Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Izlazi mi pop up da će mi isteći licenca uskoro. Ne mogu da odradim ni screenshot pop up-a. Kada pogledam sistem stoji da je aktiviran. U podešavanjima ovo:

R8cbyOX.png

10-ku instalirao prelaskom sa sedmice. Šta mi je činiti?

Poslednja izmena:
Ništa ne nalazim tu. Da nije neki glitch. Iskočilo mi dva puta od paljenja kompa i nije se ponovilo od kad sam postovao.

alSftu8.png

Morao ovako, šta ćeš...

3OYyJVDh.jpg

Iskakalo mi još sedamnaest puta u međuvremenu, a prozor iza se otvara kada kliknem na Go to settings .

Poslednja izmena:
Otvori CMD kao admin i kucaj:
Kod:
slmgr /xpr

I vidi kad ti ističe.

Meni umro start nakon update-a,ne reaguje...
Tačnije ne reaguje mi ceo taskbar, ni search, ni notification centar, ni network ni sound... a ni sat. Samo jezici.

Sent from Tunguzija.

Poslednja izmena:
@Vlado ističe ti 180 dana od prvog aktiviranja zato ti to iskače. Samo kms Solution Serbina Spašava.

@Devix možeš da probaš da instaliraš Classic Shell da vidiš da li će da reaguje ako li ne restore or reset.

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako funkcioniše "cast" opcija? Jel moguce povezati andorid telefon koji ima tu opciju, da "podelim" ekran, pogledam film? Posto meni nikako ne uspeva.
Ne bih znao gde postaviti pitanje...

@vlada1911

ja sam bratu kupio preko ovog foruma windows 7 ključ pa važi i za desetku. kupiš ključ za 20€ i uživaš. ;)

Ja i dalje ne nogu da rešim svoj problem sa gašenjem. :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Vlado ističe ti 180 dana od prvog aktiviranja zato ti to iskače. Samo kms Solution Serbina Spašava.

@Devix možeš da probaš da instaliraš Classic Shell da vidiš da li će da reaguje ako li ne restore or reset.
Probacu. Ne reaguje ni jedna aplikacija.

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Je li kod Windows 10 Version 1607 normalna pojava da sat nema dvotačku već tačku između časova i minuta kad se na početku instalacije odabere srpski format za datume i ostalo?

Ako ti to smeta, to mozes da promenis u Region settings, mozes svasta da editujes.

To sam već odradio, ali me čudi zašto su uopšte mijenjali dvotačku sa tačkom za sat za srpski, ako kod nas nije postavljen novi standard za format datuma i vremena.

E ovako, Classic Shell radi, doduše, ja želim redovan Start Meni a ne ovo. I dalje ne reaguje kad kliknem na mrežu, zvuk, sat ili notification centar. Store, Kalkulator, sve aplikacije pokažu splash screen i umru.

Pa imas u Region settings za srpski i jednu i dve tacke. Valjda je difolt jedna tacka nakon klininstala pa prebaci na dve..

E ovako, Classic Shell radi, doduše, ja želim redovan Start Meni a ne ovo. I dalje ne reaguje kad kliknem na mrežu, zvuk, sat ili notification centar. Store, Kalkulator, sve aplikacije pokažu splash screen i umru.

Želiš reći, da ne radi taskbar, ceo.

Ako ništa drugo, veruj mi, nisi usamljen slučaj.

Takođe se manifestuje i kao kašnjenje. Može to biti nekoliko sekundi, a može biti i nekoliko desetina minuta.

Pa imas u Region settings za srpski i jednu i dve tacke. Valjda je difolt jedna tacka nakon klininstala pa prebaci na dve..

Ne prebaci na dvije. Ostala je jedna i nakon pokretanja Windows Update. Nakndano sam izmjenio format, ali opet se ne mogu oteti WTF utisku.

Pa to je Windows..:) bilo bi dosadno da se sve slozi samo nakon istala.
Sta bi radio za kompom ako nemas sta da cackas, podesavas, ispravljas..:D

Želiš reći, da ne radi taskbar, ceo.

Ako ništa drugo, veruj mi, nisi usamljen slučaj.

Takođe se manifestuje i kao kašnjenje. Može to biti nekoliko sekundi, a može biti i nekoliko desetina minuta.

Taskbar radi, na desni klik reaguje. Rade svi pinovani programi (e.g. Chrome, Windows Explorer, etc..), Edge krešuje nakon splash-a, sve što je win app UI jednostavno ne reaguje. Kod Starta mi radi desni klik, mogu da otvorim volume mixer preko desnog, kao i Network sharing centar preko desnog. Opcije taskbara takođe desnim, ali ništa što je novi UI ne radi.

Poslednja izmena:
+1

kao neko ko je korsitio linux distribucije, windows i os x (na mac miniju) najbolje (u smislu fluidnosti, jednostavnosti, najmanje problema) imao sam sa os x-om.

Šta da radm ako mi već puni sat stoji priprema os windows , ne isključujte računar i vrti

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno