izvedbe.
Asus je takodje dobar ako ti napajanje nema 8pin, isao bih na njega ili Xfx .

Nazad
Vrh Dno